Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:34:02 GMT

شبکه زهکشی و آبیاری سد سلمان فارسی تکمیل می شود

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۸۸۲۴

شبکه زهکشی و آبیاری سد سلمان فارسی تکمیل می شود

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: با سفر هیأت دولت به فارس چراغ امید مصوبات سفر ریاست جمهوری در حوزه کشاورزی فارس روشن شده است. مصوباتی که با به سرانجام رسیدن آن بدون شک بخش کشاورزی فارس شاهد تحول اساسی خواهد بود، چرا که اقتصاد فارس بر پایه کشاورزی بنا شده است.

یکی از طرح‌های مهم بخش کشاورزی فارس که در سفر حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در فارس کلید خورد، طرح احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سد سلمان فارسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که با تخصیص یک هزار میلیارد ریال با عنوان تکمیل شبکه‌های آبیاری و زهکشی در سطح ۱۲ هزار هکتار زیردست سد سلمان فارسی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بعنوان یکی از ۳ مصوبه مهم بخش آب و خاک کشاورزی در استان فارس به شمار می‌رود.

مدیر اداره آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس در این راستا در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از پروژه‌های حوزه کشاورزی مصوب سفر رئیس جمهور به فارس را طرح احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سد سلمان فارسی نام برد و اظهار کرد: یکی از چالش‌های فراروی بخش آب کشاورزی، پایین بودن راندمان آبیاری است.

سید محمود رضا طباطبایی اظهار داشت: احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی و کانالهای آبیاری عمومی می‌تواند نقش بسزایی در افزایش راندمان انتقال و کاربرد آب آبیاری داشته باشد.

صرفه جویی ۴۰ هزار متر مکعبی مصرف آب کشاورزی در هر کیلومتر شبکه زهکشی

وی افزود: به طور متوسط با اجرای هر کیلومتر شبکه‌های آبیاری و زهکشی ۴۰ هزار متر مکعب در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی می‌شود.

مدیر اداره آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه در استان فارس از مجموع ۸۶۴ هزار هکتار اراضی آبی تا کنون ۲۰۷ هزار هکتار از آن تحت پوشش شبکه‌های آبیاری و زهکشی و کانالهای آبیاری عمومی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: براساس آخرین گزارش شرکت آب منطقه‌ای استان سد سلمان فارسی با حجمی معادل ۶۱۶ میلیون مترمکعب بیشترین حجم آب در بین ۹ سد مخزنی استان فارس را دارا است.

طباطبایی یادآور شد: سد سلمان فارسی در جنوب غربی استان و برروی رودخانه قره آقاج در محل تنگ کارزین احداث شده است.

او بدنه این سد را از نوع بتنی قوسی – وزنی با حجم ۷۷۵ میلیون دانست و گفت: سد سلمان فارسی شهرستان قیروکارزین بعد از سد درودزن بزرگترین سد در استان است.

مدیر واحد فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس با اذعان بر اینکه یکی از اهداف احداث سد سلمان فارسی تأمین آب کشاورزی اراضی پایاب شهرستان قیروکارزین و خنج است، تصریح کرد: پس از اتمام عملیات اجرایی این سد در سال ۸۵ احداث بند انحرافی و شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی آن توسط وزارت نیرو آغاز شد که پس از اتمام سه بند انحرافی قیر، افزر و لاغر و بخشی از شبکه اصلی دشت قیر (در حدود ۴۰ درصد) پروژه به دلیل اختصاص نگرفتن اعتبار نیمه تمام رها شد.

طباطبایی بیان داشت: با توجه به درخواست مکرر بهره برداران بخش کشاورزی در سال ۹۷ پیگیری امور اجرایی شدن این طرح به وزارت جهاد کشاورزی محول شد که در همین راستا با تشکیل کمیته فنی در مدیریت آب و خاک استان طرح انتقال آب با لوله‌های GRP و مدل مالی فاینانس مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در نهایت در اسفند ماه ۹۸ طرح احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سد سلمان فارسی با حضور استاندارد وقت و مقامات استان به تصویب رسید.

مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس اضافه کرد: از آن تاریخ به بعد بحث تخصیص آب، تأمین مالی طرح و نحوه بازپرداخت مالی با سرمایه گذار، این طرح را در پیچ و خم امور ادارای قرار داد که با سفر پر خیروبرکت ریاست جمهوری به استان فارس این طرح تصویب و مشکل چندین ساله تأمین اعتبار طرح مرتفع شد.

طباطبایی متذکر شد: باتوجه به اینکه مطالعات این طرح در سنوات گذشته صورت گرفته و سرمایه گذار نیز مشخص است، این طرح با تخصیص اعتبار عملیات اجرایی آغاز و چشم انتظاری ۲۰ ساله کشاورزان شهرستان‌های قیروکارزین و خنج به پایان می‌رسد.

وصول ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار

مدیر واحد فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر اینکه این اعتبار به صورت مشارکت مساوی استان و وزارت جهاد کشاورزی به تصویب رسیده، اعلام کرد: برای سال جاری ابلاغ اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریالی وزارت وصول شده و مکاتبات لازم با سازمان برنامه و بودجه استان برای تأمین سهم استان انجام شده است.

این مقام مسئول در حوزه آب و خاک استان فارس ابراز امیدواری کرد: امید است که با تخصیص متناسب اعتبارات مصوب و تأمین سهم وزارت و استان بخش قابل توجهی از مشکلات کشاورزان حوزه شهرستان قیر و کارزین کاهش یابد.

طباطبایی متذکر شد: البته اجرای این طرح نیاز به سرمایه گذاری برای اجرای کامل شبکه را پوشش نمی‌دهد، در همین رابطه مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان پیگیری‌های لازم برای تثبیت حق آبه و اجرای طرح سرمایه گذار بخش خصوصی جهت اجرای کامل شبکه آبیاری زیر دست سد سلمان را در دستور کار دارد.

کد خبر 5385041

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی جهاد کشاورزی فارس زهکشی بوشهر ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه بارش برف کرمانشاه آمار کرونا قاسم سلیمانی گرگان سانحه تصادف واکسن کرونا آتش سوزی 9 دی برف روبی ایلام احداث شبکه های آبیاری و زهکشی آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس سد سلمان فارسی اراضی پایاب استان فارس آب کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۸۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس

آیا حمایت یک هولدینگ اقتصادی بزرگ مثل گلرنگ از پلت‌فرم فیلم‌نت، موجب نادیده‌انگاری خطاهای راهبردی آن خواهد شد؟

سرویس فر هنگ و هنر مشرق - فعالیت‌های شبکه‌های ماهواره‌ای فعال در حوزه‌های خبری و سیاسی به تدریج کمرنگ می‌شود و با توسعه‌ تولید آثار سرگرمی در داخل کشور، جدول پخش بسیاری از این شبکه‌ها فارسی زبان اتکای بیشتری به تولیدات داخلی پیدا کرده است. با توسعه تدریجی پلت‌فرم‌های داخلی، اغلب مخاطبان مجذوب تماشای آنلاین پلت‌فرم‌ها شده‌اند و کفه ترازوی سرگرمی به نفع سکوهای داخلی سنگین‌تر شده است.

گردانندگان سکوهای تولید کننده آثار سرگرمی برای محدود کردن پخش آثارشان در شبکه‌های فارسی زبان موفق شدند در یک گام بزرگ با ثبت کپی رایت، مانع پخش بسیاری از سریال‌های شبکه نمایش خانگی از شبکه‌های ماهواره‌ای شوند.

بیشتر بخوانید:

کم‌کاری یا همکاری دفاتر سینمایی با شبکه‌های فارسی زبان بیگانه/ سریال‌های شبکه نمایش خانگی چگونه بازار قمار و شرط‌بندی را داغ نگه داشته‌اند؟ بسته‌شدن مسیر پخش غیرقانونی تولیدات ایرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای

این اتفاقات قابل تامل در حالی رخ می‌دهد که پخش رایگان آثار این سکوها، تنور شبکه‌های ماهواره‌ای را همچنان گرم نگاه می‌دارد. با این گام مثبت، قدرت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تقویت می‌شود و این بهره‌مندی از کپی رایت زمینه ارتقا اقتصادی بخش خصوصی را تقویت می‌کند.

به غیر از دو گزارش منتشر شده در مشرق، پایگاه تحلیلی- خبری عصر ایران، در گزارشی (اینجا) از این دستاورد استقبال کرده و اغلب پلت‌فرم‌ها به غیر «فیلم‌نت» در حال پیوستن به این کنسرسیوم هستند.

«فیلم‌نت» گوی رقابت در تمرد را ربود؟

«فیلم‌نت» تنها پلت‌فرمی است که حاضر به پیوستن به این اجماع در شبکه نمایش خانگی نشده و البته این امتناع دلایل اقتصادی - تبلیغاتی قابل تحلیلی دارد که آنرا باید در روش‌های تجاری این پلت فرم در نسبت با حامی مالی‌اش هولدینگ گلرنگ جستجو کرد.

مجموعه‌هایی نظیر «گناه فرشته»، «زخم‌کاری ۲»، «جنگل آسفالت» و فیلم سینمایی «فسیل» با ثبت کپی رایت از نمایش چندباره توسط شبکه‌های ماهواره‌ای جریان اصلی مصون مانده‌اند، اما سریال افعی تهران به عنوان نمونه مصداقی حاضر به ثبت کپی رایت نشده و بعداز مدت‌ها این تنها سریالی است که علی رغم کیفیت بسیار ضعیف محتوا، به صورت گسترده توسط شبکه‌های ماهواره‌ای منتشر می‌شود.

پخش مستمر سریال افعی تهران در شبکه پرشیانا

دلایل و استدلال‌هایی وجود دارد که از کنار هم قرار دادن همه آن‌ها می‌توان به این نتیجه رسید که تمایل به پخش از شبکه‌های ماهواره‌ای و امتناع از ثبت کپی رایت سریال، شاید تصمیم مشترک پلت‌فرم فیلم‌نت و مدیران هولدینگ گلرنگ باشد.

حالا پرسش مهم این است که چرا پلت‌فرم «فیلم‌نت» به این کنسرسیوم که آورده فرهنگی و استراتژیک برای شبکه نمایش خانگی دارد، تن نمی‌دهد؟

پخش مستمر افعی تهران در شبکه افرا سریز - افعی تهران تنها سریال به روزی است که از این شبکه پخش می شود

محتوای تبلیغات مهمتر از محتوای سریال!؟

«فیلم‌نت» همانطور که در گزارش‌های پیشین اشاره شد همچون مجموعه «تپسی» توسط هولدینگ عظیم گلرنگ اداره می‌شود. گلرنگ به ساختار «فیلم‌نت» به عنوان ابزاری تبلیغی می‌نگرد و به نظر می‌رسد تولید محصولات فرهنگی و سرگرمی از اهداف ثانویه هولدینگ گلرنگ است. به این ترتیب زمینه‌های تبلیغی تولیدات در بستر فیلم‌نت از اولویت‌های آن به شمار می‌رود.

شعاع تبلیغی گلرنگ چگونه در شبکه‌های ماهواره‌ای افزایش یافت؟

پخش محصولات «فیلم‌نت» با حمایت گلرنگ این فرصت را برای این هولدینگ فراهم می‌کند که شعاع تبلیغی را خود را افزایش دهد. شنیده‌ها حاکی از آن است که یکی از مدیران این پلت‌فرم «ص. الف» در واکنش به پیوستن به این کنسرسیوم این موضوع را مطرح کرده که در مورد خاص «افعی تهران» که لبریز از بیلبوردها و نشانه‌ گذاری‌های تبلیغی روغن اویلا (یکی از محصولات برند گلرنگ) است، وعده بازدید ۱۰ میلیونی به هولدینگ بالادستی داده شده و به همین دلیل فیلم‌نت از پیوستن به کنسرسیوم کپی رایت سرباز زده است.

تبلیغ نامحسوس روغن مشهور اویلا محصول گلرنگ در شبکه‌های ماهواره ای

افعی تهران با حمایت روغن اویلا ساخته شده است. با اینکه هر دو مجموعه فیلم‌نت و اویلا از محصولات گلرنگ زیرمجموعه یک هولدینگ واحد هستند اما واحد تولید اویلا به طور مجزا با فیلم‌نت قرارداد می‌ببندد. داشبورد مخاطبان فیلم‌نت حدودا از ۳۰۰ الی ۵۰۰ هزار نفر عبور نمی‌کند و اگر تولیدات محصول‌محور این پلت‌فرم قرار باشد بیشتر دیده شود، باید در دامنه رسانه‌ای گسترده‌تری منتشر شود. به نظر می‌رسد غیر از سکوی روبیکا، فیلم‌نت حساب ویژه‌ای روی پخش ماهواره‌ای کرده است.

فرآیند تبلیغی توسط افعی تهران چگونه محقق می‌شود؟

اما آنچه سبب می‌شود این موضوع قابل بررسی‌تر شود، آغاز فعالیت شبکه‌ ماهواره ای تحت عنوان "افرا سریز" است که چند سریال بارها پخش شده را در باکس خود گنجانده و تنها برنامه به روز این شبکه سریال افعی تهران است.

این شبکه نه تنها در زمان طلایی خود سریال افعی تهران را پخش می‌کند، بلکه در ابتدا، اواسط و انتهای پخش سریال‌هایش، سایر محصولات پخش شده از فیلم‌نت را تبلیغ می‌کند.

به غیر از این شبکه، جمع وسیعی از شبکه‌های ماهواره‌ای اقدام به پخش بی‌وقفه محصولات پخش شده از فیلم‌نت می‌کنند اما همان محصولات را به صورت کامل نمایش نمی‌دهند. در واقع شبکه‌های ماهواره‌ای به بازوی تبلیغی این پلت فرم بدل شده‌اند تا مخاطبان بیشتری به جمع خریداران اشتراک بپیوندند. از طرفی تبلیغات روغن اویلا که در سریال جاگذاری شده به سادگی از شبکه‌های ماهواره‌ای پخش شود.

تبلیغ نامحسوس روغن مشهور اویلا محصول گلرنگ در شبکه‌های ماهواره ای

در این میان نظارت ساترا نسبت به این پلت‌فرم با مماشات عجیبی توام است. سریال دفتر یادداشت با شوخی‌های حاد جنسی از این پلت‌فرم پخش شد و نهاد ناظر ساترا هیچ واکنش منفی نسبت به آن پلت‌فرم نشان نداد. با این حساب مشخص نیست این رویه تساهل و تسامح ساترا تا چه زمانی با این پلت‌فرم ادامه پیدا خواهد کرد. آیا حمایت یک هولدینگ اقتصادی بزرگ از این پلت‌فرم، موجب نادیده‌انگاری خطاهای راهبردی آن خواهد شد؟

مشرق این آمادگی را دارد که در ادامه این گزارش، پاسخ این پلت‌فرم و ساترا را نسبت به نحوه عملکردشان در ادامه این گزارش بازتاب دهد.

دیگر خبرها

  • بازیگران جدید سریال «سلمان فارسی» مشخص شدند
  • «سلمان فارسی» یک پروژه جریان ساز است/ پخش سریال در ۱۴۰۵
  • میرباقری: تلاش می‌کنیم «سلمان فارسی» را ۱۴۰۵ به پخش برسانیم
  • پوست موز زیر پای بی‌بی‌سی
  • چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
  • پشت‌پرده گزارش بی‌بی‌سی درباره مرگ نیکا شاکرمی
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس