Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریما اجاقیان استاد مرمت نسخ قدیمی کتابخانه ملی ایران و تحصیلکرده فرانسه درباره کتب قدیمی که در موزه ارامنه تهران نگهداری می‌شود به خبرنگار مهر گفت: من این کتاب‌ها را که بیشتر انجیل هستند ده سال پیش مرمت کردم این کتاب‌ها اکنون در موزه ارامنه نگهداری می‌شوند. یکی از آنها نفیس است چون تنها ۷ کتاب مشابه آن در دنیا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب شامل ادعیه‌ای است که ارامنه در کلیساها می‌خواندند.

وی با بیان اینکه نقش جلد از نقش مینیاتورهای داخل کتاب استفاده شده است گفت: این کتاب اوایل قرن ۱۷۱۲ در ترکیه قدیم پیدا شده و زمانی که آن را به من تحویل دادند وضعیت خوبی نداشت. من مجبور شدم آن را ۵ بار تمیز کنم. حتی آن را بشورم. اگر به یاد داشته باشم این کتاب در کوزه‌های قدیمی پنهان بود. از این کتاب دیگر نوشته نشد اکنون کتابهای مشابه آن اکنون در کتابخانه های ارمنستان نگهداری می‌شود.

اجاقیان ادامه داد: این کتاب کاملاً سبک صحافی ارامنه را به مخاطب نشان می‌دهد. در گذشته مردان کار دوخت صفحات را انجام می‌دادند. من سعی کردم این کتاب را با حدود ۱۵۰۰ صفحه به همان سبک قدیم بدوزم و صحافی کنم حتی شیرازه دو طرف کتاب نیز مرمت شد. نوع شیرازه و صحافی به خوبی نشان می‌دهد که ارامنه برای جلوگیری از تخریب صفحات کاغذ آنها را دوخته، با چوب جلد کرده و کتاب را به سبک خاصی می‌بستند.

او که در فرانسه صحافی کتاب را آموزش دیده گفت: کتاب دیگری در میان ۶ کتاب خطی و مهم موزه ارامنه هست که جلد نقره‌ای دارد و فکر می‌کنم روی مخمل کار شده است. این کتاب نیز در نوع خودش مهم است. شاخصه مهم شناسایی کتب ارامنه نوع صحافی کتابهاست که از میخ و چوب استفاده می‌کردند. اکنون این کتاب‌ها در دو ویترین موزه ارامنه تهران نگهداری می‌شوند.

کد خبر 5384417 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: نسخ خطی میراث فرهنگی کتب قدیمی موزه ارامنه مترو شهرداری تهران قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی شرکت مترو تهران سانحه تصادف شورای شهر تهران پلیس راهور کمیته امداد امام خمینی تصادفات رانندگی وزارت آموزش و پرورش میدان میوه و تره بار مددجویان کمیته امداد شرکت کنترل کیفیت هوای تهران موزه ارامنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی بنیاد سینمایی فارابی، سیناپس فیلم‌های «تمساح خونی»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی» و «بی‌بدن»، فیلمنامه‌نویسی برای سریال در ایران و فیلمنامه کامل «یادآوری» نوشته کریستوفر نولان، از جمله مطالب منتشر شده در دویست و پنجاه و پنجمین شماره ماهنامه فیلمنامه نویسی فیلم‌نگار ویژه اردیبهشت ۱۴۰۳ هستند که در ۱۱۶ صفحه به علاقه‌مندان سینما و فیلمنامه‌نویسی عرضه شده است.

در ابتدای بخش سینمای ایران سیناپس فیلم های «تمساح خونی»، «آسمان غرب»، «پرویزخان»، «آپاراتچی» و «بی‌بدن» چاپ شده و سپس نقد و تحلیل‌هایی که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته‌اند. گفت‌وگو با حسین تراب‌نژاد، یکی از فیلمنامه نویسان «آپاراتچی» و گفت‌وگو با علی ثقفی، نویسنده و کارگردان «پرویزخان» از دیگر مطالب این بخش هستند.

پرونده موضوعی این شماره به فیلمنامه‌نویسی برای سریال در ایران اختصاص دارد که شامل مطالب متنوعی است از جمله نگاهی به سریال های شبکه نمایش خانگی در ایران، آنچه در سریال نویسی ایران مورد توجه نیست، بررسی گونه‌های درام کارآگاهی در سریال‌های بعد از انقلاب، وضعیت فیلمنامه‌نویسی در سریال‌های شبکه نمایش خانگی، معضلات سریال‌سازی از منظر متن، زیرمتن و فرامتن، گفت‌وگوی جمعی پیرامون فیلمنامه‌نویسی برای سریال در ایران و ... .

بخش سینمای جهان با سیناپس «روی علف‌های خشک»، «داستان آمریکایی» و «فراری» آغاز می‌شود و با نقد و گفت‌وگوهایی با خالقان این آثار ادامه پیدا می‌کند.

مطالعه تطبیقی کتاب و فیلمنامه «مورد عجیب بنجامین باتن» و چطور خواننده را مجذوب فیلمنامه می کنید؟ عناوین صفحات «سینما ادبیات» و «تجربه های پراکنده» هستند.

فیلمنامه کامل این شماره به «یادآوری» نوشته کریستوفر نولان اختصاص دارد که توسط حمید گرشاسبی به فارسی برگردانده شده است. نقدی بر این فیلمنامه، مطلب پایانی این شماره است.

کد خبر 6089857 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • (ویدئو) اعتراض یهودیان آمریکا علیه جنایات صهیونیست‌ها
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • اعتراض یهودیان آمریکا علیه جنایات صهیونیست‌ها | ویدئو
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • انتشارات شهید کاظمی با ۶۰ عنوان جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • تاکنون ۱۰۰ هزار جلد مصحف شریف در طرح ملی نورباران جمع آوری شده است