Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@06:09:39 GMT

طراحی گام عملیاتی آلمان توسط صدرالعظم پیشین

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۹۳۹۷

طراحی گام عملیاتی آلمان توسط صدرالعظم پیشین

حتی در آلمان، سرزمینی که آرای عموم در آن حکمرانی می‌کند، یک تغییر در دولت به تغییر در سیاست‌ها منجر می‌شود. طی دوران ریاست مرکل، عقیده آلمانی‌ها درباره هزینه (بد) و پس‌انداز (خوب) در کل قاره حکمفرما بود. در دوره صدر اعظمی شولتز، به نظر می‌رسد سیاست‌های مالی قاره از آلمان نظام‌مند به سمت اروپای جنوبی بخشنده‌تر سوق داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اروپای پسامرکل

انتظارات تعیین می‌کند که چه کسی حکمرانی کند. در تابستان ۲۰۱۵، "آنگلا مرکل" قوانین پناهندگی اروپا را به حالت تعلیق درآورد و اجازه داد یک میلیون نفر به داخل کشور آلمان راه یابند. این بحث‌برانگیزترین تصمیم وی در دوران تصدی قدرتش بود. سوریه‌ای‌هایی که به آلمان رسیدند به جای آنکه به نخستین بندرگاه ورودشان به جنوب اروپا بازگردانده شوند، در ثروتمندترین کشور اروپا ماندند و به آن‌ها زندگی جدیدی اعطا شد.

این وضعیت گذشت تا به ماه دسامبر ۲۰۲۱ رسید و حالا قوانین پناهندگی بار دیگر در آستانه تعلیق هستند. این بار هدف، در خارج نگه‌داشتن آدم‌هاست. آن‌هایی که از مرز بلاروس گذر می‌کنند و به اروپا وارد می‌شوند، حالا به مدت ۴ ماه در بازداشتگاه نگه داشته می‌شوند تا همزمان به فرم درخواست آن‌ها رسیدگی شود. مابقی افراد هم حتی تا همین اندازه پیش نمی‌روند. مرزبانان لهستان، گاهی با توسل به زور، آن‌ها را به داخل بلاروس می‌رانند.

دنیای اقتصاد نوشت: وقتی صحبت از سیاست‌های مربوط به پناهندگی در اتحادیه اروپا به میان می‌آید، گویی شعار «ما می‌توانیم مدیریتش کنیم» مرکل هرگز مطرح نشده است. حصار‌ها سربرآورده‌اند. رسیدگی به پیشنهاد‌ها برای به اشتراک‌گذاری برابرتر بار تحمیلی از سوی پناهجویان، پنج سال است که دچار وقفه شده است. تنها یک مورد خاص نیست که به این سرنوشت دچار شده است: مهم‌ترین سیاست‌هایی که مرکل در سطح اتحادیه اروپا ترویج کرد، در حال از بین رفتن هستند. صدراعظم آلمان صحنه سیاسی اروپا را در روز هشتم دسامبر ترک کرد؛ روزی که ائتلاف اولاف شولز، متشکل از سوسیال دموکرات‌ها، لیبرال‌ها و حزب سبز به‌طور رسمی به قدرت رسید؛ اما اثری که برجسته‌ترین سیاستمدار قرن اروپا از خود برجای گذاشت، در حال رنگ باختن است.

بخشی از این روند، طبیعی است. حتی در آلمان، سرزمینی که آرای عموم در آن حکمرانی می‌کند، یک تغییر در دولت به تغییر در سیاست‌ها منجر می‌شود. مواضع آلمان در قبال اروپای مرکزی را در نظر بگیرید. وقتی لهستان و مجارستان معیار‌های دموکراتیک را پایمال می‌کردند، مرکل در مقام صدراعظم آلمان‌ها را نازپرورده می‌کرد.

حزب اتحادیه دموکرات مسیحی مرکل، مانع اجرای راهکار‌های تنبیهی در قبال دولت‌های مجارستان و لهستان می‌شد، راهکار‌هایی همچون محرومیت از بودجه اتحادیه اروپا یا حتی انزوای سیاسی آنها. در ذهن مرکل ریسک نفاق، شیپور نگرانی درباره دموکراسی را به صدا درمی‌آورد. در ائتلاف جدید، اما خطی سخت‌گیرانه‌تر کشیده می‌شود. در توافق این ائتلاف، شروط سخت‌گیرانه‌ای برای احترام به حاکمیت قانون گنجانده شده است.

درباره اصلاحات اتحادیه اروپا هم داستان همین است. هر وقت امانوئل مکرون خواست سرعت موتور فرانسه-آلمان را افزایش دهد، مرکل کلاچ را فشرد، خودرو کلی سر و صدا به راه انداخت؛ اما از کنترل خارج نشد و به هر جا نرفت. در باشگاه ۲۷ کشور، معمولا بی‌تحرکی آسان‌ترین کار است؛ به این معنا که کسی زیر گرفته نمی‌شود؛ اما این گزینه‌ای وسوسه‌برانگیز برای آلمان بود و گذشته از همه از دید آلمان این‌گونه، اتحادیه اروپا بهتر عمل می‌کرد. این وضعیت به آلمان مزیت صادرات ارزان و بازار بزرگی که در آن محصولاتش را بفروشد، اعطا می‌کرد. پس چرا چنین وضعیتی را تغییر دهد؟ وقتی مرکل پای خود را از روی کلاچ برداشت، چندین اتفاق روی داد. یک بودجه ۷۵۰میلیارد یورویی (۸۴۵میلیارد دلاری) برای کمک به کشور‌های اتحادیه اروپا در مبارزه با تبعات کووید-۱۹ به شکل بدهی تحت نظارت مرکل در نظر گرفته شد.

صدراعظم سابق، این برنامه را به‌عنوان یک گام عملی در شرایط سخت پاندمی طراحی کرد. شولتز، اما به آن عنوانی بلندپروازانه‌تر داد و خواستار پرداخت مالیات‌هایی در سطح اتحادیه اروپا برای تامین مالی آن شد. تا همین اواخر آلمان تنها می‌توانست به مجموعه‌ای از متحدان خود تکیه کند که با این کار موافق بودند. حالا، اما تعداد آن‌هایی که تمایل به تکرار آن دارند یا حتی می‌خواهند این کار دائمی شود، سیر صعودی را طی می‌کند. اگر یک ابزاری یک بار به کار بیاید، بار دیگر هم می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

جریانات سیاسی قاره سبز، اما علیه جهان‌بینی مرکل است. انرژی هسته‌ای که مرکل در آلمان آن را به کاغذ پاره‌ای تبدیل کرد، حالا شاهد یک رنسانس است. اروپای شرقی و فرانسه بار دیگر به برق قابل اعتماد و کم‌کربن تولید نیروگاه‌های هسته‌ای علاقه‌مند شده‌اند. مرکل زمانی در صدر رهبران راست‌میانه بود که سوگیری این جمع را تعیین می‌کردند. در آغاز دهه گذشته، رهبر هر یک از کشور‌های بزرگ اتحادیه اروپا از جناح راست‌میانه سر برمی‌آورد. حالا، اما حتی یکی از آنان هم از این جناح نیست. "میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان (کشوری با تنها یک‌میلیون نفر جمعیت) برجسته‌ترین رهبر حال حاضر است که از جناح راست‌میانه آمده است. حالا یک جبهه بازنده در امور مالی هم در سطح اتحادیه اروپا در حال شکل‌گیری است.

طی دوران ریاست مرکل، عقیده آلمانی‌ها درباره هزینه (بد) و پس‌انداز (خوب) در کل قاره حکمفرما بود. در دوره صدر اعظمی شولتز، اما به نظر می‌رسد سیاست‌های مالی قاره از آلمان نظام‌مند به سمت اروپای جنوبی بخشنده‌تر سوق داده شده است.

▪️رفته و فراموش‌شده

مرکل قدرتمندترین رهبر در اتحادیه اروپا بود به این دلیل که سایرین ضعیف بودند. در شرایطی که هلموت کهل، فرانسوآ میتران را داشت و شارل دوگل، کنراد آدنائر را، مرکل تقریبا تنها ایستاده بود. حالا از برخی جنبه‌ها، پاک کردن مرکل از صحنه ظالمانه است. او در کنار دراگی، بهترین رهبری بود که توانست حافظ پیشرفت اتحادیه اروپا باشد. اگر او رهبری بود که کمی کمتر شکیبا بود، به آسانی می‌توانست باعث شود که یونان از اتحادیه اروپا خارج شود. اگر او کمی متعصب‌تر بود، می‌توانست باعث فروپاشی یورو شود. او کمک کرد که این باشگاه برخی ادوار دشوار را پشت سر گذارد؛ اما او شکل‌دهنده این دوران‌های سخت نبود. یاد و خاطره صدارت مرکل همچون ردپای او بر روی برف از بین خواهد رفت. او حافظ همبستگی این باشگاه شد؛ اما ردپایی از خود برجای نگذاشت.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: مرکل انگلا مرکل اروپا آلمان اتحادیه اروپا اتحادیه اروپا سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد

مریکا به دلیل افزایش تهدید تروریسم در آلمان توصیه‌های سفر به این کشور را تشدید کرده و به شهروندان خود توصیه کرد که در این زمینه با احتیاط بیشتری عمل کنند.

نیویورک پست گزارش داد که مقامات ایالات متحده از اول ماه مه به شهروندان خود توصیه کرده‌اند که "احتیاط بیشتری در این زمینه داشته باشند".

بر این اساس وزارت امور خارجه آمریکا در وب سایت خود هشدار داده است که "گروه های تروریستی به برنامه ریزی حملات در آلمان ادامه می دهند."

به گزارش تسنیم، دراین بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: آلمان در سطح ۲ از ۴ طبقه بندی شد. تروریست ها می توانند "مرکزهای گردشگری و مراکز حمل و نقل" را هدف قرار دهند. آن‌ها می‌توانند با اخطار کم یا بدون هشدار حمله کنند. آنها همچنین بازارها/ مراکز خرید و مؤسسات دولتی محلی را هدف قرار می دهند. تروریست ها هتل ها، باشگاه‌های شبانه و رستوران ها را هدف قرار می دهند. آنها همچنین عبادتگاه ها، پارک ها و رویدادهای مهم ورزشی و فرهنگی را هدف قرار می دهند. این گروه ها مدارس، فرودگاه ها و سایر تأسیسات عمومی را هدف قرار می دهند، با وجود تهدید تروریسم، در حال حاضر هیچ هشداری برای سفر به آلمان وجود ندارد.

به این ترتیب آلمان تنها کشور اروپایی خواهد بود که در سال ۲۰۲۴ این سطح احتیاط برای آن ارتقاء یافت. کانادا هم در پایان مارس ۲۰۲۴ دستورالعمل های ایمنی جدیدی را برای آلمان صادر کرد و به مسافران توصیه کرد در "درجه بالایی احتیاط کنند".

چند هفته پیش، آندریا لیندهولز،معاون فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان در سخنانی تاکید کرد که خطر حملات به توصیف وی اسلام گرایان افراطی «در این کشور واقعی» و از زمان تشدید مناقشات خاورمیانه بیش از هر زمانی افزیش پیدا کرده است.

دولت فدرال آلمان تهدید تروریستی را در این کشور به عنوان "حاد" طبقه بندی می کند. نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان هم در سخنانی گفت که داعش و برخی از گروه‌های منشعب آن در حال حاضر بزرگترین تهدید ترور از طرف اسلام گرایان افراطی در آلمان هستند.

فایزر همچنین در مورد امنیت در مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در آلمان (از ۱۴ ژوئن) گفت: پلیس فدرال ما از مرزها، فرودگاه ها و ترافیک راه آهن آلمان محافظت خواهد کرد. ما بسیار هوشیار و آماده هستیم.

به این ترتیب در آستانه مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا مقام‌های امنیتی آلمان درباره افزایش خطر ترور هشدار داده و درخواست‌ها برای تقویت اقدامات ضد تروریستی در این کشور بالا گرفته است.

چندی پیش هم رئیس اتحادیه پلیس فدرال آلمان تامین امنیت مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در تابستان جاری را چالش بزرگی برای نیروهای خود دانسته و از کمبود پرسنل به ویژه در تامین امنیت‌های مرزی خبر داد.

به این ترتیب نهادهای امنیتی آلمان در ماه‌های آینده با چالش‌های بزرگی مواجه خواهند شد. از آنجا که مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا هدف احتمالی حملات از اواسط ژوئن در نظر گرفته می‌شود، مقامات در حال برنامه ریزی برای مقابله با تروریسم هستند.

مسابقات قهرمانی اروپا بین ۱۴ ژوئن تا ۱۴ جولای در استادیوم های ده شهر بزرگ آلمان از جمله برلین برگزار می شود. آندریاس روسکوف، رئیس اتحادیه پلیس فدرال آلمان (GdP) در این باره گفته است: پلیس فدرال برای مسابقات قهرمانی اروپا ممنوعیت مرخصی را برای نیروها در دستور کار قرار خواهد داد.

نانسی فایزر،وزیر کشور فدرال آلمان پیش از این هم گفته بود که امنیت مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان "اولویت اصلی" است.-

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کارکنان شرکت مخابرات آلمان اعتصاب می‌کنند
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴
  • آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد