Web Analytics Made Easy - Statcounter

همین‌طور که غرق مرور خاطرات تلخ و شیرین گذشته در یکی از کوچه‌های آشتی‌کنان وارد شده‌ای با صدای گوشخراش موتورسیلکت فکسنی ساکن یکی از خانه‌های قدیمی آن به خودت می‌آیی. نه راه پس‌داری نه راه پیش. باید یکی کوتاه بیاید تا دیگری عبور کند. این صحنه تکراری تلنگری وحشتناک برای ساکنان بافت‌های فرسوده است. اگر زلزله‌ای در تهران رخ دهد سازمان‌های امدادگر چگونه در این کوچه‌پسکوچه‌های کم‌عرض و محله‌های شلوغ به یاری مردم بیایند؟ اصلاً اگر زلزله‌ای رخ دهد چطور می‌شود به حادثه‌دیدگان کمک کرد؟ اینها سؤالاتی است که در گفت‌وگو با «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 به نظر شما تهران چقدر آماده رویارویی با بحرانی مثل زلزله را دارد؟
به اعتقاد من متأسفانه تهران اصلاً آمادگی برخورد با بحران‌های طبیعی و غیرطبیعی را ندارد و به‌عنوان کلانشهر فقط این عنوان را با خود به یدک می‌کشد. چون در حوزه ایمنی با مشکلات عدیده‌ای روبه روست و تا امروز نتوانسته است در قامت یک کلانشهر واقعی از زیرساخت‌های لازم ایمنی شهری بهره‌مند باشد.


  این مشکلات بیشتر در بخش سخت‌افزاری هستند یا نرم‌افزاری؟
ما در هر دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حوزه ایمنی تهران با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم. نه در آموزش شهروندان آن‌طور که باید و شاید کار مثبتی انجام داده‌ایم و نه در بخش کاهش بسترهای خطرآفرین شهر هنگام وقوع زلزله موفق بوده‌ایم.


  بافت‌های فرسوده و قدیمی شهر حتماً یکی از چالش‌های سخت‌افزاری تهران در زمان بحران زلزله است!
دقیقاَ‌. درست است که از حدود 20 سال پیش کمی ساخت‌وسازهای شهری ایمن‌تر شده است اما هنوز در تهران ساختمان‌های زیادی داریم که بالای 70 سال از عمرشان می‌گذرد و مالکان حاضر به نوسازی یا تعیین تکلیف وضعیت آنها نیستند. این املاک مسیر دسترسی نیروهای امدادی به محله‌های قدیمی از حوالی بازار جنوب‌شرق، جنوب غرب و حتی شمال تهران در زمان بحران را سخت کرده‌اند. بناهای فرسوده‌ای که جمعیت زیادی از شهروندان را در دل خود جا داده‌اند و حتی با زمین لرزه 2 ریشتری هم تخریب می‌شوند و اتفاقات ناگواری را رقم خواهند زد.


  آیا الزامات قانونی نمی‌تواند تکلیف این سازه‌های ناایمن را مشخص کند؟
متأسفانه یکی از حلقه‌های مفقوده زنجیره ایمنی کلانشهر تهران در برابر بحران زلزله همین موضوع قانون و الزامات قانونی است. بافت فرسوده خطر بزرگی در زمان بحران محسوب می‌شود. اما اصراری بر انجام نوسازی نیست و این کار برعهده مالکان گذاشته شده است. هیچ قانونی نیست که این افراد را الزام به نوسازی و ایمن کردن محیط زندگی سایر شهروندان کند.


  چرا؟ علت چیست؟
چون هیچ مشوقی برای نوسازی بافت فرسوده نداریم. وقتی دست و پای شهروندان در نوسازی بافت فرسوده با هزینه‌های بسیار بسته است هیچ مجری قانونی هم نمی‌تواند آنها را ملزم به تخریب ملک یا نوسازی کند. زمانی می‌توان از الزامات قانونی کمک بگیریم که همه شرایط را برای شهروندان فراهم کرده باشیم. در غیراین صورت‌کاری از پیش نمی‌رود.


  بازدید از بافت‌های فرسوده و ساختمان‌های پرخطر یکی از مأموریت‌های شماست. وضعیت تهران در این بخش چطور است؟
طی سال‌های اخیر از 33 هزار و 200 ساختمان فرسوده بازدید کرده‌ایم؛ ساختمان‌هایی با کاربری‌های مختلف. تعداد قابل توجهی از این ساختمان‌ها اخطار ایمنی گرفته‌اند تا فضایشان را بهسازی کنند. اما 130ساختمان شهر وضعیتشان پرخطر و قرمز اعلام شد؛ ساختمان‌هایی که برای الزام آنها به نوسازی باید دست به دامن قانون شویم وگرنه پلاسکوهای دیگری در تهران اتفاق می‌افتد.


  فقط تخریب این بناهای فرسوده در زمان زلزله نگران‌کننده است یا تهران با چالش‌های دیگری هم روبه روست؟
وقوع زلزله و تکانه‌های زمین شریان‌های انرژی را تهدید می‌کند. انفجار این شریان‌ها می‌تواند بیش از زلزله خطرآفرین باشد. لازم است دستگاه‌های اجرایی مسئول با تجهیز زیرساخت‌ها به امکانات قطع انرژی قبل از وقوع زلزله از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند.

آموزش مهم‌ترین خلاء مقابله با زلزله

مهم‌ترین نکته بحث آموزش و فرهنگسازی است. ما فقط دلخوش به اجرای مانورهای سطحی زلزله بدون هیچ دست‌آورد مثبتی در تهران هستیم؛ آن هم به بهانه سالگرد زلزله‌هایی مانند بم. این در حالی است که برای افزایش ضریب ایمنی شهر در برابر زلزله باید کارهای اصولی در بخش آموزش صورت بگیرد. ورود مباحث ایمنی در برابر زلزله اگر از سال اول ابتدایی تا پایان دوره دبیرستان در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان گنجانده شود آن وقت در پایان دوره تحصیلی می‌توانیم ادعا کنیم شهروندانی را تربیت کرده‌ایم که توان رویارویی با بحران زلزله را دارند.

کد خبر 645536 برچسب‌ها بافت‌ فرسوده زلزله همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بافت فرسوده زلزله همشهری محله ساختمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به ساخت ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده استان تهران از عملیاتی شدن ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در استان تهران خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، حسین جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران ظهر امروز در نشست شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت مردم در بازآفرینی شهری به میزبانی شهرداری گلستان، با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: با حضور و مشارکت حداکثری مردم شاهد شکوفایی مسکن در استان تهران خواهیم بود.

وی با بیان اینکه زمین برای ساخت مسکن در پروژه نهضت ملی مسکن توسط راه و شهرسازی استان تأمین‌شده است، افزود: شوراهای اسلامی شهرها نقش بسزایی در احیای بافت فرسوده و تولید انبوه مسکن دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به ساخت 59 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده استان گفت: بسته‌های تشویقی بسیار متنوعی از سوی دولت برای احیای بافت فرسوده برای مردم در نظر گرفته است.

جنتی با بیان اینکه استان تهران در بازآفرینی شهری رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: اقدامات در بازآفرینی شهری و احیای بافت‌های فرسوده استان تهران باید افزایش داشته باشد و سرعت آن بیشتر شود.

وی به ساخت 500 هزار واحد مسکونی در برنامه چهارساله استان تهران اشاره کرد و افزود: تا کنون ساخت 400 هزار واحد مسکونی در استان تهران عملیاتی شده است.

یک هزار هکتار بافت فرسوده در بهارستان وجود دارد

در ادامه عبدالله نوحی فرماندار بهارستان در نشست شوراهای اسلامی غرب استان تهران به مناسبت روز شوراها با تأکید بر تولید مسکن در شهرستان بهارستان اظهار داشت: در بهارستان عرصه دولتی و منابع طبیعی وجود ندارد.

وی با اشاره به وجود یک هزار هکتار بافت فرسوده در شهرستان بهارستان گفت: شهرداران شهرهای بهارستان می‌توانند در حوزه بازآفرینی شهری به وعده دولت در ساخت مسکن کمک شایانی کنند.

فرماندار بهارستان با استفاده از ظرفیت قانونی بر احیای بافت‌های فرسوده افزود: مردم باید از مشوقات نوسازی و احیای بافت فرسوده مطلع و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

نوحی با بیان اینکه عملکرد شهرداران شهرهای بهارستان در بازآفرینی شهری موردقبول بود گفت: این مهم منجر به اخذ رتبه خوب بهارستان در حوزه بازآفرینی شهری استان تهران شد.

شناسایی 13000مسکن مهرخالی در پرند/تامین زمین 37درصد نهضت ملی

تولید بافت نامتعارف و فرسوده در شهر گلستان متوقف شد

در ادامه سیدمحمد میرزمانی شهردار گلستان با بیان اینکه در بازآفرینی شهری با مشارکت مردم امکان‌پذیر است گفت: برای نخستین بار ضوابط شهرسازی و بازآفرینی شهر را با نظر مردم بومی‌سازی کردیم.

وی به احداث آرامستان شهر گلستان در کمترین زمان اشاره کرد و افزود: 105 هزار مترمربع ابنیه در حوزه‌های مختلف سرانه در شهر گلستان در دست ساخت است.

شهردار گلستان با بیان اینکه در این شهر تولید ثروت نسبت به جمعیت پایین است، تصریح کرد: یک هزار متر طول هدایت آب‌های سطحی و فاضلاب برای برون‌رفت از آب‌گرفتگی در طول 3 سال گذشته انجام گرفته است.

میرزمانی با اشاره به تولید بافت فرسوده در سنوات گذشته گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه بافت فرسوده‌ای در شهر گلستان تولید نمی‌شود و نوسازی واحدهای مسکونی با سرعت و مشوق‌های مختلف تداوم دارد.

شهردار گلستان در پایان با بیان اینکه 22 هکتار از اراضی شهر گلستان که در طرح تفصیلی قرار دارد به شهرک صنعتی الحاق شده است خاطرنشان کرد: این امر باعث اعتراض مردم شده است که از مسئولین درخواست می‌شود این مشکل را مرتفع کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)