Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور سومالی امروز دوشنبه، یک روز بعد از آن که نخست وزیر را به انحراف از وظایفش در قبال هدایت کشور به سمت برگزاری انتخابات متهم کرد و اختلاف بین این دو مقام بر سر موضوع انتخابات بالا گرفت، از اقدام برای معلق ساختن نخست وزیر خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، دفتر محمد عبداللهی محمد، رئیس جمهور سومالی در بیانیه‌ای با متهم ساختن محمد حسین روبله، نخست وزیر این کشور به مداخله در روند تحقیقات مربوط به یک پرونده تصاحب غیرقانونی اراضی عنوان کرد: رئیس جمهور سومالی تصمیم گرفت محمد حسین روبله، نخست وزیر کشور را به دلیل ارتباطش با این پرونده فساد معلق کرده و اختیارات او را متوقف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که روز یکشنبه،‌ رئیس جمهور سومالی با صدور فرمانی خواستار تشکیل یک نشست مشورتی برای تعیین مسیر انتخابات پرمناقشه شد و در عین حال نخست وزیر را متهم کرد به این که در انجام وظایف خود برای رهبری کشور با برگزاری انتخابات کوتاهی کرده است.

در این فرمان صادر شده از سوی محمد عبداللهی محمد، رئیس جمهور سومالی آمده است:

«محمد عبداللهی محمد فارماجو، رئیس جمهور سومالی با مشاهده انحراف آشکار نخست وزیر از مقررات و روند انتخابات و نقض اختیارات و استقلال کمیسیون‌های انتخاباتی و با مشاهده اینکه نخست وزیر تهدیدی جدی را متوجه روند انتخابات کرده و از وظایف خود پا را فراتر نهاده، رئیس جمهوری فدرال سومالی به شرح زیر حکم می‌کند:

آن نخست وزیر نتوانسته است وظایف خود را برای رهبری کشور از طریق انتخابات طبق توافقنامه ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۰ و رویه های بعدی صادر شده در اول اکتبر ۲۰۲۰ انجام دهد؛ بنابراین یک جلسه مشورتی با حضور رهبران در سطوح فدرال، ایالتی و بنادر به منظور تعیین مسیر برای برگزاری انتخابات و توافق بر سر رهبرانی توانمند برای هدایت انتخابات به شکلی شفاف و سروقت در کشور تشکیل می شود. و همچنین از ذینفعان سومالیایی از جمله روشنفکران، سیاستمداران و جامعه مدنی دعوت می شود تا نظرات و دیدگاه های خود در مورد نگرانی‌های انتخاباتی را با هدف کمک به هماهنگی انتخابات در یک شرایط مسالمت آمیز و برابر ارائه دهند.»

محمد حسین روبله نخست وزیر سومالی با صدور بیانیه‌ای متقابلا پاسخ داد.

روبله گفت: "بیانیه رئیس جمهور عمداً به دنبال ایجاد اختلال در روند جاری انتخابات ملی که در حال حاضر در سراسر کشور در جریان است، رفته است."

او گفت که رئیس جمهور سومالی درصدد برهم زدن مجمع مشورتی آتی بین او و رهبران منطقه ای است.

او افزود که این اقدام نشانه تمایل بدون تغییر رئیس جمهور برای طولانی تر کردن روند جاری مربوط به انتخابات ملی جاری به جهت منافع شخصی است.

بن بست اخیر در عرصه سیاست سومالی پس از آن پدید آمد که رئیس تیم اجرای انتخابات فدرال (FEIT) به عنوان نهاد انتخاباتی سومالی، روز شنبه برکنار شده و دلیل این برکناری عدم اتخاذ مشورت، نقض رویه‌های انتخاباتی و کنار گذاشتن بی طرفی به همراه دلایل دیگر عنوان شد.

این امر هم‌چنین در بحبوحه تحریم مقطعی انتخابات پارلمانی سومالی از سوی نامزدهای ریاست جمهوری مخالف دولت، به بهانه عدم شفافیت، تقلب گسترده و اقدامات نادرست در روند انتخابات صورت گرفته است.

۱۴ ماه از دستیابی رهبران سومالی به توافق انتخاباتی می‌گذرد، اما دستاوردهای ملموس بسیار کمی در این روند پدیدار شده و اکنون نگرانی جدیدی از بابت بروز درگیری مسلحانه در این کشور بروز یافته است.

در همین حال، روبله در بحبوحه بن بست سیاسی بین رهبران ارشد این کشور، از ترمیم کابینه دولتش خبر داد.

از سوی دیگر به دنبال تداوم این اختلافات سیاسی در سومالی، آمریکا خواستار به نتیجه رسیدن سریع انتخابات در سومالی شده و عنوان کرد، از بابت تاخیرهای مداوم در برگزاری انتخابات در سومالی "عمیقا نگران" است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اظهار کرد: ضروری است که رهبران ملی و ایالتی عضو فدرال سومالی سریعا روند یک انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری شفاف و معتبر را در این کشور به نتیجه برسانند و به شیوه‌ای باز و قابل قبول به نگرانی‌ها رسیدگی کنند.

او اضافه کرد که آمریکا متعهد به حمایت از صلح و ثبات در سومالی است.

همچنین هیات کمکی سازمان ملل در سومالی (UNSOM) نیز روز یکشنبه اعلام کرد که تأسیسات عملیات مسافربری خود در فرودگاه بین‌المللی "آدن آده" در موگادیشو پایتخت این کشور را تعطیل کرده است.

این اعلامیه پس از آن منتشر شد که دولت سومالی در روزهای اخیر خواستار تعطیل شدن ترمینال موسوم به MOVCON به دلیل "تخلفات بی شمار و نقض پروتکل‌های مهاجرتی" شد.

در بیانیه هیات مذکور آمده است: هیات سازمان ملل متحد در سومالی با رعایت کامل قوانین سومالی تحت شرایط توافقنامه وضعیت مأموریت و سایر توافق‌نامه‌های دوجانبه مرتبط امضا شده توسط آژانس‌ها، صندوق‌ها و برنامه‌های سازمان ملل و همچنین منشور سازمان ملل و کنوانسیون امتیازات و مصونیتهای این سازمان فعالیت می‌کند.

در این بیانیه تصریح شده است: مسائلی که دولت سومالی بر آنها تاکید کرده "جدی" گرفته شده اند، اما متأسفیم که "دستور به این تعطیلی به طور ناگهانی و با حداقل مشورت قبلی صادر شده است."

در این بیانیه عنوان شده است: ما متأسفیم که ظاهراً این تعطیلی به دلیل ادعاهایی صورت گرفته است که هنوز جزئیاتش به سازمان ملل با هدف فراهم آوردن امکان تحقیق در این زمینه مطرح نشده‌اند و مذاکرات با دولت سومالی در روزهای آینده انجام خواهد شد.

وزارت امور خارجه سومالی در نامه‌ای به تاریخ ۲۲ دسامبر به هیات UNSOM  گفت که ترمینال این فرودگاه "تا اطلاع ثانوی بسته خواهد شد" و جزئیات چندین مورد حادثه را که به گفته این نهاد باعث نقض توافقنامه‌ها و پروتکل‌ها بوده‌اند، بیان کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سومالی رئیس جمهور سومالی برگزاری انتخابات سازمان ملل نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد

پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا پنج روز پس از کنار گذاشتن وظایف عمومی خود بمنظور تامل در مورد ادامه کار در این سمت، گفت که استعفا نخواهد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سانچز امروز دوشنبه گفت که پنج روز پس از لغو وظایف عمومی خود برای «تأمل» در مورد ادامه این شغل، به علت تحقیقات یک دادگاه اسپانیا علیه همسرش بگونیا گومز، استعفا نمی‌دهد.

پس از شکایت فساد مالی علیه گومز توسط «مانوس لیمپیاس» (دست‌های پاک)، سازمانی که با راست افراطی مرتبط است، سانچز چند روزی را برای تصمیم گیری در مورد ادامه کارش فرصت خواست.

نخست وزیر 52 ساله اسپانیا در یک سخنرانی تلویزیونی از محل اقامت رسمی خود، گفت: «تصمیم گرفتم در صورت امکان با قدرت بیشتری به عنوان رئیس دولت ادامه دهم.»

نخست‌وزیر اسپانیا در فکر کناره‌گیری از قدرت

سانچز گفت که مبارزه خود را در برابر حملات «بی اساس»، مانند حمله علیه همسرش توسط نیروهای محافظه‌کار و راست افراطی را افزایش خواهد داد.

دادگاه مادرید پیشتر اعلام کرده بود که بگونیا گومز به "اعمال نفوذ و فساد در تجارت" در ارتباط با کمک‌های مالی کرونا متهم شده است. تحقیقات علیه گومز بر اساس شکایت سازمان مبارزه با فساد مانوس لیمپیاس شکل گرفته است. گفته می‌شود که این سازمان به محافل راست افراطی در اسپانیا نزدیک است.

سیاستمداران حزب محافظه‌کار خلق PP در واکنش‌های اولیه خود استعفای سانچز را رد کردند. خاویر ماروتو، سیاستمدار این حزب و معاون رئیس مجلس سنا، گفت: این نمایش جدیدی است که سانچز را کنار بزنند. سانچز می‌خواهد به هر قیمتی در قدرت بماند. او همیشه مرد خوبی است، بقیه بد هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • فشار بن گویر بر نتانیاهو: نخست وزیر قول حمله به رفح و عدم پایان جنگ را داده است
  • رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور: گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور به مازندران سریعتر تکمیل شود
  • نخست‌وزیر اسپانیا: استعفا نداده و با قدرت ادامه می‌دهم
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد
  • دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه با وزیر دفاع ایران در تهران
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران