Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران سوئیسی در یک مقاله مروری به بررسی زیست‌حسگرهای مبتنی بر FET حاوی نانولوله‌های کربنی پرداختند و چالش‌ها و فرصت‌های موجود در مسیر تجاری‌سازی این فناوری را بررسی کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تقاضا برای حسگر‌های زیستی الکترونیکی حساس و انتخابی برای طیف گسترده‌ای از کاربرد‌ها در حال رشد است، دستگاه‌های تحلیلی که هدف مورد نظر را در زمان واقعی پایش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستگاه‌ها برای مراقبت‌های بهداشتی در محیط‌های بالینی، کشف دارو، کنترل ایمنی و کیفیت مواد غذایی و نظارت بر محیط زیست ایده‌آل هستند. حسگر‌های زیستی الکترونیکی به‌دلیل سادگی، زمان تجزیه و تحلیل کوتاه، هزینه ساخت پایین، حداقل آماده‌سازی مورد نیاز برای نمونه و پتانسیل استفاده در نواحی مختلف توسط پرسنل آموزش‌دیده جذاب هستند.

به تازگی محققان ETH زوریخ به بررسی پیشرفت‌های علمی در حوزه ترانزیستور اثر میدان حاوی نانولوله کربنی پرداخته‌اند. در مقاله‌ای مروری که در نشریه Applied Physics Reviews به چاپ رسیده است، آن‌ها زیست‌حسگر‌های ترانزیستوری اثرمیدان حاوی نانولوله‌کربنی دروازه‌-الکترولیت را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

این دستگاه‌ها با ویژگی‌های الکترونیکی برتر و تقویت سیگنال ذاتی شناخته می‌شوند و قادر به تشخیص طیف وسیعی از مولکول‌های زیستی با حساسیت بالا هستند.

حسگر‌های زیستی مبتنی بر ترانزیستور اثر میدانی نانولوله کربنی دارای دروازه الکترولیت برای بسیاری از کاربرد‌ها امیدوار‌کننده هستند.

یکی از اجزای اصلی یک حسگر زیستی عنصر شناسایی زیستی آن است، مانند آنزیم‌ها، آنتی‌بادی‌ها، آپتامر‌ها یا غشا‌های انتخابی یونی که به طور انتخابی آنالیت (ماده‌ای که مواد شیمیایی آن اندازه‌گیری و شناسایی می‌شوند) را تشخیص می‌دهند. دستگاه‌های انتقال زیستی، تعامل بین عنصر شناسایی زیستی و آنالیت را به یک سیگنال قابل اندازه‌گیری، مانند سیگنال الکتریکی، تبدیل می‌کنند.

ماتیا پتریلی از محققان این پروژه گفت: «حسگر‌های زیستی که از (ترانزیستور‌های اثر میدان) به‌عنوان عناصر انتقال زیستی استفاده می‌کنند، یکی از امیدوارکننده‌ترین دستگاه‌ها برای کاربرد‌های حسگری زیستی هستند، زیرا قبلاً حساسیت بالایی نسبت به چندین آنالیت تا غلظت پیکومولار نشان داده‌اند. در میان تمام مواد احتمالی که می‌توان برای حسگر‌های زیستی مبتنی بر FET استفاده کرد، نانولوله‌های کربنی نیمه‌رسانا جالب هستند، زیرا خواص الکتریکی و شیمیایی مطلوبی دارند.»

پتریلی گفت: «با سازماندهی این حسگر‌های زیستی با عناصر شناسایی زیستی مختلف، می‌توان به تشخیص انتخابی آنالیت‌های مختلف، مانند مولکول‌های زیستی، نشانگر‌های زیستی سرطان، باکتری‌ها و یون‌ها دست یافت. علی‌رغم گزارش‌هایی که تبدیل بالقوه این حسگر‌های زیستی را به کاربرد‌های دنیای واقعی نشان می‌دهند، قبل از اینکه به صورت تجاری در دسترس باشند، باید بر چالش‌هایی نیز غلبه کرد.»

حسگر‌های زیستی مبتنی بر EG-CNTFET در حال حاضر قادر به تشخیص تنها یک آنالیت در هر زمان هستند. محلول‌های پیچیده‌ای مانند خون، عرق، یا بزاق برای کار با آن‌ها نیاز است که این موضوع تشخیص سیگنال‌های خاص را چالش برانگیز می‌کند.

پتریلی گفت: «این امر استفاده از این حسگر‌های زیستی را برای کاربرد‌های واقعی محدود می‌کند. انتخاب پذیری دستگاه باید به دقت در برابر همه عوامل مزاحم احتمالی، به ویژه در محیط‌های تشخیص پیچیده ارزیابی شود. هنگامی که این چالش‌ها برطرف شد، می‌توانیم تصور کنیم که این حسگر‌های زیستی برای کاربرد‌های مختلف در آینده نزدیک اجرا شوند.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانش و فناوری حسگر زیستی محیط زیست محققان حسگر های زیستی دستگاه ها کاربرد ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر

توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی ـ پژوهشی مسئله‌محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین‌المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

گاف "بی‌بی‌سی" درباره پروژه هواپیمای جت 72نفره ایرانی

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل 25 نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف 70 میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف 20 میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح‌های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف 10 میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف 100 میلیارد ریال، حمایت از پروژه‌های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده 11 قانون جهش تولید تا سقف 2000 میلیارد ریال، حمایت از راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف 50 میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده‌سازی ماده 5 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی‌های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از پروژه‌های تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف 200 میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف 10 میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد
  • فرصت‌های نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد