Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان، نسرین صفربیرانوند، فاطمه اسماعیلی پور بانوی کارآفرین ساکن روستای سراب دارا از توابع بخش بیرانشهر است و از سال 95 فعالیت خود را با صندوق خرد زنان روستایی آغاز کرده، او با گذشت پنج سال همچنان با روحیه به کار خود مشغول است.

با خانم اسماعیلی پور در یکی از نمایشگاه‌های که جهاد کشاورزی برگزارکرده بود آشنا شدم، در این نمایشگاه او بخشی از محصولات تولیدی خود و زنان روستایی از جمله زعفران و انواع گیاهان دارویی را با بسته بندی‌های خود عرضه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صندوق خرد و اشتغال و درآمدزایی

این بانوی کارآفرین می‌گوید: صندوق خرد زنان روستایی نقش مهمی در اشتغال همچنین رفع مشکلات و نیازهای بانوان روستایی دارد، به نظر می‌رسد توسعه صندوق‌های خرد نه تنها در روستاها بلکه در شهرها هم می‌تواند در ایجاد مشاغل خرد و خانگی تاثیرگذار باشد.

اسماعیلی‌پور با اشاره به اینکه از سال 95 صندوق خرد زنان روستایی سراب دارا فعالیت خود را آغاز کرده، می‌افزاید: من فعالیت خود را با کاشت زعفران، گل محمدی، بسته‌بندی حبوبات شروع کردم، البته بانوان روستا پرورش مرغ بومی و دامداری را هم دنبال می‌کنند، البته هنگام برداشت زعفران و گل محمدی حدود بیست نفر به طور فصلی با ما همکاری می‌کنند.

وی صندوق خرد زنان روستایی را یکی از مواردی عنوان می‌کند که نقش مهمی در ایجاد اشتغال زنان روستایی دارد و می‌گوید: صندوق خرد زنان روستایی صندوقی است که با سرمایه اندک برای زنان روستا شغلی ایجاد می‌کند و باید از این ظرفیت در راستای درآمد بانوان روستایی استفاده کرد.

 

برنامه راه‌اندازی یک تولیدی

این بانوی کارآفرین که مسوول صندوق خرد زنان روستایی سراب دارا است، ادامه می‌دهد: بانوان روستایی تقریبا ٩ ماه از سال را در حوزه‌های مختلف مشغول هستند، اما در نظر داریم تولیدی پوشاک یا فیلترسازی ماشین را هم در روستا راه‌اندازی کنیم تا مابقی وقت را هم بیکار نباشیم.

اسماعیلی‌پور اضافه می‌کند: قراراست سال آینده پنج هزارمتر زعفران را به یک هکتار افزایش دهیم، زیرا زعفران سراب دارا هم به علت آب و هوا و هم خاک حاصلخیز از کیفیت مناسبی برخوردار است و حتی از زعفران خراسان هم مرغوب تر است به طوری که رضایت مشتریان را به دنبال داشته است، در هر نمایشگاهی هم که شرکت کردیم زعفران و گیاهان دارویی را خریداری می‌کردند.

او می‌گوید: درآمد حاصل از زعفران و دیگر محصولاتی که توسط بانوان روستایی تولید می‌شود مناسب است ، به عنوان نمونه سال گذشته از پنج هزارمتر زعفرانی که کشت کردیم ٣٠ میلیون تومان درآمد کسب کردیم که رقم مناسبی است.

توانمند سازی بانوان روستایی

این بانوی کارآفرین هدف از ایجاد و تشکیل صندوق خرد زنان روستایی را توانمند سازی زنان روستایی عنوان می‌کند و می‌گوید: حدود 4 صندوق خرد زنان روستایی در سراب دارا فعالیت دارد که برای صد نفر از بانوان روستایی شغل و درآمدی ایجاد کرده است، سرمایه هر کدام از زنان روستا که در این صندوق عضو هستند حدود یک میلیون تومان و در مجموع ماهانه 35 میلیون تومان آورده دارد.

اسماعیلی پور با اشاره به اینکه تعدادی از بانوان روستایی با یک سرمایه اندک پرورش مرغ بومی و دام را دنبال کرده‌اند، می‌گوید: این بانوان حتی با فروش تخم مرغ محلی هم می‌توانند درآمد مناسبی داشته باشند، یکی از بانوان چند وقت پیش با استفاده از سرمایه صندوق خرد زنان روستایی دو گوسفند خریداری کرد که الان چند برابر شده و به خوبی از پس خرج و مخارج زندگی خود و خانواده‌اش برمی‌آید.

 

وی می‌گوید: صندوق خرد روستایی نه تنها برای بانوان روستایی اشتغال و درآمد بانوان روستایی ایجاد کرده است، بلکه برای گره گشایی از مشکلات کوچک نیز بارها و بارها تاثیرگذار بوده است،بنابراین ما با فعالیت صندوق خرد زنان روستایی موافق هستیم و به این کار اصرار داریم.

این بانوی کارآفرین معتقد است: تشکیل صندوق خرد زنان روستایی با سرمایه اندک اما شور و اشتیاقی بین زنان روستایی ایجاد کرده، این صندوق حتی ایجاد دورهمی و صمیمیت بین زنان روستایی هم شده است، زیرا ماهی یکبار همه دور هم جمع و در خصوص موارد مختلف با هم بحث و تبادل نظر می‌کنند.

اسماعیلی پورمی‌گوید: با وجود مسوولیتی که این صندوق برای من ایجاد کرده اما وقتی می‌بینم چندین نفر با سرمایه اندک این صندوق مشکل‌شان حل می‌شود خوشحالی قابل وصفی در من ایجاد می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود از مسوولان تقاضای معافیت مالیاتی این صندوق را دارد و می‌گوید: با توجه به اینکه صندوق حساب مشترک ندارد و همه اقساط وآورده به کارت من واریز می‌شود انتظار ما این است که معافیت مالیاتی شامل حال ما شود، نکته دیگر اینکه روستا فاقد عابر بانک است همین امر باعث شده اهالی روستای برای یک انتفالی کوچک هم راهی بیرانشهر شوند.

انتهای پیام/  

منبع: فارس

کلیدواژه: زنان روستا بانوان گیاهان دارویی کارآفرینی زن روستایی صندوق خرد زنان روستایی بانوی کارآفرین بانوان روستایی اسماعیلی پور بانوان روستا سرمایه اندک ایجاد کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مهرداد اصغری، مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در مرکز و جنوب استان اردبیل در اظهار کرد: واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در شهرستان نمین با حمایت بنیاد برکت به بهره‌برداری رسید و فاز توسعه این واحد نیز پس از سال‌ها تعطیلی احیا شده و به چرخه تولید بازگشت.
وی افزود: با بهره‌برداری از این واحد تولیدی در حال حاضر برای ۴ نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد شده است.
مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت بیان کرد: طی ۵ سال گذشته از ۶ هزار طرح اشتغال‌زایی در سطح استان اردبیل حمایت شده است که سهم شهرستان‌های مرکزی و جنوبی استان از این میزان ۴ هزار و ۴۰۰ طرح با اعتباری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
اصغری ادامه داد: بنیاد برکت طرحی به نام زنجیره سبز دارد که هدف آن حمایت از تولید محصولات کشاورزی است که به امنیت غذایی ختم می‌شود.
مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در مرکز و جنوب استان اردبیل تصریح کرد: سقف تسهیلات بنیاد برکت برای طرح‌های خوداشتغالی ۱۵۰ میلیون تومان است که این رقم در حوزه‌های کشاورزی، شیلات و دامداری تا ۳۰۰ میلیون تومان نیز افزایش می‌یابد و بازپرداخت آن به شکل تنفس‌دار هر ۶ ماه یکبار انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • تاکید بر رونق تولید برای ایجاد اشتغال و سرمایه در کشور
  • مشارکت زنان روستایی در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد