Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کافی است گشتی در بازار فریدونکنار یا مسیر محمودآباد تا سرخ رود بزنید، به راحتی می‌توان شکارچیانی را دید که تقاضای فروش و عرضه قو و پرنده‌های نادر را می‌کنند.

آگهی‌های فروش قو در فضای مجازی و اینستاگرام هم همزمان با زمستان و فصل مهاجرت قوها به اوج رسیده است با آنکه محدودیت‌های شکار اوج گرفته اما صیادان تضمین می‌کنند که پرنده‌ها را عرضه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر قو بالغ ۲۵ میلیون تومان فروش می‌رود

طی هفته‌های اخیر فقط در یک مورد ۲۴ بال قوی مهاجر و زیبا از گوشه حیاط خانه‌ای در محمودآباد کشف شد و سرانجام با ورود محیط بانان و دستگاه قضائی این پرنده‌ها به دامن طبیعت برگشتند.

با گشتی در بازار فریدونکنار، فروشندگان زیادی به سراغتان می آیند و عنوان می‌کنند انواع پرنده کشتار شده و زنده برای عرضه دارند. قیمت‌هایشان نجومی است، قیمت قوهای زنده و جفت از پنج میلیون تومان تا ۲۵ میلیون تومان در نوسان است، یکی از شکارچیان و صیادان دلیل افزایش قیمت را کاهش مهاجرت از یک سو و از سوی دیگر ممنوعیت شکار بیان کرد و گفت: این روزها صید و شکار سخت شده اما اگر مشتری دست به نقد وجود داشته باشد، هر نوع پرنده‌ای صید و عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه قوهای نابالغ هم برای فروش وجود دارد، گفت: برای عرضه و تحویل سفارش به مشتری حداقل به ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان نیاز است.

بازار پرنده هادر مازندران همچنان داغ است و برخی از این پرندگان در روزهای پاییز و زمستان گذارانی سر از منوی رستوران‌ها در می‌آوردند

بازار پرنده فروشی در مازندران همچنان داغ است و برخی از این پرندگان در روزهای پاییز و زمستان گذارانی سر از منوی رستوران‌ها در می‌آوردند. از سوی دیگر همزمان با فصل کوچ پرندگان، بازار اجاره دامگاه‌ها در حاشیه اراضی تالابی داغ است و کشاورزان زمین‌هایشان را در مدت صید تا چند ده میلیون تومان اجاره می‌دهند.

رئیس اداره محیط زیست فریدونکنار با اشاره به برخورد با دلالان و فروشندگان قوها و پرندگان مهاجر اظهار داشت: با هرگونه دلالی و خرید و فروش پرندگان برخورد قاطع می‌شود.

یاسر سالار در گفتگو با خبرنگار مهر به دستگیری فرد متخلف و کشف ۲۴ بال قوی فریاد کش از حیاط منزلی در شهرستان اشاره کرد و گفت: گونه‌های مهاجر در معرض خطر و تحت حمایت محیط زیست قرار دارند.

سرشماری قوها در تالاب فریدونکنار

وی با بیان اینکه قوهای مهاجر کشف شده پس از تیمار به دامن طبیعت رهاسازی می‌شوند، گفت: تاکنون بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ قو فریاد کش در ۲۸ قطعه در اراضی تالابی سرخ رود، سرشماری شده‌اند.

سالاری با بیان اینکه شکار و صید پرندگان مهاجر در سال جاری محدود و کنترل شده است، افزود: قوها بین روستاها و اراضی شالیزاری پرواز می‌کنند و برخی دامگاه داران با روش‌های سنتی اقدام به صید و شکار می‌کنند که این کار ممنوع است.

سال‌ها است از پرنده کشی در فریدونکنار بحث می‌شود و به رغم آنکه هر سال تدابیر و کنترل‌ها بیشتر می‌شود اما همچنان درصد قابل توجهی از پرندگان فرصت بازگشت‌های به سرزمین‌های دور را به دست نمی‌آوردند و شکار و کباب می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به مهاجرت گونه‌های نادر پرندگان مهاجر از مردم خواست تا در صیانت و حفاظت از این پرندگان همکاری لازم با محیط زیست داشته باشند.

اعزام نیروی‌های کمکی برای جلوگیری از شکار پرندگان

حسینعلی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ورود قوها به تالاب‌های استان در محمودآباد و سرخ رود از تشدید اقدامات حفاظتی خبر داد و افزود: حتی نیروهای کمکی از اداره کل و شهرستان‌های همجوار به سمت محمودآباد فرستادیم تا در گشت و کنترل و پایش نظارت کنند.

وی از کشف چندین مورد شکار قوهای زنده و رهاسازی آنها در تالاب خبر داد و اظهار داشت: پس از کشفیات برخی از افراد شروع به انتشار اخبار کذب کردند که هدف آنان تخطئه کردن اقدامات محیط بانان است.

وی با بیان اینکه دامگاه های اطراف سرخ رود نیز پایش و رصد می‌شود به ورود ۵۵۰ بال قوی مهاجر به تالاب محمودآباد خبر داد و گفت: هرساله بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ بال قو به تالاب وارد می‌شود اما در سال ۹۲ این تعداد به چهار هزار قطعه رسیده بود.

عده‌ای سودجو و قاچاقچی اقدام به قاچاق و شکار اقدام می‌کنند اما با این حال همکاران محیط بانان در حال رصد و نظارت هستند

ابراهیمی ادامه داد: عده‌ای سودجو و قاچاقچی اقدام به قاچاق و شکار می‌کنند اما با این حال همکاران و محیط بانان در حال رصد و نظارت هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران یادآور شد: با هرگونه تخلف و شکار به شدت برخورد می‌شود.

وی با اظهار اینکه بسیاری از این گونه‌ها با طی چند هزار کیلومتر به استان سفر می‌کنند، افزود: برخی از این پرنده‌ها که برای زمستان گذرانی به استان سفر می‌کنند مورد کم لطفی قرار می‌گیرند و شکار می‌شوند.

مردم با محیط بانان همکاری کنند

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌های امکانات و نیرو از مردم تقاضا داریم در صیانت از گونه‌های حیات وحش و پرندگان مهاجر با محیط زیست همکاری لازم داشته باشند.

چالش‌های فراروی پرندگان مهاجر و صید برخی از این گونه‌های نادر به اعتقاد بسیاری از دوستداران حیاط وحش ناشی از نبود همت جمعی بین متولیان امر برای مقابله با صید و شکار و نامتناسب بودن و بازدارنده نبودن برخوردها است.

سالانه صدها هزار بال پرنده مهاجر از فرسنگ‌ها دور به مازندران سفر می‌کنند.

کد خبر 5384063

منبع: مهر

کلیدواژه: پرنده محیط زیست مازندران بوشهر ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه بارش برف کرمانشاه قاسم سلیمانی آمار کرونا گرگان سانحه تصادف واکسن کرونا 9 دی زلزله برف روبی آتش سوزی پرندگان مهاجر میلیون تومان محیط بانان محیط زیست پرنده ها گونه ها سرخ رود بال قو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۰۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)

به‌تازگی تصویری در شبکه‌های اجتماعی، مبنی‌بر شکار یک پلنگ ایرانی در پارک ملی هِنگول بلوچستان پاکستان، منتشر شده است. این نژاد از پلنگ در معرض خطر انقراض است.

به گزارش فارس، پلنگ ایرانی پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، بزرگترین گربه‌سان کشور به شمار می‌رود. کمبود طعمه در اثر شکار غیر مجاز و بی رویه، تخریب زیستگاه طبیعی پلنگ به دلیل توسعه فعالیت‌های انسانی، کشته شدن پلنگ‌ها به دست افراد محلی و شکارچیان متخلف باعث شده است که این گربه‌سان ایرانی به سمت انقراض برود.

«پلنگ در هر کجا به دام‌ها خسارت بزند از طریق صندوق توسعه محیط زیست خسارت آن پرداخت می‌شود.» این گفته کامبیز محسن سلطانی رئیس اداره محیط زیست نوشهر به خبرنگار فارس بود.

در نتیجه تقابل پلنگ با انسان و آسیب‌پذیری این گونه کمیاب در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است.

کمبود طعمه‌های پلنگ در اثر شکار بی‌رویه و تخریب عرصه‌های طبیعی از عوامل مهم کاهش جمعیت و افزایش حمله پلنگ به دام‌های اهلی و تقابل این گونه با انسان بوده است.

«در بخش گسترده‌ای از محدوده پراکنش پلنگ، به‌ویژه در منطقه زاگرس با کمبود طعمه و به‌تبع آن تعارض بین پلنگ و دام‌های اهلی و دامداران روبه‌رو هستیم.» این گفته حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست می‌گوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان