Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهسا بهادری: اسامی فیلم‌های سینمایی حاضر در چهلمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد و همانطور که مسعود نقاش‌زاده، دبیر این دوره اعلام کرده بود، فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» از جشنواره حذف شد. ماجرایی که در دو هفته اخیر جنجال‌های زیادی را به پا کرد. پس از دو سال شروع دوباره این جنجال‌ها از جایی شروع شد که حمید نعمت‌الله اعلام کرد که فرم حضور در جشنواره را پر کرده و قرار است نسخه نهایی فیلم را تحویل جشنواره دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از ارسال «قاتل و وحشی» به جشنواره، دبیرخانه اعلام کرد که این فیلم از جشنواره حذف شده چون بر اساس مستندات موجود، فیلم «قاتل و وحشی» ساخته آقای حمید نعمت‌الله، پیش از سال ۱۳۹۹ تولید شده، فرم شرکت در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را پر کرده، مورد بازبینی هیأت‌انتخاب قرار گرفته و صورت‌جلسه آن به امضای هفت عضو هیات انتخاب دوره سی و هشتم رسیده است؛ لذا با توجه به آیین‌نامه جشنواره، فیلم «قاتل و وحشی» از نظر قانونی امکان حضور در چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر را نخواهد داشت.»

پس از اینکه دبیر جشنواره فجر، پر کردن فرم جشنواره در سال‌های گذشته را دلیل کنار گذاشتن فیلم «قاتل و ‌وحشی» از جشنواره فجر عنوان کرد، روابط عمومی این فیلم در متنی، استدلال مسعود نقاش‌زاده را خلاف آیین‌نامه این دوره دانست. پس از این ماجرا، همایون اسعدیان که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر عضو هیئت انتخاب بود، اعلام کرد که این فیلم در آن دوره از جشنواره بررسی نشده است او در توضیحات بیش‌تر خود گفت: «هیات انتخاب جشنواره فجر در سال ۹۸ فیلم «قاتل و وحشی» را دید، اما حدود نیم ساعت از فیلم آماده نبود و نسخه کامل را به ما ندادند. با این حال در همان اندازه‌ای که دیدیم هم فیلم بررسی نشد، چون آقای داروغه‌زاده، دبیر آن دوره از جشنواره اعلام کردند به دلیل اینکه بین تهیه‌کننده و سرمایه‌گذاران فیلم اختلاف به وجود آمده و فیلم مشکل مالکیت دارد هیچ بررسی‌ صورت نگیرد، در نتیجه فیلم نه بررسی شد و نه نظری درباره آن ارائه شد.»

او ادامه داد: «هیچ سند مکتوبی مبنی بر ارزیابی و نمره‌دهی به فیلم «قاتل و وحشی» با نام و امضای اعضای هیات انتخاب دوره سی‌وهشتم فیلم فجر وجود خارجی ندارد.»

               بیش‌تر بخوانید:              ◾️جشنواره فجر، برای ردِ پذیرشِ فیلم «قاتل و وحشی»، سند رو کرد              ◾️همایون اسعدیان: «قاتل و وحشی» در جشنواره سی‌وهشتم فجر بازبینی نشد              ◾️چرا «قاتل و وحشی» امسال هم در جشنواره فیلم فجر نیست؟

دبیرخانه هم برای رد صحبت‌های اسعدیان و اثبات اینکه فیلم را بازبینی کرده است اسناد و مدارکی را منتشر کرد. بیانیه‌ای نیز منتشر شد که در آن نوشته شده بود: «در ادامه این بیانیه آمده است: «در سال ۱۳۹۸، نسخه‌ای از فیلم «قاتل و وحشی» به مدت ۱۵۶ دقیقه‌ به دبیرخانه جشنواره ارائه شده که در سه دقیقه پایانی این نسخه، کارگردان رو به دوربین، نماهای پایانی فیلم را شرح می‌دهد. تمامی اعضای هیأت ‌انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، این نسخه را مورد بازبینی قرار داده و صورتجلسه بازبینی را امضا کرده‌اند. اما در نهایت، به خاطر مشکلاتی که این فیلم در مالکیت داشته، با تصمیم دبیر وقت جشنواره، کنار گذاشته شده است. این فیلم در سال ۱۳۹۹ نیز برای شرکت در جشنواره فجر ثبت نام کرده بود که به دلیل صادر نشدن پروانه نمایش فیلم با این درخواست موافقت نشد.»

در همین میان هم جواد طوسی منتقد سینما اعلام کرد که یکی از دلایل اصلی برای عدم پخش این فیلم سینمایی فقط ماجرای حق مالکیت نیست بلکه یکی از مشکلات نمایش موهای لیلا حاتمی است.

مصطفی کیایی که در هیئت انتخاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت هم نسبت به این ماجرا واکنش نشان داد و گفت: «فیلم «قاتل و وحشی» از نظر قانونی مشکلی برای حضور در جشنواره ندارد که اگر این‌طور بود دبیر سال گذشته تمام تلاشش را نمی‌کرد که فیلم را برای ما نمایش دهد اما موفق نشد چون مشکل پروانه نمایش داشت، ما تا روز آخر هم منتظر ماندیم ولی نشد. حداقل دبیر جشنواره که قواعد جشنواره را می‌داند.»

روزگذشته نیز کانون کارگردانان در انتقاد به این مضوع بیانیه‌ای منتشر کرد و نوشت: «

حواشی از کجا آغاز شد؟

 اگر مخاطب سینما باشید حدود دو سال است که در جریان مشکلات «قاتل و و حشی» هستید. از اخبار ضدونقیض درباره ادامه یا توقف ساخت این فیلم و دعوای همیشگی میان سرمایه‌گذار و کارگردان گرفته تا مشکل نمایش موهای لیلا حاتمی و پر کردن فرم حضور و پذیرفته نشدن در جشنواره، مشکلاتی است که این فیلم با آن مواجه است. 

۱۵ شهریور  ۱۳۹۸  فیلمبرداری فیلم سینمایی«قاتل و وحشی» آغاز شد. فیلمی با کارگردانی حمید نعمت‌الله و بازی لیلا حاتمی و امین حیایی که می‌خواست در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حاضر شود و قرار نبود پس از دوسال این همه حاشیه داشته باشد.

حدود سه ماه از آغاز فیلمبرداری «قاتل و وحشی» گذشته بود و در حالی که این فیلم فرم حضور در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را پر کرده بود، خبر رسید که فیلمبرداری آن به دلیل مشکلات مالی متوقف شده است. البته فردای آن روز نعمت‌الله ادعا کرد که بیش از ۷۰درصد کار به پایان رسیده و فیلمبرداری آن هم در تهران ادامه دارد و آن مشکلات مالی که مطرح شده صرفا بخاطر برآورد هزینه رخ داده است در همین میان که تکلیف فیلم مشخص نبود و احتمال داده می‌شد که ساخته حمید نعمت‌الله به جشنواره نرسد، روابط عمومی فیلم اعلام کرد که فیلمبرداری «قاتل و وحشی» به پایان رسیده است و فیلم آماده حضور در جشنواره است.

هرچند که نعمت‌الله با تمام توان خود فیلم را برای نمایش در جشنواره آماده کرد، اما زمانی که اسامی آثار بخش سودای سیمرغ منتشر شد هیچ نامی از این فیلم وجود نداشت و  مشکلش آنچه که در فیلم به نمایش درآمده، نبود. بلکه دبیر خانه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد مسائل حقوقی باعث خارج شدن فیلم سینمایی «قاتل و وحشی» از بررسی هیات انتخاب بخش سودای سیمرغ این دوره جشنواره از جشنواره شده است. به دلیل برخی مشکلات مالکیتی پیرامون این فیلم و براساس نظر معاونت نظارت و ارزشیابی و خانه سینما (مکاتبات پیوست ۱ و ۲ و ۳) به عنوان مراجع ذیصلاح موضوع تهیه‌کنندگی و مالکیتی فیلم است.»

همان زمان دبیرخانه جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که این آمادگی را دارد در صورت حل مشکل فیلم در زمان مقرر، و به لحاظ طی شدن سایر مراحل حضور و به احترام دست‌اندرکاران ساخت فیلم، بادعوت مجدد از هیات‌انتخاب، نسبت به اعلام‌نظر در خصوص شایستگی حضور فیلم و افزودن این فیلم به بخش مسابقه، اقدام نماید.

پس از آنکه دبیرخانه دلیل بررسی نکردن این فیلم را اعلام کرد و شانس دوباره‌ای به این فیلم داد، حمید نعمت‌الله در گفت‌وگو با خبرآنلاین اعلام کرد با وجود بیانیه دبیرخانه جشنواره، «قاتل و وحشی» قطعا به جشنواره فجر نمی‌رسد. او در این‌باره توضیح داد: «ما از همکاری با آقای رنج‌کشان راضی بودیم و ایشان هم بدقولی در تامین هزینه‌ها نداشت اما پیش‌تولید و تولید فیلم ما طولانی و هزینه‌ها افزایش یافت به همین دلیل به دنبال اضافه کردن سرمایه‌گذار جدید رفتیم اما ورود آقای نادران وضعیت این پروژه را بدخیم کرد. ایشان حتی شرط کرد که اسمش به عنوان تهیه‌کننده بیاید اما در مقابل به تعهداتش برای تامین سرمایه عمل نکرد.»

این کارگردان در پایان با اعلام این‌که قطعا «قاتل و وحشی» به جشنواره فجر نمی‌رسد گفت: «این فیلم با سختی و مرارت و خون جگر زیادی ساخته شد و اثری است که با افتخار می‌شود آن را در معرض تماشای مخاطب قرار داد. امیدواریم مشکلات این فیلم حل بشود تا بتوانیم «قاتل و وحشی» را با کیفیت مدنظرمان برای مخاطبان آماده کنیم.»

با توجه به شرایط پیش‌آمده به نظر می‌رسد که خبرسازی‌های «قاتل و وحشی» به همین مسائل ختم نمی‌شود و به زودی تکلیف اکران این فیلم باید مشخص شود، مخصوصا اینکه مشخص شد این فیلم به هیچ عنوان در پهلمین جشنواره فیلم فجر حضور نخواهد داشت.

۵۷۲۴۵

کد خبر 1585618

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران جشنواره فیلم فجر حمید نعمت الله سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حمید نعمت الله فیلم سینمایی هیات انتخاب جشنواره فجر قاتل و وحشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.

 چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را  به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آنها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باندهای خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد. و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تصاویر ترسناک از بلعیدن یک گراز توسط اژد‌های کومودو!
  • (ویدئو) تصاویری از روش ترسناک اعدام در کره شمالی
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • جشنواره مسکو به «آه سرد» ۲ جایزه داد
  • «آه سرد» ۲ جایزه از جشنواره مسکو گرفت
  • نمایش وحدت و همدلی با برگزاری جشنواره اقوام در بندرترکمن