Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل ازتسنیم، امیرعباس افشار امین مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا اظهار کرد: براساس قراردادهای تجاری ایران با اتحادیه اوراسیا مقرر شده که از مهرماه ۱۴۰۱ کالاهای ایرانی بدون پرداخت حقوق گمرکی به کشورهای این منطقه صادر شوند.

او افزود: کالاهای صادراتی البته باید استانداردهای مورد نیاز این اتحادیه را رعایت کنند به همین منظور حتی دفاتری نیز در مسکو و ایروان ایجاد شده است تا به صادرات کالاهای ایرانی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا ادامه داد: براساس تفاهم صورت گرفته حتی مفاد اولیه مورد نیاز تولید کالاهای صادراتی به این منطقه تامین می شود تا بتوان کالایی رقابتی را به این کشورها صادر کرد.

افشار امین تصریح کرد: انواع محصولات فراوری شده غذایی مانند انواع خشکبار فراوری شده، خرما، ماکارونی، انواع شیرینی و شکلات و کنسرو قابلیت صادراتی بالایی برای ارسال به این کشورها دارند.

وی افزود: مواد غذایی فراوری کشور ما استانداردهای مورد نیاز برای صادرات به اتحادیه اوراسیا را پاس می کند همچنین قابلیت هایی در زمینه صادرات محصولاتی مانند شیرآلات و پارچه داریم.

مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا اظهار کرد: با توجه به تفاوت قیمتی که به ویژه در بخش مواد غذایی و در مرحله بعد پارچه و شیرالات داریم می توانیم بخش مناسبی را از این بازارها در اختیار خود قرار دهیم.

افشار امین با اشاره به استانداردهای صادرات محصولات کشاورزی خام، گفت: متاسفانه در این بخش بسیاری از محصولات کشاورزی ما به صورت خام قابلیت صادرات به اوراسیا را ندارند به طوری که خرمای ما استانداردهای لازم و ضدعفونی مورد نظر اتحادیه اروپا را انجام نمی دهد اما کنسرسیوم خود برای انجام صادرات وارد میدان شده و محصولات صادراتی را براساس خواست این کشورها فراوری می کند.

او اظهار کرد: برای تسهیل صادرات به کشورهای اتحادیه اوراسیا حتی شلف های فروشگاهی را در فروشگاه های زنجیره ای این کشورها اجاره کرده ایم و مبلغ حاصل از صادرات را بعد از فروش محصول خود در این کشورها دریافت می کنیم.

مدیر اجرایی مرکز کنسرسیوم صادراتی ایران و اوراسیا ادامه داد: در حال حاضر نیز صادرات به کشورهای روسیه و ارمنستان در حال انجام است که امیدواریم از سال اینده و با برداشته شدن تعرفه های گمرکی صادرات به دیگر کشورها را نیز شاهد باشیم و میزان صادرات به دو کشور یادشده افزایش یابد.

افشار امین تاکید کرد: با برداشته شدن تعرفه های گمرکی از سال اینده براورد شده که بتوان ۳۰۰ میلیون دلار صادرات در یک سال به کشورهای این منطقه داشته باشیم.

رامین مهمان پرست سخنگوی سابق وزارت امور خارجه و فعال در بخش دیپلماسی اقتصادی نیز در این نشست، اظهار کرد: اقدامات حمایتی مانند تسهیل قوانین صادراتی اعطای مشوق‌های صادراتی تامین و واردات مواد اولیه مورد نیاز و ماشین آلات از جمله مواردی هست که می تواند صادرات ما را به ویژه به کشورهای همسایه و اتحادیه اوراسیا افزایش دهد.

او افزود: در حال حاضر وارد کننده های انحصاری کالا به شکل مافیایی در کشور وجود دارد و به اشکال مختلف چوب لای چرخ تولیدکنندگان داخلی می کنند حتی شاهدیم که در واردی نیز برای فراهم شدن امکان واردات اقدام به‌آمار سازی دارند.

مهمانپرست ادامه داد: بازار منطقه یکی از جذاب ترین بازارهای دنیاست زیرا علاوه براینکه بکر و دارای امنیت لازم است برای کشورمان نیز مزیت های نسبی در ارتباط با هزینه حمل و نقل و قیمت تمام شده دارد.

او  افزود: قابلیت تامین بازار ۶۰۰ میلیون نفری منطقه برای کشورمان محیاست که بخش خصوصی خود با وجود تحریم ها می تواند راه های صادرات را هموار کند.

وی تاکید کرد: تحریم ها تنها تا ۲۰ درصد می تواند مشکل و هزینه ایجاد کند و بخش خصوصی خود زمینه های صادرات این محصولات را با شرکای خارجی خود فراهم می کنند.

تجارت کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۸ ماه، از لحاظ وزنی ۴۲ درصد و از لحاظ ارزش ۷۳ درصد رشد داشته است.

 ۸ میلیون و ۵۶۶هزار و ۱۸ تن کالا به ارزش سه میلیارد و ۶۲۶ میلیون و ۲۶۲هزار و ۴۵۲دلار کالا بین ایران و پنج عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۸ ماه نخست امسال تبادل شد که از این میزان ۶میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۴۶تن به ارزش دو میلیارد و ۸۶۲میلیون و ۶۲۳هزار و ۳۰۳دلار از مبدا این کشورها به ایران کالا فروخته شده، که این میزان واردات نسبت به مدت مشابه ۶۶درصد در وزن و ۹۸درصد در ارزش بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده است.

 در این مدت صادرات کشورمان به اوراسیا هم یک میلیون و ۸۳۹هزار و ۱۷۲تن به ارزش ۷۶۳میلیون و ۶۳۹ هزار و ۱۴۹ دلار بوده است که نسبت به هشت ماهه سال ۹۹تغییری در وزن نداشته اما در ارزش کالای صادر شده ۱۸ درصد رشد داشته است.

کد خبر 646060 برچسب‌ها صادرات تجارت خارجی اقتصاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: صادرات تجارت خارجی اقتصاد اتحادیه اوراسیا افشار امین مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۴۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی

به‌گزارش همشهری آنلاین، این عوارض بعد از آن وضع شده است که برخی خبرها از کاهش عرضه سیب‌زمینی در بازار حکایت دارد به‌نظر می‌رسد دولت در تلاش است تا سطح عرضه و تقاضا را متعادل کند.

افزایش صادرات محصولات کشاورزی

دیروز همچنین قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی از افزایش ۲۳درصدی صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی خبر داد.

علیرضا پیمان‌پاک در صفحه شخصی خود در فضای مجازی اعلام کرد که با وجود کاهش ۹درصدی (ارزشی) صادرات کل کشور، صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ۲۳درصد به لحاظ ارزشی و ۱۲درصد به‌لحاظ وزنی افزایش داشته است.

با وجود رشد صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی برخی کارشناسان اعتقاد دارند از نظر هزینه، فایده، افزایش صادرات مواد غذایی به‌دلیل محدودیت‌های زیست‌محیطی و میزان مصرف آب به‌نفع کشور نیست. چراکه سیستم آبیاری کشاورزی در ایران مکانیزه نیست و برای اغلب محصولات آب بری بالایی دارد.

وضعیت بخش املاک اپلیکیشن‌های دیوار و شیپور

ماجرای بخش املاک اپلیکیشن‌های دیوار و شیپور همچنان خبرساز است در تازه‌ترین رویداد عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه دیوار و شیپور با طرح مقابله با سوداگری بازار مسکن همراه نیستندگفت: درصورت عدم‌همراهی، باید مانع فعالیت این دو سایت شد.

هفته قبل ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت برای ایجاد بخش احراز هویت مالک و کد پستی املاک به ۲پلتفرم‌ دیوار و شیپور یک هفته مهلت داد و گفت که در غیراین صورت بخش مسکن دیوار و شیپور مسدود خواهد شد. او همچنین گفته بود: بعضی ملک‌هایی که وجود خارجی ندارد، در این سکوها آگهی شده و به‌صورت گسترده و با هماهنگی یکدیگر به قیمت‌سازی می‌پردازند. در یک هفته گذشته اخبار مربوط به این دو اپلیکیشن به صدر اخبار آمده و حالا در تازه‌ترین رویداد روز گذشته عضو کمیسیون عمران مجلس نیز با بیان اینکه دیوار و شیپور با طرح مقابله با سوداگری بازار مسکن همراه نیستندگفت: درصورت عدم‌همراهی، باید مانع فعالیت این دو سایت شد.

به‌گفته او یکی از سوداگران بازار مسکن و مافیای این حوزه، افزایش قیمت جعلی مسکن با ارائه اطلاعات غلط در سکوهای اینترنتی است. اینها به‌صورت جعلی اطلاعاتی را از ملک، مالک و.. ارائه می‌دهند تا قیمت‌ها را افزایش دهند تا املاک خودشان را بفروشند.

عجله بی‌عجله

در رویدادی دیگر شرکت تپسی پس از آپدیت دوباره اپلیکیشن‌اش، گزینه عجله دارم را حذف کرد. آنگونه که روابط عمومی تپسی توضیح داده این گزینه به‌ دستور قضایی از ابتدای هفته جاری از تپسی حذف شده است.

پیش از این با پیگیری‌های سازمان تعزیرات حکومتی، گزینه «عجله دارم» از تاکسی‌های اینترنتی ازجمله اسنپ حذف شده بود. این سازمان اعتقاد دارد قیمت‌ها نباید افزایش یابد.

بیشتر بخوانید

اصل ماجرای «عجله دارم» تاکسی های اینترنتی | «عجله دارم» از کجا آمد؟ ماجرای استخراج عجیب طلا از کامپیوتر با پودر وی! صادرات ۹میلیارد دلاری به عراق

فرزاد پیلتن نماینده ویژه تجاری ایران در امور عراق در مورد جزئیات صادرات به عراق گفت: صادرات ایران به جهان در سال۱۴۰۲ حدود ۴۹.۴میلیارد دلار بوده که نسبت به سال۱۴۰۱ حدود ۸.۹درصد کاهش نشان می‌دهد. عراق با ۹.۲میلیارد دلار و ۱۸.۷درصد از سهم صادرات کشور پس از چین (۱۳.۹میلیارد دلار) دومین مقصد کالاهای صادراتی ایران بوده است. امارات (۶.۶میلیارد دلار)، ترکیه (۴.۲میلیارد دلار) و هند (۲.۲میلیارد دلار) نیز در رتبه‌های بعد از عراق قرار داشته‌اند.

کد خبر 848190 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها کشاورزی اقتصاد تولید کنندگان

دیگر خبرها

  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • استقبال کم‌سابقه سرمایه‌گذران ۱۰۳کشور از ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تعیین عوارض ۶۰درصدی برای صادرات سیب‌زمینی
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • افزایش ظرفیت صادراتی خراسان شمالی دستاورد نمایشگاه اکسپو است