Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، حذف قیمت‌گذاری دستوری از اقتصاد کشور از جمله اتفاقات مثبت و مهمی بود که از نخستین روزهای فعالیت دولت سیزدهم مورد توجه جدی مسوولان اقتصادی قرار گرفت.

دولت سیزدهم در نخستین روزهای فعالیت خود باعث ایجاد آرامش در بازارهای کالایی به واسطه عرضه زنجیره سیمان و فولاد به بورس کالا شد که بیشتر مسوولان حاضر در کشور، این تلاش دولت را به عنوان اقدامی مناسب برای ایجاد شفافیت معاملات و رونق تولید در کشور عنوان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، «نادر سلیمانی»، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به اخبار منتشر شده در خصوص حذف قیمت دستوری از بازار فولاد و عرضه زنجیره کامل محصولات آن به بورس کالا اشاره کرد و افزود: اصلی‌ترین سیاست به کار گرفته شده از زمان آغاز به کار وزیر صنعت، معدن و تجارت، خداحافظی و دوری حتمی با قیمت گذاری دستوری بوده است.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد ساز و کارهای جدید برای قیمت گذاری در رأس توجه و برنامه‌های کاری وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است، اظهار داشت: حذف قیمت‌گذاری دستوری و تعیین قیمت از طریق دیگر راه‌های ممکن، جزو اصلی ترین درخواست‌های فعالان بازار بوده است و اکنون وزیر با تصمیمات جدید خود پاسخی مثبت را به درخواست این افراد داده است.

سلیمانی با تاکید بر اینکه به کارگیری ساز و کار جدید، دلالت بر ورود حتمی زنجیره محصولات فولادی به بورس کالا دارد، گفت: اکنون وزیر صمت طی دستورالعملی مشخص، سیاست عرضه محصولات به بورس کالا را ابلاغ و اعلام کرده تا از این طریق همه محصولات فولادی به منظور ایجاد شفافیت در معاملات و انجام قیمت گذاری براساس عرضه و تقاضا وارد بورس کالا شوند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: در صورت اجرایی شدن دستورالعمل جدید وزیر صمت و نیز وجود برخی از برنامه ریزی های درست می توان شاهد تاثیر مثبت این اقدام در بازار فولاد بود، در غیر اینصورت آنطور که باید اتفاق درست و برنامه‌ریزی شده‌ای در کاهش قیمت‌گذاری دستوری و عرضه محصولات فولادی به بورس کالا صورت نمی‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: هر نوع قیمت گذاری دستوری با هر شکلِ ممکن به دلیل تعبیراتی که از الزام و اجبار وجود دارد؛ نمی تواند با تاثیر مثبت در اقتصاد کشور همراه باشد و این امر سبب دور شدن روند فعالیت واحدهای تولیدی از سمت کارآمدی خواهد شد.

سلیمانی به حذف قیمت گذاری دستوری و تاثیر آن بر سهام شرکت های فولادی تاکید کرد و افزود: به طور حتم الزام تولیدکننده به رعایت دستورالعمل قیمت گذاری باعث تاثیر منفی در بازار سرمایه و سهام شرکت های فولادی حاضر در بورس خواهد شد.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که اگر حذف قیمت گذاری دستوری با ساز و کار جدید به مرحله اجرا نرسد؛ ممکن است زمینه ایجاد نوع دیگری از قیمت گذاری در کشور فراهم شود و مجدد بر روند معاملات بورس تأثیر منفی بگذارد.

وی ادامه داد: تاکنون محصولات فولادی به همه تولیدکنندگانی اختصاص داده می شد که دارای کد بهین یاب اما قرار است با اتخاذ شیوه هایی برای رشد عرضه ها در بورس کالا، رفته رفته کل سهمیه بندی ها کنار رفته و شاهد معاملاتی رقابتی در این حوزه باشیم.

سلیمانی با اشاره به اینکه برای بهبود چنین وضعیتی باید زمینه تفکیک مساله تولید و نیز موضوع قیمت و عرضه از یکدیگر فراهم شود، ادامه داد: قیمت و عرضه به عنوان شاخصه اصلی دولت برای تنظیم بازار تلقی می شود، ساز و کار تنظیم بازار نمی تواند به سمت قیمت گذاری دستوری پیش برود؛ زیرا در این صورت تولیدکنندگان جزو نخستین افرادی خواهند بود که از وجود چنین وضعیتی در اقتصاد کشور متضرر می شوند.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است که استفاده از قیمت گذاری دستوری باعث ایجاد رانت و سودجویی افراد دلال در بازار می شود.

وی به نقش بورس کالا در تعیین قیمت و انجام شفاف معاملات کالاها تاکید کرد و گفت: بارها به دولت اعلام کرده ایم که بازار سرمایه به عنوان مرکز کشف قیمت تلقی می شود، این بازار به شفاف سازی کمک می کند تا زمینه از بین رفتن مسایل مربوط به رانت و ایجاد دلالی ها در بازار فراهم شود.

سلیمانی افزود: در صورت کمک و تلاش برای افزایش شفاف سازی فعالیت بازار سرمایه، ضمن بهره مندی تولیدکنندگان، مصرف کنندگان هم قادر به دستیابی کالای مناسب با قیمت گذاری معقول خواهند بود.

برچسب‌ها بورس کالا فولاد بورس بازار سرمایه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بورس کالا فولاد بورس بورس کالا فولاد بورس بازار سرمایه حذف قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی بازار سرمایه بورس کالا ساز و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: احتمالا در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر فعالیت بازار سرمایه با فراز و نشیب همراه است و رشد آن روزی مثبت و روز دیگر منفی است، پیام الیاس کردی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایسنا درباره اثر برخی اخبار همچون اصلاحی برخی مواد قانون مالیات بر عایدی سرمایه معتقد است، نه تنها بورس بلکه بازارهای دیگر از جمله ارز، سکه و طلا هم بعد از اعلام تصویب این مصوبه واکنش قابل توجهی نداشتند.
وی با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه  موضوع جدید و مربوط به امروز نیست، افزود: این موضوع در دوره قبل مجلس شورای اسلامی برای اولین بار مطرح شد و اکنون هم به طور کامل تصویب نشده و تصویب نهایی آن مدت زمان طولانی طول می کشد. 
 این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سال گذشته هم پس از اعلام مصوبه مواد خام پتروشیمی، شاهد ریزش سود سهام در بورس بودیم، اما این مصوبه به تنهایی عامل ریزش سود نبود، عهدی که دولت بسته بود و زیر عهدش زد باعث شد، اعتماد سرمایه گذار از بین برود.
به گفته الیاس کردی، چنین اخباری هم آسیب می زند و هم تبعاتی دارد که آن تبعات آسیب زا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکسری فاکتورهای مثبت و منفی در بازار سرمایه وجود دارد که در میزان سرمایه گذاری مردم نقش دارد، یادآور شد: افزایش روند کلی نرخ دلار، بالا بودن نرخ بهره که آسیب زا بوده و انتشار اوراق بالای ۲۰ درصد بوده در کنار قوانینی که در آینده تصویب می‌شود و مشخص نیست که برای سرمایه گذار مثبت است یا منفی، از جمله فاکتورهای مختلفی است که در این عرصه وجود دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه با این شرایط در روزهای آینده شاهد رشد آرام سهام در بورس هستیم، اما جنس این رشد از نوع رشد در سال ۹۹ نیست، اضافه کرد: با وجود فاکتورهای اعلام شده، ارزیابی ام این است که چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا