Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@12:10:46 GMT

تقاضای نفت در انتظار ثبت رکورد در ۲۰۲۲

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۰۴۹۵۳

تقاضای نفت در انتظار ثبت رکورد در ۲۰۲۲

بازگشت جهانی تقاضای نفت در سال جاری میلادی نشان از افزایش بیشتر تقاضا در سال ۲۰۲۲ میلادی دارد.

به گزارش برنا به نقل از رویترز، تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۱ با آغاز بهبود شرایط از بحران ویروس عالم‌گیر کرونا افزایش یافت و مجموع مصرف نفت جهان - با وجود تلاش‌ها برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی برای کم کردن تغییرات آب و هوایی - به‌طور بالقوه می‌تواند رکوردی تازه را در سال ۲۰۲۲ ثبت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف بنزین و گازوئیل امسال با ازسرگیری سفر و فعالیت‌های تجاری مصرف‌کنندگان افزایش یافت. بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، انتظار می‌رود مصرف نفت خام در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد و به ۹۹ میلیون و ۵۳۰ هزار بشکه در روز برسد.

این رقم امسال ۹۶ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بود، مصرف نفت خام در سال آینده میلادی، تنها اندکی پایین‌تر از از مصرف روزانه این کالای راهبردی در سال ۲۰۱۹ یعنی ۹۹ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه خواهد بود.

پس از یک سال که تولیدکنندگان عمده نفت از افزایش فعالیت‌هایی که عرضه را تحت تأثیر قرار داد و سبب محدود شدن ذخیره‌سازی در سراسر جهان شد، شگفت‌زده شدند، این مسئله همچنان هم بر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هم بر صنعت شیل ایالات متحده در زمینه برآورده کردن تقاضا، فشار وارد می‌کند.

بسیاری از کشورهای عضو اوپک برای افزایش تولید با مشکل روبه‌رو شده‌اند، این در حالی است که صنعت شیل ایالات متحده باید با تقاضای سرمایه‌گذاران مقابله کند تا هزینه‌ها حفظ شوند.

در آغاز امسال قیمت نفت خام برنت ۵۲ دلار برای هر بشکه بود و قیمت این شاخص در سال جاری میلادی به حدود ۸۶ دلار برای هر بشکه هم رسید. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که قیمت‌ها می‌توانند مسیر صعودی خود را در سال ۲۰۲۲ ازسر گیرند، مگر اینکه عرضه بیش از حد انتظار افزایش یابد.

محققان بانک آمریکا پیش‌بینی می‌کنند قیمت نفت برنت در سال ۲۰۲۲ به‌دلیل ذخیره‌سازی کم و کمبود ظرفیت مازاد، به‌طور میانگین ​​۸۵ دلار برای هر بشکه باشد.

عامل ناشناخته، سویه اومیکرون ویروس کروناست، زیرا بسیاری از کشورها دوباره محدودیت‌های سفر را اعمال کرده‌اند که به صنعت و مصرف سوخت هوانوردی آسیب می‌رساند.

بازگشت دوباره تقاضا در سال ۲۰۲۱ تولیدکنندگان را غافلگیر کرد و تنش‌های موجود میان کشورهای تولیدکننده بزرگ و بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان جهان مانند ایالات متحده، چین و هند را افزایش داد. با افزایش شدید قیمت بنزین در اوایل سال جاری میلادی، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (اوپک‌پلاس) خواست پس از ماه‌ها محدود کردن عرضه، تولید خود را افزایش دهند.

با این حال، کشورهای اوپک به‌دلیل سرمایه‌گذاری کم در زمینه افزایش تولید با مشکل روبه‌رو شده‌اند، زیرا داده‌های رویترز نشان می‌دهد این ائتلاف بیش از حد به اهداف تولید خود در ماه نوامبر پایبند بوده است.

صنعت شیل ایالات متحده نیز مانند گذشته به قیمت‌های بالاتر واکنش نشان نداده است و در مقابل فشار سرمایه‌گذاران برای محدود کردن هزینه‌ها تسلیم شده است. بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)، مجموع تولید ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین ​​۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بود. این رقم در اواخر سال ۲۰۱۹ به رقمی بی‌سابقه (حدود ۱۳ میلیون بشکه در روز) رسیده بود.

موارد ابتلا به ویروس کرونا به‌دلیل شیوع سویه بسیار مسری اومیکرون در حال افزایش است و شیوع بیشتر می‌تواند روند بهبود اقتصادهای بزرگ را آهسته کند.

آژانس بین‌المللی انرژی و دیگر نهادهای بین‌المللی انتظارهای خود را اندکی کاهش داده‌اند، به‌طوری که این آژانس با فرض کاهش سفرهای هوایی، پیش‌بینی‌های خود برای سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ را به‌طور میانگین ​​۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است.

با این حال، هنوز شواهد اندکی وجود دارد که سویه اومیکرون تأثیر چشمگیری بر تقاضا داشته است. ذخیره‌سازی سوخت در هاب آمستردام - روتردام - آنتورپ (ARA) که یکی از مناطق کلیدی حمل‌ونقل نفت و گاز اروپاست، هفته اخیر کاهش یافت که نشانه ثبات مصرف است.

حاشیه سود پالایشگاه‌های آسیایی برای تولید بنزین در هفته‌های اخیر به‌دلیل نگرانی‌های موجود درباره تقاضا در پی شیوع سویه اومیکرون، کاهش یافته، اما انتظار کلی برای سال ۲۰۲۲ بهبود بیشتر است.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا نفت ویروس جهان تغییرات آب و هوایی بنزین انرژی صنعت ایالات متحده اوپک قیمت نفت شاخص دلار چین نفت و گاز تغییرات آب و هوایی دلار شاخص نفت نفت و گاز هزار بشکه در روز ایالات متحده سال ۲۰۲۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۴۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وینیسیوس به جمع کریستیانو رونالدو و دی‌بروینه پیوست

وینیسیوس جونیور در دقیقه ۲۴ بازی رفت نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا مقابل بایرن مونیخ گل اول بازی را از طریق پاس فوق‌العاده تونی کروس به ثمر رساند و دروازه مانوئل نویر را باز کرد. مهاجم برزیلی در دقایق انتهایی نیز از روی نقطه پنالتی گل دوم تیمش را به ثمر رساند و بازی در نهایت با تساوی ۲-۲ به پایان رسید.

وینیسیوس پیش از این در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا برابر منچسترسیتی در هر دو فصل ۲۰۲۱-۲۰۲۲ و ۲۰۲۲-۲۰۲۳ نیز گلزنی کرده بود و این سومین فصل متوالی است که او در نیمه‌نهایی بزرگترین تورنمنت باشگاهی اروپایی گل می‌زند. فقط کریستیانو رونالدو (۲۰۱۱-۲۰۱۲، ۲۰۱۲-۲۰۱۳، ۲۰۱۳-۲۰۱۴، ۲۰۱۴-۲۰۱۵)، کوین دی‌بروینه (۲۰۲۰-۲۰۲۱، ۲۰۲۱-۲۰۲۲، ۲۰۲۲-۲۰۲۳) و یاری لیتمانن (۱۹۹۴-۱۹۹۵، ۱۹۹۵-۱۹۹۶، ۱۹۹۶-۱۹۹۷) در این مسابقات به چنین دستاوردی رسیده بودند.

قهرمانی لالیگا در پیش است و وینیسیوس جونیور به دنبال کسب دومین قهرمانی دوران حرفه‌ای خود در لیگ قهرمانان اروپاست. اگر او رئال مادرید را به این مقام برساند می‌تواند مدعی اصلی توپ طلای ۲۰۲۴ باشد، اگرچه با رقابتی سخت با هم‌تیمی فعلی‌اش جود بلینگام و هم‌تیمی آینده‌اش کیلیان امباپه روبرو خواهد شد.

 

 

دیگر خبرها

  • وینیسیوس به جمع کریستیانو رونالدو و دی‌بروینه پیوست
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم