Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردشیر کوهزاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:گام نخست عملیات مرمت بناهای ارزشمند تاریخی روستای بنه‌وار با مشارکت اهالی روستا و مالکان خصوصی بناهای تاریخی، با تخصیص ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار ملی آغاز شد.

وی افزود: وضعیت موجود بناهای تاریخی  این روستا اضطراری است و در راستای حفاظت و صیانت از بافت با ارزش تاریخی و فرهنگی این روستا با مشارکت اهالی، در حال احیا و بازسازی تمام بناها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مصالح مورد نیاز برای مرمت بناهای تاریخی این روستا خریداری شده و در اختیار مالکان قرار گرفته تا با استفاده از مصالح بومی و با توجه به نوع معماری و کاربردی که از قبل داشتند بازسازی و احیا صورت گیرد.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی٬ گردشگری و صنایع‌دستی لالی بیان کرد:در سال‌های گذشته، علاوه بر ثبت تک‌ بناهای باارزش این روستا در فهرست آثار ملی، مطالعات جامع مرمت و ساماندهی روستا از سوی اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان به انجام رسید و در سه مرحله تعدادی از بناهای در معرض خطر واقع در بافت روستایی رفع خطر شدند.
کوهزاد گفت:پارسال نیز تهیه پرونده ثبت بافت تاریخی این روستا در دستور کار قرار گرفت که پس از طرح آن در شورای ملی ثبت آثار، با اکثریت آرا، بافت با ارزش روستای بنه‌وار و کتیبه سنگی جهانگیرخان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
وی ادامه داد: برای گام‌های بعدی مرمت بافت این روستا، اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده که به زودی تخصیص داده خواهد شد. انتظار است مالکان در راستای حفاظت، مرمت و احیای تک‌بناهای واقع در بافت روستایی بنه‌وار با هدف اشتغالزایی، از تسهیلات بدون عوض و کم‌بهره اعتبارات ملی استفاده کنند.

وی افزود: تعدادی از مالکان بناهای تاریخی این روستا داوطلبانه درخواست مرمت و بازسازی این بناها را داشتند که با نظارت میراث فرهنگی انجام خواهد شد و تعدادی از آنها به اقامتگاه بومگردی و رستوران تبدیل خواهند شد.

روستای تاریخی بنه‌وار در ۳۲ کیلومتری شرق مرکز شهرستان لالی قرار دارد. قدمت روستای بنه‌وار به سده‌های میانی دوره اسلامی، دوره تیموری و صفوی برمی‌گردد که به اتابکان لر بزرگ یا همان بختیاری‌ها تعلق داشت. این روستا از شرق به دامنه‌ی کوه"گریوه" و از شمال به بستر رودخانه "تلک" و از جنوب به دره‌ "سور" محدود می‌شود. سنگرهای دژبانی، بقایای ۲ مسجد، حمام، ساختمانی با ۱۸ در، آسیاب‌های آبی، زندان زیرزمینی، شوادان، میدان چوگان در بقایای این روستای تاریخی به چشم می‌خورد. عمارت تاریخی بنه‌وار معروف به کاخ اژدر هم در روستای بنه‌وار واقع شده که مربوط به خوانین بختیاری است و در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
شهرستان لالی در شمال خوزستان واقع است و مرکز آن در ۱۷۰ کیلومتر اهواز واقع است.

برچسب‌ها لالی میراث فرهنگی بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لالی میراث فرهنگی بنای تاریخی لالی میراث فرهنگی بنای تاریخی بناهای تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۵۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است

فرماندار شهرستان نایین گفت: گردشگری اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در نائین با بیان اینکه با وجود ۱۲۰۰ اثر تاریخی باید پیشرفت نائین را در گردشگری دنبال کنیم، اظهار کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نائین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان، به‌عنوان اولین رکن و اولویت اول سند توسعه و پیشرفت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان نائین حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور در جهت رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار شهرستان نائین عنوان کرد: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چندین سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به‌عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نائین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نائین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نائین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نائین است که نیاز به بررسی دارد.

فرماندار شهرستان نائین با اشاره به بیش از هزار اثر تاریخی که حدود ۱۰۰ اثر از آن ثبت ملی شده است، گفت: وجود بیش از ۱۰۲ هکتار بافت تاریخی در شهر نائین موجب شده است تا این شهرستان جز ۹ شهرستانی در کشور باشد که برای بافت تاریخی آن مشاور ویژه تعیین شده است؛ مطالعات بافت تاریخی در حال انجام است و حوزه احیای بافت تاریخی نائین باید با رعایت ضوابط و هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط عمل کند.

کد خبر 749098

دیگر خبرها

  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران