Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- فرشید باغشمال: نهضت سوادآموزی کمتر از یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در هشتم دی ۱۳۵۸، با فرمان امام خمینی(ره) آغاز شد. نهضتی که جامعه هدف آن، بیشتر اقشار محروم، و به ویژه روستاییان بود. در تبریز نیز دیری نپایید که این نهضت مردمی، با جذب آموزشیار از میان فارغ‌التحصیلان دوره دبیرستان، رونق گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار نهضت سوادآموزی، بی‌شباهت به کار جهاد سازندگی نبود. با همان همت و تعصب، و بدون چشم‌داشت و حقوق و مزایا و سایر توقع‌های مادی.

 نهضت سوادآموزی و مشق مهربانی سال‌های دهه ۶۰ 

«عفت خضری» از جمله دانش‌یاران نهضت سوادآموزی آذربایجان‌شرقی در سال‌های دور است. خاطره‌های پرشور، از سال‌های آموختن دارد. از حضور در روستاهای صعب‌العبور، تا صبر و مقاومت در برابر بدخُلقی ناخواسته برخی از مردم. بی‌مهری‌ که ریشه در ظلمت بی‌سوادی داشت و آرام‌آرام، به مهر و محبت و دوستی پایدار تبدیل شد.

 

خانم خضری با اشاره به آغاز سال‌های آموزشیاری می‌گوید: وقتی نهضت سوادآموزی، فراخوان جذب آموزشیار داد، من سال دوم نظری را تازه تمام کرده‌بودم. آن موقع، مرکز اداری نهضت، در «میدان قونقا» بود. کار ما بیشتر مربوط به روستاهای محروم و دوردست بود. از کلیبر و ورزقان تا اهر و مشگین‌شهری که آن موقع، جزء از آذربایجان‌شرقی بود.

وی ادامه می‌دهد: وقتی کار را آغاز کردیم، این طور نبود که مردم، استقبال کنند و در کلاس‌ها حاضر شوند. خانه‌به‌خانه سراغ مردم می‌رفتیم و سعی می‌کردیم برای حضور در کلاس‌های نهضت، قانع‌شان کنیم. مثلاً نصف روز را همت به خرج می‌‌دادیم در یک روستا، تا بتوانیم پنج نفر را جذب کنیم.

بچه‌ها با خودشان حَلَبی‌های خالی روغن می آوردند

آموزشیار سال‌های دور کلاس‌های نهضت، یادآور می‌شود: شاگردی داشتم که اسمش مریم بود، ابتدا با کلی پرخاش و بدخلقی، مقاومت می‌کرد، اما یک روز متوجه شدم که پشت در ایستاده و دارد به کلاس گوش می‌کند. رفتم و گفتم، بیا داخل تو هم یاد بگیرد. گفت، «آخه خانوم! من خیلی با شما بدرفتاری و بی‌ادبی کردم!» گفتم فراموش کن،گذشته‌ها گذشته. طولی نکشید که مریم، شاگرد اول کلاسم شد.

این معلم قدیمی کلاس‌های نهضت، با بیان اینکه کلاس‌های نهضت، با کلاس‌هایی که امروز می‌بینیم، تفاوت اساسی داشت، تعریف می‌کند: وقتی می‌گویم «کلاس» فکر نکنید شرایط برای «یاد دادن» و «یاد گرفتن» مطلوب بود. بچه‌ها با خودشان حَلَبی‌های خالی روغن می آوردند و رویش تشک می گذاشتند و می‌نشستند. بعدها یک جور از این صندلی‌ها! هم برای خود من آوردند.

 

تا من برسم، تشییع برادر شهیدم تمام شده بود

وی اضافه می‌کند: بسیار پیش می‌آمد که موقع درس‌دادن، سقف چکه می‌کرد و بارها مجبور می‌شدیم جای‌مان را عوض کنیم. گاه چنان برف سنگینی می‌بارید که تا یک ماه نمی‌توانستیم برگردیم تبریز. مثل الان نبود که ماشین و اتوبوس فراهم باشد. برادرم وقتی شهید شد، من نتوانستم در مراسم تشییع حضور پیدا کنم. تا من برسم، مراسم تمام شده بود.

خانم خضری، به محتوای درسی آن سال‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: از حروف الفبا و جملات ساده شروع کردیم، تا رسیدیم به جایی که بچه‌ها می‌توانستند آرام‌آرام قرآن هجی کنند.  این سوادآموزی، بعدها باعث شد بچه‌ها قرآن‌خوان و نمازخوان باشند و حجاب کنند، که طبیعتاً نتیجه سواد و آگاهی بود.

خانم خضری دلتنگ است. دلتنگ سال‌های دور، سال‌های گچ و تخته‌سیاه، همنشینی با زنانی که رنج محرومیت و بی‌سوادی را با چراغ الفبا روشن کردند.

معلم سال‌های دور نهضت می‌گوید: الان خیلی از شاگردهایم، نوه دارند. گاه با هم دیدار می‌کنیم و لحظه‌لحظه آن سال‌ها را با «یادش بخیر»های شیرین، زنده می‌کنیم.

انتهای پیام/۶۰۰۳۲

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: روستا محرومیت نهضت سوادآموزی تشکیل نهضت سواد آموزی امام خمینی ره جهادکشاورزی مشگین شهری ورزقان تبریز قونقا نهضت سوادآموزی کلاس های نهضت سال های دور کلاس ها بچه ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۶۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای ال‌کاپیتانو خالی؛ سرخیو راموس قهرمانی رئال مادرید را تبریک گفت + عکس

راموس به قهرمانی کهکشانی‌ها در لالیگا واکنش نشان داد

طرفداری | با توجه به شکست سنگین بارسلونا برابر ژیرونا و برتری رئال مادرید برابر کادیز، قهرمانی کهکشانی‌ها در فصل ۲۰۲۳/۲۴ لالیگا در فاصله چهار هفته مانده تا پایان فصل، مسجل شد. این سی و ششمین قهرمانی تاریخ لوس بلانکوس در سطح اول فوتبال اسپانیا به حساب می‌آید.

رسمی؛ رئال مادرید برای سی‌وششمین بار قهرمان لالیگا شد

سرخیو راموس، کاپیتان سابق و محبوب رئال مادرید، قهرمانی شماره ۳۶ این تیم در لالیگا را تبریک گفت. ال‌کاپیتانوی رئالی‌ها با انتشار یک استوری در اینستاگرام نوشت:

رئال مادرید؛ به خاطر ادامه تاریخ‌سازی به تو تبریک می‌گویم. ????۳۶???? جای راموس خالی...

سرخیو راموس حدفاصل ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ و به مدت ۱۶ سال، پیراهن رئال مادرید را به تن کرد و در سال‌های پایانی حضورش در این تیم، بازوبند کاپیتانی را نیز به بازو می‌بست. راموس با ۲۲ جام از جمله ۴ قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، یکی از پرافتخارترین بازیکنان تاریخ کهکشانی‌ها نیز به حساب می‌آید. این مدافع 38 ساله پس از ترک سانتیاگو برنابئو به پاری سن ژرمن ملحق شد و در حال حاضر برای تیم دوران نوجوانی خود سویا به میدان می‌رود.

سرخیو راموس

 

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • جای ال‌کاپیتانو خالی؛ سرخیو راموس قهرمانی رئال مادرید را تبریک گفت + عکس
  • رقابت‌های بین المللی دوومیدانی دبی| دست تفتیان از کسب مدال خالی ماند
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • خواص روغن اسطوخودوس (فیلم)
  • آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو
  • جای خالی مهدی‌پور احساس نشد!
  • آموزش روز دوم، طرز تهیه مرغ خیارشوری
  • ۹ میلیون خانه خالی در ژاپن! / گاردین: تا یک دهه آینده ۳۰ درصد خانه‌ها در ژاپن خالی خواهند بود
  • استوری تند یک استقلالی در حمایت از علی خطیر
  • دیگر تخم مرغ را در روغن سرخ نکنید (فیلم)