Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس هیات مدیره بانک آینده در حالی طی ماه‌های گذشته، سهامدار بزرگ یک شرکت سبدگردان بورسی شده که در اوایل حضور در این بانک، شرکت مذکور یک وام ۴۰ میلیارد تومانی با شرایط خاص از آینده دریافت کرده است.

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، حواشی مربوط به بانک آینده و تیم مدیریتی آن، در روز‌های اخیر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما علاوه بر مباحث مربوط به اقامت مدیرعامل این بانک در لندن که صحت و سقم آن باید توسط نهاد‌های مسئول مورد بررسی قرار بگیرد، مسئله فعالیت‌های خاص مدیران ارشد این بانک در بورس نیز، از جمله مواردی است که می‌تواند برای دستگاه قضایی و نهاد‌های نظارتی اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.

پیش از این، با توجه به دستور حجت الاسلام اژه‌ای رییس قوه قضاییه برای رسیدگی به تخلفات در بازار اوراق بهادار، سهامداران از رئیس قوه قضائیه خواسته بودند دایره رسیدگی به تخلفات را به یک سال و نیم گذشته محدود نکنند و به ماجرای آکنتور که در زمان مسئولیت فطانت (مدیرعامل فعلی بانک آینده) در سازمان بورس اتفاق افتاده هم رسیدگی شود؛ پرونده‌ای که سهامدارانش متضرر و بیچاره شدند.

اما این پرونده، تنها موضوع مهم برای ارتباط دادن مدیران بانک مذکور با بورس نبوده و اکنون، مستندات جدیدتری به دست تابناک رسیده که از نقش منابع مالی موجود در این بانک طی ۲ سال اخیر، برای ثروت اندوزی برخی اعضای هیات مدیره حکایت دارد.

طبق این اسناد، بانک آینده در تاریخ ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۹ یعنی چند ماه پس از انتصاب محمد فطانت به سمت مدیرعامل و علی سعیدی به عنوان رییس هیات مدیره بانک، نسبت به پرداخت یک فقره تسهیلات "فروش اقساطی" به مبلغ ۴۰ میلیارد تومان آنهم با نرخ ۱۸ درصد و اقساط ۴۸ ماهه به یک شرکت سبدگردان اقدام کرده است.
شرکت سبدگردان فوق به نام سرآمد بازار، با دریافت این مبلغ قابل توجه، توانست به توسعه عملیات خود در ایامی که بورس دوران اوج خود را با شاخص ۲ میلیونی در تابستان سال گذشته سپری می‌کرد، بپردازد.

انتقال بی سر و صدای سهام شرکت سبدگردانی به رییس هیات مدیره بانک آینده

اما غیر از ابهاماتی که پرداخت وام ۴۰ میلیاردی فروش اقساطی توسط بانک آینده به عنوان یک بانک خصوصی آنهم با سود ۱۸ درصد (که در سابقه وام‌های ده‌ها میلیاردی بانک‌های خصوصی کم نظیر و شاید بی نظیر باشد) یک اتفاق مهم در مالکیت سهام شرکت سبدگردان فوق رخ داده که ورود نهاد‌های نظارتی و حتی دستگاه قضایی به موضوع را ضروری می‌سازد.

طبق اسناد سال جاری شرکت سبدگردان سرآمد بازار، حدود ۱۴ درصد از سهام شرکت مذکور در سال ۱۴۰۰ به علی سعیدی رییس هیات مدیره بانک آینده، منتقل می‌شود یعنی دومین نفر موثر همان بانکی که چنین وام هنگفت و ویژه‌ای را به شرکت سبدگردان اعطا کرده است.  
این سهام در حالی به نام سعیدی، معاون نظارتی سابق بورس و رییس فعلی هیات مدیره بانک آینده شده که این شرکت سبدگردان، در سال ۱۴۰۰ دارای سرمایه پرداخت شده ۵۰ میلیارد تومانی بوده و جمع حقوق صاحبان سهام حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است. جمع منابع موجود در صندوق‌های سرمایه گذاری متعلق به این شرکت سبدگردان در حدود ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

با چنین اقدامی، علی سعیدی ناگهان تبدیل به سومین سهامدار (با نفوذ مؤثر) در شرکت فوق می‎ گردد و با محاسبه‌ای ساده، رییس هیات مدیره بانک آینده در حال حاضر دارای میلیارد‌ها تومان دارایی از محل حقوق مالکانه شرکت و میلیارد‌ها تومان عایدی از محل سود انباشته است.


یک ابهام بزرگ درباره سابقه بانکی مدیران آینده

با توجه به اینکه، حدودا یک هفته از پایان مهلت قانونی فعالیت هیات مدیره فعلی بانک آینده می‌گذرد و عملا مدیران این بانک، با ابهامات قانونی و اداری فعالیت مواجه هستند، باید این سوال را مطرح کرد که چگونه برخی اعضای هیات مدیره این بانک همچون علی سعیدی، بدون داشتن هیچگونه سابقه بانکی توانسته تایید بانک مرکزی دولت قبل را اخذ کند؟

این سوال را نیز باید از خاندوزی وزیر اقتصاد پرسید که آیا در زمان معرفی علی سعیدی به عنوان عضو شورای عالی بورس و تصویب هیات وزیران (که سعیدی به علت تداخل با حضور در بانک آینده، این مصوبه دولت را نپذیرفت)، از چنین موضوع مهمی مطرع بوده است؟

ضمن آنکه براساس رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور، کارکنان بانک‎ها فارغ از نوع سرمایه بانک، متصدی به خدمات عمومی تلقی می‎شوند و این نوع سهامداری آنها، به علت وام‌هایی که پرداخت کرده اند، شائبه‌های جدی قانونی دارد.

ضمن اینکه باید به این موضوع پاسخ داد که رفاقت مدیرعامل فعلی بانک با همتی رییس کل سابق بانک مرکزی، در این نفوذ موثر بوده است؟ بخصوص آنکه همزمان با ورود رییس و معاون اسبق سازمان بورس به هیات مدیره بانک (فطانت و سعیدی) به عنوان دو مطلع در بازار سرمایه به هیات مدیره بانک آینده، سهم این بانک خصوصی که با مشکلات عدیده‌ای روبرو بود، به ناگاه از مبلغ ۱۵۰ تومان به حدود مبلغ ۳ هزار تومان در طی کمتر از چند ماه افزایش پیدا کرد.

اما در قیمت نزدیک به ۳ هزار تومان، برخی افراد شروع به انتشار اخبار بد و منفی علیه بانک کردند و به علت عدم حمایت مناسب از سهم، قیمت آن به شدت کاهش یافت که منجر به از بین رفتن نزدیک به دو سوم کل سرمایه سهامداران خرد آن بانک شد که این موضوع نیز باید در جای خود مورد توجه قرار بگیرد.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی فطانت بازار سرمایه بانک آینده سبدگردان بورس ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی میلیارد تومان شرکت سبدگردان علی سعیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۶۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

دیگر خبرها

  • ابقای اعضای فعلی هیات‌مدیره به‌پرداخت ملت
  • خصوصیات الزامی برای اعضای هیات مدیره سرخابی ها پس از واگذاری
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • هفته گرافیک افتتاح شد/ دفاع تمام قد کلهرنیا از سیاست جدید انجمن
  • روی این استقلال نمی شود حساب کرد | دو اتفاق باعث اتحاد تراکتوری ها شده است
  • روشن: بازی با تراکتور برای استقلال حکم مرگ و زندگی دارد
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟
  • اختلاف نظر مدیران بارسلونا بر سر ژاوی؛ لاپورتا رأی هیئت مدیره را نادیده گرفت!
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!