Web Analytics Made Easy - Statcounter

امان الله قرایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اظهار کرد: اجرای این قانون در جامعه را می‌توان در دو بُعد اقتصادی و فرهنگی بررسی کرد. 

وی با بیان اینکه تشکیل خانواده و فرزندآوری بیشتر امری فرهنگی است، گفت: به عنوان مثال افرادی هستند که از نظر اقتصادی و اجتماعی جایگاه مناسبی دارند؛ اما ترجیح می‌دهند که به جای فرزند، از حیوان خانگی در منزل مواظبت کنند یا اگر خانمی باردار شود، اطرافیان وی را سرزنش می‌کنند که چرا در شرایط کنونی نا امنی یا تحریم اقدام به دنیا آوردن فرزند کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مدرس دانشگاه‌ با تاکید بر اینکه مسئولان باید شوق به باروری را در جامعه ایجاد کرده یا افزایش دهند، گفت: شوق باروری یا ازدواج با بهبود اوضاع و گسترش اقتصادی، ایجاد شغل، امینت شغلی، تامین امنیت روانی و همچنین چشم‌انداز مناسب از آینده افزایش می‌یابد. 

افزایش خط فقر مانع اجرای طرح جوانی جعمیت

وی با انتقاد از وجود 30 میلیون نفر زیر خط فقر در کشور  مطرح کرد: مسئولان چگونه می‌خواهند به افرادی که زیر خط فقر قرار دارند، توصیه فرزندآوری کنند، در نتیجه ابتدا باید زیر ساخت‌ها از جمله بهبود معیشت و شرایط اقتصادی فراهم شود و بعد از آن قوانینی مانند طرح جوانی جمعیت یا افزایش نرخ رشد جمعیت به تصویب برسد.

قرایی با بیان اینکه باید بین امکانات رفاهی و شهروندی و میزان جمعیت تناسب وجود داشته باشد، گفت: اگر مسئولان امکانات رفاهی را برای شهروندان فراهم کنند، آنها با خیالی آسوده تر  برای ازدواج یا فرزندآوری اقدام می‌کنند. 

این جامعه شناس با بیان اینکه مسئولان برنامه مشخصی برای افزایش نرخ رشد جمعیت ندارند، گفت: سیاست‌های تشویقی یا حمایتی دولت از زوج‌ها تا زمانی که در جامعه احساس نشود، در حد همان شعار باقی خواهد ماند. این سیاست‌ها به معنای این نیست که دولت وعده یک منزل در منطقه‌ حاشیه‌ای شهرها را بدهد یا وجهی به عنوان هدیه بدهند، بلکه باید به صورت طولانی مدت آنها را مورد حمایت قرار دهد مانند  اشتغال زایی یا کاهش نرخ تورم.

افزایش تفکر مهاجرت جوانان 

قرایی با بیان اینکه سوال اساسی در افکار عمومی درباره طرح جوانی جمعیت وجود دارد، مطرح کرد: در حالی که بیشتر جوانان به فکر مهاجرت از کشور هستند، مسئولان بدون طرح راهبردی و قابل اجرا؛ چگونه ‌می‌خواهند مردم را تشویق به فرزند آوری کنند؟ آن هم فرزند سوم یا چهارم.

این استاد دانشگاه با انتقاد از تبلیغات غربی‌های برای مهاجرت ادامه داد: در حال حاضر فکر مهاجرت بین جوانان به دلیل مشکلات اقتصادی، نا امیدی، تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای و نبود اشتغال افزایش یافته است. دولتمردان یا متولیان فرهنگی در گام اول باید جوانان را تشویق به ماندن در وطن کنند که این موضوع تنها با حل شدن مشکلات معیشتی و اقتصادی امکان پذیر خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح جوانی جمعیت زمانی قابلیت اجرا شدن دارد که  مردم آن را بپذیرند و به آن اعتماد داشته باشند؛ اما شاید در حال حاضر به علت مسائل اقتصادی مقاومتی از سمت خانواده‌ها وجود داشته باشد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1123468 برچسب‌ها طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده طرح جوانی جمعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۷۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • تشکیل اولین قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان اردکان
  • شرایط دریافت وام‌ها و تسهیلات فرزندآوری باید تسهیل شود
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند