Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: حمله موشکی اسرائیل به بندر لاذقیه سوریه، بیانیه دولت لبنان در حمایت از عربستان در خصوص جنگ یمن، ادامه اختلافات داخلی در فلسطین اشغالی بر سر ایران و برجام، گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه عربستان و عراق درباره منطقه و حمله موشکی به پایگاه ارتش ترکیه در نینوای عراق از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله موشکی اسرائیل به بندر لاذقیه سوریه

منابع سوری از حمله موشکی رژیم صهیونیستی به اهدافی در نزدیکی بندر لاذقیه خبر دادند.

تلویزیون سوریه در این باره اعلام کرد که دشمن اسرائیلی حملاتی را به نزدیکی بندر لاذقیه انجام داده است و پدافند هوایی با این حملات به مقابله پرداخت.

بنا بر اعلام رسانه‌های سوری، پدافند هوایی این کشور توانسته چند موشک شلیک شده به سمت لاذقیه را منهدم کند اما تعدادی کانتینر در بندر لاذقیه به دلیل این تجاوزات رژیم صهیونیستی، در آتش سوخته است.

یک منبع نظامی سوری هم به خبرگزاری دولتی سانا گفت: حدود ساعت 3:21 بامداد امروز، دشمن اسرائیلی با حملات موشکی از اعماق دریای مدیترانه، محوطه دپوی کانتینر در بندر تجاری لاذقیه را هدف قرار داد که منجر به شعله ور شدن آتش در محل وقوع حمله و ایجاد خسارات مادی زیادی شد.

بنابر این گزارش کار برای اطفای حریق و بررسی خسارات و تلفات احتمالی این تجاوزات همچنان ادامه دارد.

در هفتم ماه جاری میلادی نیز رژیم اشغالگر اسرائیل یک حمله موشکی به محوطه کانتینری بندر لاذقیه انجام داد.

بیانیه دولت لبنان در حمایت از عربستان در خصوص جنگ یمن

دولت لبنان در راستای حمایت از عربستان در جنگ یمن اعلام کرد که لبنان در کنار عربستان علیه کسانی قرار دارد که به امنیت و ثبات این کشور "آسیب می‌زنند".

 وزارت امور خارجه لبنان دوشنبه شب در بیانیه‌ای حمله به استان «صامطه» در منطقه جیزان (جازان) واقع در جنوب عربستان را «تروریستی» خواند و آن را محکوم کرد.

به گزارش النشره، در بیانیه وزارت خارجه لبنان آمده است:‌ دولت و ملت لبنان در کنار عربستان سعودی و علیه کسانی قرار دارد که "به امنیت و ثبات این کشور و سلامت شهروندان سعودی آسیب می‌زنند".

خبرگزاری دولتی عربستان «واس» دیروز ادعا کرد که با شلیک یک پرتابه نظامی به استان صامطه، یک غیرنظامی کشته و چند غیرنظامی دیگر از جمله اتباع خارجی مقیم در عربستان زخمی شدند.

این موضع‌گیری دولت لبنان در حالی است که تنش‌های بوجود آمده بین بیروت و ریاض پس از استعفای جورج قرداحی وزیر سابق اطلاع رسانی لبنان، کاهش پیدا کرده است.

قرداحی یک ماه پیش از سمتش استعفا کرد و گفت: نمی‌خواهم موجب آزار و اذیت لبنان و برادران لبنانی‌ام در کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس)‌ باشم. لبنان از من مهم‌تر است و من تصمیم گرفتم پستم را ترک کنم.

وی درباره جنگ یمن گفت: این جنگ تا ابد ادامه نخواهد داشت و یک روز طرف‌های آن بر سر میز مذاکره می‌نشینند.

دولت عربستان ۲۹ اکتبر با بروز بحرانی دیپلماتیک با بیروت در ارتباط با اظهارات قرداحی درباره جنگ علیه یمن که آن را بیهوده دانسته و گفته بود باید متوقف شود، سفیر خود در لبنان را برای رایزنی فراخواند و به سفیر لبنان نیز ۴۸ ساعت برای ترک خاکش مهلت داد.

قرداحی گفته بود که نیروهای وابسته به جنبش انصارالله در حال دفاع از خود در برابر یک حمله خارجی هستند و عربستان و امارات به خاک یمن تجاوز کردند و کاری که در طول دو یا سه سال نتوانستند انجام دهند در طول هشت سال نیز هرگز نمی‌توانند انجام دهند.

امارات، بحرین و کویت نیز پس از عربستان، اقدامات مشابهی را در پیش گرفتند، این تنش دیپلماتیک خطر وخامت بحران اقتصادی در لبنان را به همراه دارد.

ادامه اختلافات داخلی در فلسطین اشغالی بر سر ایران و برجام

در ادامه اختلافات داخلی در فلسطین اشغالی بر سر ایران و برجام، «یائیر لاپید»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه از مخالفت‌های «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق این رژیم در خصوص سیاست‌های کابینه ائتلافی رژیم تل‌آویو در قبال ایران انتقاد کرد.

طبق نوشته روزنامه تایمزاسرائیل، لاپید همزمان با آغاز مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران در وین نتانیاهو را که در حال حاضر رهبر مخالفان کابینه ائتلافی به شمار می‌رود به تضعیف تلاش‌های این کابینه در خصوص ایران متهم کرده است.

نتانیاهو در هفته‌های گذشته بارها از کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی درباره نحوه مدیریت پرونده برنامه هسته‌ای ایران انتقاد کرده است.

لاپید که در زمان حصول برجام در سال ۲۰۱۵، زمانی که نتانیاهو نخست‌وزیر بود رهبری مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی را به عهده داشت امروز دوشنبه گفت: «در دور قبلی مجادلات بر سر برنامه هسته‌ای ایران من رهبر مخالفان بودم و رقابت شدیدی با دولت داشتم، اما در پرونده ایران کاملاً با دولت همکاری کردم. مقاطعی هستند که در آنها امنیت ملی بالاتر از همه چیز قرار دارد.»

وی در ادامه گفت: «اما رئیس فعلی مخالفان، به زبان انگلیسی علیه دولت اسرائیل و دموکراسی اسرائیل کارزار راه می‌اندازد.»

در ۱9 دسامبر (یکشنبه ۲۸ آذر)، نتانیاهو ویدئویی در فیسبوک با عنوان «دموکراسی اسرائیل در معرض تهدید است» منتشر کرد که در آن مدعی شد کابینه ائتلافی با سه قانون به دنبال از بین بردن سه آزادی اساسی است.

این ویدئو بلافاصله توسط اعضای کابینه ائتلافی مورد انتقاد قرار گرفت و نتانیاهو را به ریاکاری متهم کردند.«بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت که از جانب کسی که اقداماتش ضد دموکراتیک بوده موعظه نمی‌پذیرد.

نتانیاهو در هفته‌های گذشته بارها از مواضع کابینه ائتلافی رژیم در خصوص ایران انتقاد کرده است. او چند روز پیش گفت: «ایران، ضعف دولت ما را حس کرده. جامعه بین‌المللی هم همین ضعف را حس کرده که می‌خواهد به آن توافق خطرناک برگردد. پس، آنها دارند دولت را نادیده می‌گیرند.»

مسئله اختلافات در فلسطین اشغالی بر سر ایران تنها به اختلاف میان کابینه ائتلافی با نتانیاهو مربوط نمی‌شود.

چندی قبل یک رسانه صهیونیستی از بروز اختلاف در کابینه «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره برجام و ایران خبر داد. وبگاه «آکسیوس» گزارش داد که در کابینه نفتالی بنت مناقشات داخلی بر سر نحوه اثرگذاری بر سیاست‌های آمریکا در قبال ایران در جریان است.

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و وزیر خارجه این رژیم به طرز فزاینده‌ای از رویکردهای تقابل‌جویانه نفتالی بنت نگران هستند. نفتالی بنت در دیداری که اوت سال جاری میلادی با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا داشت به او قول داد که مانند بنیامین نتانیاهو به مخالفت‌های علنی با بازگشت آمریکا به برجام روی نخواهد آورد.

گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه عربستان و عراق درباره منطقه

وزیران خارجه عربستان سعودی و عراق دوشنبه شب درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای تلفنی گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، احمد الصحاف سخنگوی رسمی وزارت خارجه عراق اظهار داشت: فؤاد حسین در تماس تلفنی که از سوی فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی انجام گرفت، در خصوص هماهنگی و رایزنی مستمر در زمینه‌های مختلف به منظور دستیابی به اهداف مشترک و به نفع و مصلحت مردم دو کشور گفت و گو کردند.

بر اساس این گزارش، دو طرف در خصوص اهمیت افزایش تلاش در جهت ایجاد افق‌های جدید برای همکاری‌های دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند.

الصحاف افزود: مواجهه با چالش‌های مختلف پیش روی منطقه، پیشبرد راه‌حل‌های صلح‌آمیز برای دستیابی به امنیت و ثبات و پیشرفت روند همکاری برای دستیابی به صلح و توسعه از محورهای این گفت‌وگو بوده است.

این گزارش می‌افزاید، بن فرحان از عراق برای میزبانی عربستان سعودی از نمایشگاه بین المللی اکسپو ریاض در سال ۲۰۳۰ درخواست حمایت کرد و حسین نیز گفت که از ریاض حمایت خواهد کرد.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ پس از ۲۵ سال وقفه به دلیل حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ روابط دیپلماتیک خود با عراق را از سر گرفت.

در ماه مه ۲۰۱۹، هیأت دولت عراق پیش نویس قانونی را برای تشویق و حمایت از سرمایه گذاری با عربستان سعودی تصویب کرد.

حمله موشکی به پایگاه ارتش ترکیه در نینوای عراق

منابع خبری دوشنبه شب از حمله موشکی به پایگاه ارتش ترکیه در استان نینوا واقع در شمال غرب عراق خبر دادند.

به گزارش تارنمای بغداد الیوم، یک مقام امنیتی که نامش ذکر نشده، اعلام کرد: یکی پایگاه وابسته به ارتش ترکیه در استان نینوا هدف حمله موشکی قرار گرفته است.

این منبع افزوده است: هیچ گونه آسیبی بر اثر این حمله موشکی گزارش نشده است.

این حمله در حالی گزارش شده که پیش تر رسانه های عراقی گزارش داده بودند که ترکیه پنجشنبه گذشته مناطقی را در شمال «اربیل» مرکز اقلیم کردستان این کشور بمباران کرده است.

مقام های رسمی عراقی در اربیل و بغداد تاکنون در باره این حمله و میزان خسارت و تلفات احتمالی آن اظهار نظر نکرده اند.

دور تازه حملات آنکارا به شمال عراق از زمین و هوا علیه پ ک ک از خرداد سال گذشته (۹۹) آغاز شده است و در این مدت صدها نفر از دو طرف کشته شده اند.

دولت عراق در این مدت بارها به علت نقض حاکمیت سرزمینی این کشور به ترکیه اعتراض کرده است، اما با این وجود عملیات نظامی آنکارا همچنان در شمال عراق ادامه دارد.

ترکیه پ ک ک را سازمان تروریستی می داند و از دهه ۱۹۸۰ میلادی دو طرف علیه هم وارد نبرد مسلحانه شده اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا اسرائیل عربستان سعودی ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۷۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی درحیفای اشغالی

به گزارش خبرگزاری مهر، مقاومت اسلامی عراق بامداد شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به یک هدف حیاتی در بندر اشغالی حیفا در فلسطین اشغالی حمله کرده است.

در ادامه مسیر مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی و حمایت از غزه و در پاسخ به جنایات رژیم غاصب علیه غیرنظامیان فلسطینی، مقاومت عراق با صدور بیانیه‌ای از حمله پهپادی به یک هدف حیاتی و مهم در حیفای اشغالی خبر داد.

رسانه جنگ نیروهای مقاومت عراق اعلام کرد که این حمله با چندین پهپاد صورت گرفته است.

در بیانیه رزمندگان گروه‌های مقاومت اسلامی عراق بر تداوم حملات به اهداف رژیم اسرائیل در پاسخ به جنایت‌های این رژیم در هدف قرار دادن غیرنظامیان تأکید شده است.

کد خبر 6089415

دیگر خبرها

  • حمله موشکی حزب الله به شهرک المناره در فلسطین اشغالی
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان صهیونیست در شمال اراضی اشغالی
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • بیانیه مقامت عراق درباره حمله به هدفی «حیاتی» در حیفا
  • بیانیه مقاومت عراق درباره حمله به هدف حیاتی در حیفا
  • بیانیه مقاومت اسلامی عراق درباره حمله به هدف حیاتی درحیفای اشغالی
  • حمله مقاومت اسلامی عراق به حیفای اشغالی
  • حمله موشکی مقاومت به پایگاه نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان
  • حملات موشکی، راکتی و پهپادی مقاومت لبنان و فلسطین به پایگاه‌های مختلف صهیونیست‌ها