Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان این‌که جهاد در دانشگاه‌ها حضور دارد و عضوی از اکوسیستم نوآوری و فناوری است، گفت: به عنوان معاون پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آمادگی کامل این معاونت را برای برقراری ارتباط منسجم و کاملاً تعریف‌شده بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها، با جهاد دانشگاهی در یک هم‌افزایی و همکاری نزدیک اعلام می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیات و فناوری در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی که در مرکز نمایشگاهی بوستان گفت‌وگوی تهران در حال برگزاری است، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی عنوان کرد: من سال‌هاست که به صورت فردی و سازمانی، با جهاد دانشگاهی همکاری داشته‌ام و با این نهاد آشنایی دارم. در سال‌های اخیر، جهاد دانشگاهی به سمت پاسخ‌گویی به نیازهای جدی کشور، حرکت کرده و به نوعی پوست‌اندازی داشته‌است.

وی افزود: حوزه نفت و گاز، امنیت غذایی که از دغدغه‌های جدی ماست، حوزه محیط زیست و فناوری‌های نرم، اولویت‌های کشور ما است و جهاد به خوبی توانسته است، این فعالیت‌ها را انجام دهد. این فعالیت‌ها زمانی می‌تواند بهتر انجام شود که جهاد دانشگاهی، بخشی از کار خود را در تحقیقات مقدماتی به دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها واگذار کند.

صالحی با بیان این‌که در اساسنامه جهاد نیز از ابتدای امر این پیش‌بینی انجام شده بود، ادامه داد: از ابتدا قرار بر این بود که جهاد دانشگاهی یک نهاد حد واسط برای انجام تحقیقات بنیادی کاربردی توسعه‌ای باشد و این تحقیقات را به بازار برساند که در سال‌های اخیر، این اتفاق افتاده است.

صالحی در پاسخ به این‌که آیا جهاد دانشگاهی ظرفیت معرفی به عنوان نهاد مرجع در حوزه‌های های‌تک، پزشکی و صنعتی را دارد؛ اظهار داشت: در بحث نظام نوآوری مفهومی به عنوان سطوح آمادگی فناوری(trl) وجود دارد و هر بخش از سطوح آمادگی فناوری، بازیگر خود را می‌خواهد. 

وی تشریح کرد: در trl 1 تا trl 4 نهادهای ما مثل مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها، مراکز علمی و .. باید فعال باشند. در تبدیل trl 4 تا trl 8، سختی‌هایی وجود دارد و از trl 8 به بعد را باید به دست شرکت‌ها بدهیم که تجاری‌سازی انجام دهند.

معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: جهاد دانشگاهی علاوه بر فعالیت‌های ارزنده‌ای که در حوزه‌های تحقیقاتی با همکاری دانشگاه‌ها انجام داده‌است، باید در حوزه‌های مختلف مثل پزشکی، بیوتکنولوژی و اولویت‌های فناوری کشور؛ به فعالیت در بخش trl 4 تا trl 8 بپردازد و تاکید من این است که trl 8 و trl 9 را باید به دست شرکت‌ها بسپاریم.

صالحی با اشاره به دستاوردهای فناورانه جهاد گفت: اتفاق خوبی که اخیراً در جهاد افتاده این است که با توجه به مصوبات و مجوزهایی که مدیران جهاد دانشگاهی، این امکان فراهم شده که بتوانند دستاوردهای فناورانه خودشان را از طریق شرکت‌های زایشی به  trl 8 و trl 9 ببرند و به بازار برسانند.

وی ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاده؛ ولی به اعتقاد من دیر افتاده است و به نظرم باید شتاب بیشتری بگیرد. اگر جهاد دانشگاهی بخواهد خودش را درگیر دائمی تولید فناوری کند، نمی‌تواند به فناوری‌های جدید توجه داشته باشد. پس باید از طریق شرکت‌های زایشی، آن‌ها را بازار دهد و به سراغ فناوری‌های دیگر مورد نیاز کشور برود.

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اهمیت نهادهای واسط در زمینه ارتباط با صنعت گفت: نهاد واسط بودن اصلاً چیز بدی نیست و در آلمان نیز «فرانهوفر» به همین منظور تأسیس شده است. ایده ایجاد جهاد دانشگاهی نیز همین بود. جهاد دانشگاهی هر چقدر از trlهای پایین فاصله بگیرد، به ماموریت خودش نزدیک‌تر  شده است.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌های ما مملو از تحقیقات بنیادین اولیه است. اگر بخواهیم همکاری و هم‌راستایی را بیش از پیش با جهاد دانشگاهی داشته باشیم و بتوانیم با همکاری جهاد، سطوح فناوری‌ تحقیقاتی که قابلیت تجاری‌سازی دارند را ارتقا دهیم. این یک همکاری تعریف‌شده در تمام دنیاست و این ماموریتی است که جهاد دانشگاهی می‌تواند انجام دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دستاوردهای جهاد دانشگاهی معاون پژوهشی وزارت علوم معاون پژوهشی وزارت علوم جهاد دانشگاهی دانشگاه ها فعالیت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر

به گزارش خبرنگار مهر، معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی برای جذب امریه سربازی فراخوان داد. در این فراخوان از کلیه علاقمندان واجد شرایط دعوت شد که در صورت دارا بودن شرایط ذیل رزومه خود را جهت بررسی و دعوت به مصاحبه ارسال کنند:

شرایط عمومی متقاضیان

فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد در یکی از رشته‌های فنی و مهندسی

فاقد غیبت

فاقد گواهی کسری خدمت

شرایط اختصاصی

مسلط به ICDL

توانایی کار با فتوشاپ و تسلط به اصول طراحی

توانایی کار با نرم‌افزارهای تدوین فیلم edius یا premier

توانایی کار با نرم‌افزار aftereffect

توانایی انجام کار اجرایی

روابط‌عمومی بالا

توانایی انجام کار گروهی و تیمی

مسلط به اصول مکاتبه

آشنایی با اصول ویراستاری علمی و ادبی متون

کد خبر 6093818

دیگر خبرها

  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران در قم آغاز شد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی در قم آغاز شد
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • رییس هیات اجرایی سی‌امین جشنواره علوم پزشکی رازی منصوب شد