Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان‌دستور در نشست علنی امروز مجلس (سه‌شنبه 7 دی‌) خطاب به رئیس دستگاه قضا گفت: آقای اژه‌ای همگان می‌دانیم که در تاریخ اول بهمن 98 قانون الحاق موادی به قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسی که بین مردم قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان معروف شده، مصوب شد علی‌رغم اینکه این قانون حدود دو سال است برای قوه قضائیه لازم‌الاجراست اما متأسفانه تا به حال اجرا نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس اظهار داشت: در این شرایط سخت اقتصادی پیش‌بینی ما طراحان این قانون این است که با اجرای آن حدود 300 هزار میلیارد تومان به خزانه کشور بازمی‌گردد و مهمتر اینکه اعتماد سلب‌شده مردم با بازگشت این اموال این مسئولین رانتخوار بازمی‌گردد. 

وی ادامه داد: آقای اژه‌ای! بفرمائید شکایت طرح فعل که قانون فوق‌الذکر به گردن شما گذاشته را به کدام عدلیه ببریم؟ اگر شما تکلیف قانونی خود را در این قانون اجرا کنید، کسری بودجه امسال از محل رانت مسئولین رانتخوار تأمین می‌شود. 

ابوترابی خاطرنشان کرد: حرفی که کلیه کارمندان و بازنشستگانی و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی درباره مسائل و مشکلات معیشتی مطرح می‌کنند و عدم انطباق حقوق با تورم می‌زنند حرف حقی است. اولا باید مواظب باشیم بر تورم مارپیچ یعنی افزایش حقوق و بعد افزایش تورم و تکرار این موضوع نیفتیم. اما باید به سمت ایجاد عدالت در پرداخت حقوق برویم. 

وی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور! بهترین تصمیم در این شرایط که تورم مارپیچ دچار نشویم و حرف حق مستمری‌بگیران هم اجابت شود، ایجاد نظام هماهنگ پرداخت حقوق است. همه حقوق‌بگیران از تبعیض ناراضی‌اند. حرف آنها این است اگر بودجه نیست چرا برای بعضی از شرکت‌ها و سازمان‌ها هست، لذا دولت و مجلس باید توان خود را در همسان‌سازی حقوق و رفع تبعیض قرار دهند.

وی افزود: آقای رئیس‌جمهور! مقدمات پول واحد کشورهای تحریمی را مطرح کنید. حداقل 25 درصد درآمد کشورهای عضو شانگهای تبدیل به پول واحد شود تا باشگاه کشورهای تحریمی با پول واحد به جنگ سایر ارزهای بین‌المللی بروند.

وی خاطرنشان کرد: آقای رئیسی! مقام معظم رهبری و شما با هوشمندی کشورهای همسایه را خویشان ایران دانسته‌اید لذا مقدمات عمل به این شعار را با دو همسایه عراق و افغانستان به صورت کشورهای کنفدرال شروع کنید.

ابوترابی اظهار داشت: بر خورد لازم میدانم به صهیونیسم جهانی بگویم توان بمب اتم را داریم و اگر به سمت ساخت بمب اتم نمی‌رویم به خاطر این است که بیان شفاف رهبری جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حرمت شرعی ما را از داشتن بمب اتم نهی کرده اما اگر صهیونیست‌ها حماقت کنند و به مراکز اتمی ما حمله کنند باید بدانند اولا به لحاظ تعداد مراکز هسته‌ای و بومی شدن دانش هسته‌ای در ایران نمی‌توانند ما را از داشتن این دانش محروم کنند و جواب درخوری که در مانور پیامبر اعظم17 بیان داشت دریافت خواهند کرد. 

نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس اظهار داشت: داشتن مراکز هسته‌ای و انبارهای آمونیاک در سرزمین اشغالی برای ما بهترین حالت است که ما را از داشتن بمب اتم بی‌نیاز می‌کند و همان بمب‌های اتمی و مراکز صنعتی در سرزمین صهیونیست‌ها را اگر نابود کنیم کل کشور اسرائیل غاصب از جهان هستی محو خواهد شد. 

وی افزود: هشداری که باید به جهانیان بدهم این است که در حال حاضر تصمیم به ساخت بمب اتمی نداریم ولی اگر به ما حمله شود به احتمال خیلی زیاد تصمیم ما تغییر می‌کند. ضرب‌المثلی داریم که اگر کسی فریاد می‌زند ترس از حمله دارد. شما آمریکایی‌ها دست از عربده‌کشی بردارید و مثل بچه آدمیزاد به برجام برگردید. تحریم‌ها را بردارید و به ما تعهد داده و زیر امضای خود نزنید و اگر غیر از این باشد با سرعت تمام به سمت توسعه غنی‌سازی وفق قانون راهبردی پیش خواهیم رفت.

وی در ادامه به مردم حوزه انتخابیش قول داد که مشکلات آنها را به صورت حضوری پیگیری کند.

ابوترابی اظهار داشت: سؤال من از قوه قضائیه این است که پرونده دو تابعیتی آقای روحانی به کجا رسید؟ چرا پیگیری‌ها انجام نشده و نتیجه به مردم اعلام نمی‌شود؟ در دو کلمه به ما بگویند آیا آقای روحانی دوتابعیتی است یا نه؟

وی افزود: به آقای باقری به عنوان رئیس تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان توصیه می‌کنم که مثل آقای ظریف برجام را نخوانده امضا کرد این اشتباه بزرگ آقای ظریف را تکرار نکند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قانون اساسی قوه قضائیه هسته ای بمب اتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۰۹۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور

موضوع اهلیت، در حقوق ایران و قانون مدنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر فردی از لحظه نخست تولد دارای حقوق و تکالیفی است که برای برخورداری از آن باید دارای اهلیت باشد. در نتیجه اهلیت به معنای توانایی شایستگی دارا شدن حق یا اجرای آن بوده و شخصی که فاقد این قابلیت و توانایی باشد محجور نامیده می شود. پس می توان گفت محجور کسی است که از اهلیت و توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود ناتوان است. یا به بیان دیگر افراد محجور توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود را ندارند. دارا نبودن اهلیت در این افراد می تواند به دلیل سن کم یا نرسیدن به سن قانونی و یا نداشتن عقل معاش باشد. در نتیجه محجورین به طور کلی شامل مجنون، سفیه و صغیر هستند.

انواع حجر در قانون مدنی ایران

ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی که در خصوص معاملات محجورین تدوین شده است، بیان می دارد: "اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند."  این اشخاص، به سه گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

-صغار: به طور کلی شخص صغیر، به کسی گفته می شود که هنوز به سن بلوغ نرسیده است و به همین دلیل، قادر به تشخیص امور خود نیست. به طور کلی سن بلوغ برای پسران ۱۵ سال قمری و برای دختران ۹ سال کامل قمری در نظر گرفته می‌شود. بنابراین حجر ضغیر با رشد و رسیدن به بلوغ برطرف می شود. البته برخی از اعمال حقوقی، از کودکانی که امکان تمییز دادن خوب و بد را دارند، پذیرفته می‌شود و نیازی به ولی یا ولی قهری ندارند.

-اشخاص غیر رشید: به موجب ماده ۱۲۰۸قانون مدنی؛ "غیر رشید، کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود، عقلایی نباشد." اشخاص غیر رشید یا سفیه، به کسانی گفته می شود که علی رغم آن که به سن قانونی رسیده اند، توانایی درک، تشخیص و تمییز خوب و بد مسائل مالی را ندارند. در نتیجه صرفا می تواند تصرفات غیر مالی داشته باشد.

-مجانین: به موجب ماده ۱۲۱۱ قانون مدنی؛ "جنون به هر درجه که باشد، موجب حجر است." منظور از مجانین، اشخاص دیوانه هست، اشخاص دیوانه یا مجانین نیز فاقد قوه عقل هستند و با اختلالات قوای عقلی خود، نمی توانند امور مالی و غیر مالی خود را انجام بدهند. به موجب ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی، مجانین، به دو گروه دائمی و ادواری تقسیم می شوند. "مجنون دائمی، مطلقا و مجنون ادواری، در حال جنون، نمی تواند هیچ تصرفی، در اموال و حقوق مالی خود بنماید." طبق ماده مذکور مجنون تنها در صورتی که در حالت افاقه باشد، آن هم در صورت تایید پزشک می‌تواند تصرفات اعم از مالی و غیر مال داشته باشد در غیر این صورت تنها با اجازه ولی، وصی و قیم.

اداره امور محجورین به عهده چه کسی است؟

اداره امور شخص محجور به عهده قیم که همان پدر یا جد پدری می باشد. بنابراین پدر و جد پدری که اداره امور محجور را بر عهده دارند ولایت قهری نامیده می شوند. لذا باید گفت که با وجود ولایت قهری فرد برای تکلیف امورش نیاز به نظر دادگاه نخواهد بود. قیم همچنین وظیفه نگهداری، مراقبت و انجام امور مالی محجور را دارد و اگر طرح دعوایی برای او شود، قیم موظف به دفاع می باشد.

فائزه مجردیان_خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • واکنش مدیرعامل فولاد به جریمه سنگین ویسی: ضمن تمکین از قانون، از حقوق خود کوتاه نمی‌آییم
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند