Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@06:58:06 GMT

کشف جانور نسوکیای دم دراز در هور العظیم+ عکس

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۰۳۳۵

کشف جانور نسوکیای دم دراز در هور العظیم+ عکس

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، یک جانور  نادر با نام نسوکیای دم دراز برای نخستین بار در ایران توسط سید باقر موسوی محیط‌بان خوزستانی و با راهنمایی علمی دکتر شیخلی از دانشگاه بغداد در بقایای هورالعظیم کشف و مقاله مرتبط با کشف این جانور کمیاب در سطح بین‌المللی و در یکی از معتبرترین مجله‌های دنیا منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسوکیای دم دراز در بقایای هور العظیم کشف شد

ناصر عبیات فعال محیط زیست در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: نسوکیای دم‌دراز برای اولین بار در عراق کشف و نامگذاری شده بود که بعد از چند دهه  توسط این محیط بان خوزستانی  در بقایای هورالعظیم نیز کشف شد.

وی با بیان اینکه این اکتشاف برای جامعه جانورشناسان از اهمیتی خاص برخوردار است، افزود:  نسوکیای دم‌دراز پستانداری بسیار کمیاب و در معرض خطر انقراض بوده و گستره آن فقط در قسمت‌های کوچکی از تالاب‌های بین النهرین قرار دارد.

 

این فعال محیط زیست گفت: با اکتشاف جدید و تصویربرداری از این جانور  کمیاب در زیستگاهش، مساحت  و گستره جدیدی برای آن مشخص و حوزه پراکنش آن علاوه بر عراق، برای ایران هم تعیین شد.

امیر سرخه فعال محیط زیست خوزستان نیز در این رابطه به خبرنگار فارس، گفت: انتشار مقاله بین المللی کشف نسوکیای دم‌دراز با نام علمی Nesokia Bunnii و نام انگلیسی Long-tailed Nesokia برای نخستین بار در ایران توسط محیط بان خوزستانی سید باقر موسوی صورت گرفت.

ثبت نسوکیای دم دراز در مجله بین المللی

وی افزود: این محیط بان پس از دو سال و نیم کار و مطالعه میدانی با راهنمایی علمی دکتر شیخلی به موفقیت‌های چشمگیری در زمینه اکتشاف این جونده دست پیدا کرد و   مستندات و عکس و فیلمهایی که از نسوکیای دم‌دراز گرفته است استثنایی و در سطح بین‌المللی بی‌نظیر هستند.

این فعال محیط  زیست گفت: محیط بان خوزستانی با یافتن چندین آشیانه این پستاندار، موفق شد آنها را زنده گیری کند  و یک جونده جدید، زیبا و شگفت‌انگیز برای اولین بار در کشور، در بقایای هورالعظیم کشف کند.

سرخه بیان کرد: کشف نسوکیای دم‌دراز با مشارکت و تأیید بزرگترین دانشمندان و متخصصان بین المللی در مورخه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۰ در یکی از معتبرترین مجله‌های بین المللی منتشر شد و این جاندار به فهرست گونه‌های جانوری کشورمان اضافه شد.

وی با بیان اینکه کشف نسوکیای دم‌دراز یکی از سومین کشفهای او در سطح کشور است، عنوان کرد: پیش از این گونه‌های  شنگ ماکسویل و جغد فرعون نیز توسط محیط بان خوزستانی برای نخستین بار در ایران کشف و مقاله هر یک از آنها نیز در سطح بین‌المللی منتشر شده است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، تنوع جامعه پستانداران در تالاب بسیار محدود است ولی از این نظر که تأثیرات عمیقی بر روی ساختار زندگی انسانی دارد حائز اهمیت است.

در مجموع بیش از ۱۲ گونه ماهی در هور زیست می‌کنند که عبارتند از بنی - عنزه- گطان- حمری-شلج- آمور- برزم- بیاح- کپور نقره‌ای و غیره.

هورالعظیم محل زمستان‌گذرانی بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی از قبیل: اردک‌ها، غاز خاکستری، چنگر، انواع آبچلیک و ... است.

و پنج گونه کمیاب تالاب عبارتند از میوه خور، اکراس آفریقایی، عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک و اردک مرمری هستند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هورالعظیم محیط بان خوزستانی بین المللی فعال محیط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۰۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد

خدامراد جهانتیغ  اظهار کرد: در گشت و کنترل روزانه محیط بانان و تماس تلفنی همیار محیط زیست با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مبنی بر گرفتار شدن یک عدد بزمجه در مناطق مسکونی یگان حفاظت به سرعت به محل اعزام شد.

وی تصریح کرد: این گونه زیستی پس از بررسی کارشناسی و اطمینان از سالم بودن آن، در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • ۳ هزار بسیجی لرستانی به اردوی راهیان نور اعزام می‌شوند
  • ببینید | گفتگوی بامزه محیط‌بان مازندرانی با خرس قهوه‌ای در ارتفاعات چالوس
  • فیلم/ گفت‌وگوی محیط‌بان مازندرانی با خرس قهوه‌ای در ارتفاعات چالوس
  • صعود سراسری به ارتفاعات «بازی‌دراز» به تعویق افتاد
  • به تعویق افتادن زمان برگزاری ویژه برنامه صعود سراسری به ارتفاعات بازی دراز