Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@14:07:46 GMT

احیای قنات خشک شده بعد ۲ قرن در خُنج

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۰۹۴۲

احیای قنات خشک شده بعد ۲ قرن در خُنج

ایسنا/فارس مدیرجهاد کشاورزی شهرستان خُنج در استان فارس گفت: کار احیای قنات روستای دهنو، که حدود ۲۰۰ سال قبل خشکید و به مرور تخریب شد، شروع شده است.

علی علی‌پور سه‌شنبه ۷ دی با بیان اینکه قنات در گذشته از منابع پایدار تامین آب در ایران خصوصا مناطق جنوبی بوده است، به خبرنگاران گفت: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و همکاری خیرین محلی و با نظارت و مشاوره فنی توسط کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی در حال احیا و مرمت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: این قنات در سالیان دور منبع تامین آب مزارع، باغ‌ها و دامداران منطقه بوده و متاسفانه طی ۲۰۰ سال گذشته کامل خشک شد؛ امیدواریم با اجرای طرح احیا و مرمت، شاهد جان گرفتن دوباره این منبع تامین آب باشیم.

علی‌پور خاطرنشان کرد که هم اکنون و با اجرای اقدامات مرمتی، دبی آب این قنات به ۸ لیتر برثانیه رسیده است، ابراز امیدواری کرد که با تداوم اقدامات احیایی، دبی آب این قنات به حدود ۲۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد.

مدیرجهادکشاورزی شهرستان خُنج گفت: در پی خشکسالی های بیش از یک دهه گذشته و همچنین برداشت بی رویه از چاه های زیرزمینی به واسطه حفر چاه‌های عمیق، شاهد افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش آب دهی چاه‌ها و قنوات در این شهرستان هستیم.

علی‌پور با بیان اینکه شهرستان خُنج دارای ۳۵ رشته قنات بوده است، افزود: امیدواریم خیرین و مردم شهرستان بیش از قبل به اهمیت موضوع احیا قنوات که یکی از میراث نیاکان و گذشتگان بوده واقف بوده تا با تلاش بتوان برای آبادانی و رونق محصولات کشاورزان گامی برداشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها فرونشست زمین قنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۰۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،کاظمی در جلسه کارگروه جلوگیری از هدر رفت منابع ابی این شهرستان با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی و عملکرد کشت پاییزه، گفت: اولین مرحله رها سازی آب سد اول خرداد به روی اراضی کشاورزی اجرا میشود.    رییس شورای حفاظت از منابع اب سلماس افزود: این امر به جهت تامین حق آبه کشاورزان صورت می‌گیرد تا با توجه به خشکسالی، سال زراعی جاری بهترین استفاده در کشت محصول‌های جو، گندم و دانه‌های روغنی را دارد.   وی در ادامه با اشاره به اهمیت مصرف بهینه آب، اظهار کرد: ۲۶میلون متر مکعب اب برای ابیاری اراضی کشاورزی از سد زولا در نظر گرفته است    کاظمی گفت؛ این میزان اب نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۲٠درصد افزایش دارد    او گفت: اب حدود ۱۲هزار هکتار اراضی این شهرستان از سد‌های زولا و دریک تامین میشوند

دیگر خبرها

  • تامین زمین برای ساخت هشت هزار و ۵۰۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان های سراوان و گلشن
  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • ایجاد حفره ۸ متری در بافت تاریخی یزد/ اتصال فاضلاب به قنات ممنوع
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است
  • آیین گاوکشان