Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن بهشتی‌پور پژوهشگر ارشد و تحلیلگر مسائل بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا، درباره نقش تخریبی رژیم صهیونیستی در مذاکرات هسته‌ای و برخی تحلیل‌ها پیرامون هماهنگی آمریکا و اسرائیل گفت: این تحلیل‌ها مبنی بر هماهنگی آمریکا و اسرائیل در مذاکرات بی‌مبناست که به طور مرتب بیشتر به صورت تبلیغاتی مطرح می‌شود اما مصداق بیرونی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصداق دقیقش به نظر من، که چند سال است به عنوان پژوهشگر این موضوع را دنبال می‌کنم، این است که اسرائیل به طور کلی مخالف هر نوع توافق بین ایران و آمریکا به ویژه در حوزه مسئله هسته‌ای است.

وی افزود: پرونده هسته‌ای سوژه‌ای است که اسرائیلی‌ها از سال ۱۹۹۳ دنبال می‌کنند و مدام تکرار می‌کنند امروز، فردا، یکسال، ده‌سال و .. دیگر ایران به بمب هسته‌ای می‌رسد و به رغم گذشت دو دهه از این ادعاها آنها همچنان آن را تکرار می‌کنند و بهانه تکرار این ادعاها مختلف است؛ زمانی مذاکرات بهانه ‌می‌شود و زمانی هم به بهانه مناقصه راه‌اندازی نیروگاه بوشهر و بستن قرارداد با روس‌ها در سال ۱۹۹۵ است.

مخالفت اسرائیل با هر نوع فعالیت هسته‌ای ایران

بهشتی‌پور اظهار کرد: بنابراین اسرائیلی‌ها به شدت مخالف هر نوع فعالیت هسته‌ای ایران هستند و از همه امکانات و ابزارها در حوزه دیپلماتیک با اعزام افراد مختلف به کشورهای مؤثر در این موضوع و حوزه رسانه‌ای برای جا انداختن اینکه ایران به دنبال بمب هسته‌ای و نابودی اسرائیل است، استفاده می‌کنند، لذا آمریکا چنین نقشی را به اسرائیل نداده است و اسرائیل این نقش را خودش از سال‌های قبل داشته است و اتفاقا لابی اسرائیل در آمریکا از تمام امکاناتش استفاده کرد تا برجام اولاً تحقق پیدا نکند و بعد از امضای برجام تلاش خود را برای اجرایی نشدن آن انجام داد و در گام بعد تمام امکاناتش را بسیج کرد تا ترامپ را برای خروج از برجام قانع کند که موفق هم شد؛ البته ترامپ فقط به خاطر اسرائیل از برجام خارج نشد اما این یکی از دلایل مهم خروج آمریکا از برجام بود.

این تحلیلگر مسائل بین‌المللی تصریح کرد: واقع‌بینانه باید گفت اسرائیل مخالف جدی فعالیت‌های صلح‌آمیزهسته‌ای ایران و در واقع مخالف کل صنعت هسته‌ای در ایران است و از همه امکاناتش استفاده می‌کند تا ایران در این مسیر موفق نشود. به عبارتی تا مادامی که جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و دو دولت دشمن اصلی هم هستند، اسرائیل همواره تلاش می‌کند که ایران همواره یک کشور یا موضوع خاص در سطح جهانی باقی بماند و تنها در صورتی که روزی مشکلات ایران و اسرائیل حل شود ممکن است دست از مخالفت‌های خود با ایران بردارند که تقریبا غیر ممکن است چنین اتفاقی بیفتد و لذا این رویکرد توسط اسرائیلی ها علیه ایران همچنان ادامه پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: یک جایی هم مانند دوران اوباما ممکن است موفق نشوند و به رغم بسیج تمامی امکانات برای عدم امضای برجام، دیدیم که برجام امضا شد زیرا واقعا بهانه از دست اسرائیلی‌ها گرفته شد و آنها نتوانستند دنیا را در این خصوص که ایران به دنبال ساخت بمب هسته‌ای است، قانع کنند چون در برجام چهار مسیر اصلی که احتمال داشت اگر ایران می‌خواست بمب هسته‌ای بسازد از این مسیرها حرکت کند، مسدود شده بود.

تبلیغاتی بودن تهدیدهای رژیم صهیونیستی

بهشتی‌پور درباره تهدید نظامی رژیم صهیونیستی علیه ایران و احتمال عملیاتی شدن آن در صورت توافق هسته‌ای گفت: این تهدیدها در راستای فضاسازی تبلیغاتی و عملیات روانی است و از طرف مقابل، ایران هم اسرائیل را تهدید کرده و لذا نباید این تهدیدات اسرائیل را چندان جدی گرفت.

بهشتی‌پور درباره عملکرد جمهوری اسلامی ایران در دور جدید مذاکرات به لحاظ رسانه‌ای در جنگ روایت‌ها با طرف مقابل گفت: هر نوع مذاکره دو صحنه جنگ دارد؛ میز مذاکره و رسانه‌ها. رسانه‌ها تأثیر مستقیمی بر روی افکار عمومی دارند و لذا دو طرف مذاکره تلاش می‌کنند از ابزار رسانه برای تأثیرگذاری بر روی افکار عمومی استفاده کنند و از طرفی افکار عمومی براساس دریافت و تأثیری که می‌پذیرد، می‌تواند بر روی مذاکره‌کنندگان تأثیر مثبت یا منفی بگذارند اما در ایران، نه فقط در این دولت بلکه در همه دولت‌های قبلی به لحاظ رسانه‌ای مشکل داریم و اغلب اقدامات ما از داشتن پیوست رسانه‌ای محروم است. 

تبعات منفی نگاه ابزاری مسئولان به رسانه

وی تأکید کرد: در حالی که دیپلماسی رسانه‌ای بخش مهم و شاید ستون فقرات دیپلماسی عمومی است و باید هم افراد متخصص در این حوزه تربیت شود و از طرف دیگر در هر اقدام بین‌المللی از جمله مذاکرات هسته‌ای به منزله یکی از مهمترین مذاکرات تاریخ معاصر ایران، باید یک پیوست رسانه‌ای وجود داشته باشد.

این کارشناس حوزه رسانه بیان کرد: در واقع علاوه بر افراد رسانه‌ای معتمد، کاربلد، خبره و حرفه‌ای، باید پیوست رسانه‌ای به معنای کامل آن را داشته باشیم تا بتوان هم برای افکار عمومی داخلی به خوبی توضیح داد که ایران در مذاکرات چه اهدافی دارد و قرار است به چه نقطه‌ای برسد و با انتشار محتوای تأثیرگذار به زبان‌های مختلف نقطه نظرات خود را برای مخاطبان جهانی تبیین کنیم. همانطور که آنها به طور مرتب در فضای رسانه‌ای در شبکه‌های فارسی‌زبان و غیره بر روی خطر هسته‌ای ایران و ساخت بمب هسته‌ای از سوی ایران کار می‌کنند و با دنبال کردن سناریوهای مختلف در سطح جهانی علیه ایران فضاسازی می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایکنا (خبرگزاری بین المللی قرآن) برچسب‌ها برجام اسرائیل رسانه ایالات متحده آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام اسرائیل رسانه برجام اسرائیل رسانه ایالات متحده آمریکا هسته ای ایران افکار عمومی اسرائیلی ها بمب هسته ای بین المللی بهشتی پور رسانه ای بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۱۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدارندگی ایران استیصال غرب

  ازبین رفتن سیستم بازدارندگی رژیم صهیونیستی و در نتیجه از دست دادن توان تصمیم‌گیری در مقابل ایران و محور مقاومت و همچنین ضربه جدیدی به حساس‌ترین پایگاه نظامی این رژیم تنها نمونه کوچکی از آثار پاسخ هوشمند به اسرائیل است. آلفردو خلیفه رحمه (‌تحلیلگر مکزیکی برجسته سیاست بین‌الملل و استاد علوم اجتماعی و سیاسی در دانشگاه ملی اونام مکزیک) در مطلبی تحت عنوان «بازدارندگی متعارف ایران»، آثار پاسخ ایران به اسرائیل را تحلیل کرده است.
دراین مطلب آمده است:«باوجود کارزار تبلیغاتی اسرائیل برای متقاعدکردن رسانه‌های غربی مبنی بر این‌که پاسخ ایران هیچ آسیبی نداشته، حقیقت درحال آشکارشدن است. انتقام پیش‌بینی‌شده ایران یک‌هفته قبل به‌‌طور گسترده اعلام‌ و به ‌گفته فایننشال‌تایمز، از ترس افزایش شدید قیمت نفت، واسنجی شده بود.ایران برای نخستین‌بارازموشک‌های مافوق صوت استفاده کردکه نه متحدان اسرائیل و نه ارتش تل‌آویو قادر به رهگیری آنها نبودند. تهران به‌دنبال حمله به جمعیت غیرنظامی اسرائیل نبود و می‌خواست یک آزمایش دفاعی از اسرائیل به‌عمل آورد. لری جانسون، مامورسابق سیا معتقد است به‌رغم بوق وکرنای غرب درباره شکست ایران ــ آهنگی که نوکران غربی سر می‌دهند که رسانه‌های‌شان عمدتا تحت کنترل لابی اسرائیلی هستند ــ ایران دقیقا همان کاری را انجام داد که قصدانجام آن درفلسطین اشغالی راداشت ونشان داد قابلیت فوق‌العاده پیچیده‌ای بااستفاده از کلاهک‌های قابل مانور دارد.
   
روایتگری رسانه‌های صهیونیست 
روزنامه عبری معاریو دراین باره نوشت:حمله ایران به اسرائیل، فارغ از خسارت‌بار بودن یانبودن نشان دادکه این کشور قابل‌مهار نیست.سایت بلومبرگ هم به نقل از یکی از مسئولان ارشد دستگاه جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) اعلام کرد پاسخ ایران به اسرائیل، ممکن است باعث ایجاد تغییر استراتژیک در جنگ غزه و حتی پایان یافتن آن شود. پایگاه صهیونیستی «والا» نیز در مقاله‌ای به قلم بن کاسپیت نوشت: اسرائیل در معرض اهانت و تحقیر علنی سنگین و بی‌سابقه قرار گرفت. وی افزود: بازدارندگی اسرائیل که مانع ایران برای حمله مستقیم می‌شد فروپاشیده؛ همچنان‌که تلاش‌های بازدارندگی بین‌المللی در روزهای اخیر فروپاشیده است. این نویسنده صهیونیست همچنین نوشت: بازدارندگی اسرائیل آن‌گونه که در غزه و لبنان شکسته شد، در تهران نیز شکسته شد. همچنین امیر بوهبوت، دیگر روزنامه‌نگار صهیونیست در والا نوشت: از امروز به بعد باید در هر درگیری با ایران، منتظر انبوهی از پهپادها و موشک‌های بالستیک باشیم، آن‌گونه که در حمله اخیر مشاهده کردیم.
   
سرزنش دولت بایدن
درحالی که مشهورترین روزنامه عبری، یدیعوت آحارانوت، شکست استراتژیک رژیم را به‌شدت محکوم کرده، واشنگتن‌تایمز نیز، شکست بازدارندگی دولت بایدن در جلوگیری از درگیری بین ایران و اسرائیل را سرزنش کرده است. هیمن تامیر، مدیر اندیشکده صهیونیستی مطالعات امنیت اسرائیل INSS گفت ایران می‌توانست به رژیم آسیب وارد کند بی‌این‌که طبق خواسته نتانیاهو، آمریکا حاضر باشد در یک ضدحمله شرکت کند. ایلیا تسوکانف از اسپوتنیک گزارش می‌دهد شبکه‌های چندرسانه‌ای ایرانی استفاده از موشک‌های مافوق‌صوت غیرقابل کشف را تایید کرده‌اند. این اعتراف یک رسانه‌ روسی است، یکی از دو ابرقدرت در زمینه موشک‌های مافوق‌صوت در کنار چین.
   
گزارش رسانه‌های ایرانی
همان‌طور که شبکه ایرانی پرس‌‌تی‌وی در یک ویدئوی حمایتی نشان داد، تمام موشک‌های مافوق‌صوت شلیک‌شده با موفقیت به اهداف خود یعنی پایگاه هوایی بسیار راهبردی نواتیم که میزبان جنگنده‌های اف‌۳۵ است و رامون که بسیار نزدیک به نیروگاه هسته‌ای مخفی دیموناست، اصابت کرده‌اند. علاوه بر این، پرس‌‌تی‌وی تاکید می‌کند ایران در میان معدود کشورهایی قرار دارد که دارای فناوری تولید موشک‌های مافوق‌صوت با قابلیت حرکت با سرعت خیره‌کننده و اصابت به اهداف خود با دقت بالاست.به‌گفته دیگر منابع ایرانی، موشک‌های مافوق‌صوت ایران (فتاح ۲) به پایگاه نظامی مخفی موساد در بلندی‌های جولان سوریه ــ که تحت اشغال اسرائیل است ــ اصابت کرده و جان ۴۴ جاسوس را گرفته و حتی ساختمان موساد در تل‌آویو را هدف قرار داده‌اند.
   
جنگ تبلیغاتی زیر نظر لابی اسرائیل
ورای جنگ تبلیغاتی زیر نظر لابی اسرائیلی در غرب که مدعی قدرت نمایی اسرائیل ــ اما در واقع با حمایت آمریکا، انگلیس، فرانسه و حتی اردن ــ با نابودی ۹۹ درصد پرتابه‌های ایران شامل پهپاد، موشک‌های کروز و بالستیک است اما اسکات ریت، افسر سابق اطلاعات تفنگداران دریایی آمریکا نظر دیگری دارد. او که به خاطر رد کردن سخنان «بچه بوش» ــ جورج بوش پسر ــ درباره سلاح‌های کشتار جمعی ناموجود صدام شهرت دارد، حال مدعی است ایران دوباره بازدارندگی را برقرار کرده است. واژه Deterrence (بازدارندگی) که ریتر به کار برده، از ریشه لاتین Deterrence به معنای منصرف کردن دیگران از طریق وحشت‌آفرینی است. پس ایران از حالا به‌بعد اسرائیل و آمریکا را تحت کنترل خود نگه می‌دارد، در حالی که اسرائیل فکر می‌کرد می‌تواند بدون متحمل‌شدن عواقب آن به ایران حمله کند، حتی اگر ایران عمدا تصمیم گرفت اقدامی بیش از حد مرگبار علیه اسرائیل انجام ندهد اما این امر اکنون محقق شده است. شش پیام ایران بازدارندگی بود، نه حمله! آندری مارتیانف، تحلیلگر نظامی مشهور روس، توضیح داد اسرائیل در برابر پیروزی راهبردی عظیمی که ایران به‌دست آورد و اکنون آن را رهبر اصلی ۱.۸میلیارد مسلمان جهان ساخته است، یک ببر کاغذی بیش نبود. من صلاحیت آن را دارم که این حرف را تایید کنم، حتی با در نظر گرفتن این‌که ایران بمب اتم ندارد. سلاحی که اختراعش بی‌وقفه توسط اسرائیلی‌ها تکرار می‌شود تا بیش از۰۰۳ بمب اتم مخفی در دیمونا ذخیره شود (به نقل از رئیس‌جمهور سابق آمریکا، جیمی کارتر).صبح روز ۱۴ آوریل/ ۲۶ فروردین، خاورمیانه با یک معادله ژئوپلیتیک جدید بیدار شد که ایران به لطف پرتاب ۹ موشک مافوق‌صوت در خفا نگاه داشته شده برقرار ساخت، در حالی که هنوز هم زرادخانه فناوری پیشرفته خود را به‌کار نگرفته است. در حالی که اسرائیل سرگرم شعار «چشم در برابر چشم و دندان در مقابل دندان» است، ایران هنوز سلاح اقتصادی واقعی خود را رو نکرده است: بستن تنگه هرمز که می‌تواند یک بحران جهانی ایجاد کند و باعث افزایش غیرقابل مهار قیمت نفت شود.

دیگر خبرها

  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • شکست بزرگ اسرائیل در آزمایش دفاعی ایران
  • بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییردهنده محاسبات
  • توضیحات کریمی قدوسی درباره توئیت جنجالی خود برای ساخت بمب اتمی در طول یک هفته
  • فریز شدن رژیم صهیونیستی پس از عملیات موشکی وعده صادق
  • بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییر دهنده محاسبات
  • بازرگان: بمب اتم برای نزدن است/ کریمی: قدرت الزاماً تابعی از سلاح نیست +فیلم
  • بازدارندگی ایران، استیصال غرب
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • بازدارندگی ایران استیصال غرب