Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@22:56:56 GMT

آنتی‌بادی تائید شده جایگزین واکسن کووید-19

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۱۴۰۲

آنتی‌بادی تائید شده جایگزین واکسن کووید-19

فرارو- به‌تازگی ابزار جدیدی در مبارزه با کووید- 19 رونمایی شده است که واکسن نیست. یک داروی ترکیبی آنتی‌بادی که به نام اووشلد (Evusheld) شناخته می‌شود، مجوز استفاده اضطراری از سازمان غذا و دارو (FDA) را برای کمک به پیشگیری از کووید-19 در برخی از بزرگ‌سالان و کودکان بالای 12 سال که حداقل 40 کیلوگرم وزن دارند دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فرارو، در این نوع درمان، فرد طی یک جلسه دو تزریق دریافت می‌کند که حدود 6 ماه از او در مقابل بیماری محافظت می‌کند. سازمان غذا و دارو دریافت این دارو را برای دو گروه از افراد مجاز می‌داند. گروه اول افرادی که تحت تأثیر از شرایط پزشکی یا مصرف داروهای خاص مبتلابه سیستم ایمنی ضعیف تا شدید هستند که در این شرایط ممکن است به‌اندازه کافی به واکسن‌ها پاسخ ندهند. این گروه شامل افرادی است که برای درمان سرطان تحت شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند و کسانی که قبلاً پیوند عضو داشته و داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند. گروه دوم نیز شامل افرادی است که واکنش نامطلوب شدیدی به واکسن کووید-19 یا مواد تشکیل‌دهنده آن داشته‌اند.

باید دقت داشت که واکسن‌ها همچنان بهترین محافظ در برابر ابتلا به کووید-19 یا تجربه شدید بیماری، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ هستند. بااین‌حال اووشلد جایگزینی است برای افرادی که نمی‌توانند واکسن دریافت کنند.

طی مطالعه‌ای در سال 2021 در دانشگاه واندربیلت، به بررسی اثربخشی Evusheld در پیشگیری از کووید-19 پرداخته‌شده است. این تحقیق شامل 5172 فرد بالای 59 سال یا افرادی می‌گردید که دچار برخی بیماری‌های مزمن بودند. شرکت‌کنندگان واکسنی دریافت نکرده بودند، سابقه ابتلا به کووید-19 را نداشتند و در ابتدای تحقیق آزمایش مثبتی مبنی بر ابتلا به آن نداشتند. از میان شرکت‌کنندگان، 3441 نفر دو تزریق اووشلد و 1731 نفر دارونما دریافت کردند. محققان با پیگیری شرکت‌کنندگان درصدد بودند بدانند آیا آن‌ها ظرف کمتر از 183 روز بعد از شروع آزمایش، مبتلابه کووید-19 تشخیص داده‌شده‌اند یا خیر.

محققان گزارش دادند که خطر ابتلا به کووید-19 در افرادی که Evusheld دریافت کردند در مقایسه با گروهی که دارونما دریافت کردند، 77 درصد کاهش داشته است. علاوه بر آن مصونیت حاصل از اووشلد در مقابل کووید-19 شش ماه برآورد گردید.

تحقیقات تکمیلی انجام‌شده توسط سازمان غذا و دارو و مراکز ارزیابی و تحقیقات بیولوژیک به این موضوع پرداخته است که آیا Evusheld می‌تواند در مبارزه با نوع اومیکرون کمک کند یا خیر. این مطالعه نشان می‌دهد که اووشیلد در برابر اومیکرون نیز تأثیر محافظتی و خنثی کردن اثر ویروس را داراست. منلاس پانگالوس، معاون اجرایی تحقیق و توسعه بیودارویی در استرازنکا طی اظهاراتی بیان کرده اووشیلد با ترکیب دو آنتی‌بادی قوی که به نحوی متفاوت اما مکمل یکدیگر علیه ویروس عمل می‌کنند، برای مقابله با ایجاد مقاومت بالقوه در ظهور گونه‌های جدید SARS-CoV-2 طراحی گردیده است.

عوارض جانبی

بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو، شایع‌ترین عوارض جانبی Evusheld سردرد، خستگی و سرفه است. این مطالعه همچنین واکنش‌های حساسیتی مفرط ازجمله آنافیلاکسی و خونریزی در محلی تزریق را به‌عنوان سایر عوارض جانبی احتمالی ذکر کرده است. بروز مشکلات جدی قلبی در شرکت‌کنندگانی که در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار داشتند نیز نادر بود. بااین‌حال تعداد بیشتری از دریافت‌کنندگان اووشیلد نسبت به کسانی که دارونما دریافت کردند، عوارض جانبی قلبی را تجربه کردند.

همه شرکت‌کنندگانی که در طول دوره مطالعه با بروز مشکلات قلبی مواجه گردیدند، سابقه بیماری قلبی عروقی داشتند، بنابراین مشخص نیست که آیا اووشلد طی دوره مطالعه در بروز مشکلات قلبی نقش داشته است یا خیر.

باوجود مصونیتی که اووشلد در مقابل کووید-19 ایجاد می‌کند اما این داروی تزریقی واکسن نیست. بنا بر توضیح بث بئاتریز، دکترای اپیدمیولوژیست در وزارت بهداشت عمومی ماساچوست، عملکرد و تأثیرگذاری واکسن‌ها این‌گونه است که به بدن یاد می‌دهند چگونه به‌سرعت پادتن‌ها و گلبول‌های سفید خون را هنگامی‌که در معرض ویروس قرار می‌گیرند، تولید ‌کرده و با این آمادگی از پیش به وجود آمده نسبت به عامل بیماری‌زا مصونیت ایجاد کنند. در برخی افراد حتی پس از تزریق واکسن، بدن ایمنی کافی برای تولید آنتی‌بادی‌های موردنیاز برای مبارزه با عفونت ایجاد نمی‌کند. درواقع به‌جای تکیه‌بر بدن برای ایجاد آنتی‌بادی‌ها، Evusheld آن‌ها را مستقیماً ارائه می‌دهد. بااین‌حال او در ادامه اضافه می‌کند که برای بیشتر مردم واکسن‌ها بهترین گزینه هستند، زیرا به بدن یاد می‌دهند تا با استفاده از ابزارهای زیادی که برای مبارزه با عفونت در خود دارد واکنش نشان دهد. به عقیده دکتر بئاتریز، اووشیلد گزینه خوبی برای بخش کوچکی از افراد است که واکسن‌ها برایشان مؤثر نیستند یا واکنش‌های شدیدی نسبت به آن‌ها دارند.

شایان‌ذکر است که اووشیلد در حال حاضر برای درمان عفونت‌های ناشی از ویروس کرونا استفاده نمی‌شود. بااین‌حال به گفته مقامات استرازنکا، این دارو در حال حاضر برای استفاده بیماران مبتلابه کووید-19 پس از ترخیص از بیمارستان و همچنین به‌عنوان یک داروی مکمل برای درمان بیماران بستری در حال مطالعه است.

منبع: healthline

منبع: فرارو

کلیدواژه: کووید 19 واکسن کرونا سازمان غذا و دارو شرکت کنندگان دریافت کردند عوارض جانبی کووید 19 آنتی بادی بااین حال واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۱۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد

نصیریانی رئیس هیئت مدیره شرکت فناور گفت: روزانه ۲۰۰ تن نخ در این شرکت تولید می‌شود که اکنون با بهره گیری از روش دانش بنیان، دارای ویژگی ضد باکتری هستند.

وی افزود: نخ‌های آنتی باکتریال با نانو ذرات اکسید روی به هر دو روشِ افزودن حین ذوب ریسی و افزودن به روغن تکمیل تولید می‌شود و در نتیجه ماندگاری بالاتر نانو ذرات در بافت پلیمر خواص منسوجات تهیه شده به این روش تا مدت طولانی تری باقی می‌ماند.

نصیریانی اظهار داشت: نخ‌های ضد میکروب قابلیت شست وشو بدون کاهش اثر و جلوگیری از بوی نامطبوع این محصولات را برای استفاده در تولید فرش ها، روفرشی ها، و همچنین تولید البسه و پوشاک مناسب کرده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت تعاونی تولید نخ در یزد گفت: نانو ذرات اکسید روی علاوه بر خواص آنتی باکتریالی و ضد قارچی و به طبع آن کاهش بوی نامطبوع، همچنین سبب بازتاب نور می‌گردد و به همین دلیل مقاومت منسوجات را به پرتو یووی افزایش می‌دهد. این ویژگی می‌تواند از بدن انسان در مقابل این پرتو‌ها محافظت کند.

نصیریانی افزود: نانوذرات اکسید روی به دلیل سمیت کمتر و پایداری بالاتر جز بهترین انتخاب‌ها برای تولید نخ ضد باکتریال است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • تائید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سفر گروسی به تهران
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • نقض حکم اعدام بابک زنجانی با تائید و موافقت رهبر انقلاب (فیلم)
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ببینید | نقض حکم اعدام بابک زنجانی با تائید و موافقت رهبر انقلاب
  • درمان گیاهی ریزش مو