Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مذاکرات ایران و عربستان وارد فاز جدیدی شده است. تاکنون چهار دور مذاکره بین ایران و عربستان به میزبانی عراق برگزار شده که پشت در‌های بسته بوده است. اخبار ضدونقیضی از جزئیات این مذاکرات منتشر شده است. حسین امیرعبداللهیان در جدیدترین اظهارت خود در دیدار با وزیر خارجه عراق که نقش میانجی را بین دو کشور ایفا می‌کند، گفت: «به کوشش آقای فؤاد حسین و آقای مصطفی الکاظمی ما در دور آینده مذاکرات ایران و عربستان در بغداد شرکت خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مساعی جمیله دولت عراق برای کمک به رفع سوءتفاهمات و بازگشت روابط ایران و عربستان به حالت طبیعی تشکر می‌کنم». اظهاراتی که نشان‌دهنده تحولات جدی در مذاکرات آینده خواهد بود.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ مقامات عرب معتقدند همه‌گیری ویروس کرونا، تاثیرات مخرب اقتصادی آن، انتخاب بایدن به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده و از سر گیری مذاکرات هسته‌ای بین ایران و کشور‌های غربی در بروز این شرایط نقش داشته است. این موضوعات با هم ترکیب شده‌اند تا رهبران منطقه را مجبور به تنظیم مجدد سیاست‌های خارجی خود کنند. محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که در پی سقوط قیمت نفت در سال گذشته می‌خواهد بیشتر بر برنامه‌های خود برای مدرن‌سازی پادشاهی تمرکز کند، از تمایل خود برای رابطه خوب و مثبت با جمهوری اسلامی سخن گفته است. ایران هم متقابلا اقدام به تنش‌زدایی کرده است. در شرایط کنونی ایران به صورت همزمان دو مذاکرات هسته‌ای در وین و مذاکره با عربستان در بغداد را پیش می‌برد. بدون تردید نتیجه‌بخش بودن هر کدام از این مذاکرات و در حالت خوشبینانه‌اش هر دو مذاکرات، نتایج ملموس وتأثیرگذاری در آینده ایران در منطقه و عرصه بین‌المللی خواهد داشت. «آفتاب‌نیوز» این موضوع را با کارشناسان مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده که در ادامه می‌خوانید.

هانی زاده: اراده‌ای جدی در بین رهبران ایران و عربستان برای پایان مناقشه به وجود آمده است

حسن هانی‌زاده، تحلیل گر روابط بین‌الملل در این زمینه به «آفتاب نیوز» گفت: مذاکرات ایران و عربستان در بغداد موضوع پیچیده‌ای است و به نظر نمی‌رسد در کوتاه‌مدت به نتیجه برسد و یک خروجی قابل قبول داشته باشد. به نظر می‌رسد عربستان به دنبال کند کردن روند مذاکرات بغداد است. با این وجود سفر اخیر فواد حسین وزیر امور خارجه عراق و تأکید وی بر از سرگیری مذاکرات بین ایران و عربستان و همچنین دیدار اخیر امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در حاشیه نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در پاکستان نشان می‌دهد، اراده جدی برای حل مشکلات در بین مسئولان طراز اول دو کشور ایجاد شده است. مهم‌ترین موضوع مورد مناقشه در مذاکرات ایران و عربستان در بغداد جنگ عربستان علیه یمن و وضعیت حوثی‌ها در این کشور است. در چنین شرایطی عربستان حاضر نیست کوچک‌ترین امتیازی به حوثی‌ها در یمن بدهد و به همین دلیل تلاش می‌کند به صورت آبرومندانه و بدون دادن امتیاز این جنگ را به پایان برساند. این در حالی است که ایران تمایل دارد انصارالله و حوثی‌ها در ساختار قدرت آینده یمن مشارکت داشته باشند که این رویکرد با سیاست‌های عربستان مغایرت دارد.

ملازهی: منافع ایران و عربستان این دو کشور را به هم نزدیک کرده است

پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل خاورمیانه نیز در این زمینه به «آفتاب‌نیوز» گفت:در شرایط کنونی با توجه به تحولات بین المللی و منطقه‌ای منافع ملی ایران و عربستان ایجاب می‌کند که تنش‌های بین دو کشور مهم منطقه کاهش پیدا کند. در این زمینه عراق نقش میانجی را ایفا می‌کند و آقای الکاظمی تلاش‌های گسترده‌ای را انجام داده است. به همین دلیل نیز شرایط برای دیدار و گفت وگوی وزرای خارجه دو کشور فراهم شده است. این در حالی است که مذاکراتی که تاکنون بین دو کشور انجام شده در سطح پایین‌تری قرار داشته است. مشکل اصلی عربستان در این زمینه وضعیت جنگ در یمن و نفوذ ایران در سوریه، عراق و لبنان و گروه‌های نیابتی مانند حزب الله، حشدالشعبی و حوثی‌ها است که از نگاه مقامات عربستان نوعی دخالت در کشور‌های عربی قلمداد می‌شود. موضوع دیگری که در این زمینه حایز اهمیت است رقابت‌های ایدئولوژیکی است که بین ایران و عربستان وجود دارد که به شکل‌های مختلف بر جنبه‌های دیگر تأثیرگذار است. در شرایط کنونی عربستان بیش از گذشته به اسرائیل نزدیک شده و از سوی دیگر تنش‌ها بین ایران و اسرائیل در بالاترین سطح خود قرار دارد. در چنین شرایطی اگر دو کشور بتوانند به یک توافق دست پیدا کنند اتفاق مهمی در تحولات منطقه خاورمیانه رخ خواهد داد.

لازم به ذکر است رهبران عربستان می‌خواهند به جنگ پرهزینه خود در یمن پایان دهند و این مستلزم آن است که تهران بر حوثی‌ها فشار آورد تا حملات خود را متوقف کرده و وارد مذاکرات جدی شوند. در درازمدت، عربستان دیگر نمی‌تواند روی حمایت بی دریغ آمریکا حساب کند. از سوی دیگر، روابط این کشور با امارات متحده عربی به دلیل اختلافات مربوط به تولید نفت تضعیف شده است. در حالیکه رقابت بین ایران، اسرائیل تشدید شده است و تنش‌زدایی با ایران می‌تواند به عربستان اجازه دهد تا با ایفای نقش متوازن‌کننده در عرصه‌های مورد مناقشه‌ی عراق، لبنان و سوریه، نفوذ خود را در منطقه افزایش دهد. اما در طرف مقابل ایران نیز تمایل دارد که به اختلافاتش با عربستان پایان دهد. به طوری که کارشناسان برجسته ایران نگران هزینه رقابت منطقه‌ای کنترل نشده‌ی تهران با ریاض هستند. ایران همچنین تمایل دارد عربستان به حمایت خود از نیرو‌های جدایی‌طلب قومی در ایران و رسانه‌های تبعیدی که تغییر رژیم را تشویق می‌کنند، پایان دهد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مذاکرات ایران و عربستان مذاکرات ایران و عربستان عربستان در بغداد بین ایران آفتاب نیوز حوثی ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • تاکید کلمبیا به اسرائیل برای برقراری آتش‌بس در غزه
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • تاکید عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق مهم ایران و عربستان انجام شد | جلسه مشترک عبداللهیان و بن فرحان
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق