Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آناناس یکی از میوه‌های بسیار پرخاصیت و مفید برای بدن انسان است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که دقایقی پس از خوردن آناناس، احساس سوزش در دهان خود کرده باشید. اما آیا تاکنون به دلیل بروز این موضوع فکر کرده‌اید؟

برخی افراد پس از سوزش دهان تصور می‌کنند که به آناناس آلرژی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سوی مقابل، برخی افراد خوردن آناناس ترش و اسیدی بودن آن را به این موضوع مرتبط می‌دانند.

گرچه آناناس دارای اسید سیتریک است، اما دلیل سوزش دهان، این ماده نیست. متخصصان می‌گویند تنها ماده غذایی آناناس، بروملین است. این ماده یک آنزیم است که باعث هضم پروتئین می‌شود.

خواص درمانی آناناس

بروملین با هضم کردن سطح پوست دهان، باعث سوزش می‌شود. این آنزیم در مرکز آناناس به وفور وجود دارد. در صنایع از این آنزیم برای نرم کردن گوشت (بیات کردن گوشت) استفاده می‌کنند.

با این حال، نباید از این موضوع وحشت کنید. اگر بروملین به صورت مکمل غذایی مورد استفاده قرار گیرد نه تنها آسیبی به بدن وارد نمی‌کند، بلکه خواص ضدالتهابی داشته و می‌تواند برای بیماران بسیار مفید باشد.

متخصصان می‌گویند اگر به مصرف آناناس آلرژی ندارید، نباید نگران آنزیم بروملین باشید. در حقیقت بدن انسان قابلیت خارق العاده‌ای برای التیام خود دارد و سلول‌های آسیب دیده دهان پس از مصرف آناناس به سرعت ترمیم می‌شوند.

با این وجود، اگر می‌خواهید دهانتان به طور کلی پس از مصرف آناناس دچار سوزش نشود، می‌توانید این میوه را قبل از مصرف کمی داغ کنید. گرما باعث از بین رفتن بروملین می‌شود. با این حال، باید بدانید که بسیاری از مواد مغذی آناناس مانند ویتامین C در معرض گرما آسیب می‌بینند. از این رو، مصرف این میوه به صورت خام می‌تواند بیشترین میزان مواد مغذی را به بدن برساند.

کد خبر 645984 برچسب‌ها میوه و تره بار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: میوه و تره بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۲۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری