Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت راه وشهرسازی، «میعاد صالحی» که به منظور امضای تفاهم‌نامه احداث راه آهن شلمچه- بصره و بازدید از برخی از پروژهای ریلی به کشور عراق سفر کرده است، پس از انعقاد تفاهم‌نامه اظهار داشت: موضوع احداث خط ریلی از شلمچه به بصره، در حقیقت تکمیل کریدور گسترده شرق به غرب است که در حال حاضر در آن انقطاع وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل راه آهن گفت: این موضوع از دیرباز مطرح بوده است و علاقمندان از ۲۰ سال پیش به دنبال تحقق آن بودند، اما در هر مقطع از زمان توفیق انجام آن حاصل نشده است.

وی با اشاره به اهمیت تفاهم‌نامه اخیر امضا شده، بیان‌داشت: این اقدام با توجه به جهت‌گیری دولت سیزدهم مبنی بر اولویت داشتن ارتباط با همسایگان و عزمی که وزیر راه و شهرسازی و همچنین اینجانب به عنوان معاون وزیر و مدیرعامل راه آهن داریم، انجام شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح‌کرد: هدف ما این است که کریدورهای ترانزیتی را برقرار کنیم و اگر جایی نقصی وجود دارد آن را برطرف کنیم و در همین راستا در عراق نقشه راهی عملیاتی در خصوص این پروژه به امضا رساندیم که به رفع موانع می‌پردازد.

صالحی با بیان اینکه طول این خط کمتر از ۴۰ کیلومتر است، افزود: تاکنون موانع زیادی برای ساخت این خط وجود داشته و ما سعی کردیم که در این نقشه راه به حل این موانع به شکل عملیاتی بپردازیم.

وی اظهار داشت: به‌طور مثال در مهمترین گلوگاه این پروژه، ساخت یک پل روی رودخانه مطرح است که از لحاظ عمرانی، حدود یک‌سال و نیم زمان برای احداث آن پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل راه‌آهن گفت: نکته دوم بحث مین روبی است که حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر از مسیر را در بر می‌گیرد و زمان‌بر است، همچنین تحویل محدوده آن نیز تشریفات خاصی را باید طی کند که در نقشه راه به این موضوع نیز پرداخته شده است و بلافاصله پس از اینکه امضای این تفاهم نامه انجام شد، فرآیند اجرای آن را آغاز کرده‌ایم.

وی بیان‌داشت: این پروژه می‌تواند آورده‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بسیاری برای مردم کشورمان به همراه داشته باشد.

به گزارش ایرنا، خط‌ آهن شلمچه-بصره در ادامه راه‌آهن خرمشهر- شلمچه قرار دارد و در صورت تکمیل این حلقه مفقوده ریلی در کنار رشد و توسعه ترانزیت ریلی، مسیر ریلی کربلا نیز برای زائران امام حسین (ع) هموار می‌شود.

 «رستم قاسمی»  سه شنبه گذشته (۳۰ آذر) در حاشیه مراسم بهره برداری از ۵۲۶ دستگاه واگن باری و مسافری در جمع خبرنگاران، از دستیابی به توافق با عراق برای آغاز احداث راه آهن شلمچه- بصره خبر داد و گفت: تکمیل این خط می‌تواند ایران را به دریای مدیترانه وصل کند.

اهمیت خط آهن شلمچه- بصره از آن جهت است که خط آهن عراق از بصره تا کربلا متصل بوده و می‌تواند به عنوان خط مسافرت ریلی زائران ایرانی مورد استقبال قرار گیرد و هم اینکه از سمت شرق عراق به اردن و شمال شرق به سوریه متصل است و می‌تواند زمینه دسترسی ایران به بازارهای سوریه را هم فراهم کند.

ایران و عراق نخستین بار در سال ۹۰ برای احداث این خط آهن تفاهم نامه‌ای امضا کردند که اجرایی نشد؛ در سال ۹۳ بار دیگر تفاهم‌نامه احداث راه آهن شلمچه-بصره میان تهران و بغداد به امضا رسید.

برچسب‌ها بصره شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران شلمچه رستم قاسمی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بصره شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران شلمچه بصره شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران شلمچه رستم قاسمی دولت سیزدهم تفاهم نامه آهن شلمچه راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره آخرین اقدامات انجام شده در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی و مطالبات شهروندان در این حوزه با بیان اینکه سر فصل اصلی موضوعات ما مترو است و اتفاق مهمی در این بخش افتاده، اظهار کرد: رویکرد مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است و در سال گذشته ایستگاه‌های مهمی در این دو خط راه اندازی شد.

بسته شدن پرونده خط ۶ و ۷؛ امسال

وی افزود: در برنامه امسال پرونده خط ۶ و ۷ مترو بسته می‌شود و در پایان سال جشن تکمیل خطوط هفت گانه را خواهیم گرفت. عملیات حفاری خط ۶ در توسعه جنوبی به اتمام رسید و امسال دو ایستگاه حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی به شبکه اضافه خواهد شد.

هرمزی با بیان اینکه قسمت شمالی خط شش در غرب تهران به بهره برداری رسید، گفت: ایستگاه آیت اله کاشانی در غرب خط هفت به عنوان ایستگاه تقاطعی با خط ۶ به بهره برداری می‌رسد و با افتتاح ایستگاه تختی، خط هفت تکمیل خواهد شد.

امسال فاز یک پایانه آزادگان و فاز دو پایانه اکباتان اجرایی می‌شود

وی با بیان اینکه فاز یک پایانه آزادگان و فاز دو پایانه اکباتان نیز اجرایی خواهد شد، تصریح کرد: امروز متروی تهران ۱۵۹ ایستگاه و ۳۱۰ کیلومتر خط ریلی دارد و این اتفاق باعث شده که مسافر زمان بیشتر را از شبکه مترو استفاده کند. پیش از آغاز مدیریت شهری ششم مسافر ۹ کیلومتر از مسیر استفاده می‌کرد و با تکمیل شبکه و خط ۶ و ۷ عملاً این رقم به ۱۶.۵ کیلومتر رسید.

تحویل زمین در ۱۸ نقطه برای احداث خط ۱۰ مترو

هرمزی با بیان اینکه میزان پایداری مسافر در شبکه مترو تهران افزایش یافته است، یادآور شد: در سالی که گذشت حفاری خط ۱۰ آغاز شد و ۱۸ نقطه زمین تحویل داده شد و عملیات هشت ایستگاه آغاز شده که توسعه خواهد یافت. دستگاه دوم تی بی ام نیز در سال جاری فعالیت خود را آغاز می‌کند.

آغاز عملیات احداث خط ۱۱ طی هفته‌های آتی

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تأکید بر اینکه عملیات اجرایی خط ۱۱ نیز مورد توافق قرار گرفته و در اردیبهشت ماه به نتیجه می‌رسد، گفت: در بخش تأمین واگن با پیگیری‌های مدیریت شهری دوره ششم و بانک مرکزی قرارداد نهایی و ساخت واگن‌ها آغاز شد.

وی ادامه داد: پرداخت هزینه‌ها صورت گرفته و ۴۳ میلیون یورو نیز باید در نیمه اول سال پرداخت شود که مکاتباتی در این زمینه صورت گرفته است. در نقطه‌ای هستیم که با همکاری سازمان شهرداری‌ها و شهرداری تهران فاز مهندسی پروژه‌ها، طراحی فنی و مکانیکی به پیمانکار ابلاغ شده و طراحی الکتریکال نیز امروز به اتمام می‌رسد و هفته آینده به پیمانکار اعلام خواهد شد.

هرمزی با بیان اینکه جلسات برای طراحی در ایران برگزار شد، تصریح کرد: یکی از اتفاقات مهم در این پروژه که جای تبریک به جامعه مهندسین دارد، ساخت ۸۴۰ بوژی به صورت کامل در واگن سازی تهران انجام خواهد شد.

رونمایی از نمونه اولیه بوژی؛ خردادماه

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه طراحی و ساخت بوژی اتفاق بسیار مهمی است که در این دوره آغاز شده است، یادآور شد: بوژی واگن‌های مترو برای اولین برای انجام می‌شود. فرایند ساخت نمونه اولیه آغاز شده و خردادماه رونمایی خواهد شد و سپس به تولید انبوه خواهد رسید.

هرمزی با بیان اینکه قرارداد بسیار مهمی با شرکت سی آر سی و نورینکمو منعقد شد، اظهار کرد: TOD و انتقال تکنولوژی با پیگیری‌های صورت گرفته به نتیجه رسید و طرح توسعه کارخانه نیز پیش رفت و شرکت سی آر سی از واگن سازی تهران بازدید کرد و ریل گذاری‌های ابتدایی و تجهیزات کارخانه احصا شده و در سال جاری عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی با اعلام اینکه تمام مجموعه‌های مرتبط از جمله مپنا و جهاد دانشگاهی را درگیر کردیم، گفت: سهم داخلی سازی در انتهای پروژه به ۵۵ درصد خواهد رسید که البته این آمار غیر از بدنه است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تأکید کرد: از اعضای شورا درخواست داریم که برای پرداخت ۴۳ میلیون یورو به عنوان قسط دوم و سوم ما را کمک کنند.

وی با بیان اینکه در این دوره از مدیریت شهری تأییدیه های نهایی قطار ملی اخذ شد، خاطرنشان کرد: فرایند تولید انبوه نیز دنبال شده است و این قطار در خط تهران- پرند از دو هفته پیش در حال فعالیت و مسافرگیری است. ما برای این مهم اقدامات را پیگیری کردیم و محموله نفت با همکاری دولت به فروش رفت و هزینه آن موجود است.

تا پایان سال ۲ تا ۳ رام قطار ملی تحویل داده می‌شود

هرمزی با اعلام اینکه ۵۰ میلیارد تومان جداگانه برای ۲۱ بدنه مترو اختصاص یافته، اظهار کرد: ۱۴ بدنه و یا به نوعی دو رام قطار از سالن رنگ خارج شده‌اند و آماده نصب تجهیزات هستند. این نوید را می‌دهیم که تا پایان سال دو رام قطار ملی تولید داخل تحویل داده شود و تلاش می‌کنیم به سه رام برسد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همچنین تصریح کرد: قطاری که با حضور رئیس جمهور قبلی رونمایی شد، قطعات آن از واگن‌های دیگر مترو که در انبار سیل گرفته مترو قرار داشت، جدا و نصب شده بود که تجهیزات آن را تغییر دادیم و آن قطار به مدت دو هفته در خط تهران- پرند فعالیت می‌کند. حضور رئیس جمهور در واگن سازی برای بازدید از تولید انبوه است.

خرید چهار دستگاه لوکوموتیو

وی با بیان اینکه ۳۰ رام قطار اورهال خواهد شد، خاطرنشان کرد: ۶ دستگاه قطار دو طبقه در سال جاری اورهال می‌شوند. چهار دستگاه لوکوموتیو نیز خریداری خواهد شد. ۲۲ رام قطار DC باید در سال جاری اورهال شود و این رقم در سال قبل ۱۶ رام بود که به طور کامل انجام شد.

انعقاد قرارداد سه هزار میلیارد تومانی برای تأمین تجهیزات مترو

هرمزی با تأکید بر اینکه سه رام قطار DC تحویل داده شده و تا خردادماه ادامه خواهد یافت، یادآور شد: سه هزار میلیارد تومان قرارداد برای تأمین تجهیزات مترو منعقد شده است. در این دوره سعی کردیم نیروی انسانی مترو را مدیریت کنیم و علیرغم اضافه شدن ایستگاه‌ها تلاش بر مدیریت بهینه نیروها بود.

در ۳۱ ماه اخیر ۸۲۶ دستگاه اتوبوس نوسازی شده است

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه اتوبوسرانی موضوع پر چالشی است، یادآور شد: امسال قرارداد دو هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی منعقد شد و قراردادهایی نیز با شرکت‌های مختلف و دیگر شرکت‌ها به تعداد دو هزار و ۵۰۰ دستگاه منعقد شده است. ۶۰ دستگاه اتوبوس از عقاب و ۶۶ دستگاه در آینده‌ای نزدیک تحویل خواهیم گرفت. از ابتدای این دوره ۸۲۶ دستگاه اتوبوس نوسازی شده است. تا پایان شهریورماه ۳۵۰ دستگاه اتوبوس از عقاب و اسنا تحویل می‌گیریم و ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برقی چینی نیز وارد خواهد شد.

حدود ۲۵۰ اتوبوس تا آخر بهار تحویل می‌گیریم

هرمزی با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ دستگاه اتوبوس از عقاب افشان طلب داریم، گفت: در کل ۶۰ دستگاه اتوبوس تا پایان اردیبهشت ماه و ۲۰۰ دستگاه نیز تا پایان خردادماه تحویل خواهیم گرفت.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه پیش پرداخت به اسنا نیز انجام شده است، تصریح کرد: سه هزار و ۵۳ دستگاه اتوبوس در تهران فعال هستند و تعداد دستگاه‌های شاغل بیش از دو هزار دستگاه هستند.

وی با بیان اینکه ۲۶۰ دستگاه از وزارت کشور تحویل گرفتیم که در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت، یادآور شد: این دستگاه‌ها فعال هستند و چون باید واگذار شوند، در آمار ما محسوب نمی‌شوند. در مجموع می‌توان ۵۰۰ دستگاه به اتوبوس‌های شاغل اضافه کرد و تعداد اتوبوس‌های شاغل را نزدیک به دو هزار و ۶۰۰ دستگاه اعلام کرد.

هزار و ۴۷۵ دستگاه تاکسی سواری نوسازی شده‌اند

هرمزی با بیان اینکه قرارداد ۲۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی پیگیری شده است، گفت: فراخوان هزار دستگاه تاکسی منتشر شده و تا دیروز ۱۰۸ نفر ثبت نام کرده‌اند. دو هزار و ۵۰۰ دستگاه تاکسی دیگر نیز به این آمار افزوده خواهد شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اعلام اینکه هزار و ۴۷۵ دستگاه تاکسی سواری نوسازی شده‌اند، تصریح کرد: سه هزار و ۹۸۰ تاکسیران به صندوق معرفی شده‌اند و ۱۷۰ تاکسی از این محل تحویل داده شده است.

وی با بیان اینکه شب گذشته بحثی مطرح شد اما آنچه اتفاق افتاده وجود مافیای خودرو است، یادآور شد: کسانی هستند که دل به ناامید کردن مردم بسته‌اند. تمام نظرات در فضای مجازی علیه ارزش‌های جمهوری اسلامی و تلاش‌های ماست و مردم را هدف گرفته‌اند. ما زیر بار مسئولیت رفته‌ایم و وظیفه خود را صادقانه انجام می‌دهیم و به دنبال کاهش ترافیک و آلودگی هوا هستیم.

هرمزی با اشاره به ناترازی سوخت در کشور، گفت: ما در حال واردات وسایل نقلیه برقی هستیم؛ لذا به دنبال هم افزایی و حمایت شورا هستیم. آنها به دنبال مأیوس کردن مردم هستند و امیدواریم این حمایت صورت بگیرد تا بتوانیم خادم مردم باشیم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه مکاتباتی از سوی معاونت وزارت صمت برای تأمین ۶۳۰ دستگاه واگن و تبدیل آن به ۷۹۱ دستگاه صورت گرفت، اظهار کرد: مترو از ابتدای فعالیت خود هزار و ۷۳ دستگاه واگن قطار دارد که بیش از این رقم در این دوره از مدیریت شهری پیگیری شده است.

کد خبر 6090879

دیگر خبرها

  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • آغاز عملیات اجرایی هدایت آب‌های سطحی استان یزد
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش - سراوان
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش سراوان + عکس
  • عملیات اجرایی پل خورگو آغاز شد
  • عملیات احداث زیرگذر سرخون آغاز شد
  • عملیات احداث زیرگذر روستای سرخون آغاز شد