Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@02:58:09 GMT

شیب صعودی افزایش قیمت نداریم

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۳۸۳۴

شیب صعودی افزایش قیمت نداریم

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی درباره تغییرات بازار پس از حذف ارز ترجیحی گفت: ممکن است وقتی طرح شروع شود به لحاظ روانی اتفاقاتی بیفتد، ولی پیش بینی کارشناسان اقتصادی این است که این امر موقتی است.
احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور، در خصوص تأثیرات حذف ارز ترجیحی گفت: حذف ارز ترجیحی در بحث اقتصاد ما یک انقلاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحث تخصیص ارز و به نوعی رانت‌ها به برخی اقلام و کالا‌ها سیاستی است که از دهه ۵۰ شروع شده و مربوط به بعد از انقلاب هم نیست.

وی افزود: نگاه آن زمان این بود که در رابطه با کالا‌های اساسی که به دست مردم می‌رسد یک یارانه و یا به اصطلاح یک سوبسیتی در نظر گرفته شود تا کالا‌ها با قیمت پایین تری به دست مصرف کنندگان برسد.

معاون وزیر دادگستری ادامه داد: بعد از این همه سال نظرات کارشناسی و باور‌ها بر این است که این امر اشتباه بوده و اینکه دولت یارانه می‌دهد تا کالا ارزان‌تر به دست مردم برسد این اتفاق نیفتاد و فقط سود در دست یک سری از دلالان و وارد کنندگان خاص اقتصادی قرار گرفت.

برخی واردکنندگان خاص، امتیاز‌های ویژه‌ای داشتند

اصانلو با انتقاد از رانت‌های به وجود آمده برای برخی وارد کنندگان گفت: یک سری وارد کنندگان خاص که امتیاز‌های ویژه‌ای داشتند و به نوعی مطلع بودند از این امتیاز‌ها استفاده کردند و عملاً نتیجه این شد که یارانه‌ای که دولت به عنوان مثال به مرغ، تخم مرغ، گوشت یا کالا‌های اساسی می‌دهد تا با قیمت پایینی به دست مردم برسد رخ نداد و یارانه به دست یک سری از دلالان و واردکنندگان رسید.

وی افزود: دولت جدید تصمیم گرفته این موضوع را اصلاح کند و به جای اینکه یارانه را به دست وارد کنندگان خاص بدهد به نوعی به مردم بدهد تا قشر آسیب پذیر بتوانند از آن بهره‌مند شوند. اجرای این برنامه ممکن است التهاباتی را ایجاد کند و همین سبب شد که به جز دولت نهم و دهم که اقداماتی در بحث یارانه‌ها داشت، بقیه دولت‌ها به امید آینده، محافظه کاری‌هایی را داشته باشند.

تغییرات بازار پس از حذف ارز ترجیحی، موقتی است

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه قرار است ارز ترجیحی حذف شود و همزمان با آن زمزمه‌هایی برای افزایش قیمت برخی کالا‌ها مطرح می‌شود آیا می‌توان در رابطه با ثبات بازار و قیمت‌ها به مردم نوعی اطمینان خاطر داد؟ گفت: ارز ترجیحی یا ارز وارداتی به ۵ قلم کالا اختصاص داده شده است و علی الاصول افزایش قیمت برای همه کالا‌ها نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت سایر کالا‌ها دومینو وار افزایش نمی‌یابد؟ گفت: ممکن است وقتی طرح اجرا شود به لحاظ روانی اتفاقاتی بیفتد، ولی پیش بینی کارشناسان اقتصادی این است که موقتی است و شیب صعودی افزایش قیمت نخواهد داشت.

اصانلو ادامه داد: اینکه افزایش قیمت‌ها را شاهد باشیم ممکن است به لحاظ روانی باشد با این حال دولت تمام تدابیر را اندیشیده که مشکلی برای مردم پیش نیاید. با همه این اوصاف به هر حال یک جراحی در حوزه اقتصاد صورت می‌گیرد و هر جراحی هم چالش‌هایی را به همراه دارد.

منبع: مهر

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شیب شیب ملایم شیب صعودی شیب صعودی افزایش قیمت حذف ارز ترجیحی وارد کنندگان افزایش قیمت کنندگان خاص کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۳۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود

مرتضی افقه گفت : من تصور نمی‌کنم بانک مرکزی و حتی همین مجلس که حالا منتقد شده است، بتوانند کاری بیش از آنچه تاکنون دیده‌ایم انجام دهند و مانند سابق نرخ ارز در ایران متأثر از عوامل خارجی  خواهد بود و هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم هم محور نرخ ارز صعودی می‌شود.

مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاد دان گفت :به‌طور کلی دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بوده و حالا هم ضعیف است و تیم اقتصادی دولت تیم قدرتمندی نیست؛ چه مدیران بانک مرکزی و چه مدیران وزارت اقتصاد، اما به هر حال دولت اکنون که می‌گوید فروش نفت خوبی داریم، یعنی ارز هم در اختیار دارد و می‌تواند مدیریت کند اما در حوزه عرضه ارز با احتیاط رفتار می‌کند و در عرصه تقاضا هم قادر به مدیریت نیست.

هم‌میهن نوشت: این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این سخن از سوی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که نرخ ارز بازاد آزاد را قبول نداریم، چقدر علمی است؟ بیان کرد: «من واقعاً نمی‌فهمم این چه حرفی است که دو مسئول عالی‌رتبه اقتصادی کشور یعنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌زنند. واقعاً قابل فهم نیست زیرا هیچ مبنای علمی و تخصصی‌ ندارد. در بسیاری از اقلام‌ها ارز آزاد برای واردات استفاده می‌شود؛ یعنی خود دولت بهتر از هر کسی می‌داند کشور فقط محدود به همان اقلامی نیست که ارز دولتی دریافت می‌کنند و بسیاری از کالاها با ارز غیررسمی خریداری می‌شوند حتی بعضی از اقلام اساسی. حتی می‌شود گفت ۸۰درصد از واردات ما با ارز آزاد است و من می‌گویم این حرف اگر نگوییم بچه‌گانه است اما حتماً غیرعلمی است.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟