Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله محمد حجتی در پاسخ به این پرسش که وضعیت کرسی های درس خارج از نظر کیفی و موضوعی و موضوع شناسی به ویژه پاسخگویی به مسائل مستحدثه در اجتهاد چگونه است؟ اظهار داشت: یکی از ویژگی های مراکز تولید اندیشه اسلامی در بُعد کاربردی باید استفاده از یک دید جهان شمول باشد، با وجود بزرگانی در جهان اسلام به ویژه در بین آیات عظام و مراجع تقلید می توان بسیاری از مجهولات که معلول تحولات سریع در زندگی بشر کنونی است را با استفاده از یک فقه پویا پاسخگو باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه موقت کرمانشاه در پاسخ به این سئوال که امروزه حداقل صدها مساله قضایی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و علمی به ویژه در پزشکی و اخلاق پیدا شده است که همه آنها از قبیل تبدّل موضوع و تغییر موضوع است و احکام جدیدی را می طلبد. آیا مجتهدینی که امروز پرورش می یابند مجتهدینی آگاه به زمان و موضوع شناس و توانمند در اجتهادی پخته و جامع هستند؟، عنوان کرد: انسان علیرغم بلوغ علمی و تجربی که به سرعت در مسیر آن قرار گرفته است، بازهم به ابهامات یا همان بن بست های غیرمنتظره ای می رسد که اینجا انسان به نوعی مستاصل می گردد، با این وجود شاید در نگاه اول اینگونه به نظر برسد که فقه در پاسخگویی به این ابهامات چهره ای ناکارآمد داشته باشد، ولی فقه ما دارای یک ویژگی مهم و کلیدی است و آن حرکت در موازات زمان است و قید زمان فقه دینی ما را به نوعی همراهی می کند و همین عامل باعث می شود که تجمیع آرا مجتهدین و مراجع همیشه راهکاری برای پاسخگویی به سئوالات و ابهامات بشر امروز داشته باشد که این همان فقه پویاست که از آن سخن به میان آمد.
این استاد عالی حوزه در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا به عنصر زمان و مکان به عنوان یک عنصر بنیادی و اساسی و فراگیر موثر در اجتهاد اهتمام ورزیده می شود؟، عنوان کرد: تاکیدات اسلام به ویژه مذهب تشیع در بحث فقه و ممانعت از ایستایی آن باعث شده است که فقهای ما در مباحث شرعی در بُعد زمان اسیر نشوند به گونه ای که هر مجهولی با استناد به فقه پویای شیعه راهکار و پاسخی متناسب و جامع از خود ارائه دهد که این یک امتیاز و البته یک دلیل مستند بر فقه جامع و پویای ماست.
آیت الله حجتی در پاسخ به اینکه با روند فعلی آیا در دهه های آینده حوزه های علمیه همپای نیازهای دین و پاسخگوی جامعه خواهند بود؟ گفت: حوزه های علمیه از بدو تاسیس تاکنون دوران های مختلفی را در بحث کمیت و کیفیت پشت سرگذاشته اند، روزگاری جبر زمانه باعث محدودیت حوزویان به ویژه فقها و مراجع می شد، گاهی جبر حاکمان این وضعیت را رقم می زد، به هر حال حوزه های علمیه ما این دوران پرفراز و نشیب را پشت سر گذاشته اند و امروز هم با تحولاتی که در این مراکز فکری و دینی دیده می شود، ان شاء الله در مسئله معنایی و وجوبی حوزه های علمیه ما در آینده هم می توانند همچنان نقش آفرین باشند.
امام جمعه موقت کرمانشاه تصریح کرد: البته فارغ از همه مسائلی که بیان گردید، امروز حوزه های ما باید بیش از گذشته خود را با مسایل جامعه تطبیق دهند، تطبیق از این جهت که حوزه و حوزویان حرکت جامعه اسلامی را به خوبی رصد کنند تا در امور معنوی و دینی مردم و پاسخگویی به شبهات دچار ایستایی و استیصال نشوند.

بیشتر بخوانید:

انتقاد خطیب جمعه تهران از فشار تورم و بیکاری بر مردم / حذف ارز ترجیحی اقدام شجاعانه‌ای است

علم‌الهدی : نگفتم محاکمه صحرایی کنیم / جریان هایی،منافع شان با تهاجم به پیغمبر و نظام هماهنگ می شود

21217

کد خبر 1587059

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان کرمانشاه نماز جمعه حوزه علمیه حوزه های علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«فضل‌الله رنجبر» از حوزه انتخابیه خدابنده به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

- شناختی از ترکیب منتخبین فعلی ندارم و نگاهم صرفاً خدمت به مردم است.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

در مجلس دوازدهم وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی به ویژه اشتغال، تورم و مبارزه با فقر و آسیب اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون عمران و یا امنیت ملی و سیاست خارجی

مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

نرخ بالای فلاکت، مشکل بیکاری و تورم و آسیب‌های اجتماعی / ‏‬ بهترین راهکار برای حل این مشکلات هم افزایی بین مجمع نمایندگان استان کرمانشاه و تاثیرگزاران در استان است که باید برای جذب و تسهیل سرمایه گذاری در استان و بهبود فضای کسب و کار در کنار امنیت سرمایه گزاری و کاهش هزینه‌های تولید و حجم واسطه‌ها انجام شود و همچنین بهبود سیستم توزیع و نظارت از ذیگر لازمه‌های در کرمانشاه است.

استفاده از ظرفیت‌های خوب در استان کرمانشاه در زمینه اقتصاد مرز، گردشگری، و کشاورزی باید به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد.

کرمانشاه برای برون رفت از مشکلات نیاز به یک نگاه ویژه ملی از سوی دولتمردان مرکز دارد؛ نمایندگان باید تلاش کنند تا این نگاه ویژه ملی به استانی که به فرمایش مقام معظم رهبری سینه ستبر ایران اسلامی نامیدند، ایجاد شود.

برای آسیب‌های اجتماعی بهرتین راهکار بر اساس تجربه کاری ام تلاش برای ردیف اعتباری ویژه و اختصاصی در قانون بودجه سالیانه کشور است؛ همچنین استفاده از ظرفیت‌های گروه‌های مردمی و جهادی و ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و نیروهای متخصص حوزه فرهنگی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی در جهت اجرای طرح‌های مناسب در محلات جامعه هدف است.

کد خبر 6081582

دیگر خبرها

  • عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه آخوند همدانی
  • دیدار رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با رهبر شیعیان مالی
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • مراکز علمی طرح و برنامه علمی برای تحقق شعار سال را داشته باشند
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند