Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ۴۵۰ میلیون افغانی از درآمد معدن‌های زغال‌‌سنگ ولایت سمنگان در مسیر انتقال به شهر مزارشریف برای سپردن به بانک مرکزی‌ مفقود شده است.

یک منبع آگاه در سمنگان گفت: این پول از معدن‌های زغال‌‌سنگ و اخاذی از تاجران محلی در چهار ماه گذشته به دست آمده است‌ و قرار بود به مزارشریف منتقل و به بانک مرکزی سپرده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: «پول با یک خودرو محافظت‌شده منتقل می شد، اما در مسیر ولسوالی شولگره با حمله افراد مسلح مواجه و غارت ‌شده است؛ خودرو طالبان به آتش کشیده شده و دو نفر از محافظان که مسئولیت رساندن پول به مزارشریف را داشتند، کشته شده‌اند.»

یک‌تن از ساکنان شهرستان شولگره با تایید کشته شدن دو نفر در جاده عمومی آن شهرستان که به مزارشریف منتهی می‌شود، گفت: «بعدا مشخص شد که دو نفری که در جاده عمومی کشته شدند، یکی از آنان معلم و دیگری عضو طالبان بود.» به گفته این منبع، یکی از کشته‌شده‌ها فردی به نام رحمت‌الله رونق، معلمی در شهر دره‌صوف و دیگری طلحه از اعضای گروه طالبان بودند.

این منبع گفت تاکنون رابطه‌ای بین این دو نفر با گم‌شدن پول پیدا نشده و ممکن است این اتفاق صحنه‌سازی طالبان برای غارت پولها باشد.

او گفت: افراد حمله‌کننده به خودرو حامل پول، هنوز شناسایی نشده‌اند و احتمال دارد افرادی از میان طالبان باشند، چون فرماندهان این گروه هرازگاهی بر سر منافع، مناصب و وسایل به‌جامانده از دولت پیشین باهم درگیر می‌شوند.

یک فرمانده محلی طالبان در سمنگان به‌نام مولوی امرالله مهاجر وقوع درگیری و کشته شدن دو عضو این گروه را در شولگره و حین رفتن به مزارشریف تایید کرد، اما درباره سرنوشت ۴۵۰ میلیون افغانی چیزی نگفت.

در همین حال یک منبع دیگر می‌گوید، ۴۵۰ میلیون افغانی را مولوی سیلاب، رئیس معدن‌های سمنگان دزدیده است و موضوع حمله به خودروی حامل پول، صحنه‌سازی خود او بوده است.

این منبع می‌گوید که مولوی سیلاب پول درآمد معدن‌ها و اخاذی را باید به نمایندگان شبکه حقانی در مزارشریف تسلیم می‌کرد، اما در یک برنامه‌ریزی با چند فرمانده ارشد طالبان در مزارشریف و سمنگان، پول را برای خودشان برداشته‌اند.

اخیرا سخنگویان طالبان ادعا کردند که منافع این گروه از معدن‌ها، بندرهای تجاری، بازارهای دولتی و ادارات افغانستان، افزایش‌یافته است. 

بر اساس ادعای انعام‌الله سمنگانی، معاون سخنگوی گروه طالبان، میزان درآمد این گروه از درآمدهای دولتی در چهار ماه نسبت به ۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

انعام‌الله سمنگانی ادعا می‌کند که دولت پیشین افغانستان به دلیل فساد گسترده در همه سطوح در جمع‌آوری درآمدها و منافع، شفاف عمل نکرده است‌، اما طالبان عملکردش کاملا شفاف است.

طالبان تاکنون در مورد گم‌شدن ۴۵۰ میلیون افغانی از معدن‌های زغال‌سنگ استان سمنگان، ابراز نظر رسمی نکرده‌ و به رسانه‌های محلی در این مورد نیز پاسخ نداده‌ است.

انتهای پیام/ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان بانک مرکزی سرقت معادن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۶۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند

دفتر کاپ گفته است که افغانستان در معرض یک «چرخه معیوب درگیری» قرار خواهد گرفت و تغییرات اقلیمی به عنوان یک تهدید چند برابر عمل می‌کند.

نشریه دیپلمات آسیا به نقل از دفتر کاپ اعلام کرد انزوای جهانی افغانستان و ناتوانی طالبان سبب ایجاد نگرانی‌ها مبنی بر گسترش بحران اقلیمی این کشور به منطقه و فراتر از آن شده است.

به گفته این نهاد، یکی از تأتیرات منفی به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، بازماندن این کشور از نشست‌های جهانی تغییرات اقلیمی، به‌شمول نشست‌های صندوق آب‌وهوای سبز (GCF) است.

بربنیاد این گزارش، افغانستان تنها می‌تواند ۴۰ درصد از برق مورد نیاز خود را تأمین کند که این تولید ناکافی، سبب مودجودیت حدود شش ساعت برق در مراکز صحی کشور شده است.

گفتنی است که افغانستان افزون بر بحران‌ سیاسی و اقتصادی با بحران تغییرات اقلیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

کاهش آب‌های زیرزمینی، سرازیرشدن سیلاب‌های ویران‌گر، بالا رفتن درجه حرارت، کاهش بارندگی، باران‌های بی‌موقع و تغییر رطوبت هوا از نشانه‌های تغییر اقلیم در افغانستان خوانده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ باند سرقت معدن منهدم شد
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • شناسایی خانواده شهید نسیم افغانی + فیلم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • لیلام ۱۶ میلیون دلار در افغانستان