Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از upi، ستاره شناسان مسئول پروژه تلسکوپ جیمز وب روز دوشنبه گفتند که این تلسکوپ فضایی بزرگ و قدرتمند از مدار ماه عبور کرد. این فضاپیما در حال حاضر پس از باز کردن سپر خورشیدی به اندازه زمین، وارد فاز دیگری از این ماموریت شده است. جیمز وب ۱۰ میلیارد دلاری که پیشرفته‌تر از تلسکوپ فضایی هابل طراحی شده است، پس از پرتاب بی عیب و نقص از آمریکای جنوبی در روز کریسمس، طی یک سفر ۲۹ روزه به مقصد نهایی خود، در فاصله بیش از ۱ میلیون مایلی از زمین حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماسیمو استیاولی، ستاره شناس و رئیس ماموریت پروژه وب در مصاحبه‌ای گفت: "ما به تازگی استقرار این سپر را آغاز کرده‌ایم. آن‌ها بسیار کند پیش می‌روند، بنابراین استقرار کامل حدود سه روز طول می‌کشد. همچنین این فضاپیما قادر است مقداری سوخت را ذخیره کند بنابراین ممکن است به تلسکوپ اجازه دهد بیش از طول عمر ۱۰ ساله خود کار کند". 

استیاولی رئیس ماموریت جیمز وب درمورد استقرار سپر خورشیدی توضیح داد: "همانطور که سپر خورشید منبسط می‌شود، گرمای رانشگر‌ها را از خود تلسکوپ نیز مسدود می‌کند، زیرا ابزار‌های فروسرخ وب باید تا منفی ۳۷۰ درجه فارنهایت سرد شوند تا به درستی رصد کنند". وی افزود: "ما می‌توانیم تلسکوپ را در برابر زمین، ماه و خورشید محافظت کنیم، اما همچنان نور خورشید را بر روی صفحات خورشیدی برای انرژی الکتریکی دریافت خواهیم کرد".

گفتنی است که با وجود فاصله زیاد ناسا با تلسکوپ، این آژانس فضایی همچنان می‌خواهد ارتباط خود را با تلسکوپ حفظ کند، بنابراین ستاره شناسان نقطه‌ای از فضا را انتخاب کردند که در آن گرانش زمین و خورشید متعادل و به عنوان نقطه «لاگرانژ» شناخته می‌شود.

هایدی هامل، ستاره شناس و معاون انجمن غیرانتفاعی مستقر در واشنگتن، پس از گسترش کامل سپر خورشید، دستوراتی را برای باز کردن ظرف بازتابنده اصلی که بیش از ۲۱ فوت عرض داشته و با طلا پوشانده شده است ارسال می‌کنند. هامل در این باره توضیح داد: "پس از اینکه تلسکوپ به نقطه لاگرانژ رسید، تقریباً هر ۲۱ روز یک بار با اصلاحات کوچک به دور آن مکان خواهد چرخید".

وی اظهار کرد که ناسا و این انجمن نشان نداده اند که پس از شروع به کار تلسکوپ در اواسط سال، چه تصاویری را برای اولین بار منتشر خواهند کرد. با این حال او انتظار دارد تصاویر شگفت انگیزی از کهکشان‌ها یا سحابی‌ها را ببیند. دانشمندان همچنین امیدوارند برخی از قدیمی‌ترین کهکشان‌های کیهان را با استفاده از وب همراه سیارات فراخورشیدی و سیاهچاله‌های کلان پرجرم مشاهده کنند.

بیشتربخوانید

تلسکوپ جیمزوب از مدار ماه عبور کرد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جیمز وب تلسکوپ ناسا سپر خورشیدی سپر خورشید جیمز وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۷۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد

ماموریت پیشگامانه آب و هوای کلاودست(CloudSat) ناسا پس از نزدیک به ۱۸ سال فعالیت پربار در مدار زمین به پایان رسیده است.

به گزارش ایسنا، این ماهواره که در ماه آوریل ۲۰۰۶ پرتاب شد، اولین کاوش جهانی از ویژگی‌های ابرها را انجام داد.

به نقل از اسپیس، آژانس فضایی ناسا به تازگی این ماهواره را که در ماه آوریل سال ۲۰۰۶ در یک مأموریت برنامه‌ریزی شده ۲۲ ماهه برای مطالعه ساختار و ترکیب ابرها به فضا پرتاب شده بود، از کار انداخت.

مقامات ناسا نوشتند: همانطور که برنامه‌ریزی شده بود، فضاپیمای ما که به پایان عمر خود رسیده بود و دیگر قادر به انجام مشاهدات منظم نبود، ماه گذشته در مداری قرار گرفت که به متلاشی شدن نهایی آن در جو منجر می‌شود.

به گفته ناسا، کلاودست(CloudSat) ابزار قدرتمندی به نام رادار پروفایل ابری را حمل می‌کرد که اولین رادار با طول موج ۹۴ گیگاهرتز بود که تا به حال در فضا پرواز کرده است.

مقامات ناسا در مورد این ابزار نوشتند: رادار هزار برابر حساس‌تر از رادارهای هواشناسی معمولی زمینی بود و دید جدیدی از ابرها فراهم کرد که نه به عنوان تصاویر صاف روی صفحه، بلکه به صورت تکه‌های سه بعدی از جو که با یخ و باران پر شده است، بودند.

مشاهدات کلاودست به دانشمندان کمک کرد تا درک بهتری از ابرها در مقیاس جهانی داشته باشند و همچنین در مورد اینکه آنها چگونه به گرم و خنک شدن جو و سطح زمین کمک می‌کنند، بیشتر بیاموزند.

به گفته مقامات ناسا، این ماهواره همچنین بر فراز طوفان‌هایی مانند ماریا، هاروی و سندی پرواز کرد و داده‌هایی را جمع‌آوری کرد که درکی را در مورد چگونگی رشد و تشدید چنین طوفان‌های قدرتمندی ایجاد کرد. ابزار رادار پروفایل ابری در دسامبر ۲۰۲۳ خاموش شد و زمینه را برای از کار انداختن ماهواره در ماه گذشته و مانور کاهش مدار آن فراهم کرد.

کلاودست با ماهواره خواهر خود، به نام کالیپسو(CALIPSO) که نزدیک به ۱۸ سال پیش به مدار مشابه برادرش پرتاب شد، به طور هماهنگ کار کرد.

کالیپسو از لیدار برای مطالعه جو زمین، پرتاب لیزر از ابرها و ذرات موجود در هوا برای استنباط اطلاعات در مورد پوسته مه آلود سیاره ما استفاده کرد. ردپای همپوشانی رادار-لیدار این دو ماهواره، ساختار عمودی جو را برای مطالعه ابرهای نازک و ضخیم، و همچنین لایه‌های ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار، نمک دریا، خاکستر و دوده که می‌توانند بر تشکیل ابرها تأثیر بگذارند، آشکار کرد.

کالیپسو، تلاش مشترک ناسا و آژانس فضایی فرانسه، به طور باورنکردنی عمر طولانی داشت. در ماه اوت سال گذشته این ماهواره نیز از رده خارج شد. اما خروج کلاودست و کالیپسو از صحنه به این معنی نیست که ناسا عرصه رصد زمین را خالی کرده است. انواع ماهواره‌های این آژانس در حال مطالعه سیاره مادری ما هستند و ماهواره قدرتمند جدیدی نیز به تازگی در ماه فوریه پرتاب شده است.

به گفته اعضای تیم ماموریت، این ماهواره جدید که پیس(PACE) نام دارد، به مطالعه زیست‌شناسی اقیانوس‌های زمین با جزئیات بی‌سابقه‌ کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)