Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدید خود قصد دارند آزمایش بالینی یک داروی رقیق کننده خون را به واسطه اسپری بینی آغاز کنند و تاثیر آن را در پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، یک آزمایش بالینی ابتکاری قرار است در استرالیا آغاز شود تا بررسی کند که آیا یک داروی معمولی رقیق‌کننده خون می‌تواند از ابتلا به "کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-2) جلوگیری کند یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو به واسطه اسپری بینی استفاده می‌شود و پژوهشگران معتقدند که می‌تواند از ابتلای اولیه سلول‌های درون بینی به کروناویروس جلوگیری کند.

ایده استفاده از اسپری بینی، بر فرضیه‌ای مبتنی است که نشان می‌دهد ابتلای اولیه به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲، از طریق مولکولی موسوم به "هپاران سولفات"(Heparan sulfate) در بینی ایجاد می‌شود. پروتئین خوشه‌ای کروناویروس به هپاران سولفات متصل می‌شود و توانایی آن را در تعامل با گیرنده‌های "آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین"(ACE2) و آلوده کردن سلول‌های انسانی افزایش می‌دهد.

"هپارین"(Heparin)، یک ضد انعقاد پرکاربرد است که برای نخستین بار بیش از یک قرن پیش کشف شد و به عنوان درمانی ایمن برای حملات قلبی و لخته شدن خون استفاده می‌شود. "گری اندرسون"(Gary Anderson)، پژوهشگر "مرکز تحقیقات سلامت ریه"(LHRC) در "دانشگاه ملبورن"(University of Melbourne) استرالیا گفت: بررسی‌های اولیه نشان داده‌اند که هپارین از نظر مولکولی بسیار شبیه به هپاران سولفات است و هنگامی که مستقیما به سلول‌های بینی تزریق ‌شود، می‌تواند ذرات کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را خنثی کند.

وی افزود: هپارین که همان ماده فعال در اسپری ما است، ساختاری بسیار شبیه به هپاران سولفات دارد؛ بنابراین مانند یک طعمه رفتار می‌کند و می‌تواند مانند یک مار پیتون به سرعت به دور پروتئین خوشه‌ای کروناویروس بپیچد و از انتشار و انتقال آن به دیگران جلوگیری کند.

آزمایش بالینی بزرگی برای بررسی این اسپری بینی، به زودی در ایالت ویکتوریا در استرالیا آغاز خواهد شد. در این طرح، اسپری ظرف ۲۴ ساعت پس از تایید یک مورد ابتلا در هر خانوار، در ۴۰۰ خانه توزیع می‌شود. این آزمایش، کور و کنترل‌شده با دارونما خواهد بود و هر شرکت‌کننده باید سه بار در روز و هر بار، دو مرتبه از اسپری استفاده کند.

هدف از آزمایش، بررسی این موضوع خواهد بود که آیا اسپری بینی می‌تواند از ابتلا به کووید-۱۹ در تماس نزدیک با افراد مبتلا جلوگیری کند یا خیر. به افراد مبتلا نیز اسپری داده می‌شود زیرا پژوهشگران در حال بررسی این موضوع هستند که آیا هپارین می‌تواند به کاهش عفونت در شخص مبتلا کمک کند یا خیر.

پژوهشگران می‌گویند که استفاده از هپارین به عنوان اسپری بینی، به رقیق شدن بیشتر خون منجر نمی‌شود زیرا هنگامی از راه بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد، به جریان خون نمی‌رسد. اندرسون خاطرنشان کرد که این اسپری بینی ممکن است در برابر همه سویه‌های کروناویروس موثر باشد.

وی افزود: نکته مهم این است که شاید اسپری بینی برای همه انواع کووید-۱۹ موثر باشد زیرا محل اتصال هپاران سولفات برای ابتلا مهم است و احتمالا در انواع جدید نیز همین گونه است. هپارین مشتاقانه به سویه اُمیکرون متصل می‌شود که در حال حاضر در حال گسترش است.

این آزمایش قرار است به مدت شش ماه ادامه داشته باشد؛ بنابراین تا نیمه دوم سال ۲۰۲۲ مشخص نخواهد شد که چقدر خوب عمل می‌کند. با وجود این، اگر ثابت شود که این روش مؤثر است، می‌توان آن را به سرعت عرضه کرد زیرا داروی آن پیشتر تأیید شده است. این اسپری برای استفاده انسانی، نیازی به یخچال ندارد و به سادگی در ویال‌های پلاستیکی توزیع می‌شود.

این درمان به عنوان جایگزین واکسیناسیون پیشنهاد نمی‌شود. در عوض، پژوهشگران امیدوارند که این روش بتواند به محافظت از آسیب‌پذیرترین افراد در برابر کووید-۱۹ شدید و جلوگیری از انتقال آن به نفرات بعدی کمک کند.

اندرسون اضافه کرد: اگر ثابت شود که این درمان برای جلوگیری از پیشروی و گسترش بیماری در خانه‌ها کارآمد است، کاربرد اسپری برای محافظت از جمعیت‌های بسیار آسیب‌پذیر مانند افراد مسن، زنان باردار و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، تایید می‌شود. همچنین، این درمان ممکن است برای محافظت کردن از کارکنان حوزه مراقبت‌های بهداشتی که در خط مقدم مقابله با کووید-۱۹ قرار دارند، سودمند باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 کروناویروس ا میکرون اسپری بینی انعقاد خون آنزيم پروتئین دانشگاه ملبورن کرونا در جهان همه باهم علیه کرونا آزمایش بالینی اسپری بینی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۸۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال

به گزارش همشهری آنلاین،‌ کوویشیلد را این شرکت بریتانیایی‌ـ‌سوئدی با همکاری دانشگاه آکسفورد بریتانیا ساخت و موسسه سرم هند تولید کرد. این واکسن در سطح گسترده‌ای در بیش از ۱۵۰ کشور، از جمله بریتانیا و هند، تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد موثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که کوویشیلد ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود، که شاید مرگبار باشد.

یک شکایت جمعی در بریتانیا ثبت شده و این ادعا را مطرح کرده است که این واکسن به مرگ و آسیب‌دیدگی‌های شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی است.

احتمال لختگی خون در بیماران کرونا بسیار بالاتر از دریافت کنندگان واکسن است

در حالی که آسترازنکا این ادعاها را رد می‌کند، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن «در موارد بسیار نادر، باعث تی‌تی‌اس (TTS)» یا سندرم ترومبوز همراه با ترومبوسیتوپنی می‌شود، که مشخصه‌اش ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

به گزارش نشریه تلگراف، این شرکت در فوریه سال جاری در مدارک دادگاه گفته است: «تایید می‌شود که واکسن آز [آسترازنکا] می‌تواند، در موارد بسیار نادر، سبب تی‌تی‌اس شود. مکانیسم عامل این مسئله هنوز مشخص نیست.»

منبع: نورنیوز

کد خبر 848429 برچسب‌ها خبر مهم كرونا در ايران واکسن کرونا

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • بارش شدید باران در ایلام آغاز شد
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان ایجاد می‌شود