Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دانشمندان شاخه بیماری‌های عفونی نوظهور (EIDB) در موسسه تحقیقات ارتش والتر رید واکسن حاوی نانوذرات SpFN را بر اساس پلتفرم فریتین، به عنوان بخشی از راهبرد آینده‌نگر “pan-SARS” ساختند که هدف آن رسیدگی به همه‌گیری کرونا است،  البته این واکسن  در برابر انواع نگران کننده کرونا و ویروس‌های مشابهی که ممکن است در آینده ظاهر شوند نیز قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر کایون مدجراد مدیر شاخه بیماری‌های عفونی نوظهور موسسه تحقیقات والتر رید ارتش آمریکا گفت: ظهور سریع ویروس‌های کرونای انسانی در دو دهه گذشته و ظهور انواع SARS-CoV-۲، بر نیاز مداوم به نسل بعدی واکسن‌های پیشگیرانه که محافظت گسترده‌ای را در برابر بیماری‌های کرونا ارائه می‌کنند، تأکید می‌کند.

وی افزود: راهبرد ما توسعه یک فناوری جدید بوده است که به طور بالقوه می‌تواند محافظت ایمن، مؤثر و بادوام در برابر گونه‌های متعدد کروناویروس ایجاد کند.

این محقق یادآور شد: نتایج این تحقیق که در قالب مقاله‌ای در Science Translational Medicine منتشر شد، نشان می‌دهد که واکسن SpFN از پستانداران غیرانسانی در برابر بیماری ناشی از سویه اصلی SARS-CoV-۲ محافظت می‌کند و باعث ایجاد پاسخ‌های آنتی‌بادی بسیار قوی و خنثی‌کننده در برابر SARS-CoV-۲ نوع نگران کننده از جمله ویروس SARS-CoV-۱ که در سال ۲۰۰۲ ظاهر شد، می‌شود.

مدجراد ادامه داد: SpFN در آوریل ۲۰۲۱ وارد فاز یک آزمایش‌های انسانی شد، تجزیه و تحلیل‌های اولیه که انتظار می‌رود به زودی به اتمام برسد، بینش‌هایی را در مورد اینکه آیا قدرت و وسعت اثربخشی SpFN، همان طور که در آزمایش‌های بالینی نشان داده شد، در انسان‌ها نیز دیده خواهد شد یا خیر. این داده‌ها همچنین به محققان اجازه می‌دهد مشخصات ایمنی SpFN را با سایر واکسن های ضدکرونا که قبلاً برای استفاده اضطراری مجاز شده‌اند، مقایسه کنند.

این محقق گفت: نمایش مکرر و منظم پروتئین اسپایک ویروس کرونا روی یک نانوذره چند وجهی ممکن است سیستم‌ ایمنی را به گونه‌ای تحریک کند که به محافظت گسترده‌تری تبدیل شود.

دکتر گوردون جویس زیست شناس ساختاری و مخترع این واکسن در موسسه تحقیقات والتر رید گفت: این واکسن با ساختاری متراکم و کوچک، دارای مزایای متعددی است،  ما سعی می کنیم با استفاده از یک پلت فرم جدید، پاسخ ایمنی در برابر چندین نوع از ویروس‌های کرونا را افزایش دهیم.

وی گفت: واکسن SpFN یک پلت فرم واکسن ضدکرونا حاوی نانوذرات و پروتئین است، به این معنی که یک قطعه از یک ویروس را به سیستم ایمنی ارائه می‌کند تا یک پاسخ محافظتی ایجاد کند. SpFN شامل چندین پروتئین اسپایک کروناویروس است که به سطح یک نانوذره فریتین چند وجهی مرتبط هستند. محققان فرض می‌کنند که ارائه چندین نسخه از اسپایک به صورت منظم ممکن است کلید ایجاد یک پاسخ ایمنی قوی و گسترده باشد. این پلتفرم همچنین به عنوان یک واکسن بالقوه جهانی دارای مزایایی است؛ زیرا در طیف وسیعی از دما پایدار می‌ماند،  این امر به ویژه در مناطقی که فریزرهای فوق سرد کمیاب هستند، مفید خواهد بود.

جویس افزود: واکسن SpFN با یک ادجوانت به نام ALFQ، یکی از خانواده کمکی‌های فرمولاسیون لیپوزوم ارتش که توسط محققان موسسه تحقیقات ارتش والتر رید ساخته شده، فرموله شده است. ادجوانت جزء واکسن است که به فعال شدن سیستم ایمنی و بهبود پاسخ های ایمنی کمک می کند. مطالعات پیش بالینی و اولیه بالینی نشان داده است که ALFQ به عنوان یک کمکی واکسن ایمن و بسیار قوی است.

برچسب‌ها فناوری نانو واکسن فناوری پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فناوری نانو واکسن فناوری فناوری نانو واکسن فناوری موسسه تحقیقات والتر رید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۸۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ