Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس گفت: پتروشیمی‌ها حدود ۵۰ درصد از ارز سامانه نیما را تامین می‌کنند و براساس پیش‌بینی‌های انجام شده به نظر می‌رسد صادرات غیرنفتی هلدینگ خلیج‌فارس در سال جاری به پنج میلیارد دلار برسد.

 «جعفر ربیعی» امروز (چهارشنبه) در نشست خبری واگذاری سهام دولت در هلدینگ خلیج‌فارس اظهار داشت: یکی از فلسفه‌های خصوصی‌سازی افزایش کارایی شرکت‌ها و نیز بهبود وضعیت آنها نسبت به قبل از واگذاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: به‌طور معمول گفته می‌شود در سیستم غیردولتی کارایی و کارآمدی شرکت‌ها بالا است که در اکثریت واگذاری های انجام شده این موضوع رخ داده است.

ربیعی افزود: سال ۹۲ و بعد از اینکه تعدادی از شرکت‌های پتروشیمی به بخش غیر دولتی واگذار شدند تصمیم گرفته شد تا شرکت‌های باقی‌مانده در قالب یک هلدینگ جمع آوری و به بخش غیردولتی واگذار شوند.

وی ادامه‌داد: تا قبل از آن سهام برخی از شرکت‌های پتروشیمی به صورت مجزا به بخش غیردولتی واگذار شده بود، اما در پایان سال ۹۱ این تصمیم اتخاذ شد که بهتر است تا شرکت ها جمع آوری شوند و به صورت هلدینگ خلیج فارس درآیند.

مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس بیان‌داشت: در آن سال این هلدینگ با حضور ۱۵ شرکت شکل گرفت و در اوایل سال ۹۲ در بورس عرضه شد. این در شرایطی بود که از ۱۵شرکت وارد شده به بورس ۶ شرکت زیان‌ده بودند.

وی اعلام‌کرد: اکنون پس از هشت سال، دیگر هیچ شرکت زیان‌دهی در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس حضور ندارد و یکی از آثار خصوصی‌سازی در صنعت پتروشیمی این است که همه شرکت‌ها با سوددهی خوبی همراه بوده اند.

ربیعی گفت: در سال ۹۱ و قبل از خصوصی‌سازی، مجموعه سود شرکت‌های تابعه هلدینگ خلیج فارس سه‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود اما در سال ۹۹ این عدد به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسید و حدود ۱۵ برابر شد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ به‌طور حتم این عدد افزایش پیدا می‌کند و مجموعه سود شرکت‌های تابعه هلدینگ خلیج فارس به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس خاطرنشان‌کرد: یکی از نگرانی‌های موجود این است که در صورت خصوصی سازی شرکت‌ها کارگران بیکار خواهند شد، در حالی که در هلدینگ پتروشیمی این اتفاق رخ نداده و اشتغال این شرکت به دلیل وجود پروژه های جدید ۲ برابر شده و از ۱۲ هزار نفر به حدود ۲۵ هزار نفر افزایش یافته است.

وی به افزایش سرمایه شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: افزایش سرمایه به معنای افزایش ثروت سهامداران است.

ربیعی ادامه‌داد: در سال ۹۱ سرمایه هلدینگ خلیج فارس حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بود، در حالی که سال گذشته سرمایه پتروشیمی خلیج فارس به ۲۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید و ممکن است تا پایان سال جاری این عدد به ۵۰ هزار میلیارد تومان برسد؛ سرمایه این شرکت نسبت به قبل از واگذاری ۲۰ برابر شده است.

وی درباره ورود سهام پتروشیمی اروند و بندر امام(ره) نیز گفت: در آینده این اتفاق رخ می دهد، تا کنون رقمی معادل چهار هزار میلیارد تومان از طریق اوراق مبتنی بر سهام و اوراق اجاره از بازار سرمایه تامین مالی کرده‌ایم، اکنون مجوز تامین مالی ۶ هزار میلیارد تومانی دیگر هم داریم که ممکن است در بهار سال آینده انجام شود.

مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس با تاکید بر اصلاح ساختارهای مالی در این هلدینگ،تاکید کرد: شرکت‌های دولتی دارای حساب‌های باز زیادی هستند، اما در زمان واگذاری باید تکلیف همه حساب‌ها مشخص شود.

به گفته ربیعی، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس تا قبل از خصوصی‌سازی با حدود چهار میلیارد دلار بدهی ارزی همراه بود که امروز این عدد به رقمی کمتر از ۲۰۹ میلیون دلار رسیده است.

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان هلدینگ خلیج فارس خصوصی سازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۰۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید متانول سبلان ۶۹ درصد افزایش یافت

مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ با قدردانی از عملکرد تولید و فروش، سودآوری، استانداردسازی فعالیت‌ها، سازماندهی نیروی انسانی و انجام اقدام‌های نو و تحول‌آفرین پتروشیمی سبلان گفت: تولید پتروشیمی سبلان از یکم شهریورماه پارسال تا پایان فروردین‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۹ درصد افزایش داشته است.

به گزارش شانا به نقل از هلدینگ پتروفرهنگ، جواد زارع‌پور در نشست ارزیابی عملکرد شرکت صنایع پتروشیمی سبلان بیان کرد: پتروشیمی سبلان از یکم شهریورماه سال ۱۴۰۲ تا پایان فروردین‌ماه امسال نزدیک به ۷۰۰ هزار تن متانول کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۹ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه شرکت صنایع پتروشیمی سبلان با تلاش مجموعه کارکنان در سطوح مختلف وارد سود عملیاتی شده است، تأکید کرد: افزایش سوددهی به‌عنوان مهم‌ترین اولویت باید در دستور کار شرکت‌های تولیدی باشد و به این منظور ملزم به ارائه گزارش به‌طور مستمر هستند.

مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره هلدینگ پتروفرهنگ خواستار کاهش هزینه تمام‌شده تولید و افزایش سودآوری از سوی مدیران ارشد شرکت‌ها شد و اظهار کرد: برای توسعه بازار فروش محصول، برنامه‌های مدونی در دستور کار داریم که امیدوارم به سرانجام برسند.

دیگر خبرها

  • تولید متانول سبلان ۶۹ درصد افزایش یافت
  • نام استقلال تغییرناپذیر است
  • نام جدید باشگاه استقلال رسماً مشخص شد
  • رسمی؛ نام استقلال تغییر کرد
  • پتروشیمی، نام باشگاه استقلال را تغییر داد
  • تغییر نام استقلال به «استقلال خلیج‌فارس»
  • تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس
  • رسمی؛ نام استقلال تغییر کرد | «خلیج فارس» مقابل اسم آبی ها
  • رسمی: خطیر در استقلال ماندنی شد
  • علی‌عسکری: استقلال گوهری برای هلدینگ خلیج فارس است