Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، یک سال از تصمیم دولت فرانسه برای اجرای سند موسوم به «منشور اصول اسلام در فرانسه» می گذرد؛ منشوری که در ابتدا تعدادی از انجمن های اسلامی به  دلیل بی اعتمادی و خطری که برای اتحاد مسلمانان فرانسه داشت از امضای آن سرباز زدند.

این روزها خبرگزاری فرانسه از پیوستن سه انجمن اسلامی مخالف به این منشور خبر می دهد و دلیل آن را آشکارا افزایش سختگیری ها عنوان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در صورت انحلال شورای مسلمانان فرانسه که عملا سازمان سراسری انجمن‌های اسلامی این کشور محسوب می شد، گروه های مخالف عملا راه چاره دیگری نداشتند.

پایگاه اطلاع رسانی «ون مینوت» در مطلبی نوشت: در هفته های گذشته تنش در شورای مسلمانان فرانسه به دلیل اختلاف نظر انجمن های تحت پوشش در مورد پیوستن به منشور از سویی و اصرار وزارت کشور فرانسه به اجرای منشور از سوی دیگر بالا گرفته بود. تا آنکه این وزارت کشور با طرح انحلال این شورا به تشکیل «شورای ملی امامان جماعت» تصمیم گرفت. در نهایت سه انجمن اسلامی اعلام کردند که  منشور اصول اسلام در فرانسه را امضا می کنند. یکی از این انجمن ها با صدور بیانیه ای از سایر گروه های عضو شورای مسلمانان فرانسه خواسته تا به شورای جدید بپیوندند.

شبکه خبری یورونیوز پیشتر در مورد این طرح خبر داده بود: دولت فرانسه معتقد است این منشور در جهت تامین منافع «جمهوری» است و مواردی چون برابری زن و مرد، جدایی دین از سیاست و مبارزه با افراط گرایی توسط رهبران مسلمانان فرانسه از اولویت های این طرح بوده است.

این طرح از ابتدا با حمایت «محمد موسوی» مسئول هماهنگی شورای مسلمانان فرانسه همراه شد که گفته بود این منشور به منظور احترام به ارزش های جمهوریت فرانسه به تصویب رسیده است.

به این ترتیب شورای مسلمانان فرانسه با امضای منشور رسما به آن پیوست اما همه انجمن های زیرمجموعه راضی به امضای آن نشده بودند و این منشور از ابتدا آتش اختلاف نظر و تشتت آرا در این شورا را روشن کرد.

نشریه اکسپرس از همان ابتدای بروز اختلاف در شورای مسلمانان فرانسه در مطلبی پیش بینی کرده بود که این اختلاف نظر که با امضا کردن و یا نکردن منشور مصوبه دولت امانوئل مکرون آغاز شده به انهدام این شورا منجر شود که سرانجام هم چنین شد.

الیزه در ماه نوامبر (آبان/ آذر) از تأسیس شورای ملی ائمه جماعت (CNI) در فرانسه به عنوان بخشی از مبارزه با آنچه اسلام رادیکال و «تجزیه طلبی» خواند، خبر داد که اعلام رسمی آغاز فعالیت آن به تعویق افتاد. این شورا قرار است برای امامان آینده با توجه به دانش دینی و مهارت تدریس آنها اعتبارنامه صادر کند. برخی منابع آگاه از جزئیات این شورا، آن را «فلج کننده کامل اماکن اسلامی در فرانسه می دانستند».

در نهایت دو هفته پیش ژرالد دارمنن  وزیر کشور فرانسه به شکلی پایان کار شورای مسلمانان فرانسه را با آغاز فعالیت شورای ملی ائمه جماعت اعلام کرد تا همه گروه های اسلامی در یک مسیر مشخص و دیکته شده از سوی دولت فعالیت کنند.

تعطیلی زنجیره ای مساجد فرانسه؛ گام دولتی دیگر فرانسه برای مقابله با اسلام

اصرار به اجرای منشور اصول اسلام در فرانسه اولین اقدام دولت فرانسه در مداخله در امور مسلمانان و کشورهای اسلامی نیست. کمتر از یک ماه پیش وزیر کشور فرانسه در گفتگو با شبکه تلویزیونی ب. اف. ام. تی، در اظهاراتی اسلام ستیزانه اعلام کرد: از ۹۹ مسجد مظنون به افراطی گری، ۲۱ مسجد تعطیل شده و تفحص از ۶ مسجد دیگر ادامه دارد. همچنین عنوان شد آن دسته از مساجدی که دستورات دولت را پذیرفته اند از فهرست مساجد مشکوک به افراطی گری خارج شده اند.

حملات افراطی و خشونت باری که به نام اسلام و به ویژه در سال های اخیر در فرانسه رخ داد، میدان را برای اقدامات اسلام ستیزانه دولتی با بهانه مقابله با افراط گرایی و تروریسم باز کرد.

این کشور که با حدود ۶ میلیون مسلمان یکی از بزرگترین جوامع مسلمان را در میان کشورهای اروپای غربی در خود جای داده است، در سال های اخیر اقدامات اسلام ستیزانه را در دستور قرار داده است. شاید چنین اقداماتی از احزاب تندرو انتظار می رفت که امروز قدرت را در دست ندارند.

هرچند که قوانین فرانسه علیه اسلام و مسلمانان همواره با تلاش برای مقابله با افراط گرایی و پرهیز از تشدید شکاف های اجتماعی توجیه شده است اما برخی معتقدند که اما چالش اصلی دولت فرانسه نه اسلام که اختلافات طبقاتی و افزایش بی عدالتی در جامعه است چرا که آن دسته از فرانسوی هایی که در اقدامات تروریستی دست داشتند و یا به گروه های افراطی در خاورمیانه پیوسته بودند عموما ساکن مناطق حاشیه ای و فقیر بودند.

برچسب‌ها اسلام هراسی فرانسه پاریس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسلام هراسی فرانسه پاریس اسلام هراسی فرانسه پاریس شورای مسلمانان فرانسه دولت فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۰۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت

به گزارش قدس آنلاین، تحولات عمیق و جدیدی در دانشگاه‌های مهم جهان در حال رخ دادن است. دانشجویان دانشگاه‌های مهم ایالات متحده آمریکا مانند کلمبیا،‌ هاروارد، ام آی تی، براون و ... که سابقه حمایت از رژیم اسرائیل را دارند، خواهان منصرف کردن این دانشگاه‌ها از حمایت مالی رژیم صهیونیستی هستند.

حتی برخی دانشجویان اعلام کرده‌اند روابط علمی و تجاری دانشگاه باید با دانشگاه‌های اسرائیلی قطع شود و سرمایه‌گذاری بر تسلیحات و حمایت مالی به هر طریقی ممنوع اعلام شود. این دانشجویان نخبه که عمدتاً وابسته به طبقه خواص و اشراف از دانشگاه‌های باسابقه با صبغه حمایت از اسرائیل هستند، در اتفاق نادری حمایت علنی خود را از فلسطین اعلام کردند.

دومینوی حوادث تلخی مانند شهادت حدود ۳۴هزار نفر فلسطینی که بیشتر آنان زنان و کودکان بوده‌اند، حمله به بیمارستان‌ها وماشین‌های آشپزخانه بین‌المللی، وجدان‌های خفته جهان را بیدار کرده است. پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی نیز پوشالی بودن اسرائیل را به رخ جهان کشید و در این میان آزادمردان جهان به‌خصوص دانشجویان آمریکایی و اروپایی با حضور دو هفته‌ای خود خواستار توقف نسل‌کشی و آپارتاید و کوچ اجباری شده‌اند. 

در میان این هیاهو، اخباری مبنی بر احتمال تبادل پیام برای مذاکره میان ایران و آمریکا به گوش می‌رسد. جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم اهل فلوریداست که معتقد است اکنون فرصت مناسبی است جمهوری اسلامی ایران نقش جدی‌تری در تحولات کنونی ایفا کند. این فعال آمریکایی در گفت‌وگو با قدس به نکات مهمی اشاره می‌کند. بخشی از گفت‌وگو را در ادامه مطالعه می‌کنید.

آقای یوبل! با توجه به وضعیت کنونی تحولات آمریکا و پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، آیا مذاکره میان دو کشور در شرایط کنونی مفید خواهد بود و در حال حاضر زمان مناسبی برای مذاکره است یا خیر؟ آیا می‌توان گفت در شرایط فعلی آمریکا می‌تواند به عنوان یکی از طرف‌های برجام مورد اعتماد سایران قرار بگیرد؟
من معتقدم (ساختار و بنیاد این دولت به گونه‌ای است که) هرگز نمی‌توان به هیچ دولتی از آمریکا اعتماد کرد. چراکه  این کشور سابقه بسیار طولانی در راه انداختن جنگ‌ها به نفع طبقه سرمایه دار جامعه خود دارد. در حالی که برخی افراد معتقدند برخی از جنگ‌ها واقعاً در راستای منافع ملی ایالات متحده اهمیت دارد، اما من معتقدم واقعاً هیچ یک از جنگ‌ها به نفع مردم آمریکا نبوده است.

برخی معتقدند درشرایط کنونی اوضاع به نفع جمهوری اسلامی ایران است. آیا آمریکا در چنین شرایطی پای میز مذاکره خواهد آمد؟
می‌دانم ممکن است آنچه می‌گویم تندروی به نظر برسد، اما احساس می‌کنم دولت آمریکا به ( دلیل نوع ساختار) باید به‌صورت کامل (بنیادین) سرنگون یا نابود شود. بسیاری از مردم داخل ایالات متحده، دیدگاهی مشابه من در این مورد دارند. اما تعداد کمی از آنان چنین چیزی را بیان می‌کنند؛ زیرا می‌ترسند شغل خود را از دست بدهند یا شاید اف‌بی‌آی در خانه‌شان به سراغ آنان بیاید.

به نظرتان اوضاع فعلی در ایالات متحده تا کجا پیش خواهد رفت؟ آیا این احتمال وجود دارد دولت مرکزی از برخی اصول خود عدول کند؟
من معتقدم فشار علیه صهیونیسم و قدرت یهود در داخل ایالات متحده آمریکا همچنان افزایش خواهد یافت. همچنین ممکن است شاهد تبدیل برخی از تظاهرات‌ها به شورش باشیم. اگر شورش‌ها به اندازه کافی گسترده و مخرب شوند، شاید آمریکا در برخی از ایالت‌ها، کنترل بر برخی مناطق شهری را از دست بدهد. اگر اوضاع به طور قابل توجهی بدتر شود، حتی شاید بتوان شاهد تجزیه ایالات متحده به چند کشور جدید باشیم و این امر در نهایت به نابودی آمریکا منجر خواهد شد و از طرفی قدرت دولت به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

آقای جان یوبل، شما به عنوان فعال در زمینه مبارزه با صهیونیسم بفرمایید رسانه‌های ایرانی چه نقشی را می‌توانند ایفا کنند و برای ارتباط جمهوری اسلامی ایران با نیروهای مخالف دولت در ایالات متحده چه الزاماتی را ضروری می‌دانید؟ 
من فکر می‌کنم در این مرحله، رسانه‌های انگلیسی زبان در ایران به ویژه پرس تی وی باید ابتکار عمل را در دست بگیرند و تلاش کنند با فعالان آمریکایی در شهرهای مختلف ارتباط برقرار کنند و با برخی از آنان ارتباط را حفظ کنند. این امر سبب می‌شود 

رسانه‌های ایرانی بتوانند اخبار و ویدئوهای بیشتری از آنچه در اعتراضات در داخل ایالات متحده اتفاق می‌افتد را دریافت کنند و به این شکل شناخت بهتری از فضای داخلی آمریکا بدست بیاورند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • کشتی گیر آمریکایی: بسیاری از دانشجویان آمریکایی به اسلام گرویدند
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • زائری از پرو
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • رسانه‌های جهان اسلام باید به خوبی خروش عواطف انسانی در حمایت از مردم غزه را به تصویر بکشند
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است