Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در همایش علمی پژوهشی «مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه» که صبح امروز در سالن غدیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شد، با گرامیداشت سالروز حماسه 9 دی، به بیان سخنرانی با موضوع «حاج قاسم، شهادت و موضوع علم» پرداخت و گفت: یکی از اساتید دانشگاه میشیگان و رئیس اسبق جامعه فیزیکدانان آمریکا در سال 2008 اقدام به چاپ کتاب «فراسوی اسپوتنیک» کرد که در آن اتفاقات پیش‌بینی شده و روندهای آن قابل توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نکته اصلی این کتاب، سیاست‌های علمی شیطان بزرگ آمریکاست و در کنار آن نیز سیاست‌های علمی قرن 20 و 21 را تحلیل می‌کند و به بررسی تغییر حاکمیت علمی جهان پس از پرتاب سفینه اسپوتنیک توسط شوروی سابق می‌پردازد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: نویسنده این کتاب اذعان دارد که پس از آنکه آمریکا با بکارگیری سلاح هسته‌ای، حاکمیت و رهبری جهان را در دست گرفت، هیچ حادثه‌ای به اندازه پرتاب ماهواره فضایی اسپوتنیک به فضا نتوانسته بود توجه مردم و سیاستمداران آمریکا را به حفاظت از برتری‌های علم، فناوری و نظامی در مقایسه با دیگر کشورها به خود جلب کند، بنابراین پرتاب سفینه شوروی به فضا، یک واقعه تأثیرگذار در تاریخ آمریکا بود، چرا که ایالات متحده آمریکا رهبری جهانی را از منظر رهبری علم می‌دانست و با پرتاب اسپوتنیک احساس خطر کردند و پس از آن، جنگ سرد آغاز شد.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه تا پیش از سال 1956 شعار آمریکا «علم برای دفاع» بود، گفت: در آن سال‌ها فیزیکدانان و دانشمندان، به عنوان افسران جنگ سرد در دو بلوک شرق و غرب وارد عرصه شدند و این روند ادامه داشت تا اینکه در سال 1989 جنگ سرد پایان یافت و پس از فروپاشی شوروی، آمریکا خود را حاکم بلامنازع جهان تصور کرد و تا سال 2001 بحث جهانی‌سازی و سیطره دوباره آمریکا متصور بود، اما در سال 2001 اتفاق مهمی رخ داد و آمریکا پس از حادثه 11 سپتامبر، موضوع جنگ جهانی علیه تروریسم را مطرح کرد که به دنبال آن، سمت و سوی جهان از «علم برای دفاع» به «علم برای امنیت» تغییر یافت.

وی افزود: در این راستا سیاستمداران آمریکا مطرح کردند که به یک اسپوتنیک دیگر نیاز دارند. بیل گیتس در این رابطه می‌گوید «آمریکا نیازمند رویکردی مانند سفینه اسپوتنیک شوروی است تا بتواند این کشور را به رهبری جهان برگرداند.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه با توجه به اتفاقاتی که طی این سالها افتاده بود، باعث شد با ظهور کشورهای آسیایی و با محوریت انقلاب اسلامی ایران، چین و شوروی، شکل حاکمیت جهان تغییر کند، گفت: در کتاب «فراسوی اسپوتنیک» اعلام می‌ شود که تلاش برای استفاده از علم و فناوری، دانشمندان و سیاستمداران را وادار کرده که با مسائل پیچیده دست و پنجه نرم کنند و در این مسیر با پیشرفت بیولوژیکی مواجه شدند که این پیشرفت علاوه بر آنکه می‌تواند به سلامت جهانی کمک کند، ممکن است برای اقدامات تروریستی و بیولوژیکی مرگبار مورد استفاده قرار گیرد. در این کتاب تأکید شده که این اقدامات ماحصل شعار «علم برای امنیت» است و آمریکا منتظر یک پاندمی جهانی است.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: اتفاق مهم دیگری که در سال 2001 رخ داد، گردهمایی 89 نفر از دانشمندان عرصه‌های مختلف در کاخ سفید بود که در این گردهمایی، سرمایه‌گذاری آمریکا تغییر کرد و بیوتکنولوژی و فناوری اطلاعات به عنوان جهت‌گیری جدید علم در ایالات متحده آمریکا مطرح شد. پس از 18 سال شاهد ثمره این نشست و تصمیم‌گیری‌ها بودیم؛ یعنی جنگ جهانی علیه تروریسم و دیگری پاندمی جهانی کرونا. در حادثه اول، تعداد بیشماری از کودکان، زنان و مردان بی‌سلاح توسط دست‌پروردگان آمریکا کشته شدند و در حادثه دوم نیز همانطور که پیش‌بینی کرده بودند، دنیا در معرض تهاجم بیولوژیکی قرار گرفت و طی آن، پنج میلیون نفر از مردم جهان جان خود را از دست دادند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش سردار سلیمانی در مقابل دخالت آمریکا در منطقه، گفت: حاج قاسم به عنوان شاگرد امامین انقلاب اسلامی، در مواجهه با حادثه اول که بهانه آمریکا برای جنگ جهانی علیه تروریسم بود، مانند یک منجی ظاهر شد و بازی که آمریکا 18 سال برای آن برنامه‌ریزی کرده بود را بهم ریخت‌ به طوری که مردم منطقه سردار سلیمانی را منجی خود در برابر تروریست‌ها می‌دانستند.

وی به نتایج دو رویکرد آمریکا در مواجهه با علم اشاره کرد و گفت: ماحصل رویکرد «علم برای دفاع» کشتار 200 هزار نفر در اقدام ضدبشری آمریکا در بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی بود. ماحصل رویکرد «علم برای امنیت» نیز کشته و آواره شدن هزاران نفر از مردم سوریه، عراق و افغانستان و همچنین مرگ میلیون‌ها نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بود. اهمیت این موضوعات می‌طلبد که دانشگاه این حوادث را درک و تبیین کند.

دکتر طهرانچی با اشاره به برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای توجه به گفتمان مقاومت، تصریح کرد: این دانشگاه افتخار دارد که در دو سال اخیر برنامه علمی «گفتمان مقاومت» را با احصاء 400 نظام موضوعات در حوزه پژوهش‌های تحصیلات تکمیلی در دستورکار قرار داده و تاکنون 136 پژوهش توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد انجام شده است.

دکتر طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی افتخار داریم که سردار سلیمانی مقطع کارشناسی ارشد خود را در واحد تهران مرکزی گذرانده و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان درس وصایای حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامی را تدریس می‌کرد. حاج قاسم برای همه ما یک معلم بود و ما دانشگاهیان وظیفه داریم با تعظیم در برابر این مرد بزرگ، به تبیین مکتب او در جامعه علمی همت بگماریم.

انتهای پیام/

حمید انصاری کد خبر: 1123764 برچسب‌ها مکتب مقاومت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مکتب مقاومت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سردار سلیمانی دکتر طهرانچی حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۱۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام

شوک ناشی از عملیات مقتدرانه سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی در عمق استراتژیک اراضی اشغالی کماکان بهت و حیرت دشمنان را برانگیخته و منجر به تشدید روند آسیب‌پذیری و سقوط رژیم کودک‌کش صهیونیستی شده است. مانور پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی بر فراز آسمان اراضی اشغالی، نشانه و نمادی دال بر قدرت بازدارندگی فوق‌العاده جمهوری اسلامی ایران و عزم کشورمان مبنی بر پاسخدهی نسبت به هرگونه تجاوز دشمنان است.

این عملیات غرورآفرین که در بحبوحه جنگ غزه و همزمان با جنایات رژیم کودک‌کش صهیونیستی علیه فلسطینیان رخ داد، با استقبال ملت‌های جهان و خصوصا مسلمانان رو‌به‌رو شده است. دراین‌خصوص به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس، گفت‌وگویی با دکتر خالد شوکت، وزیر و سخنگوی سابق دولت تونس انجام داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد.

عملیات اخیر جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم اشغالگر در واکنش به اقدام این رژیم در حمله به حریم دیپلماتیک کشورمان در دمشق را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 
قطعا این عملیات، در بطن خود دارای نوعی ارزش راهبردی بوده و منجر به تغییر قواعد بازی در منطقه به سود جبهه مقاومت خواهد شد. یک پروژه امپریالیستی در جهان وجود دارد که مطابق آن، شاهد حمایت گروه‌های اوانجلیستی و حتی مسیحیان پروتستان از جنایات رژیم اشغالگر در نوار غزه هستیم. آنها خشن‌ترین، غیرقانونی‌ترین و تهاجمی‌ترین نسخه یهودیت (صهیونیسم) را پذیرفته و حتی خود را وابسته‌ای به این رژیم در بسیاری از موارد تلقی کرده‌اند. انسان‌های آگاه باید از خود بپرسند که پشت پرده این پروژه که امروز شاهد تبلور آن در برخی دولت‌ها (دولت‌های غربی) هستیم، چیست؟ همچنین شاهد شکل‌گیری گروه‌هایی مانند القاعده و داعش هستیم. گروه‌هایی که حتی یک تیر به سوی رژیم‌صهیونیستی و اراضی اشغالی شلیک نکرده و در مقابل، مسلمانان بیگناه را به خاک و خون کشیدند. این صحنه‌ای بسیار پیچیده است. در چنین شرایطی اقدام جمهوری اسلامی ایران، منجر به عزت ملت‌های مسلمان شد. 

رویکرد رسانه‌های غربی و دولتمردان آمریکایی و اروپایی، نسبت به عملیات وعده صادق را چگونه تحلیل و ارزیابی می‌کنید؟
به طور کلی غرب با ماهیت و موجودیت ایران اسلامی و قدرت رو به رشد آن در منطقه و جهان مشکل ذاتی دارد. زمانی که انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید، مسأله آزادی فلسطین در صدر خواسته‌های برون‌مرزی این انقلاب مورد توجه قرار گرفت. حتی شاهد بسته‌شدن سفارت رژیم اشغالگر در تهران و تحویل آن به ساف (سازمان آزادیبخش فلسطین) بودیم. اگر ایران نیز به مانند برخی کشور‌های عربی، سکوت و سازش با رژیم صهیونیستی را درپیش می‌گرفت، امروز فلسطین اوضاعی به مراتب بدتر از آنچه مشاهده می‌کنیم داشت. به‌راستی اگر رژیم شاه سابق ایران پابرجا بود، امروز شاهد اقتدار ایران در برابر این حجم از تهدیدات و جنایات رژیم اشغالگر قدس بودیم؟ قطعا این‌گونه نبود. 

تقابل و منازعه دو گفتمان سازش و مقاومت را در برهه حساس کنونی از حیات منطقه و جهان اسلام چگونه ارزیابی می‌کنید؟ اکنون گفتمان مقاومت چه جایگاهی در این معادله دارد؟
جایگاه گفتمان و مسلک مقاومت را امروز در صحنه مشاهده می‌کنیم؛ جایی که دشمن صهیونیستی و حامیان آن در برابر اضلاع جبهه مقاومت و فراتر از آن، گفتماتی که بر این اساس در جهان شکل گرفته، مستاصل شده‌اند. پایتخت‌های غربی، خصوصا آنهایی که شعار عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را سر می‌دهند، باید به خود بیایند. آنها نباید نماد صدا‌های تفرقه‌انگیز در جهان اسلام باشند. آموزه‌های دینی ما تسلیم در برابر دشمن، آن هم دشمنی مانند رژیم اشغالگر را برنمی‌تابد. بازگشت به این رویکرد اصیل که تبلور آن را در گفتمان مقاومت مشاهده می‌کنیم، تنها راهکارواقعی حل مسأله فلسطین است. دربرخی کشور‌های عربی، هوا و هوس بر عقیده و گفتمان واقعی اسلام غلبه پیدا کرده است. این روند باید متوقف شود. امروز ما مقاومت پویا و موثر در برابر دشمنان را در فلسطین، لبنان، عراق و یمن نیزمشاهده می‌کنیم. این همان راه و روش صحیح در مواجهه با دشمنی است که اساسا نامشروع بوده و زبانی جز زور نمی‌فهمد. در صورتی که امت اسلامی واحد شکل گیرد، قطعا قدرت جمعی جهان اسلام جایی برای اشغالگران صهیونیست و موجودیت آن باقی نخواهد گذاشت. بدون دلیل نیست که دشمنان پروژه‌های مخفی و آشکار فرهنگی را برای دوری از گفتمان مقاومت و درمقابل، روی آوردن به سازش با دشمن صهیونیستی را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنند. اما حوادث اخیر نشان داد که گفتمان مقاومت تا چه اندازه‌ای قاطعیت و اصالت دارد. قطعا نتیجه این منازعه (چنانچه خداوند متعال در قرآن کریم وعده داده)، به سود جریان حق وبه ضررجریان باطل خواهد بود. جریان باطل امروزهمان رژیم صهیونیستی و حامیان آن هستند.

منبع: روزنامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟
  • خاطره شنیده نشده از حاج قاسم
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام