Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفت: از سال 97 تاکنون بیش از 40 میلیارد دلار درآمد صادراتی برای کشور از سوی پتروشیمی ها محقق شده است

به گزارش «انرژی امروز» از نیپنا، احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی امروز چهارشنبه(8 دی ماه) همرمان با روز صنعت پتروشیمی در نشستی خبری اظهارکرد: امروز پتروشیمی صنعت نخست کشور است و به تنهایی بخش عمده ای از نیازهای ارزی کشور را تامین می کندو باید گفت در شرایط کنونی که در جنگ اقتصادی قرار داریم نقش این صنعت دارای اهمیتی ویژه ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدوی ابهری با بیان این که امسال ظرفیت تولید به93 میلیون تن می رسد گفت: 10.5 میلیارد دلار ارزش صادرات از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است و 4 میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمیایی نیز در بازارهای داخلی عرضه شده است و افزون بر آن حدود یک میلیارد دلار نیز برای تامین کود شیمایی مورد نیاز کشاورزان تولید از سوی مجتمع های پتروشیمی انجام شده است.

وی با تاکید بر این که شگارد اول در تامین نیاز ارزی کشور شرکت های پتروشیمی هستند گفت: تمام شرکت ها تاکنون تعهد های ارزی خود به سامانه نیما را بطور کامل انجام داده اند و 9.2 میلیارد دلار تحویل بانک مرکز شده و مابقی درآمد های صادراتی برای خرید تجهیزات و کاتالیست ها هزینه شده است.

رشد 8درصدی صادرات

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی ادامه داد: تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 8درصدی صادرات محقق شده است و ارز آوری نیز با توجه رشد قیمت های جهانی 76درصد رشد را نشان می دهد و پیش بینی می شود در آمد های ارزی صنعت پتروشیمی تا پایان سال به 14 میلارد دلار برسد.

وی افزود: صنعت پتروشیمی با حرکت به سوی تکیمل زنجیره ارزش و کاهش خام فروشی بسیاری از نیازهای صنایع مختلف کشور را درمسیر تولید محصولات نهایی تامین خواهد کرد و خوشبختانه در بسیاری از موارد نیازهای صنایع پایین دستی در حال تامین است.

مهدوی ابهری بیان کرد: صنعت پتروشیمی در اوج سال‌های تحریم به‌طور متوسط سالانه حدود ۱۱ میلیارد دلار درآمد صادرتی داشته و ۵ ونیم میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی در کشور درزمینه واردات ایجاد کرده است.

انتقاد از مصوبه جدید وزارت صمت

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با بیان این که بر اساس بخشنامه گفته شده است که پتروشیمی ها تمام محصول خود را باید در بورس کالا عرضه کنند و اگر فروش نرفت مابقی صادرشودگفت: این مصوبه برخلاق کلیه قانون های موجود است و از سوی دیگر نمی توان مشتریان خارجی را معطل گذاشت و به آنها گفت که صبرکنند تا محصول پتروشیمی در صورت عدم فروش در بورس صادر شود.

وی تصریح کرد: خود این کار موجی ایجاد رانت و واسطه گری های جدید خواهد  و ما به نمایندگی از پتروشیمی ها تمام زیان های این مصوبه را به دولت،  بانک مرکزی و دیگر نهادهای ذیربط گزارش کرده ایم و خواستار لغو آن شده ایم، چون پیامد آن کاهش صادرات و در آمد های ارزی خواهد بود و همه این موارد بر خلاف سیاست گذاری ها و برنامه های دولت است.

برچسب هاانجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی زنجیره ارزش شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) صادرات محصولات پتروشیمی

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی زنجیره ارزش شرکت ملی صنایع پتروشیمی NPC صادرات محصولات پتروشیمی آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی صنعت پتروشیمی میلیارد دلار پتروشیمی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

میزان صادرات محصولات نساجی در سال گذشته به حدود ۵۰۰ میلیون دلار رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب 26، 18 و 6 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.
 کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر 220 میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.
بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال 1402 از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم 16 درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، پس از آن، گمرک مشهد با 11.5 درصد و غرب تهران با 9.5 درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
 در این مدت 2 میلیارد و 200 میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن 12 درصد افزایش نشان می دهد.
امارات متحده عربی با 38 درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با 22 درصد و ترکیه با 17.6 درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال 1402 بوده اند.
 بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال 1402 به پارچه‌های تار و پود‌باف با 433 میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن 21.5 درصد افزایش نشان می‌دهد.
شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول 50 الی 60 کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول 63 _ 61 کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی