Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:26:16 GMT

آموزش و ترویج زیربنای رشد و توسعه کشاورزی است

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۲۴۰۹

آموزش و ترویج زیربنای رشد و توسعه کشاورزی است

«جواد رشیدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وظیفه عمده ترویج انتقال اطلاعات دانش و مهارت برای بهره برداران است و در واقع ترویج، پل ارتباطی بین مجموعه پژوهش، آموزش و افراد بهره بردار است.

وی با بیان اینکه توسعه پایدار به معنای پیشرفت بدون تخریب است، اظهار داشت: باید به گونه ای از داشته های موجود استفاده کنیم که نسل های آینده با کمبود منابع مواجه نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: برای انتقال دانش، بینش و مهارت برنامه های ویژه ای در قالب روز مزرعه، هفته انتقال یافته های تحقیقاتی، طرح های تحقیقی تطبیقی و طرح های تحقیقی ترویجی به صورت مشارکتی با بهره برداران برگزار می شود.

وی تصریح کرد: هدف از ترویج، انتقال اطلاعات به صورت علمی، تغییر دیدگاه و افزایش مهارت بر اثر ممارست و تمرین است چراکه عدم انتقال دانش به بهره برداران موجب کاهش بهره وری و عملکرد خواهد شد.

رشیدی با اشاره به اینکه ۱۱۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان همدان فعالیت دارند، گفت: تغییر شرایط اقلیمی و نیز افزایش جمعیت نشانه ضرورت بهره گیری از علوم و فنون جدید کشاورزی و نیز تجارب ارزنده کشاورزان موفق و اجرای روش های بهره ورانه و دوستدار با محیط زیست است که نتیجه آن نیز حضور نیروی کار دانش بنیان و کارآمد در این عرصه می شود.

به گفته وی، سالانه ۲۵ هزار نفر روز در کارگاه های آموزشی روز مزرعه، کانون های یادگیری، سایت های الگویی، کلاس های آموزشی کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی استان همدان شرکت می کنند.

استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.

 بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است.

برچسب‌ها سازمان جهادکشاورزی استان همدان شهر همدان کشاورزی اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان جهادکشاورزی استان همدان شهر همدان کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان همدان شهر همدان کشاورزی اراضی کشاورزی کشاورزی استان همدان بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۲۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار باغچه‌های سلامت خانگی را راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم دانست.

محمد شجعی کلاتی در حاشیه ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در روستای اسجیل این شهرستان خبر داد.

وی بیان کرد: با اجرای این طرح تلاش می‌شود فرهنگ تغذیه سالم و بهبود وضعیت آن در بین زنان روستایی و گنجاندن سبزی و صیفی در برنامه غذایی را ترویج دهیم.

 سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار تصریح کرد: در واقع باغچه‌های کوچک خانگی در منازل روستایی راهی برای دستیابی به غذای سالم است.

شجعی با بیان اینکه در برخی از سایت‌های آموزشی با اعطای بذر سالم از سوی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار، فراگیران مورد تشویق قرار می‌گیرند، افزود: توان‌افزایی زنان روستایی در توسعه پایدار منطقه یکی از دغدغه‌های جدی جهاد کشاورزی شهرستان گلبهار است.

سرپرست جهاد کشاورزی گلبهار در ادامه از هزینه‌بر بودن فرآیند دریافت گواهی استاندارد برای محصولات کشاورزی و غیراقتصادی بودن آن در سطوح کشت کوچک که امکان اجرا برای همه ذینفعان طرح میسر نیست، خبر داد.

وی در همین خصوص افزود: برای تحت پوشش قرار دادن تعداد بیشتری از دینفعان، فرهنگ‌سازی استفاده بهینه از نهاده‌های شیمیایی، آموزش و ترویج هر چه بیشتر فرایند مدیریت منابع پایه، بهبود تغذیه خانوار روستایی، حفاظت از محیط‌زیست و در نهایت دستیابی به محصولات سالم‌تر و بهبود کسب و کارهای سبز روستایی، طرح ایجاد باغچه‌های سلامت خانگی در دستور کار قرار گرفته است.

وی در ادامه به بازدید از مزارع گندم، جو، کلزا و گلخانه‌های سطح شهرستان گلبهار اشاره و اظهار کرد: با هدف بررسی روند فعالیت شبکه مراقبت و بررسی وضعیت گلخانه‌های شهرستان این بازدیدها انجام می‌شود.

وی گفت: سطح زیر کشت کلزا حدود ۱۵۰ هکتار، سطح زیر کشت غلات حدود ۱۰ هزار هکتار و سطح گلخانه‌های شهرستان حدود ۳۲ هکتار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردهمایی مددکاران ترویجی شهرستانهای ارومیه، نقده و اشنویه
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • افزایش ۹ میلیون تنی تولید گندم در دولت سیزدهم
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی
  • اثربخشی و بازگشت سرمایه دوره‌های ترویجی بهر‎ه‌برداران بخش کشاورزی ارزیابی شد