Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد صفرزاده روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این یوزپلنگ مادر به همراه توله در محور جاجرم به سنخواست  گزارش شد و احتمال می رود همان یوز مادری باشد که شهریورماه امسال مشاهده شد.

وی تصریح کرد: شهریورماه امسال یک کشاورز که مشغول آبیاری زمین خود بود، یوزپلنگ مادر را به همراه ۲ توله مشاهده کرده است و  همچنین در همان ماه، یکی از محیط بان یک قلاده یوزپلنگ را مشاهده کرده که احتمال داده شد یوز نر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفرزاده گفت: خوشبختانه امسال شمار مشاهدات یوزپلنگ در منطقه میاندشت افزایش یافته است از این رو برای حفاظت از این گونه زیبا و قلمرو طلب و نیز بهبود شرایط زیست آن شمار محیط بانان افزایش یافته است.

وی با اشاره به افزایش جمعیت آهوان در منطقه میاندشت جارجم اظهار داشت: محیط بانان که نتیجه خود را در آمار افزایش جمعیت آهو به عنوان طعمه اصلی یوزپلنگ دیده اند با با انگیزه بیشتری فعالیت می کنند. 

وی افزود: با توجه به اینکه در این فصل و رسیدن زمان جفت گیری، تردد یوزها بویژه یوزهای ماده از منطقه سمنان به منطقه میاندشت افزایش می یابد و با توجه به مشاهده چند مرتبه ای این گونه زیبا در این مسیر، از رانندگان عبوری از مسیر جاده جاجرم به سنخواست انتظار می رود با احتیاط بیشتر برانند.

مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم خاطرنشان کرد: در این زمینه تابلوهای هشدار در مسیر نصب شده است اما انتظار می رود رانندگان احتیاط لازم را داشته باشد. 

پناهگاه حیات وحش میاندشت و پارک ملی ضامن آهو یکی از بهترین زیستگاههای یوزپلنگ آسیایی در ایران است که با دارا بودن منطقه دشتی و تپه ماهورها و وجود طعمه فراوان، محلی امن و مناسب برای زیست این گونه ارزشمند است. 

برچسب‌ها بجنورد اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یوزپلنگ آسیایی جاجرم خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یوزپلنگ آسیایی بجنورد اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی یوزپلنگ آسیایی جاجرم خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۳۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های اصلی استان دفع پسماند است، گفت: در این استان عرصه مناسبی برای دفع پسماند وجود ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سعید یوسف‌پور امروز در نشست مدیران کل منطقه 5 سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور و رؤسای مناطق 5گانه اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری تقریبا یک درصد مساحت کشور را دارد، این استان دارای 12 شهرستان، 42 شهر و بیش از 1500 روستا است و سرچشمه سه رود کارون، زاینده‌رود و بخشی از رودخانه دز، این استان است.

وی گفت: در این استان عرصه‌های طبیعی داریم که یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش، 8 تالاب و مناطق حفاظت شده در آن قرار دارد که تالاب چغاخور در سایت کنوانسیون رامسر ثبت شد، امسال نیز در صدد هستیم تالاب گندمان را در این کنوانسیون ثبت کنیم. سابقه حفاظت در چهارمحال و بختیاری به سال 46تا 49 می‌رسد و از سال 1350 حفاظت از محیط زیست به صورت رسمی در استان شکل گرفته و در حال حاضر همه شهرستان‌ها به جز یک شهرستان، واحد اداری مستقر است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: بیش از 30 آبشار دایمی و فصلی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که در مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارند. همچنین حدود 2000گونه از گیاهان تاکنون شناسایی شده که 80گونه بومی استان است.

وی با اشاره به اینکه  4 منطقه فسیلی باارزش در استان وجود دارد، مطرح کرد: همچنین 6 منطقه سبزکوه، زردکوه، سفیددانه، بازفت، گندمان و چغاخور برای ارتقا سطح معرفی شدند که امیدواریم در سال جاری انجام شود. مناطق حفاظت شده سبز کوه و تنگ صیاد به عنوان ذخیره‌گاه زیستگاه هستند و گونه‌های جانوری نظیر خرس قهوه‌ای، کل، بز، میش، غاز پیشانی سفید و... در استان وجود دارد. حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری 185 پرسنل و 24 پاسگاه محیط‌بانی دارد که به علت کمبود نیرو در برخی از پاسگاه‌ها نیرو مستقر نیست.

یوسف‌پور تشریح کرد: تلاش ما بر این است که هر سال با محوریت یک حوزه مسایل را پیگیری کنیم. سال 1401و 1402 تمرکز ما بر حوزه محیط طبیعی بود و تقریبا توانستیم به اهداف خود برسیم در سال1403 تمرکز بر حوزه پسماند است .چهارمحال و بختیاری و استان‌های حوزه منطقه 5توپوگرافی خاص دارند و عرصه مناسب برای دفع پسماند وجود ندارد، یکی از چالش‌های اصلی حوزه منطقه 5 بحث پسماند است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه حقوق پرسنل محیط‌زیست متناسب با تورم نیست، خاطرنشان کرد: انتظار داریم از نظر بودجه منطقه 5ویژه‌تر دیده شود، زیرا 40درصد آب شیرین در زاگرس تأمین می‌شود و در مناطق زاگرس‌‍نشین چرای مفرط دام منابع جنگلی و مرتعی را از بین می‌برد و فرسایش خاک وجود دارد.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • «ارس» همچنان محصور و دور از انظار
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی/یک تجربه موفق