Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، و به نقل از ایسنا، محمد مسیحی در جمع خبرنگاران درباره اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دی ماه سال جاری گفت: در قانون جدید سعی شده است تا فرآیند بار مالی از فعالان اقتصادی در طول زنجیره ایجاد ارزش به مصرف‌کنندگان نهایی تسهیل شود. حمایت از تولید و امکان استرداد مالیات بر ارزش افزوده ماشین‌آلات تولید که مهم‌ترین بخش هزینه و سرمایه تولید محسوب می‌شود، در این قانون دیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنین، برای اشخاص حقوقی نیز امکان استفاده از اعتبار مالیاتی و استرداد مالیاتی برای آن‌ها قبل از بهره‌برداری نیز فراهم شده است. در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده معافیت برخی از بخش‌ها حذف شده است که در زمینه اصلاح معافیت‌ها، تمرکز این بوده تا سبد مصرفی خانوارها پوشش بیشتری داده شود و برخی اقلام مصرفی خانوار به معافیت‌ها اضافه شده است که شامل بیمه‌های عمر، زندگی، درمان و...، خدمات ورزشی با اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح، آب برای مصارف کشاورزی، بیمه محصولات کشاورزی، هتل‌های سه ستاره و پایین‌تر، مهمانپذیرها است.

قند و شکر؛ مشمول مالیات بر ارزش افزوده

معاون سازمان امور مالیاتی ادامه داد: اقلامی چون قند و شکر که در قانون آزمایشی مالیات بر ارزش افزوده از پرداخت این مالیات معاف بودند، در قانون جدید به دلیل نقش تنظیم‌گری و آسیب‌زا بودن این کالاها از سبد معافیت‌ها حذف شده است و مشمول مالیات بر ارزش افزوده شده‌اند.

وی گفت: از دیگر موارد اصلاح قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده، اصلاح فرآیند دادرسی مالیاتی، متناسب‌سازی جرائم مالیاتی و بازنگری در آن‌هاست. برنج، لبنیات، ماست،‌ روغن و... در صورت تولید داخل از پرداخت مالیات معاف هستند.

مسیحی در پاسخ به سوال ایسنا درباره شائبه افزایش بلیت هواپیما در پی پرداخت ۹ درصد مالیات شرکت‌های هواپیمایی در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در قانون مالیات برارزش افزوده مصوب سال ۱۳۸۸، شرکت‌های هواپیمایی مشمول عوارض ۵ درصدی بود که با اجرای قانون جدید که خدمات هوایی نیز مشمول مالیات می‌شوند، این عوارض ۵ درصد حذف می‌شود و ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده جایگزین ۵ درصد عوارض خاص می‌شود.

او افزود: در قانون مالیات برارزش افزوده، شرکت‌های هواپیمایی هرگونه مالیاتی که در زمان خرید هواپیما، تجهیزات و هرگونه هزینه‌های موردنیاز پرداخت می‌کنند، امکان کسر از مالیات ۹ درصد دارند، برآیند این اعمال نرخ ۹ درصدی مالیات بر ارزش افزوده قطعا بیشتر از ۵ درصد عوارض در قانون سابق نیست و نباید افزایش قیمتی را از این بابت داشته باشند.

معاون سازمان امور مالیاتی درباره سوال دیگر ایسنا درباره آماده نشدن کامل سامانه مودیان و اجرای قانون مالیات برارزش افزوده، توضیح داد: امیدوار هستیم تا سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی در سال ۱۴۰۱ به طور کامل اجرا شود. با توجه به اینکه هنوز سامانه مودیان فعال نشده است، پیش از این نیز چند سال تجربه قانون آزمایشی مالیات برارزش افزوده را داریم و با همان سازوکار و تقویت سیستم‌های نظارتی، سعی می‌کنیم تا زمان اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی با تکیه بر اطلاعات بیشتر به روش قدیم فرآیندهای مالیاتی موضوع این قانون را انجام دهیم.

سهم درآمدهای دولت از قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده

وی در ادامه درباره تغییرات درآمدهای مالیاتی در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده بیان کرد: برآیند قانون مالیات برارزش افزوده به‌گونه‌ای نیست که درآمدهای مالیاتی از این محل افزایش قابل توجهی خواهد داشت اما از منظر اینکه فرآیند انتقال بار مالی از دوش فعالان اقتصادی و سبد مصرفی خانوار تسهیل شود. در قانون مالیات برارزش افزوده سهم دولت از درآمدهای این محل به نفع شهرداری‌ها کاهش پیدا کرد و در قانون مالیات برارزش افزوده مصوب سال ۱۳۸۷، از نرخ ۹ درصدی این مالیات ۶ درصد سهم دولت و ۳ درصد سهم شهرداری‌ها بود اما در قانون جدید، سهم دولت یک درصد کاهش پیدا می‌کند و به سهم شهرداری‌ها افزوده می‌شود.

درآمدهای مالیاتی در ۹ ماهه امسال

معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در ۹ ماهه سال جاری وصولی مالیاتی ۶۰ درصد رشد داشته و ۱۰۸ درصد نسبت به بودجه مصوب تحقق پیدا کرده است، گفت: پیش ‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ۲۷۰ هزار میلیارد تومان رقم مصوب بودجه محقق شود.

مسیحی گفت: در قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، اصل طلا، جواهر و پلاتین بکار رفته در آن‌ها از پرداخت این مالیات معاف می‌شود اما اجرت ساخت، سود و کارمزد مشمول ۹ درصد  مالیات برارزش افزوده خواهد بود از تاریخ ۱۳ دی، صرفا این موارد مشمول هستند و مردم و خریداران مراقب باشند تا در مواردی غیر از این از آن‌ها مالیات بر ارزش افزوده اخذ نشود.

معافیت‌های مالیاتی در قانون جدید

معاون سازمان امور مالیاتی افزود: در دستورالعمل صادر شده پیش بینی استرداد علی‌الحساب مالیات بر ارزش افزوده فعالان اقتصادی قبل از رسیدگی مالیاتی دیده شده است اما طبق احکام قانون بودجه سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان منوط به رفع تعهد ارزی شده است که این موضوع فرآیند رسیدگی به پرونده‌های استرداد مالیات بر ارزش افزوده را طولانی کرده است. همچنین برخی موارد که به هیأت حل اختلافات مالیاتی می‌رود، فرایند را طولانی می‌کند. با این وجود در قانون جدید، تسریع و تسهیل صورت گرفته است.

وی درباره معافیت‌های مالیاتی توضیح داد: اعتقاد سازمان امور مالیاتی در این زمینه چه برای مالیات‌های مستقیم و چه غیرمستقیم این است که معافیت‌ها حداقلی باشد و در حوزه مالیات بر ارزش افزوده عمدتا سید مصرفی خانوار و محصولات کشاورزی از پرداخت این مالیات معاف هستند. سازمان امور مالیاتی مدافع اعمال معافیت‌های مالیاتی نیست و اگر قرار باشد از بخشی از اقتصاد حمایت مالیاتی صورت بگیرد، این حمایت باید با بازتوزیع درآمدهای مالیاتی صورت بگیرد.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مالیات قند و شکر قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده قانون مالیات برارزش افزوده سازمان امور مالیاتی درآمدهای مالیاتی اجرای قانون مالیات معاف معافیت ها ۹ درصد ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد

استاندار خراسان جنوبی گفت: توجه به صادرات، ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را تا دو هزار درصد افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، جواد قناعت امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در جریان بازدید از پایون استان در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خراسان جنوبی از لحاظ وسعت سومین استان پهناور کشور است و یک درصد جمعیت کشور را دارد.

وی با اشاره به فاصله زیاد این استان با کانون‌های جمیعتی کشور، افزود: تراکم جمعیتی استان هم پایین است و در شرقی‌ترین نقطه کشور واقع شده و ظرفیت‌های خوبی در حوزه کشاورزی و معدنی داشته و بزرگان و علمای خوبی در حوزه های علمی و دینی دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به رتبه‌های برتر استان در تولید محصولات استراتژیک، گفت: در تولید محصولات استراتژیکی مانند زرشک و عناب رتبه اول کشور و جهان و در محصول زعفران رتبه دوم کشور را داریم، همچنین با ۸۰۰ نوع گیاه دارویی، رتبه سوم کشور را داریم.

وی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری را در تولید پنبه و رتبه پنجم را در تولید گل نرگس و پسته و رتبه هشتم در تولید انار را دارد، افزود: ذخایر معدنی فراوانی داریم از جمله ۷۶ درصد زغال‌سنگ کشور و ۸۵ درصد بنتونییت خاورمیانه در خراسان جنوبی است و این استان در حوزه های طلا، گرانیت، نقره، مس، آلومینیوم و… غنی است.

قناعت از ۹ اثر ثبت جهانی استان خبر داد و گفت: این ۹ اثر نشان‌دهنده اصالت استان است و از منظر گردشگری هم توجه خاصی به خراسان جنوبی شده است.

وی با بیان اینکه استان ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد، گفت: چهار گذرگاه مرزی داریم که یکی از این مرزها ماهیرود و فعال است.

استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: ۳۵ درصد صادرات جمهوری اسلامی به لحاظ ارزش و ۴۰ تا ۵۰ درصد به لحاظ وزنی از مرز ماهیرود سربیشه انجام می‌شود که بسیار هم استراتژیک است.

وی با تأکید بر ضرورت تکمیل چرخه فرآوری محصولات استان، عنوان کرد: یکی از راهکارهای توسعه خراسان جنوبی توجه به زنجیره ارزش محصولات استان است و توجه ویژه ما هم بر محصولات راهبردی و توسعه ها متمرکز است.

قناعت با اشاره به طرح زنجیره‌های ارزش استان‌ها در وزارت کشور، گفت: زمانی که این طرح آغاز شد ما دوره کاری را تشکیل دادیم و در کنار ظرفیت‌های مختلفی که داریم روی دو محصول زرشک و گوهرسنگ بیشتر متمرکز شدیم و در کنار همه ظرفیت‌ها، این محصولات در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی هم غرفه دارند.

وی از ۹۹ درصد تولید زرشک ایران و جهان در استان گفت و اظهار داشت: با حدود ۲۵ هزار هکتار سطح زیر کشت زرشک، سالانه ۱۱۶ هزار تن زرشک تر و ۲۵ تا ۳۰ هزار تن هم زرشک خشک و صادراتی داریم.

استاندار خراسان جنوبی با بیان این مطلب که در حوزه صادرات محصول زرشک اتفاقات خوبی در گذشته نیفتاده، گفت: ۷۵۰ تن یعنی تنها ۲.۵ درصد زرشک استان صادر می‌شود که هدف گذاری شده با تکمیل زنجیره ارزش و واحدهای فناوری، صادرات زرشک را افزایش دهیم.

وی افزود: اگر توسعه محصول و صادرات و برندسازی زرشک را داشته باشیم، ارزش افزوده از ۵۰ تا ۷۰ درصد به ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش می‌یابد، این مورد هدف‌گذاری ما برای نمایشگاه سال آینده هم است.

قناعت درخصوص گوهرسنگ‌های استان هم گفت: معادن از ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی است، ذخایر معدنی شناسایی شده ما بیش از ۷ میلیون تن است و رتبه ما از لحاظ تعداد معادن فعال چهارم و از لحاظ ذخایر هفتم است.

وی از ثبت ملی ۵ گوهرسنگ استان خراسان جنوبی از جمله عقیق پاییزی سرایان، شکوفه فردوس، فلورین طبس و عقیق نهبندان خبر داد و گفت: ارزش افزوده ما در گوهرسنگ‌ها هزار درصد است که اگر به صادرات توجه شود، می توانیم تا ارزش افزوده این محصول را دو هزار درصد افزایش دهیم.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: ما بازارچه تخصصی گوهرسنگ را در دو شهرستان داریم و شهرک تخصصی گوهرسنگ را با کمک ایمیدرو ایجاد خواهیم کرد تا با واردات سنگ‌های خام از افغانستان، به بازار جهانی دسترسی پیدا کنیم.

قناعت در پایان با بیان اینکه چشم‌اندازی که برای نمایشگاه ۲۰۲۵ داریم این است که با هماهنگی وزارت کشور تمرکز بر روی محصول زرشک و گوهر سنگ باشد، گفت: برای سال بعد تکمیل زنجیره این دو محصول، دانش بنیانی کردن و افزایش صادرات این محصولات هدف‌گذاری شده است.

کد خبر 749145

دیگر خبرها

  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم