Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، پایگاه های اینترنتی خبری بالکان گزارش دادند کواچفسکی که انتخابش به عنوان نخست وزیر جدید باید توسط پارلمان مقدونیه تا ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ ( ۲۷ دی ۱۴۰۰) تایید شود، گفت که بلافاصله پس از تشکیل دولت جدید یک تیم سیاسی برای رفع مسائل و چالش های کنونی در کشور تشکیل می دهد.

دولت جدید مقدونیه شمالی با بحران انرژی، ویروس همه گیر کرونا و همچنین شماری مطالبات از سوی بلغارستان رو به رو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این امر موجب شد تا مذاکرات مقدونیه شمالی در روند الحاق به اتحادیه اروپا بخاطر مخالفت بلغارستان آغاز نشود.

مقامات مقدونیه شمالی انتظار دارند که مذاکرات برای حل و فصل مشکلات بین  این کشور و بلغارستان بخاطر مساله "زبان رسمی" بین دو کشور بلافاصله پس از تشکیل دولت کواچفسکی آغاز شود و امیدوارند که اولین مهمان خارجی اسکوپیه در سال جدید «کریل پتکوف» نخست وزیر جدید بلغارستان باشد.

بلغارستان بر این باور است که مقدونیه شمالی باید با یک سری امتیازات موافقت کند تا این‌که صوفیه به شروع مذاکرات اسکوپیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا رای  موافق بدهد.

«بویار عثمانی» وزیر امور خارجه مقدونیه شمالی معتقد است که دو کشور باید بر اختلافات موجود غلبه کرده و بر آغاز مذاکرات واقعی تمرکز کنند.

عثمانی همچنین تایید کرد که دولت قبلی بلغارستان خواسته بود که اسکوپیه اعلام کند زبان مقدونیه ای از زبان بلغاری سرچشمه گرفته است.

نخست وزیر بلغارستان نیز پیشنهاد کرد که مذاکرات در سطوح مختلف با مقدونیه شمالی انجام و تنش کنونی بر سر مسائل تاریخی به مرور زمان به سمت مسائل اقتصادی و همکاری سوق داده شوند.

اتحادیه اروپا اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی تلاش کرد که صوفیه را به صورت شفاهی متقاعد کند تا از شرایط بیشتر برای شروع مذاکرات اسکوپیه با اتحادیه اروپا صرف نظر کند.

بلغارستان و مقدونیه شمالی در سال ۲۰۱۷ توافقنامه دوستی، روابط حسن همجواری و همکاری بین دو کشور را امضا کردند که اسکوپیه آن را تنها پیش شرط آغاز مذاکرات با اتحادیه اروپا می داند.

از سوی دیگر مقامات صوفیه بر این باورند که قبل از آغاز مذاکرات، باید مسائل مربوط به هویت ملی مقدونیه از جمله مساله زبان بین دو کشور حل و فصل شود.

بلغارستان تنها کشوری از اعضای اتحادیه اروپا به شمار می رود که مانع آغاز مذاکرات اسکوپیه با اتحادیه اروپا شده است.

«زوران زائف» نخست وزیر مقدونیه شمالی پس از شکست در انتخابات محلی که دو ماه پیش برگزار شد، روز چهارشنبه اول دی ماه امسال استعفای خود را در مقام نخست وزیری به مجلس تقدیم کرد.

زائف که رهبری حزب «سوسیال دمکرات مقدونیه» را تا این اواخر بر عهده داشت با شکست در دور دوم انتخابات محلی که در اول نوامبر ۲۰۲۱ ( ۱۰ آبان ۱۴۰۰) برگزار شد و موجب تغییر توزیع نیروهای سیاسی در پارلمان گردید، بخاطر تقویت اعتبار ائتلاف حاکم، بلافاصله از سمت رهبری حزب استعفا و عضو دیگر حزب حاکم را برای سمت نخست وزیر جدید پیشنهاد کرد.

وی در نامه استعفا  که به پارلمان ارائه شد، نوشت: به دلیل سیاستی که به آن اعتقاد دارم، ادامه رهبری دولت را در مسیر یورو-آتلانتیک از نظر سیاسی غیرمسئولانه و ناعادلانه می دانم. فکر می کنم که نخست وزیر دیگر از رده حزب حاکم «سوسیال دمکرات مقدونیه» می تواند این کار را به شیوه ای بهتر انجام دهد.

کواچفسکی اخیرا با حمایت ۳۷ هزار از مجموع ۴۴ هزار عضو حرب حاکم «سوسیال دمکرات مقدونیه» برای رهبری این حزب به جای «زوران زائف» انتخاب شد و برای اداره  دولت جدید مقدونیه شمالی از طرف حزب حاکم معرفی شد.

وی تا کنون در سمت قائم مقام وزیر دارایی در دولت مقدونیه شمالی فعالیت داشت.

در همین حال، اپوزیسیون «ومرو- دپمنه» VMRO-DPMNE که برای برکناری زائف پس از انتخابات محلی تلاش داشت، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی است و مقامات این حزب می گویند که مشروعیت ائتلاف حاکم تا حد زیادی پس از شکست در انتخابات محلی و شکست در مذاکرات برای الحاق به اتحادیه اروپا، زیر سوال رفته است.

اگرچه حزب اپوزیسیون ومرو- دپمنه  در نظرسنجی‌های عمومی پیشتاز است، اما به اقدامات سیاسی مشهور نیست، به خصوص که یک ماه پیش در تلاش برای رای عدم اعتماد به دولت «زوران زائف» شکست خورد.

 مقدونیه شمالی در جنوب‌ شرقی اروپا در ناحیه شبه جزیره بالکان واقع شده است. این کشور  با ۲۵ هزار و ۷۱۳ کیلومتر مربع،  صد و چهل ‌و نهمین کشور به لحاظ مساحت و با  دو میلیون و ۸۳ هزار و ۳۷۴ نفر از نظر جمعیت صد و چهل ‌و هشتمین کشور جهان است.

مقدونیه شمالی از شمال با صربستان، از غرب با آلبانی، از شرق با بلغارستان و از جنوب با یونان همسایه است.  پایتخت و بزرگترین شهر آن اسکوپیه است.

جمهوری سوسیالیستی مقدونیه در سپتامبر ۱۹۹۱ از یوگسلاوی پیشین مستقل شد و از آن زمان تا فوریهٔ ۲۰۱۹ رسماً جمهوری مقدونیه نام داشت و تغییر نام رسمی به جمهوری مقدونیهٔ شمالی به دنبال اصلاحیهٔ قانون در تاریخ ۱۲ فوریهٔ ۲۰۱۹ پس از تصویب توافقنامهٔ "پرسپا" انجام شد.

مقدونیهٔ شمالی در ۲۷ مارس ۲۰۲۰ به عضویت پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آمد.

این کشور بالکان غربی تلاش دارد با عضویت در اتحادیه اروپا تا حدودی بر مشکلات اقتصادی خود فائق آید.

برچسب‌ها اتحادیه اروپا بلغارستان مقدونیه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا بلغارستان مقدونیه اتحادیه اروپا بلغارستان مقدونیه مقدونیه شمالی انتخابات محلی اتحادیه اروپا آغاز مذاکرات نخست وزیر دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۵۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا علیه گرجستان بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ایراکلی گاریباشویلی» رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا در خصوص پیش‌نویس قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد.

وی با بیان اینکه مردم گرجستان به خوبی هدف از تصویب این قطعنامه را درک می‌کنند، گفت: می‌خواهم به مردم بگویم که «حزب خلق اروپا» دقیقاً با لابی‌گری «جنبش ملی» متحد اصلی خود در اروپا این قطعنامه شرم‌آور و ناعادلانه را اجرا کرد.

گفتنی است، حزب حاکم رویای گرجستان روز 3 آوریل پیش‌نویس قانونی را به مجلس این کشور ارائه کرده که قانون «شفافیت نفوذ خارجی» نام دارد.

طبق این قانون، سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های گرجستان که بیش از 20 درصد بودجه خود را از منابع خارجی تأمین می‌کنند، باید خود را به‌ عنوان نماینده خارجی یا «عامل تحت نفوذ خارجی» ثبت و معرفی کنند.

اتحادیه اروپا خواستار عدم تصویب این لایحه شده و اعلام کرد که لایحه نفوذ خارجی با اصلاحات دموکراتیکی که به منظور پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا لازم است، تضاد دارد.

شارل میشل رئیس شورای اروپا در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد که این لایحه گرجستان را از اتحادیه اروپا دورتر می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی
  • «لاپید»: اگر نخست‌وزیر بودم عملیات علیه رفح را لغو می‌کردم
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان