Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@16:20:37 GMT

عبور از اومیکرون با کمترین هزینه و تلفات

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۷۰۹۱

عبور از اومیکرون با کمترین هزینه و تلفات

به ویژه آنکه رئیس کمیته پیشگیری و بهداشت قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا روز گذشته، چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت که «اومیکرون به احتمال زیاد می‌تواند از آزمایش تشخیصی پی سی آر فرار کند؛ به این معنی که این سویه جدید این آزمایش تشخیصی را فریب می‌دهد».

اکنون و به طور طبیعی وقتی اطلاعات کافی در خصوص رفتار سویه امیکرون در دست نیست، باید افزایش سطح ایمنی مردم از طریق واکسیناسیون و رعایت توصیه‌های بهداشتی در دستور کار قرار گیرد تا غافلگیری روزهای ابتدایی شیوع این ویروس بار دیگر تکرار نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناسان بخش بهداشت و درمان هم برای پیشگیری از موج ششم کرونا که با توجه به تجربه‌های جهانی می‌تواند خیلی سریع و در عرض دو تا سه هفته به نقطه اوج برسد، همین دو موضوع را مطرح می‌کنند.

تا جایی که دکتر «سعید کریمی»، معاون درمان وزارت بهداشت ضمن اشاره به سرایت‌پذیری بالای سویه اُمیکرون، به همین تجربه‌های جهانی اشاره و بیان کرده که موارد ابتلا در انگلستان و فرانسه نشان می‌دهد پیک در عرض کمتر از ۱۵ روز رخ داده و تعداد موارد به صورت انفجاری سیر صعودی داشته است.

به گفته وی و بر اساس نتایج تحقیقات، واکسن بوستر یا تقویتی حدود ۸۰ درصد بر انواع شدید اُمیکرون تاثیر دارد بنابراین باید در این مدت واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود تا در صورت افزایش تعداد بیماران، غافلگیر نشویم؛ ضمن اینکه واکسیناسیون، فاصله‌گذاری، استفاده از ماسک، ایجاد محدودیت و آمادگی کامل مراکز درمانی برای مقابله با سویه اُمیکرون ضروری است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مراغه نیز می‌گوید: رعایت توصیه‌های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا و دریافت دز سوم یا «تقویتی» واکسن جزو عوامل اصلی پیشگیری از موج ششم بیماری و عبور کم‌هزینه از اومیکرون محسوب می‌شود.

به گفته دکتر «احمد مجتهدی» در ارتباط با بیماری‌زایی این ویروس مباحث زیادی مطرح است و به مطالعه نیاز دارد اما طی روزهای اخیر یک سری اطلاعات علمی به دست آمده که بر مبنای آن ادله علمی مبنی بر اینکه بیماری‌زایی اومیکرون کمتر باشد، در دست نیست.

وی ادامه داد: حتی اگر بنا بر این باشد که بیماری‌زایی اومیکرون کم است، تعداد بستری‌های اومیکرون به دلیل سرایت‌پذیری بالای آن زیاد خواهد بود و در نتیجه سطح خدمات کاهش خواهد یافت که این امر به نوبه خود می‌تواند تلفات را در موج ششم کرونا افزایش دهد.

دریافت دز سوم واکسن کرونا را جدی بگیرید

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مراغه به تاثیر واکسیناسیون کرونا روی اومیکرون نیز اشاره و بیان کرد: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، دریافت دو نوبت واکسن کفایت نمی‌کند و دریافت دز سوم الزامی است. 

به گفته دکتر «مجتهدی» افرادی که یک نوبت واکسن دریافت کرده‌اند، درست مثل فرد واکسن‌نزده هستند و دریافت دو دز واکسن هم کفایت نمی‌کند در نتیجه تزریق دز سوم به آنان الزامی است. 

وی با تاکید بر اینکه درصد ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در بین افرد واکسینه پایین است، بیان کرد: روند واکسیناسیون باید تکمیل شود و توصیه اساسی تا زمانی که سویه‌های جدید کرونا غیرفعال شود، دریافت منظم واکسن است.

وی اضافه کرد: از نظر تامین واکسن مشکلی نداریم و از جاماندگان نوبت‌های اول و دوم انتظار می‌رود تا واکسن کرونا را هرچه سریع‌تر دریافت کنند.

وی اظهار داشت: افرادی که سه ماه از دریافت دز دوم واکسن آنان می‌گذرد نیز می‌توانند هر نوع واکسنی را دریافت کنند و به ویژه سالمندان و گروه‌های پرخطر به دنبال واکسن خاص نباشند.

ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی حتی پس از تکمیل واکسیناسیون

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مراغه گفت: حتی اگر ۹۵ درصد جمعیت هم طی هر سه نوبت واکسینه شوند باز هم رعایت پروتکل‌های بهداشتی الزامی است زیرا در صورت رعایت نکردن آنها، تاثیر واکسن کاهش می‌یابد.

دکتر مجتهدی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید به صورت همزمان و موازی در دستور کار قرار بگیرد، بیان کرد: به ویژه در فصل زمستان که هوا سرد و درب و پنجره‌ها بسته است، باید به توصیه‌های ستاد مقابله با کرونا از جمله خودداری از تجمع بی‌مورد توجه شود.

دز سوم را بدون توجه به نوع واکسن کرونا دریافت کنید

رئیس دانشکده علوم پزشکی مراغه با تاکید بر اینکه واکسیناسیون مهمترین راه پیشگیری از شیوع سویه‌های جدید کروناست، گفت: واجدان شرایط بدون توجه به نوع واکسن کرونا نسبت به دریافت دز سوم اقدام کنند.

«اصغر تنومند» افزود: متاسفانه شاهد این هستیم که مردم در مراکز واکسیناسیون دنبال واکسن خاصی هستند، اما توجه به این نکته ضروری است که اولین واکسن موجود در مراکز، بهترین واکسن برای تزریق و جلوگیری از شیوع بیماری است.

وی تاکید کرد: تزریق دز سوم واکسن می‌تواند در کاهش شیوع بیماری کووید ۱۹ نقش تعیین‌کننده ایفا کند و بر همین اساس واکسیناسیون اولویت نخست در زمان حاضر به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت: ضرورت همکاری مردم در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های ستاد مقابله با کرونا با توجه به ورود اُمیکرون به کشور بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش ایرنا رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران پیش از این گفته بود که اومیکرون به احتمال زیاد می‌تواند سیستم ایمنی بدن را شدیدتر از سویه‌های دیگر فریب دهد.

به گفته «سیدمحمد جزایری» نیز توصیه محققان و صاحب‌نظران به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده جدی از ماسک، رعایت فاصله گذاری ها و همچنین تزریق دزهای یادآوری واکسن برای مقابله با اومیکرون ضروری است.
 

برچسب‌ها ویروس کرونا واکسیناسیون مراغه بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری اومیکرون ؛ سویه تازه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسیناسیون مراغه ویروس کرونا واکسیناسیون مراغه بهداشت و سلامت رعایت پروتکل های بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مقابله با کرونا دریافت دز سوم واکسن کرونا ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۷۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ بیش از هزارمیلیارد ریال صرف ارائه خدمات درمانی برگشت ناپذیر به اتباع فاقد هویت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شده است.

حبیب غزنوی، در نشست ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی گفت: علاوه بر ارائه خدمات درمانی، خدمات بهداشتی شامل مراقبت از نوزاد و مادرباردار، واکسیناسیون سرخک، فلج اطفال و مالاریا هم به صورت رایگان به تمامی اتباع مجاز و غیرمجاز ارائه می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: زاهدان تنها شهر کشور است که دارای مرکز تسهیلات زایمانی در حاشیه شهر برای انجام زایمان‌های بهداشتی مادران باردار اتباع است.

غزنوی خاطر نشان کرد: باتوجه به مرزی بودن سیستان و بلوچستان و قاچاق انسان، بیشترین هزینه انجام شده در سیستم درمانی مرتبط با بیماران تصادفی اتباع خارجی است.

همچنین محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۳۴ بیمار دیالیزی فاقد مدارک وجود دارند که هر کدام از این بیماران به طور میانگین ۱۳ بار در ماه دیالیز می‌شوند و هر نوبت ۱۷ میلیون ریال هزینه برای سیستم درمانی ایجاد می‌کند.

وی افزود: همچنین ۱۵۳ بیمار تالاسمی نیز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان وجود دارد که در ماه حدود ۲۰۰ میلیون تومان جهت درمان آنها هزینه می‌شود.

مومنی ادامه داد: صرف این هزینه‌های غیرقابل بازگشت که هیچگونه منبع جبرانی برای آن در نظر گرفته نشده است باعث شده است تا فشار اقتصادی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحمیل شود.

سعیدی مدیرکل اتباع سیستان و بلوچستان نیز گفت: سیاست‌های کلی و برنامه‌هایی توسط اداره اتباع در حال انجام است و امیدواریم این برنامه‌ها کمکی به سیستم بهداشتی و درمانی کند.

احمدزاده دادیار حقوق عامه دادگستری سیستان و بلوچستان هم گفت: ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان روند افزایشی دارد.

وی ادامه داد: باید از کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی برای پرداخت بخشی از هزینه‌های درمانی اتباع خارجی استفاده کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی