Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحیم مخدومی با بیان اینکه در حوزه کودک و نوجوان آثار کمی مرتبط با حاج قاسم داریم که نویسندگان باید دست به کار شوند گفت: خدا او را به کودکان شناسانده است فقط ما باید تلاش کنیم که این چهره زیبا را با ادبیات و هنر ضعیف خراب نکنیم.

به گزارش قدس آنلاین، «رحیم مخدومی» از نویسندگان حوزه ادبیات پایداری هستند که به تازگی و در ایام دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، کتابی برای کودکان با نام «حاج قاسم و پرواز نقاشی‌ها» نوشته‌ است که انتشارات کتاب جمکران آن را چاپ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب با استقبال بی‌نظیر مخاطبان در کمتر از چند روز به چاپ چهارم رسیده است. به همین مناسبت مصاحبه‌ای با او داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

علت انتخاب این سوژه و کار برای سردار چه بود؟

کتاب «حاج قاسم و پرواز نقاشی‌ها» با موضوع سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی برای کودک گروه سنی الف نوشته شده است. این کتاب قرار است یکی از نقش‌های مهم حاج قاسم سلیمانی را برای کودکان بیان کند.

از آنجاکه امام زمان (عج) اختصاص به ملیت خاص و جغرافیای خاصی ندارد با توجه به اینکه حاج قاسم سلیمانی به معنی واقعی کلمه سرباز امام زمان (عج) بود و طبیعتاً به عنوان یک سرباز فرامرز هرجا مظلوم می‌دید احساس وظیفه می‌کرد به فریاد مظلوم برسد و در برابر ظالم ایستادگی کند. مهم‌ترین نقشی که حاج قاسم داشته و فکر می‌کنم که نقش‌های دیگر این بزرگوار زیرمجموعه این نقش آرمانی قرار می‌گیرد، این است که ناجی مستضعفان عالم بوده حالا که ما برای کودک صحبت می‌کنیم طبیعی است که مظلومان و مستضعفان عالم را در همان گروه سنی کودکان ببینیم. بچه‌ها به این پیام احتیاج دارند. بچه‌ها با یک قهرمان از دیار خودشان ایران اسلامی و با یک مفهوم والای انسانی که در این قهرمان متبلور شده آشنا می‌شوند.

خوب است کودکان با این خصلت زیبا و پهلوانانه و اولیایی آشنا شوند و در خودشان ملکه کنند و این به عنوان شاهراه زندگی صراط المستقیمی از همان کودکی واقع شود.

علت اینکه کار برای کودک را انتخاب کردید چه بود؟

کار برای کودک به دو دلیل از اهمیت به سزایی برخودار است. یکی اینکه کار برای کودک هدر نمی‌رود. زیرا شخصیت کودکان در حال شکل‌گیری است و مزرعه‌ای است که هر بذری در آن کاشته شود، پاسخ خواهد داد. اگر خدای نکرده بذر مسموم کاشته شود به بار خواهد نشست و بذر پاک و مطهر هم کاشته شود به بار خواهد نشست. بنابراین همان‌گونه که پدیدآورندگانی که نیات خیر ندارند تلاش می‌کنند از این فرصت استفاده کنند، جبهه حق نیز با رسالت سنگین تر و انگیزه بیشتر وظیفه دارد از این فرصت بهترین استفاده را ببرد تا بتواند در پرورش حاج قاسم های آینده تاثیر بگذارد.

حاج قاسم هایی‌که یک دانه آن‌ها کافی است برای میلیون‌ها مظلوم و میلیون‌ها نیازمند. یعنی تاثیر کار برای کودک اگر درست اتفاق بیفتد اگر مستمر باشد این چنین است. دلیل دیگر که ضروری می‌دانیم برای کودکان خوب و زیاد کار کنیم این است که ما در حوزه کودکان آثار کمی دارم با توجه به تعداد مخاطب و استقبال مخاطب، ما به اندازه کافی آثار نداریم این را هم جشنواره‌های ما نشان می‌دهند. در بین آثاری که برای داوری به جشنواره‌ها راه پیدا می‌کنند حجم آثار کودکان خیلی کم است و از طرف دیگر باز می‌بینیم در کتاب فروشی‌ها هم سهم کتاب‌های کودک بسیار کم است و طبیعتاً برای این چاه عمیق باید چاره‌اندیشی شود و ان‌شاءالله حق مطلب ادا شود.

تصویرسازی‌های این کتاب چه میزان تاثیر در انتقال پیام به مخاطب دارد؟

تصویرسازی هایی که برای کودکان صورت می‌گیرد صرفاً تزئیناتی نیست؛ طبیعتاً بخشی از متن است و قرار است کودکان با دقت در تصاویر بخش‌های نانوشته متن را کشف کنند. یعنی خواننده کتاب کودک فعال است نه منفعل. جدای از این قرار است تصاویر برای نشستن متن در ذهن و دل بچه‌ها و ماندگار شدن آن‌ها برای کودکان کمک کنند. وقتی که واژه و کلمه توأم با تصویر به مخاطب کودک عرضه می‌شود باعث شکل‌گیری تصاویر، تثبیت و حک شدن آن‌ها در تاریک‌خانه‌های ذهن کودک شود.

از اهمیت کار برای سردار بگویید و در چه زمینه‌های کار برای ایشان نتیجه بهتری دارد؟

سردار یک قهرمان است. هر کشوری به شدت محتاج قهرمان، اسطوره و اسوه است تا بتواند در تربیت نسل‌های مستمر کشور اثرگذار باشد و با ارائه این الگوها زودتر و بهتر به نتیجه برسد. حضور و وجود قهرمان به قدری نیاز است که کشورهای فاقد قهرمان دست به پرورش قهرمان‌های خیالی می‌زنند و در واقع این پرورش در عالم واقع اتفاق نمی‌افتد بلکه در عالم مجازی اتفاق می‌افتد.

شور ما خوشبختانه به خاطر تربیت شیعی، وفور نعمت است و در رویدادهای گوناگون قهرمان‌های منحصر به فرد سر برآوردند و باعث افتخار جامعه و تاریخ شدند. در میان این قهرمان‌ها بعضی از این‌ها درخشش ویژه دارند که حاج قاسم از جمله این‌ و سرآمد این‌هاست. کار برای حاج قاسم کار برای خود حاج قاسم نیست چون خود او هم برای خودش کار نمی‌کرد. حاج قاسم متعلق به تمامی ملت و متعلق به تمامی ملت‌هاست. کار برای حاج قاسم کار برای ملت‌هاست.

ضعف و کاستی‌هایی که در کار کودک و نوجوان درباره قهرمانان ایرانی وجود دارد بفرمائید؟

متاسفانه در این حوزه خیلی کم گذاشتیم و ضمیر پاک کودک و نوجوان را با قهرمانان خیالی نفوذی آلوده کردیم. این یا از غفلت مسئولان فرهنگ بوده یا بی‌عرضگی‌شان بوده یا خیانتشن بوده نمی‌دانم. در طول این چهل و سه سال انقلاب کسانی صداوسیما را مدیریت کردند که نتوانستند این نیاز بسیار مهم و اساسی کودک و نوجوان را حل کنند در حالی که بودجه‌های فراوانی هم صرف فرهنگ می‌شود. وقتی که قهرمانان کاذب و قهرمانان فرهنگ‌های مسموم و منحرف را از کودکی و نوجوانی در دل کودکان ما نشاندند، دیگر کار برای یک نویسنده متعهد، یک هنرمند و فیلمساز متعهد، بسیار سخت می‌شود.

دیگر نمی‌شود به این سادگی قهرمان‌های منحرف را از ذهن و دل کودکان خارج کرد. عروسک‌هایشان، بازی‌های رایانه‌ای، انیمیشن‌ها ، فیلم‌های سینمایی‌شان ساخته شده، روی لباس‌ها حک کردند. بچه‌ها عاشقانه این لباس‌ها را به تن کردند و با این قهرمان‌ها زندگی کردند. کودکانی که پا به سن می‌گذارند شخصیت این‌ها با همین قهرمانان نفوذی ساخته شده، و الان ما چگونه می‌توانیم لوح سیاه را پاک کنیم دوباره مثل اول کنیم و این فرصت فراهم بشود که دوباره ما در این لوح قهرمانان زلال جامعه خودمان را حک کنیم. خب کار خیلی سخت است. متولیانی که باعث شدند باید پاسخگو باشند رؤسای صداوسیما، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی این‌ها در این خصوص باید پاسخگو باشند.

کتاب‌هایی که در این زمینه برای کودک و نوجوان نوشته شده اند تا چه حد توانسته اند موفق باشند؟

در طول مدت این دو سالی که از تاریخ شهادت حاج قاسم می‌گذرد تلاش‌های زیادی صورت گرفته و به خاطر محبوبیتی که حاج قاسم داشته خیلی‌ها سعی کردند عشق و ارادت خودشان را به ایشان نشان دهند. تعداد قابل توجهی کتاب تولید شده و من بخش قابل توجهی از این کتاب‌ها را دیده و بررسی کردم. منتها در حوزه کودک و نوجوان آثار خیلی کم است شاید به تعداد انگشتان یک دست برسد. خیلی کم است در مقابل حجم زیادی که برای بزرگسال کار شده و می‌طلبد که هنرمندان عزیز نویسندگان کودک و نوجوان دست به کار شوند و دین خودشان را به مکتب حاج قاسم ادا کنند.

تا چه اندازه توانسته‌ایم سردار سلیمانی را به کودکان و نوجوانان بشناسانیم؟

در درجه اول خود سردار سلیمانی بدون اینکه تعمدی برای شناساندن خودش داشته باشد بدون اینکه منیتی داشته باشد خودش را شناسانده در واقع این عزت را خدا داده است. خدا حاج قاسم را به کودکان ما شناسانده. ما باید تلاش کنیم که این چهره زیبا و دوست داشتنی را با ادبیات ضعیف، هنر ضعیف خراب نکنیم. این خیلی مهم است، گاهی اوقات ما قصد خیر داریم اما چون با زبان هنر آشنا نیستیم منجر به تخریب می شود.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حاج قاسم سليماني کودکان کار برای کودک کودک و نوجوان برای کودکان حاج قاسم قهرمان ها خیلی کم بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۹۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومینوی آسیب‌

علاقه به استفاده از لوازم‌آرایش توسط کودکان به‌ویژه دختران زیر ۷ سال از جمله نگرانی‌های بسیاری از خانواده‌هاست و مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که والدین نمی‌دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی فرزندشان چه پاسخی بدهند و چطور با او و خواسته‌اش برخورد کنند.

به گزارش ایسنا،روزنامه خراسان در گزارشی با این عنوان به ویدئوهای پربازدید آموزش میکاپ برای دختران زیر ۱۰ سال در شبکه‌های‌اجتماعی و آسیب‌های آن برای کودکان از دیدگاه یک کارشناس‌ارشد مشاوره توان‌بخشی پرداخته و نوشته است: امروزه جوامع بشری تغییرات‌اجتماعی و رشد فرهنگ مصرفی فزاینده‌ای را تجربه می‌کنند که بخشی از آن به زیباسازی چهره و بدن افراد برمی‌گردد. در این حوزه آرایش صورت در بین دختران جوان عمومیت و رواج زیادی یافته است به‌ویژه که سن آرایش پایین‌تر آمده و گاهی شاهد کودکان کم سن‌وسالی هستیم که در مجالس و مهمانی‌ها نه تنها چهره خود را آرایش می‌کنند بلکه آموزش آن را در اختیار کاربران زیادی در فضای‌ مجازی قرار می‌دهند.

علاقه به استفاده از لوازم‌آرایش توسط کودکان به‌ویژه دختران زیر ۷ سال از جمله نگرانی‌های بسیاری از خانواده‌هاست و مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که والدین نمی‌دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی فرزندشان چه پاسخی بدهند و چطور با او و خواسته‌اش برخورد کنند. در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.

اصلی‌ترین علل علاقه دختربچه‌ها به آرایش

ابتدا باید علت علاقه کودک به این امر را جویا شویم. شاید بخش اعظمی از توجه کودکان به لوازم آرایشی ناشی از کنجکاوی آن‌ها برای کشف محیط پیرامون‌شان باشد. همچنین کودکان در انتهای سال‌های ۵ و ۶ سالگی نسبت به تفاوت‌های جنسیتی خود با افراد بالغ حساس‌تر شده و کنجکاوی‌های جنسی آن‌ها در حال شکل‌گیری است. بنابراین در صورت دیدن منظره آرایش کردن اطرافیان خود به این مسئله حساس شده و کنجکاوی و علاقه بیشتری را نشان می‌دهند. شایان ذکر است که این توجه مختص کودکانه دختر نبوده بلکه پسران هم نسبت به این امر کنجکاوی و علاقه نشان می‌دهند اما بسیاری از متخصصان منع کودک را از این امر اشتباه می‌دانند و معتقدند ممانعت در برابر خواسته‌ها و علائق در دوران کودکی منجر به افزایش فزاینده آن در دوره نوجوانی و بزرگ سالی خواهد شد. تقلید از بزرگ ترها، حس کنجکاوی، تشویق کودک به آرایش‌کردن از علل مهم علاقه کودک به آراستن چهره خود است.

اهمیت فراوان اولین واکنش والدین

این که اولین بار چگونه با این علاقه کودک برخورد شود بسیار مهم است، بنابراین اولین برخوردهای والدین نباید ایجاد تنش کند و او را نسبت به این امر کنجکاوتر کند. به جای هیجانی کردن فضا و ایجاد تنش و کشمکش، بدون تندروی‌های بی‌مورد باید از لجبازی‌ها و کنجکاوی‌های کودک بکاهیم و از عوارض آرایش‌کردن کودک پیشگیری کنیم.

پیامدهای تلخ آرایش‌کردن کودکان

از مهم‌ترین پیامدهای آرایش کردن کودکان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱- آرایش کودک به‌تدریج عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس او را کاهش می‌دهد چراکه پس از مدتی که به آرایش‌کردن عادت کند، نسبت به چهره واقعی خود احساس خوبی نخواهد داشت و بدون آرایش در محیط بیرون حاضر نخواهد شد.

۲- مواد آرایشی به دلیل وجود مواد شیمیایی ممکن است تاثیراتی در بیش فعالی کودکان بگذارد.

۳- آرایش کردن می‌تواند منجربه خود بزرگ‌بینی و غرور کاذب کودک شود.

۴-کودک وقتی را که می‌بایست صرف بازی کند به آرایش کردن می‌پردازد.

۵- ذهن کودک درگیر مقایسه خود با بزرگ سالان می‌شود و از گروه هم سال فاصله می‌گیرد و باعث تنها ماندن وی می‌شود.

۶- موجب تمایل به تغییرات چهره و عمل زیبایی در بزرگ سالی خواهد شد.

۷-آرایش کردن منجر به داشتن الگویی نامناسب در ذهن کودک خواهد بود.

۸- پوست کودکان لطیف و حساس بوده؛ بنابراین لوازم آرایش ممکن است عوارض جانبی زیادی را برای آن‌ها ایجاد کند.

راهکارهای پیشگیری از ترغیب دختربچه‌ها به آرایش‌

۱- تا حد امکان در مقابل کودکان آرایش نکنید و تا سن معینی آن‌ها را به آرایشگاه‌های بزرگسالان نبرید.

۲- لوازم آرایش خود را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

۳- کودک را با خود به مراکز خرید لوازم آرایش نبرید چراکه تماشای رنگ‌های متنوع در مراکز فروش جذابیت لوازم‌آرایشی را برای کودک افزایش می‌دهد.

۴- در حضور کودک در مورد چهره‌آرایی و آرایش کردن کمتر صحبت کنید و از تماشای فیلم‌هایی با تصاویری در این مورد خودداری کنید.

۵- در صورت مشاهده استفاده از لوازم آرایش توسط کودک یا درخواست او برای این کار به هیچ عنوان واکنش شدید از خود نشان ندهید، زیرا این کار ممکن است کنجکاوی و لجبازی یا علاقه او را تشدید کند.

۶- با توجه به سن کودک به او بفهمانیم که آرایش کردن مناسب او نبوده و ممکن است به سلامت او آسیب برساند.

۷- به او بگویید که این کار مختص بزرگ‌سالان است و دنیای زیبای کودکی را برای وی جذاب‌تر کنید.

۸- اگر نتوانستید با ملایمت او را منصرف کنید به او اجازه دهید یک بار آن هم در مقادیر کم این کار را انجام دهد ولی حتماً از وسایلی استفاده کند که بی‌خطر بوده و از حداقل مواد شیمیایی تشکیل شده باشد.

۹- از چهره آرایش کرده او ابراز خوشحالی و رضایت نکنید و باعث نشوید که به این نتیجه برسد که من زشتم و مادر و پدر وقتی آرایش دارم بیشتر مرا دوست دارند و من زیباتر به نظر می‌رسم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌