Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با بیان اینکه تهیه طرح‌های جامع ایمنی در برابر آتش سوزی و یا تهیه طرح جامع کاهش خطرپذیری در برابر آتش سوزی می تواند در چارچوب طرحهای توسعه شهری به ایمنی بناها و فضاهای شهری کمک موثری کند، از شهرداری ها و سازمان های آتش نشانی خواست تا این امر را در دستور کار قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا مهدی جمالی نژاد که صبح امروز(۹ دی) به صورت ویدیوکنفرانس در جمع مدیران عامل سازمان های آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ها سخن می گفت،افزود: توجه کارشناسی به ضوابط و الزامات ایمنی در ساختمان و برنامه ریزی برای شهرسازی اصولی، در پیشگیری از بروز حوادث و کاهش هزینه های عملیاتی آتش نشانی بسیار موثر است و سازمان‌های آتش نشانی می بایست برنامه ریزی مناسب دراین خصوص داشته باشند.

وی اضافه کرد: وزارت کشور در حوزه قوانین و ضوابط، لایحه مدیریت آتش نشانی شهری و روستایی را تقدیم دولت کرده که در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است.

معاون عمرانی وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: مساله اصلی در ایمنی ساختمان‌ها و تاسیسات شهری " خود ایمنی " بناها است، به گونه ای که تاب آوری ساختمان‌ها را در برابر آتش سوزی ارتقا دهد و خسارات مالی و جانی را به حداقل برساند و این موضوع باید در اولویت کاری شهرداریها و سازمان های آتش نشانی قرار گیرد.

جمالی نژاد همچنین در خصوص موضوعات مرتبط با نیروی انسانی شهرداریها گفت: به منظور بهبود وضعیت اداری و استخدامی و افزایش حقوق پرسنل آتش نشانی، اقداماتی تا حصول نتیجه در حال پیگیری است که مهمترین آن آیین نامه استخدامی شهرداریها مستند به بند ( ل ) تبصره ( 12 ) قانون بودجه سال 1400 است که با رویکرد برقراری فوق العاده سختی شرایط محیط کار تنظیم شده است.

وی همچنین ارایه آموزش های مستمر ضمن خدمت و آمادگی جسمانی آتش نشانان را از عوامل مهم حضور موثر آنان در عملیات ها برشمرد و گفت: به منظور توجه به ارتقای سطح دانش و آمادگی جسمانی آتش نشانان، اقدامات خوبی در شهرها از جمله شهرهای بزرگ کشور صورت گرفته و مراکز آموزشی خوبی در تهران، شیراز ، تبریز، قزوین، اصفهان و مشهد راه اندازی شده است که می توان از این مراکز به عنوان مرکز آموزش منطقه ای و ملی استفاده کرد. در سازمان شهرداری ها و دهیاری ها تلاش می کنیم که زمینه برپایی دوره های آموزشی تخصصی را برای آتش نشانان سراسر کشور فراهم کنیم.

جمالی نژاد در ادامه نقش مشارکت های مردمی را در کارآمدی برنامه ها و اقدامات سازمان های آتش نشانی تاثیرگذار ذکر کرد و گفت: تجربیات آتش نشانان حاکی از اینست که نقش مردم در کاهش حوادث و ارتقای ایمنی شهرها بسیار مهم است و سازمان های آتش نشانی باید برنامه ریزی دقیق و همه جانبه ای در زمینه آگاه سازی و جلب مشارکت شهروندان در قالب آتش نشان داوطلب و سفیران ایمنی داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه تحقق شهر آماده و شهروند توانمند و آگاه به حوزه ایمنی وآتش نشانی نیازمند آموزش و ظرفیت سازی در جامعه است تا بتوان در این چارچوب تاب آوری اجتماعی را ارتقا بخشید، گفت: از سازمان های آتش نشانی انتظار می رود ضمن ارزیابی و آسیب شناسی سوانح، برنامه های آموزشی برای اقشار مختلف مردم و اصناف و سازمان ها اجرا کنند و در این حوزه از ظرفیت‌های فضای مجازی و رسانه های استانی و محلی بهره بگیرند.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، جمالی نژاد با بیان اینکه ارزیابی های صورت پذیرفته نشان دهنده این است که در زمینه بهره گیری از خدمات سربازان آتش نشان تجارب خوب و مثبتی به دست آمده است، گفت: بر این اساس مجوز توسعه و تعمیم این طرح برای تمامی مراکز استان‌ها را برای سال آتی پس از موافقت ستاد کل نیروهای مسلح در دستور کار داریم که این سربازها می‌توانند بعد از پایان خدمت هسته های اولیه آتش نشانان را تشکیل بدهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور آتش نشاني وزارت کشور سازمان های آتش نشانی برابر آتش سوزی شهرداری ها سازمان ها جمالی نژاد آتش نشانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۱۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم

آفتاب‌‌نیوز :

علی توکلی کاشانی، قائم مقام مرکز تحقیقات ایمنی حمل و نقل جاده‌ای کشور، درباره معیار جهانی میزان تصادفات گفت: تصادفات با شاخص‌های مختلفی در جهان سنجیده می‌شود؛ مهم‌ترین شاخص تعداد کشته به ازا هر صد هزار نفر جمعیت است. این شاخص برای کشور‌هایی که در این زمینه پیشرو بودند، مانند سوئد و هلند که جز پیشتازان هستند به ۲ نفر در صد هزار نفر رسیده‌اند. تقریباً میانگین کشور‌های توسعه یافته ۱۰ یا ۸ نفر است.

در کشور ما حال و روز خوبی در جریان نیست و این عدد تا حد ۲۰ نفر است. یعنی ده برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم. کشور ما در این عدد سال‌های ۸۴ و ۸۵ خیلی اوضاع بدتری داشت و نزدیک ۳۰ نفر در هر صد هزار نفر کشته می‌شدند و با یک سری اقدامات خیلی خوب روند کاهشی به خود گرفت و آهنگ کاهش آن از سال ۹۳ خیلی کم شد، اما از سال ۹۶ مجدد افزایش پیدا کرد؛ کرونا در سال ۹۸ به دادمان رسید و دوباره نمودار پایین آمد، اما حالا روند افزایشی گرفته است.

او افزود: در سال ۸۶ که آمار ما کاهش ملاحظه‌ای داشت به علت این بود که بخشی از سفر‌های غیرضروری با وسایل نقلیه شخصی مدیریت شد. الان در کشور ما تقریباً ۹۲ درصد جا به جایی بار و مسافر در جاده است و این رقم خیلی بالاست. اگر کشور‌هایی که خیلی هم پیشرو ایمنی هستند با ۹۲ درصد جا به جایی جاده‌ای برسند، آمار تصادفاتشان افزایش می‌یابد.

وی در ادامه در رابطه با علت تلفات تصادفات بیان کرد: ما دو بحث داریم؛ یک علت وقوع تصادف، یک مسأله دیگر شدت تصادف است. در وقوع تصادف تقریباً چه در ایران و خارج از کشور عامل انسانی نقش دارد. کاری هم به ایران و خارج از ایران ندارد. در بحث شدت تصادف، مسأله فرق دارد و عوامل دیگری مؤثر هستند. راه، خودرو، تجهیزات ایمنی و کلاه در موتورسیکلت خیلی نقش دارد. وقتی آمار تصادفات را با جزئیات ببینیم، یک چهارم کشته تصادفاتمان موتورسیکلت سوار هستند. از بین ۲۰ هزار کشته سالانه، نزدیک ۴.۵ هزار نفر موتورسیکلت سوار هستند. استفاده از کلاه ایمنی ما نیز خیلی پایین است. در کنار آن حدود همین تعداد کشته عابر داریم. نصف کشته‌های تصادفی‌مان عابر و موتور هستند.

توکلی درباره آمار تصادفات نوروز گفت: آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد، چون پزشکی قانونی هنوز گزارش نداده است. پزشکی قانونی پرونده تصادف را تا یک ماه بعد مفتوح می‌گذارد. مثلاً اگر یک نفر سر صحنه جراحت شدید داشته ممکن است بعداً فوت کند. آمار‌های فعلی آمار سرصحنه است، درحالیکه آمار اصلی متعلق به پزشکی قانونی در یک ماه آینده است.

عادل مصدقی، کارشناس حمل و نقل و مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان، درباره آمار تصادفات و خودرو‌های آسیب‌پذیر در تصادف به «انتخاب» گفت: عامل انسانی در تصادف خیلی نقش دارد و تمامی استان‌ها نیز چنین وضعیتی دارند. در استان گلستان ۸۸ درصد تصادفات به علت خطای انسانی است. عدم استفاده از کلاه ایمنی در موتورسیکلت‌ها نیز عمده دلیل تلفات در موتور سیکلت هاست. ضعف ایمنی در خودرو‌ها مانند پراید و پژو که بالاترین آمار تصادفات را دارند نیز بخش عمده تلفات تصادفات است. این ماشین‌ها با یک تصادف از بین می‌رود و کشته‌ها در این دو سبک ماشین بیشتر است. شاید ۱۲ درصد علت تصادفات مشکلات راه باشد. ما در بحث فرهنگ‌سازی رانندگی، رعایت قوانین و آموزش باید فعالیت کنیم. خودروسازان هم به سهم خود باید اقدامات جدی برای افزایش ایمنی خودرو‌های انجام دهند.

وی درباره معیار جهانی تصادف اظهار داشت: معیار جهانی وجود دارد، بر اساس هر صد هزار نفر جمعیت ۸ کشته برخی ۱۰ و... است. ما نسبت به این عدد آمار بالایی داریم. کاهش ده درصدی سالانه تصادفات که باید اتفاقات بیوفتد انجام نشده است. با توجه به تشکیل شورای عالی ایمنی کشور در جهت رفع نقاط پرتصادف اقداماتی شده است. اصل مسأله حل مشکل عامل انسانی است.

مصدقی درباره آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳ گفت: نوروز امسال آمار بالا بود البته در برخی استان‌ها کاهش داشتیم. عمده نقاط کشور خطا انسانی دخیل بوده است. با افزایش جریمه‌های رانندگی و ۵ برابر کردنشان، قطعاً در بحث خطای انسانی بازدارنده خواهد بود. عامل انسانی و سرنشین‌های خودرو باید مسئولیت‌پذیر باشند.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • ۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • آتش نشانان ناجی جوان٣٣ساله کوهنورد
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • آتش سوزی گسترده یک کارخانه بزرگ در جنوب تهران (+فیلم و عکس)
  • تصاویر آتش‌سوزی گسترده یک کارگاه بزرگ در تهران |‌ ویدئو
  • آتش‌سوزی بزرگ در کارخانه مبل شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • آتش سوزی گسترده در کارخانه مبل سازی مهار شد
  • آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • آتش سوزی فروشگاه دخانیات در شهرکرد