Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته‌های گذشته بازار ارز نوسانات زیادی را تجربه کرد، اما براساس بررسی‌های انجام شده، بازار ارز در هفته‌ای که گذشت روند نسبت آرامی را طی کرد. نمودار زیر روند تغییر قیمت دلار را از ۴ تا ۸ دی ماه نشان می‌دهد.


*نمودار تغییر قیمت دلار 

دلار در ۴ دی ماه و اولین روز هفته با نرخ ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان وارد بازار شد و با نرخ ۲۷ هزار ۴۳۳ تومان در ۸ دی ماه بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 

با توجه به جدول بالا، ۷ دی ماه ۱۴۰۰ دلار با نرخ ۲۷ هزار و ۳۸۸ تومان کمترین و با قیمت ۲۷ هزار و ۴۳۳ تومان، بالاترین نرخ خود را به ثبت رساند. همچنین نرخ دلار امروز (۹ دی ماه) در زمان تهیه این گزارش به ۲۷ هزار و ۳۹۵ تومان رسید.


بعد از دلار نوبت به نرخ یورو می‌رسد که مورد توجه بسیاری از فعالان اقتصادی است. طبق بررسی‌های انجام شده در ۴ دی ماه یورو با نرخ ۳۱ هزار و ۲۵ تومان وارد بازار شد و در انتهای هفته در ۸ دی ماه به نرخ ۳۳ هزار و ۶۸۱ رسید.

 

در ۹ دی ماه، یورو با نرخ ۳۳ هزار و ۶۹۵ تومان وارد بازار شد و در زمان تهیه این گزارش به نرخ ۳۳ هزار و ۷۹۱ به عنوان بالاترین نرخ هفته روند معاملاتی خود را به پایان رساند.

بعد از نرخ ارز و بررسی نوسانات آن نوبت به بازار طلا می‌رسد که همانند بازار ارز، نرخ سکه هم تغییرات چشمگیری را در روند معاملات هفتگی خود نشان نمی‌دهد. نمودار زیر روند تغییرات قیمتی  سکه امامی را نشان می‌دهد.


*نمودار تغییر قیمت سکه امامی

در هفته‌ای که گذشت، مجتبی توانگر، نماینده مجس شورای اسلامی، از نهایی شدن طرح مالیات بر عایدی سرمایه خبر داد. این خبر در کنار اخبار برجام مورد توجه معامله گران بازار ارز قرار گرفت که با توجه به این اقدام دولت قصد دارد از طریق این سیاست از هجوم خریداران برای خرید ارز جلوگیری و نرخ ارز را کنترل کند.  

 

همچنین او در رابطه با اهمیت طرح مالیات بر سوداگری طلا، سکه، ارز و مسکن گفت: قطعا با قانونی شدن مالیات بر عایدی سرمایه و همچنین اجرای درست آن، دیگر فعالیت‌های سفته بازی جذابیت کمتری داشته و نقدینگی کمتری جذب این فعالیت‌ها می‌شود. در نهایت نیز شاهد کاهش قیمت‌ها در کوتاه مدت و جلوگیری از نوسانات قیمتی و هدایت نقدینگی به تولید در بلند مدت خواهیم بود.

 

با توجه به بررسی‌های انجام شده، هر سکه تمام بهار آزادی در ۶ دی ماه ۱۴۰۰ با نرخ ۱۲ میلیون و ۷۹۷ هزار تومان، یعنی به بالاترین نرخ هفتگی خود معامله شد؛ سکه امامی هم با حفظ کانال ۱۳ میلیون تومانی خود در روز ذکر شده با افزایش ۳ هزار تومانی با نرخ ۱۳ میلیون و ۹۱ هزار تومان به فروش رسید.

برای تحلیل هفتگی بازار ارز به سراغ کارشناسان در این زمینه رفتیم.

جواب مثبت بازار ارز به مذاکرات هسته ای

کامران سلطانی زاده، رئیس سابق کانون صرافان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: با توجه به روند رو به بهبود مذاکرات هسته‌ای در هفته‌ای که گذشت بازار پاسخ مثبتی نسبت به مذاکرات نشان داد و در ابتدای هفته پس از آغاز مذاکرات و انتشار اخبار مثبت از هر دو طرف مذاکره کننده، بازار ارز با کاهش ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومانی، از کانال ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان به ۲۹ هزار و ۴۵۰ تومان رسید؛ با توجه به وقفه پیش آمده در مذاکرات مجددا امروز شاهد افزایش نرخ ارز در بازار بودیم و دلار از کانال ۲۹ هزار ۴۵۰ تومان به ۲۹ هزار و ۷۵۰ تا ۸۰۰ تومان رسید.

او توضیح داد: یکی از دلایلی که باعث شد نرخ ارز بیش از این کاهشی نباشد این بود که در هفته ای که گذشت با کاهش چشمگیر عرضه ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان پتروشیمی و ایمیدرویی ها مواجه بودیم که بسیاری از صرافان برای خرید ارز از سامانه نیما مجبور بودند به صادرکنندگان پیشنهاد قیمت بالاتری از قیمت‌های مرسوم ماه‌های گذشته را اعلام کنند. 

سلطانی زاده با اعلام نرخ برخی از ارزها ادامه داد: هر دلار آمریکا امروز (۹ دی ماه)، در صرافی‌های کشور بین ۲۷ هزار و ۲۰۰ تا ۴۰۰ تومان معامله شد. هر یورو بین ۳۰ هزار و ۷۰۰ تا ۹۰۰ تومان به فرش رسید و لیر ترکیه هم ۲ هزار و ۴۵۰ تومان  معامله شده است. معمولا در اواخر هفته به جهت تعطیلی آخر هفته طبیعی است با کمی افزایش مواجه باشیم.

او در آخر در رابطه با بازار طلا و سکه گفت: در هفته‌ای که گذشت انس جهانی طلا افزایش داشته است و همین امر موجب شده با توجه به کاهش شدید قیمت ارز، بازار سکه روند نزولی زیادی را تجربه نکند و انس جهانی بین ۸۰ تا ۹۰ دلار افزایش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار ارز نرخ دلار قیمت سکه نرخ یورو هفته ای که گذشت بازار ارز ۲۷ هزار نرخ ارز دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۲۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف رشد صنایع بزرگ؟

شرکت‌های دلاری به واسطه کاهش نرخ دلار طی هفته جاری، جای خود را به شرکت‌های کوچک‌تر دادند؛ به‌طوری‌که ریالی‌های بورسی بر خلاف فروردین‌ماه در هفته گذشته، از دلاری‌ها پیشی گرفتند. به نظر می‌رسد شرکت‌های بزرگ و دلاری بورس برای تداوم روند رو به‌رشد به افزایش دلار نیما احتیاج دارند.

به گزارش دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس، در هفته اول اردیبهشت‌ماه کار خود را پرقدرت آغاز کرد، به طوری که این نماگر با ثبت بازدهی هفتگی ۴.۳۶ درصدی به کار خود پایان داد و موفق شد سطح ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را به‌خوبی حفظ کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد شاخص هموزن نیز بازدهی ۵.۵۴ درصدی را در اولین هفته از ماه دوم سال به ثبت رسانده است. این در حالی است که در فروردین، بازدهی نماگر‌ها برعکس بود.

بازدهی شاخص کل در فروردین، ۰.۶ درصد بود، شاخص هموزن نیز ۲.۵۶ درصد کاهش یافته بود. ضمن آنکه در فروردین‌ماه، عمدتا صنایع دلاری و بزرگ‌تر بازار پیشتاز بازدهی قیمتی شاخص کل بودند. به نظر می‌رسد، در هفته گذشته دوباره شاخص ساز‌ها از قافله عقب افتادند. با وجود آنکه نرخ دلار نیما به کانال ۴۱ هزار تومان برای اولین بار وارد شد، اما شاخص ساز‌ها عقب ماندند. هفته قبل، نماد‌های کوچک‌تر سعی کردند بخشی از عقب‌ماندگی فروردین را جبران کنند. به نظر می‌رسد تا زمانی که تکلیف دلار نیما و تداوم رشد آن مشخص نشود، بازار نیز اصلاح زمانی را تجربه کرده و نماد‌های کوچک‌تر از سایر بازار پیشی بگیرند.

پیشی گرفتن کوچک‌تر‌ها

صنایع دلاری از آنجایی در فروردین‌ماه رشد کردند که با توجه به رشد نرخ دلار آزاد، احساس عقب‌ماندگی می‌کردند، به طوری که در فروردین‌ماه، صنایعی نظیر مواد شیمیایی، فلزات اساسی و فولاد، موفق شدند از شاخص کل بازدهی بهتری داشته باشند. اما در هفته اول اردیبهشت‌ماه و پس از کاهش تنش‌ها در منطقه نرخ دلار تا کانال ۶۳ هزار تومان نیز افت کرد. به همین سبب شاخص کل پس از رشد هیجانی شنبه و یکشنبه اندکی استراحت کرد. در همین استراحت چندروزه، نماد‌های کوچک‌تر از بازار جلو افتاده و بازدهی بهتری داشتند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تجهیزات صنعتی با ثبت بازدهی ۱۱.۵ درصدی در صدر بازدهی هفتگی قرار گرفت. پس از آن، صنعت سایر مواد معدنی و سخت‌افزار و تجهیزات، بازدهی بیش از ۱۱ درصدی داشتند. فعالیت‌های مرتبط با اوراق بهادار نیز بازدهی ۱۰.۳ درصدی داشتند. بیش از ۲۶ صنعت موفق شدند از بازدهی شاخص هموزن جلو بزنند و سبد متشکل از این صنایع عملکرد بهتری نسبت به بازار داشت. فلزات گرانبهای غیر‌آهن، جزو صنایعی است که به‌رغم سایر صنایع بزرگ، جزو ۱۰ صنعت برتر هفته گذشته بود. برخی از تحلیلگران دلیل این امر را رشد قیمت جهانی فلزات گرانبها، نظیر مس و آلومینیوم و روی می‌دانند. بازدهی ۸.۵۹ درصدی این صنعت تنها طی یک‌هفته در کنار بازدهی ۳.۸۹ درصدی صنعت مذکور طی فروردین‌ماه، بازدهی خوبی را برای دنبال کنندگان این صنعت به همراه داشته است.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد رشد صنایع بزرگ‌تر طی فروردین‌ماه در نتیجه پیشخور شدن گزارش‌های ماهانه فروردین‌ماه است؛ چرا که صنایع بزرگ، نظیر فولاد و فلزات اساسی و همچنین برخی از پتروشیمی‌ها موفق شدند گزارش‌های خوبی را راهی کدال کنند. اما حرکت این صنایع از این نقطه به بعد در گرو گزارش‌های بعدی صنایع، به‌خصوص گزارش‌های سالانه است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که احتمالا گزارش صنایع در سال گذشته، چندان جذاب نباشد و برخی از صنایع نظیر فولاد و سیمان با افزایش نرخ گاز و برق مواجه شدند. تعدیل منفی سودآوری موجب خواهد شد تا حاشیه سود فولادی‌ها که در زمستان معمولا عملکرد بهتری به طور تاریخی داشتند، دستخوش تغییر شود. این درحالی است که سیمانی‌ها بدون افزایش نرخ انرژی نیز احتمالا با کاهش سود در زمستان همراه می‌شوند.

همچنین اگر افزایش نرخ انرژی دوباره در سال‌جاری اعمال شود، احتمالا بازار منتظر افزایش دلار نیما به محدوده ۵۰ هزار تومان در نیمه اول سال خواهد بود. پس از آن در نیمه دوم دلار نیما می‌تواند تا ۶۰ هزار تومان نیز افزایش یابد؛ چرا که اگر این افزایش اعمال نشود، احتمالا سود صنایع به‌شدت کاهش می‌یابد. این در حالی است که در برخی از صنایع، اگر دلار نیما نیز افزایش یابد، احتمالا سود آن‌ها مانند سال گذشته خواهد بود.

یکی از چالش‌های اصلی سال آینده که صنایع پرپتانسیل را از سایر صنایع جدا می‌سازد، نرخ انرژی و حامل‌های آن است؛ چرا که رشد بیش از حد نرخ انرژی، احتمالا مانع رشد سودآوری خواهد شد؛ چرا که دلار نیما در نهایت پتانسیل رشد ۳۱ درصدی را خواهد داشت. دوران ارائه سوبسید به صنایع تمام شده و نرخ انرژی با دلار رشد خواهد کرد. این امر می‌تواند موجب کاهش سود دلاری شود.

با این اوصاف اگر دلار نیما ۵۰ هزار تومان فرض شود و نرخ انرژی نیز متناسب با تورم تعدیل شود، با در نظر گرفتن P/E آینده نگر ۶ واحدی برای کل بازار، شاخص کل می‌تواند تا ۳ میلیون واحد رشد کند. صنایع دلاری نیز احتمالا با اندکی عقب‌ماندگی نسبت به کلیت بازار به رشد خود ادامه خواهند داد. اما برخی از صنایع در سال جدید پتانسیل بیشتری برای رشد خواهند داشت. این سناریو در حالی تغییر می‌کند که قیمت‌های جهانی رشد قابل‌توجهی را تجربه کنند. با توجه به احتمال پایین کاهش نرخ بهره، شرایط چین و افت چشمگیری رشد اقتصادی این کشور، پتانسیل بالایی برای رشد قیمت نفت وجود نخواهد داشت. این در حالی است که این کامودیتی پرمعامله در جهان، بر بورس ایران اثر ویژه‌ای دارد.

دیگر خبرها

  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • توقف رشد صنایع بزرگ؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان