Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@00:54:09 GMT

«موزه مقدم»؛ گرانترین خانه تهران

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۳۵۳۵

«موزه مقدم»؛ گرانترین خانه تهران

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، قدمت خانه تاریخی و موزه مقدم به اواخر دوران قاجار بازمی گردد، این خانه محل زندگی خانواده مقدم بوده که بعد‌ها محسن مقدم، استاد باستان شناسی دانشگاه تهران آن  و مجموعه کلکسیون تاریخی اش را وقف دانشگاه تهران می‌کند.  

شما تنها با مبلغ ده هزار تومان می‌توانید به تماشای این خانه قدیمی در خیابان امام خمینی، بعد از خیابان شیخ هادی بروید، این موزه به ایستگاه مترو دانشگاه امام علی دسترسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۲۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

پدر محسن مقدم، از افراد پرنفوذ و درباریان زمان قاجار بوده که یکی از منصب‌های سیاسی او وزیر مختاری ایران در برن سوئیس بوده است. این خانه بعد‌ها محل زندگی محسن مقدم و همسرش می‌شود. یکی از معروف‌ترین طراحی‌های محسن مقدم، طراحی آرم معروف دانشگاه تهران با الهام از فرهنگ ایرانی است که هنوز هم تغییری نکرده است.

محسن مقدم یکی از کلکسیونر‌های آن زمان بود که می‌توانید آثار تاریخی جمع آوری شده اش را می‌توانید در محفظه‌های شیشه‌ای در این موزه ببینید.   کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و  حتی موجودات دریایی  را با الهام از فضا‌های  تاریخی سنتی ایرانی  در این عمارت قرار داده  و برخی دیگر مانند  سفال، شیشه، تابلو‌های نقاشی، اشیا و اسناد تاریخی،   و ... را در این موزه نگهداری کرده است.  

مساحت این خانه ۲۱۱۷ مترمربع  و دارای  سه حیاط بیرونی، اندرونی و سرایداری است.

تزیینات سقف و دیوارهای یکی از اتاق های این خانه معروف به اتاق صدف از موجودات دریایی نظیر صدف، جلبک، ستارهای دریایی و ... است. 

این خانه شامل قسمت های مختلفی است شامل؛ اتاق پیشخوان ، اتاق پذیرایی،  حوضخانه،کتابخانه، ساختمان اربابی (برج)، ایوان قاجار، اتاق قاجار (سالن زمستانی)، اتاق نشیمن، دیوار تجدد و ... . 

دیوار تجدد

معمار این دیوار هوشنگ سیحون است که  حیاط های اندرونی و بیرونی برا از هم جدا می کند و  از چند عدد ستون و تعدادی طاق بر روی آن ها، تشکیل شده است.  تزئینات روی این ستون ها شامل کاشی ها و پایه ستون های حجاری شده همانند پایه ستون های کاخ چهل ستون اصفهان است که  پایه این ستون ها در زمان تخریب کاخ خواهر ناصرالدین شاه، این پایه ستون ها توسط محسن مقدم منتقل شده و در دیوار تجدد مورد استفاده قرار گرفته است. 

ساختمان اربابی (برج)

معمار این قسمت از خانه، دکتر ابوالقاسمی، از شاگردان دکتر مقدم  در دانشکده هنر‌های زیبا دانشگاه تهران است که آن را به شکل قلعه‌های قرون وسطی اروپا ساخته است. این ساختمان شامل بخش هایی، چون اتاق کدخدا، حمام کوچک و خانگی با کاشی‌های قاجاری با مضمون استحمام، اتاق صدف، اتاق تدخین و زیرزمین با تزیینات سفال را در خود جای داده است.

حوضخانه

یکی از قدیمی‌ترین بخش‌های خانه مقدم، حوضخانه یا همان زیرزمین موزه مقدم است. دیوار‌های این قسمت  از کاشی و ظروف سفالین  سده‌های چهارم تا سیزدهم هجری قمری را به نمایش می‌گذارد.  

اتاق پذیرایی

 این قسمت از خانه شامل طاقچه گچبری زندیه از اصفهان، شومینه‌ای از قصر فیروزه ـ کاخ «فیروزه خانم» سوگلی ناصرالدین شاه و تابلویی از فتحعلی شاه قاجار است  و به همین دلیل به آن اتاق قاجار می‌گویند.  

شومینه‌ای از کاخ فیروزه سوگلی ناصر الدین شاه 

طاقچه گچبری دوران زندیه 

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دوره قاجار میراث فرهنگی دانشگاه تهران محسن مقدم ستون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۳۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم کامل ادعاهای جنجالی محسن افشانی علیه توماج صالحی

محسن افشانی با شماتت اقدامات توماج صالحی و قرار دادن او کنار شروین خاجی پور، مدعی شد، توماج صالحی بابت اقداماتش اعدام خواهد شد و تاکید کرد این ویدیو به یادگار بماند. مشخص نیست افشانی بر اساس چه اطلاعاتی از اعلام صالحی با این قطعیت سخن به میان آورد. اظهارات قابل تامل افشانی را می‌بینید و می‌شنوید.    

دیگر خبرها

  • رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشکال این اتاق درمان کجاست؟
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • تبریک تولد بهرام رادان به سبک محسن کیایی!
  • فیلم کامل ادعاهای جنجالی محسن افشانی علیه توماج صالحی
  • ویدیوی محسن افشانی برای توماج صالحی: اعدام خواهد شد!
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر