Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:40:20 GMT

دلبستگی افراطی از جمله خطرهای تک فرزندی

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۳۳۵۹۰

دلبستگی افراطی از جمله خطرهای تک فرزندی

به گزارش خبرنگار ایرنا، جمعیت کمی و کیفی یکی از مهم ترین مؤلفه های قدرت، و تحولات جمعیتی در کشور بر حسب عوامل و یا پیامدهای آن، دارای ابعادی است. براین اساس یکی از نگرانی ها، کاهش شدید باروری است که خود دارای پیامدهایی است.

آمارها حاکی از کاهش میزان باروری به زیر سطح جایگزینی است. به موازات این روند کاهنده، شاهد افزایش نسبت خانواده های تک فرزند هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر در ساختار خانواده و کاهش تعداد فرزند، تغییر در روابط درونی خانواده و شیوه زندگی تک فرزندی را به همراه دارد که نیاز است به منزله پدیده ای اجتماعی که شاید معایب آن بیش از مزایایش باشد مورد مداقه و بررسی قرار گیرد.

تک فرزندی اپیدمی شایع در دوران ماست

روانشناس و روان‌ درمانگر روز جمعه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا و در توضیح مزایا و معایب تک فرزندی و نقش این موضوع در تریبت و شخصیت فرزندان بیان کرد: تک فرزندی اپیدمی شایع در دوران ما و یکی از انتخاب های والدین در این روزها است.

سحر افراز ادامه داد: کودکان تک فرزند ویژگی ها و خصایص مختلفی را دارند که خلاقیت، اجتماعی بودن، بلند پروازی و کمال گرایی مثبت را می توان در زمره موارد مثبت آنان محسوب کرد. به تبع امکانات مالی و شاید معنوی برای فرزندانی که تک هستند و خواهر و برادرانی ندارند بیشتر دیده می شود؛ البته وقتی از خصایص شخصیتی صحبت می کنیم، این موضوع بیشتر به سبک تربیتی و سبک فرزندپروری والدین بازمی‌گردد اما این موارد جز خصیصه هایی است که ما در فرزندان تک بیشتر شاهد هستیم.

وی ادامه داد: اما مشاهدات و فراوانی‌ها نشان می‌دهد که متاسفانه تبعات و پیامدهای منفی که برای تک فرزندبودن وجود دارد بسیار زیاد است.

این روانشناس گفت: افزایش سن ازدواج، شاغل بودن مادر، دشواری تامین شرایط اقتصادی کودک و ترس از مسئولیت پذیری، بعضا خانواده ها را به سمت داشتن فرزند کمتر و تک فرزند بودن سوق می دهد.

وی تصریح کرد: معمولا تک فرزندان بیش از اندازه محور توجه والدین هستند. به این دلیل که خواهر و برادر دیگری وجود ندارد و تمام تمرکز و انرژی و منابع والدین مختص یک فرزند هست، بنابراین این افراد دائما در زندگی خود مرکز توجه بودن را تجربه می کنند و این مرکز توجه بودن گاهی اوقات موجب می شود زمانی که این افراد در سنین پس از کودکی در جامعه قرار می گیرند، وقتی این مرکز توجه بودن را نداشته باشند به شدت آسیب ببینند و تحمل بودن سایر افراد در کنارشان برایشان دشوار باشد.

دلبستگی افراطی از جمله خطرات تک فرزندان است

این روان‌درمانگر در توضیح دلبستگی افراطی که خطری شایع در بین فرزندان تک است، گفت: در نظریه دلبستگی ایمن که جان بالوی روانشناس معروف مطرح می سازد، این نکته را برجسته می کند که اگر نحوه محبت ما به کودک افراطی و اغراق گونه باشد به صورتی که بیش اندازه نیازهای کودک را برطرف کرده و او را غرق در تامین نیاز کنیم (در مورد این کودکان می بینیم که بعضی اوقات حتی قبل از این که کودک ابراز کند نیاز او را برآورده می سازند) دلبستگی افراطی در کودک شکل می گیرد و تقویت می‌گردد.

افراز ادامه داد: چنین فردی به خصوص در سنین بزرگسالی تحمل این موضوع را ندارد که این دلبستگی را از اطرافیانش نگیرد و نیازهای او رفع نشوند؛ در نتیجه متاسفانه شاهد عدم مسئولیت پذیری در این افراد می شویم که از تبعات دلبستگی افراطی و تک فرزند بودن است.

وی گفت: این افراد در بسیاری از موارد شخصیت وابسته پیدا می کنند و به وجود آمدن شخصیت وابسته یکی دیگر از خصیصه های این افراد است دلیل آن هم این است که بیشتر نیازها از سوی والدین تامین می شود و مجالی برای تلاش فردی باقی نمی گذارند.

این روانشناس یادآور شد: عدم مسئولیت پذیری در این افراد از تامین افراطی نیازهایشان توسط والدین منتج می شود زیرا والدین در مورد تک فرزندان فرصت برآورده کردن شخصی نیازهایشان را نمی دهند و خود این موارد را برای او رفع می سازند.

وی تصریح کرد: کم شدن روحیه رقابتی مثبت که لازمه موفقیت است، در این افراد شایع است.

مشکلات ارتباطی فرزندان تک در خلا خواهر و برادر

افراز با اشاره به مشکلاتی که در خلاء داشتن خواهر و برادر برای فرزندان تک به وجود می آید، تاکید کرد: لازم به تاکید است که سبک فرزندپروری والدین در مورد این که نحوه ارتباط فرزندان با خود، دیگران و جامعه چگونه است بسیار اثرگذار است (چه تک فرزند باشند و چه بیشتر) اما در مشکلات ارتباطی می بینیم که فرد به دلیل تک بودن مهارت کنارآمدن با سایرین را ندارد و در محیط های اجتماعی و جامعه به شکلی مغرور، خودخواه و گوشه گیر عمل می کند و نمی تواند به یک تعامل سازنده با اطرافیان دست پیدا کند.

وی اظهار داشت: نداشتن خواهر و برادر این تجربه تعاملی را از فرزندان تک می گیرد زیرا آنان در همه مسائل، همه توجهات را برای خود می خواهند.

این روانشناس بیان کرد: این موضوع سبب ایجاد مشکلات برای آنها می شود، به خصوص که در سنین بالاتر و زمانی که این افراد به سن ازدواج می رسند این مشکل ارتباطی برایشان برجسته می شود، چون مفهوم «دیگری» به عنوان فردی که بخواهند به او احترام بگذارند به دلیل نبود خواهر و برادر کمتر شکل می گیرد.

وی افزود: یکی دیگر از تبعاتی که نبود خواهر و برادران برای تک فرزندان به همراه دارد این است که روحیه رقابتی مثبت را از فرد می گیرد و فرد رقیبی برای خودش نمی بیند که بخواهد خود را بالا بکشد و درصدد موفقیت بیشتری در زندگی باشد.

افراز گفت: نبود خواهر و برادر از تبعاتی است که موجب می شود فرصت همدلی کردن و دیدن تجارب بیشتر از فرد گرفته شود. زمانی که فرد خواهر و برادران بیشتری دارد قطعا تجارب آنان را می بیند و در برهه های مختلف زندگی از آنان بهره می جوید اما تک فرزندان سرمایه حمایتی کمتری نسبت به کسانی دارند که خواهر و برادران دیگری را هم در خانواده دارند. این نبود سرمایه حمایتی فرصت همدلی را از فرد در زندگی اش می گیرد.  

کمال گرایی منفی در کمین تک فرزندان است

روان‌درمانگر با اشاره به اندازه‌ای که کمال‌گرایی برای رشد شخصیتی مشکل‌ساز است، تصریح کرد: کمال گرایی که در حد مثبت بسیار خوب است در تک فرزندان به شکلی منفی شیوع دارد؛ به این معنا که فرد دائما مدنظر دارد که هر آنچه را که می خواهد در سطوح بالا و دقیقا به همان نحوی که می خواهد دریافت کند و به روش و نحوه دیگری که مدنظر ندارد قانع نیست.

وی ادامه داد: انعطاف پذیری کمتر، مهارت تاب آوری پایین و پرتوقع بودن خصیصه هایی است که به کرات در مورد تک فرزندان مشاهده می کنیم.

افراز یادآور شد: یکی دیگر از تبعاتی که در مورد تک فرزندی وجود دارد و به والدین بازمی گردد این است که والدین انتظار بالاتری از این فرزندان دارند. وقتی تک فرزند برای پدر و مادر وجود دارد همه انتظارت و خواسته ها از همان یک فرزند خواهد بود؛ در صورتی که در زمان حضور فرزندان دیگر این انتظارت تقسیم می شوند و دیگر همه فشار انتظارات و خواسته های والدین بر یک نفر نخواهد بود.

برچسب‌ها اختصاصی ایرنا انجمن حمایت از حقوق کودکان روانشناسی کودک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اختصاصی ایرنا انجمن حمایت از حقوق کودکان روانشناسی کودک اختصاصی ایرنا انجمن حمایت از حقوق کودکان روانشناسی کودک خواهر و برادر کمال گرایی فرزندان تک تک فرزندان تک فرزندی تک فرزند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • حکم دادگاه رژیم صهیونیستی علیه خواهر هنیه
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • توهمات یک ذهن افراطی
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • کلاهبرداری ۲ هزار میلیاردی ۲ خواهر در مازندران
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • روایتی از طلبه جهادگر و مادر ۵ فرزند/ بچه ها برکت آوردند
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد