Web Analytics Made Easy - Statcounter

هشتمین دور مذاکرات وین روز پنجشنبه برای سه روز متوقف و قرار است دوشنبه هفته آینده هیات های مذاکره کننده ایران و 1+4 برای ادامه گفت‌وگوها پیرامون رفع تحریم‌ها و رسیدن به یک چارچوب اجرایی برای اجرای کامل توافق هسته ای 2015 به وین بازگردند.

به گزارش ایسنا، همزمانی مذاکرات وین با آغاز سال نو میلادی و تعطیلات سال نو موجب شد تا گفت‌وگوها از روز جمعه تا دوشنبه به مدت سه روز متوقف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی باقری و انریکه مورا صبح روز پنجشنبه قبل از اعلام توقف مذاکرات در دیداری جداگانه به جمع بندی گفت‌وگوها تا این بخش از کار پرداختند.

رییس هیات مذاکره کننده کشورمان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر در وین، مذاکرات چند روز گذشته را "مثبت" ارزیابی کرد.

باقری گفت: در چند عرصه گفت‌وگوها و تعاملات در این چند روز ادامه داشت، از جمله چند جلسه درباره راستی آزمایی هم با آقای مورا و هم طرف اروپایی و هم به طور مشترک با آن‌ها برگزار شد.

وی اظهار کرد: هم چنین درباره لغو تحریم‌ها هم مکاتباتی بین طرف‌ها صورت گرفت و پیشرفت‌های نسبتا خوبی در این چند روز انجام گرفت.

دیپلمات ارشد کشورمان گفت: امیدواریم بعد از تعطیلات سال نو میلادی و بازگشت همکاران غربی به وین کار را جدی‌تر درباره لغو تحریم‌ها پیگیری کنیم.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات برجامی نیز روز پنج‌شنبه در توییتی نوشت: امروز با همتایان انگلیسی، آلمانی و فرانسوی دیدار کردم تا نتایج به دست آمده در بخش ابتدایی‌ دور هشتم مذاکرات وین بر سر برجام را بررسی کنیم. این مرتبه توانستیم.

اولیانوف همچنین روز گذشته در توییتر خود با اشاره به مذاکرات اعضای برجام و آمریکا، (بدون ایران) نوشت: تمامی آن‌ها با خشنودی از روند مثبت و جو اداری مذاکرات جاری یاد کردند.

روسای هیات های مذاکره کننده روسیه و آمریکا نیز به طور جداگانه روز چهارشنبه برای دو بار با یگدیگر دیدار کردند.

در دور هشتم مذاکرات از روز دوشنبه 6 دی ماه با شرکت هیأت‌های ایران، گروه کشورهای ۱+۴، نماینده اتحادیه اروپا و نیز حضور آمریکا به طور غیرمستقیم آغاز شد و طرف ها گفت‌وگو بر سر محتوای پیش نویس مشترک به دست آمده در دور هفتم را در سطح کارشناسی و سیاسی به بحث گذاشتند.

بر اساس توافق همه طرف‌ها، موضوع لغو تحریم‌ها و چگونگی اجرای آن با رعایت حساسیت ها و نگرانی های ایران تحت تاثیر خروج یک جانبه آمریکا از برجام در سال 2018 در اولویت بحث قرار گرفته است. با این حال همزمان موضوعات مربوط به اقدامات هسته‌ای متقابل ایران، چگونگی دریافت تضمین اجرای شدن تعهدات طرف آمریکایی و اروپایی و نیز راستی آزمایی از لغو تحریم‌ها در سطح کارشناسی و سیاسی مورد بررسی قرار گرفت.

منابع نزدیک به هیات مذاکره کننده ایران تصریح دارند که "گفت‌وگوها پیرامون هر چهار محور در حال پیشرفت بوده و طرف‌ها توانسته‌اند گفت‌گوها را در مسیر درست قرار دهند."

این منابع هم چنین بر جدیت ایران در دریافت "تضمین" های لازم برای اطمینان از لغو تحریم‌ها تاکید کرده و گفته‌اند که " هیات ایرانی نظرات و ایده های اولیه خود در خصوص تضمین‌های لازم را ارایه کرده است.

به نظر می آید در همین چند روز از مذاکرات در دور هشتم، طرف‌ها به شناسایی و اولویت بندی مهم‌ترین موارد اختلافی و ورود به جزییات پرداخته اند. با روشن شد این موارد اختلاف اساسی ضروری است تا آمریکا و سه کشور اروپایی همان طور که مدعی بازگشت "صادقانه" به توافق هستند، اراده لازم در این امر را به کار گیرند و در کوتاه‌ترین زمان مذاکرات را به نتیجه برسانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مذاکره برای لغو تحریم ها مذاكرات وين علی باقری اتحاديه اروپا انریکه مورا مذاکره کننده لغو تحریم ها گفت وگوها چند روز طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده از اعراب حاشیه خلیج فارس خواسته که در حمایت از رژیم اسرائیل در تقابل با ایران، دفاع هوایی یکپارچه تشکیل دهند.

به گزارش فارس، بلینکن غروب دوشنبه در نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت: «این حمله تهدید شدید و فزاینده ایران و ضرورت همکاری ما در زمینه دفاع هوایی یکپارچه را نشان می‌دهد».

این در حالی است که طرح تشکیل پدافند هوایی پکپارچه از چندین سال پیش مطرح شده، اما تا کنون موفقیتی در پیشبرد آن حاصل نشده است.

چند روز پیش از این معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا اجرای موفق عملیات «وعده صادق» علیه اسرائیل را نشان‌دهنده شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیا توصیف کرده بود.

ایشان روز دوشنبه گفت: «اجرای موفق عملیات "وعده صادق" نشانه شکست طرح پدافند یکپارچه آمریکا در غرب آسیاست.

سردار سنایی راد گفت: «در شرایطی بودیم که، چون رژیم صهیونیستی با مانعی برای ادامه اقدامات خود را مواجه نمی‌دید و احتمال تکرار این جنایت وجود داشت لذا برای متوقف کردن این روند جنایت و ترور از یک سو و تنبیه متجاوز از سوی دیگر، عملیات وعده صادق طراحی شد.»

او در خاتمه گفت: «در طراحی این عملیات همه ابعاد ماجرا در نظر گرفته شد که ضمن ارسال پیام قدرت و ترمیم یا تثبیت بازدارندگی ما، هیچ زمینه‌ای برای بهانه جویی علیه ما وجود نداشته باشد، اگر صهیونیست‌ها می‌توانستند ۵ جنازه زن و کودک در این ماجرا در اختیار داشته باشند حتماً دنبال مظلوم نمایی و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.»

دیگر خبرها

  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • بعد از حمله ایران حماس راحت‌تر نه می‌گوید!
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان : لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید، همین «طرح نور» کافی است / نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • تعیین تکلیف حسین شریعتمداری برای شورای نگهبان /لایحه عفاف و حجاب را کنار بگذارید،همین «طرح نور» کافی است /نگرانم این لایحه مثل برجام شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • افزودن ۲ فروند بالگرد به ناوگان هوایی همدان