Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید سامانی مجد روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در جهانی که با موج چهارم فناوری رو به‌رو هستیم، توسعه فناوری در مدیریت منابع آب کشور اتفاق نیفتاده است در حالی‌که بسیاری از چالش ها از جمله تخصیص منابع آب خارج از توان زیست بوم حوضه زاینده رود و نبود نظارت بر برداشت و توزیع آب، بازچرخانی آب و بازدهی موثر از آب های در اختیار را می توان با این راهکار برطرف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: مدل مفهومی مدیریت منابع آب به این معنی است که در زمان تولید، توزیع، مصرف و تصفیه آب نحوه مدیریت در حوزه های مختلف چگونه است بنابراین ورود فناوری به این بخش ها در تحقق نظارت یکپارچه این موضوع موثر خواهد بود.

سامانی مجد با بیان اینکه اجرای زیست بوم توسعه فناوری در استان اصفهان ضروری است، افزود: توقف کامل بارگذاری های غیرمجاز و جدید در حوضه زاینده رود نیازمند توسعه فناوری و استفاده از ابزار و تجهیزات هوشمند است.

وی که مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است با بیان اینکه ۳۰ شرکت در حوزه ابزار سازی مدیریت مصرف آب در این مجموعه فعالیت دارند، افزود: ظرفیت خوبی برای توسعه فناوری های مرتبط با مدیریت منابع آب استان وجود دارد که در صورت سرمایه گذاری در این بخش سودآوری آن کمتر از فولاد اصفهان نخواهد بود.

به گفته وی، شکوفایی فناوری های دانش بنیان مدیریت منابع آب نیازمند توجه ویژه و حمایت های لازم از جمله توسعه نرم افزاری و سخت افزاری زیرساخت های شرکت های توسعه دهنده این فناوری است.

سامانی مجد گفت: تصفیه خانه های تکمیلی در استان برای استفاده از پساب حتی سرمایه گذار خصوصی با آورده میلیاردی دارد که توانسته است  ۴۰۰ هکتار فضای سبز شهر اصفهان را با پساب آبیاری کند که کار بسیار شاخص و بزرگ است.

وی با بیان اینکه ارزش بازار فناوری های آب در دنیا ۵۰۰ میلیارد دلار است، افزود: ابزارهای کاهنده مصرف آب، ربات ها و میکروربات ها، سنسورها و ابزار هوشمند مدیریت تولید، مصرف و توزیع آب می تواند تا ۵۰ درصد به توسعه منابع آب و ایجاد ارزش افزوده در کشاورزی و صنعت کمک کند.

سامانی مجد تصریح کرد: مدیریت منابع آب در کشور و استان اصفهان نیازمند حکمرانی و بهره بردار هوشمند است که تحقق این موضوع به توسعه فناوری و استفاده از تحقیقات شرکت های دانش بنیان نیاز دارد.

وی افزود: تقویت این فناوری ها نیازمند اقتصاد مشارکتی و سرمایه گذاری است تا به سمت تاب آوری و بهره برداری پایدار از منابع زاینده رود، کارآفرینی و ثروت آفرینی ملی حرکت کنیم.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر به‌عنوان بزرگ‌ترین رودخانه منطقه مرکزی ایران در دهه‌های اخیر به یک رودخانه با جریان دوره‌ای تبدیل و در پایین‌دست با خشکی مواجه شده است .

برچسب‌ها زاینده رود خشکسالی اصفهان پروندهٔ خبری خشکی زاینده رود و تالاب گاوخونی اصفهان بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زاینده رود خشکسالی اصفهان زاینده رود خشکسالی اصفهان مدیریت منابع آب توسعه فناوری زاینده رود فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۴۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین

محمد علی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

در این پیام آمده است: امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متاثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آور جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت موثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

این پیام می‌افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

وزیر جهادکشاورزی در پیام خود با اشاره به این که در اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، گفته است: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

در این پیام آمده است: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسوولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از ایران از توافقنامه تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش موثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان