Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سال ۵۸ در سیاست‌ها، قوانین و برنامه‌های متعدد، سازمان نهضت سوادآموزی مکلف به ریشه کنی بیسوادی و به صفر رساندن آن شده در حالی که تاکنون چنین هدفی محقق نشده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری  تسنیم، ترک تحصیل 970 هزار دانش‌آموز (210 هزار نفر در دوره ابتدایی و 760 هزار نفر در دوره متوسطه) در  کنار 7.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون بیسواد در کشور (حدود 10 درصد جمعیت) این سؤال را پیش می‌کشد که در وضعیت فعلی ریشه‌کنی بیسوادی، اساساً اهداف و مأموریت‌های سازمان نهضت سوادآموزی تا چه اندازه صحیح یا به عبارتی معقول است؟

از سال 58 تا 89 در سیاست‌ها، قوانین و برنامه‌های بسیاری سازمان نهضت سوادآموزی مکلف به ریشه کنی بیسوادی و به صفر رساندن آن شده در حالی که تاکنون چنین هدفی محقق نشده است و آخرین وعده ریشه کنی بیسوادی در سال 99 نیز محقق نشد و هم‌اکنون این پرسش مطرح است در شرایطی که با ترک تحصیل کودکان از مدارس مواجه هستیم، اساساً امکان ریشه‌کنی بیسوادی وجود دارد؟

در حالیکه برخی دانش‌آموزان در دوره متوسطه اول و دوم به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب برای پیوستن به بازار کار ترک تحصیل می‌کنند، نهضت سوادآموزی متمرکز به گروه سنی 10 تا 49 سال و تا پایان دوره ابتدایی است؛ آیا ساختارهای قانونی و تشکیلاتی در حوزه سوادآموزی  نیاز به بازنگری و بازطراحی دارند؟

میررضا شفیع پور؛ معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره تعییر ماموریت‌های نهضت سوادآموزی گفت:‌ ابتدا باید مبادی بیسوادی را مسدود کنیم تا دانش‌آموزان وارد حوزه بیسوادی بزرگسالان نشوند البته شرایط کرونا و آموزش مجازی باعث شد تا شرایط در کل کشور تحت الشعاع قرار بگیرد با این حال در مقطع ابتدایی بیش از 98 درصد دانش‌آموزان تحت پوشش آموزش قرار گرفته‌اند.

وی افزود: در مناطق حاشیه شهرها با مشکلاتی مواجه هستیم که مسائل فرهنگی، اقتصادی و خانوادگی یا مشکلات جسمی و ذهنی دانش‌آموزان مانع از حضور در مدرسه می‌شود و در مناطق محروم مدارس استثنایی برای دانش‌آموزان دارای معلولیت جسمی یا ذهنی وجود ندارد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران درباره تحت پوشش بردن دانش‌آموزان ترک تحصیلی توسط این سازمان گفت: این موضوع جزو رسالت‌های آموزش و پرورش است و باید تلاش شود ترک تحصیل دانش‌‌آموزان به حداقل رسیده و افرادی که از جریان آموزش خارج شده‌اند به مدرسه برگردند یا شرایطی فراهم شود تا دانش‌آموزانی که نیاز به کار کردن دارند بتوانند در کنار آن درس بخوانند، تحقق این مسائل جزو رسالت‌های سازمان سوادآموزی نیست.

وی متذکر شد: هم‌اکنون مدارس بزرگسالان و راه دور در دوره متوسطه دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند را پوشش می‌دهند اما به پرداخت شهریه نیاز است.

شفیع پور گفت: در نهضت سوادآموزی روی دو گروه بیسواد مطلق و کم سواد متمرکز هستیم و گروه سنی 10 تا 49 سال را فقط تا پایان دوره ابتدایی آموزش می‌دهیم البته طرحی از سوی سازمان نهضت سوادآموزی ارائه شده است تا بعد از اتمام مرحله نخست پوشش سوادآموزان (تا پایان دوره ابتدایی) تغییر رسالت دهیم، در شهر تهران تقریباً به پایان بیسوادی در این گروه رسیده‌ایم اما در شهرستان‌های استان تهران یا مثلاً سیستان و بلوچستان وضعیت بیسوادی در این گروه سنی زیاد است بنابراین نیاز است شهرهایی که به نقطه پایانی رسیده‌اند را مجزا کنیم.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: در شهر تهران در هر سه دوره تحصیلی، ترک تحصیل دانش‌آموزان را شاهد هستیم و نهضت سوادآموزی گروهی که در دوره ابتدایی ترک تحصیل کردند و سنشان بالای 10 سال است را تحت پوشش قرار می‌دهد.

35 هزار بیسواد مطلق در تهران

وی با اشاره به اینکه در شهر تهران اکنون در جامعه 5 میلیون و 500 هزار نفری 10 تا 49 سال، 30 تا 35 هزار بی‌سواد مطلق داریم، متذکر شد: تعدادی از آنها در گروه سنی 10 تا 18 سال هستند، سال گذشته وزارت کار، آمار دو هزار نفری از کودکان کار را به سازمان نهضت سوادآموزی ارائه کرد که پس از پالایش به 1700 نفر رسیدیم اما وقتی با آنها تماس گرفتیم یا به استان‌های دیگر رفته بودند یا در مدارس مشغول به تحصیل بودند و عملاً آمار دقیقی در اختیار ما قرار نگرفت.

شفیع پور تأکید کرد: اصل 30 قانون اساسی تأکید دارد، آموزش رایگان است اما اجباری نیست البته تلاش‌هایی برای اجباری شدن سواد در حال انجام است تا پیشنهادی از سوی هیئت دولت به مجلس ارائه شود و براساس آن سواد تا پایان دوره ابتدایی اجباری شود در این صورت به سرعت به سرانجام بیسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال می‌رسیم.

فقر مالی در ترک تحصیل بیشترین سهم را دارد/ 18 میلیون نفر دیپلم ندارندترک تحصیل 970 هزار دانش‌آموزبازماندگان از آموزش مجازی و ترک تحصیل‌های گسترده در سال تحصیلی جدید هم تکرار می‌شود؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان نهضت سواد آموزی وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان سازمان نهضت سوادآموزی تا پایان دوره ابتدایی ریشه کنی بیسوادی آموزش و پرورش گروه سنی 10 دانش آموزان ترک تحصیل 10 تا 49 سال شهر تهران هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۵۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • ۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب شرکت کردند
  • مشارکت ۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب
  • رقابت ۲ هزار و ۱۵۰ دانش‌آموز برای تکنولوژی‌های آینده
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • استقبال بیش از ۵۹ هزار دانش آموز یزدی از طرح ملی نجات آب
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است