Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، وقتی به یک هتل قدیمی و شیک فکر می‌کنید احتمالا اولین تصویر ذهنی شما مربوط به پاریس و رم است؛ البته بوتیک‌هایی که در خانه‌های قدیمی شهرهای مختلف ایران ساخته شده‌اند نیز حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند با این حال، قدیمی‌ترین هتل جهان در کنار یک چشمه آب‌گرم و در ژاپن بنا شده است.

نیشیاما اونسن کیونکان که حدود ۱۳۰۰ سال است از مهمان‌های خودپذیرایی می‌کند، به دست ۵۲مین نسل خانواده ماهیتو اداره می‌شود و همین نکته یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد آن است؛ طبق رکوردهای جهانی گینس، این هتل، قدیمیترین هتل جهان است که در سال ۷۰۵ پس از میلاد و به عنوان یک مسافرخانه سنتی تأسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 

نیشیاما اونسن کیونکان میزبان بسیاری از سامورایی‌ها و شوگان‌های معروف از جمله توکوگاوا ایه یاسو و تاکدا شینگن بوده و حتی نقل است که کوکن، چهل و ششمین امپراتور این کشور نیز در آن اقامت داشته است.

ردیابی تاریخچه هتل‌ها کمی سخت است زیرا از زمانی که انسان‌ها شروع به سفر کردند -احتمالا از سال‌های ابتدایی تاریخ بشر- به اقامتگاه نیاز داشته‌اند اما به طور قطع مشخص نیست که چه زمانی تمدن‌های باستانی شروع به استفاده از مکان‌هایی برای اقامت مسافران کرده‌اند.

در قرون وسطی، صومعه‌ها به مسافران پناه می‌دادند؛ مسافرخانه‌ها و مهمان‌خانه‌هایی نیز در مسیرهای تجاری پرطرفدار برای تأمین غذا و اسکان بازرگانان و اسب‌هایشان وجود داشت؛ کاروانسراهای دوره ساسانیان، حدودا سال ۳۰۰ میلادی، از این دسته است.

اما ظاهرا تاریخ آنچه به عنوان هتل‌های امروزی شناخته شده، با نیشیاما اونسن کیونکان آغاز می‌شود و البته هتل‌های زنجیره‌ای مانند ریتز صدها سال بعد به وجود آمدند و به شکل جلوه‌ای از شکوفایی روزافزون کشورهای صنعتی و ثروتمند تبدیل شدند.

هوشی ریوکان قبل از اینکه چند سال پیش از مقام خود خلع شود، قدیمی ترین هتل جهان به شمار می‌رفت اما اکنون مقام دوم را تنها با فاصله ۱۳ سال از آن خود کرده است. این هتل یک شروع افسانه‌ای دارد:

گفته می‌شود ساخت آن با پیامی که راهب بودایی تایچو دایشی از الهه کوه هاکوسان دایگونگن دریافت کرد، آغاز شد. چشمه های آب گرمی که این هتل در اطراف آن ساخته شده است برای تسکین و درمان جراحات و بیماری‌ها شهرت دارند. جد بزرگ خاندان هوشی، شاگرد تایچو دایشی بود که اداره این مسافرخانه‌ را به عنوان ماموریتی از استاد خود برعهده گرفتند.

مقام سوم اما در اختیار مسافرخانه‌ای انگلیسی است؛ هتل میدز هد ادعا می‌کند که قدیمی‌ترین هتل انگلستان است و از اواسط دهه ۱۰۹۰ میلادی به طور مستمر برای میزبانی از مسافران مورد استفاده قرار گرفته. 

با این حال، قدیمی‌ترین قسمت‌ این هتل مربوط به قرن پانزدهم است؛ اتاق قدیمی زیبایی از چوب بلوط، که امروزه محل سرو چای عصرانه‌ای لطیف است.

قدمت هتل اورسو گریجیو ایتالیا به اوایل دهه ۱۳۰۰ باز می‌گردد؛ زمانیکه منطقه تیرول جنوبی به محلی برای بازرگانی و تجارت شهرت یافت و این ساختمان اصیل و عتیقه محل اقامت مهمانانی از کشورهای مختلف بود.

این هتل تا قرن هجدهم در دست مالکان مختلفی بوده اما از آن زمان توسط ۹ نسل از خانواده گریجیو اداره می‌شود. اهتمام این هتل به نگهداری دیوارهای قدیمی و اشیاء لوکس خود یکی از ویژگی‌های جذاب آن است.

مهمانسرای عباسی در شهر اصفهان نیز یکی از قدیمی‌ترین‌های این حوزه است که جذابیت زیادی برای گردشگران خارجی و داخلی دارد و در سال ۲۰۱۷ به عنوان زیباترین هتل سنتی خاورمیانه معرفی شد.

قدمت این مهمانسرا به دوره صفویه باز می‌گردد، حدود سال‌های ۱۶۰۰ میلادی، و یکی از موقوفات مدرسه علمیه چهارباغ بوده که با حمله افغان‌ها ویران شد و در سال ۱۳۳۶ هجری مجددا مورد مرمت و بنا قرار گرفت و به روی گردشگران بازگشایی شد.

عکس اول مربوط به یکی از شعب هتل‌های زنجیره‌ای ریتز کارلتون است.

تصاویر | محبوب‌ترین شهرهای جهان برای کودکان | گوشی‌ هوشمندت را کنار بگذار! کد خبر 646476 برچسب‌ها سفر - هتل و هتلداری سفر - گردشگری انگلیس ژاپن ایتالیا استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر گردشگری انگلیس ژاپن ایتالیا استان اصفهان قدیمی ترین هتل هتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۳۹۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری، پروژه سد چندمنظوره سریلانکا موسوم به «اومااویا» با ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد که توسط مهندسان ایرانی اجرا شده است، دیروز با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور افتتاح شد. این نخستین‌بار نیست که مهندسان ایرانی، پروژه‌های بزرگ را در دیگر کشور‌ها اجرا می‌کنند؛ اما اومااویا ویژگی‌هایی دارد که آن را خاص می‌کند. به‌گزارش همشهری، صادرات خدمات فنی و مهندسی، مرغوب‌ترین بخش از ترکیب تجارت خارجی است که ایران نیز از سال‌های دور در این حوزه فعال بوده است. تحریم‌های ظالمانه به قصد خانه‌نشین‌کردن مهندسان ایرانی به این بخش نیز حمله برد و توانست مقیاس صادرات فنی مهندسی ایران را کاهش دهد؛ اما مهندسان ایرانی ضمن دور زدن تحریم‌ها، بر شرکت‌های صاحب‌نام غربی نیز در صحنه‌های رقابت پیروز شدند و خود را در پروژه‌هایی که عنوان «بزرگ‌ترین» را یدک می‌کشیدند، جای دادند. اومااویا در سریلانکا، یکی از این پروژه‌ها بود که دیروز افتتاح شد. ایران در ابتدای دهه ۹۰ توانسته بود رکورد صادرات بیش از ۴ میلیارد دلاری خدمات فنی مهندسی را ثبت کند؛ اما این رقم حالا حدود ۱.۵ میلیارد دلار است و طبق وعده علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، قرار است طی ۲ سال آینده به ۵ میلیارد دلار نیز برسد.

آغاز تا انجام اومااویا

قریب به ۱۴ سال پیش، ایرانی‌ها برای حضور در پروژه چندمنظوره سریلانکا با ایتالیایی‌ها رقابت کردند و بعد از موفقیت در این رقابت، برای خلق شاهکار مهندسی در منطقه‌ای نسبتا محروم و خشک در ۲۰۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت سریلانکا، دست‌به‌کار شدند. از مارس ۲۰۱۰ که کلنگ پروژه اومااویا زده شد، عوامل زیادی دست‌به‌دست هم داد تا پایانی خوش برای این پروژه چندمنظوره رقم نخورد. در کنار تأخیر‌های کارفرما در تحویل زمین، محدودیت‌های بانکی ناشی از تحریم، تأخیر کارفرما در پرداخت‌ها و تعلیق موقت پروژه ناشی از مسائل ناشناخته زمین‌شناسی، در برهه‌های مختلف ترمز پیشرفت اومااویا را کشید، اما عاقبت از سال ۲۰۱۶، عملیات اجرایی پروژه با شتاب بیشتری آغاز شد که البته این‌بار نیز دست‌انداز‌های بزرگی نظیر کمبود سیمان، آرماتور و سایر نهاده‌ها در بازار سریلانکا، قطعی مکرر برق و کمبود گازوئیل از شتاب طرح کاستند و درنهایت با شیوع کرونا و مقررات سختگیرانه برای کنترل بیماری، سنگ بزرگ دیگری پیش پای مجریان پروژه افتاد. در نهایت اما، مهندسان ایرانی موفق شدند این پروژه را حتی در مواردی که برای نخستین‌بار توسط شرکت‌های ایرانی اجرا می‌شد به پایان برسانند و آن را با نام ایران آماده افتتاح کنند.

 مختصات ابرپروژه اومااویا

پروژه برقابی سریلانکا که توسط مهندسان کشورمان و با پیمانکاری شرکت فراب ایران اجرا شده، شامل ساخت ۲ سد، یک‌تونل انتقال آب و ۲ واحد نیروگاه زیرزمینی برقابی با مجموع ظرفیت ۱۲۰ مگاوات است که طبق گفته‌های وزیر نیرو، ۵۳۰ میلیون دلار هزینه در برداشته و دولت سریلانکا کل مبلغ را به‌صورت نقدی پرداخت کرده است. البته ۵۰ میلیون دلار از این هزینه در قالب «اعتبار خریدار» و طی قراردادی بین بانک توسعه صادرات ایران و وزارت دارایی سریلانکا تسویه شده که بازپرداخت آن با دولت سریلانکا خواهد بود.

اجرای صفر تا ۱۰۰ پروژه چندمنظوره اومااویا توسط مهندسان ایرانی انجام شده و طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی آن به ارتفاع ۶۱۸ متر، جزو عمیق‌ترین شفت‌های ساخته‌شده توسط مهندسان ایرانی است. جالب اینکه حفاری این شفت به روشی نوین و کاملا مکانیزه و بدون دسترسی میانی انجام شده است. نکته دیگر اینکه این طرح در منطقه‌ای نسبتا محروم و خشک اجرا شده و شرکت ایرانی به‌واسطه فعالیت‌های داوطلبانه و خیریه‌ای مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی، نشان عالی مسئولیت اجتماعی را نیز دریافت کرده است. براساس آمار‌های شرکت فراب، در اوج فعالیت‌های اجرایی این پروژه ۱۸۰۰نفر مشغول به فعالیت بوده‌اند که ۴۰۰نفر از آن‌ها متخصصان ایرانی، ۱۳۷۰نفر از کشور سریلانکا و ۳۰ نفر از سایر کشور‌ها بوده‌اند.

ایران در باشگاه سدسازان برتر جهان

وزیر نیرو در مراسم افتتاح پروژه اومااویا گفت: براساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سد‌های بزرگ، ایران جزو کشور‌های برتر جهان در بخش سدسازی است و همچنین در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰کشور اول جهان محسوب می‌شود. علی‌اکبر محرابیان با اشاره به اینکه ایران پنجمین کشور جهان از لحاظ وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است، افزود: ما در عرصه تولید تجهیزات و قطعات موردنیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاورد‌ها بیش از ۲۰۰سد بزرگ و ۶۰۰سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صد‌ها تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است. با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب چند پروژه بزرگ را در کشور‌های مختلف جهان یا در حال اجرا داریم یا به اتمام رسانده‌ایم. او با اشاره به توان مهندسان ایرانی در سدسازی، گفت: در کشور تاجیکستان  از میان پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵متر و حجم ذخیره ۱۴میلیارد مترمکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی ازجمله شرکت‌های ایرانی  اشاره کرد.

مشخصات فنی غول نیم میلیارد دلاری ایرانی در سریلانکا

طرح چند‌منظوره اومااویا در ۲۳۰ کیلومتری پایتخت سریلانکا، شامل دو سد به نام‌های دایرابا و پوهولپولاست که قرار است آب مازاد رودخانه‌های اومااویا و ماهاتوتیلااویا را در دو حوضه آبریز مجزا به مناطق کم آب منتقل کند.

دیگر خبرها

  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • ورزش زورخانه ای و پهلوانی-زنجان
  • یک ایرانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد
  • هینن: باید بفهمم چرا والیبال چین در میان بزرگان جهان نیست
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا